2021 yılının mart ayından bu yana başlatmış olduğum borç döngüsünü artık sonlandırıp, rahat bir nefes almak istediğime karar verdim. Borcumun bir kısmını almış olduğum araç sebebi ile diğer kısmını da tamamen kontrolun bende olduğunu kendime göstermek adına yapmış bulundum. Bu başlık altında tüketim alışkanlıklarımı irdelerken, borcumu kapatmayı ve hesap verme mekanizması ile ilüzyona kapılmadan sağlıklı bir alışveriş sistemi edinmeyi amaçlıyorum.
Öncelikle var olan borçlarımdan başlayalım ;
A bankası ödenecek toplam kredi tutarı ; 13.358
Bu kredi tutarı her ayın 25'inde ,1.908 lira olarak gerçekleşecek.
Kredi bitiş tarihi : 25 Mart 2023
A bankası nakit avans toplam ödeme tutarı ; 4.307
Bu ödeme her ayın 15'inde, 1.076 lira olarak gerçekleşecek.
Nakit avans bitiş tarihi : 15 Aralık 2022
B bankası nakit avans toplam ödeme tutarı ; 5.230
Bu ödeme her ayın 25'inde, 2.615 olarak gerçekleşecek.
Nakit avans bitiş tarihi : 25 Ekim 2022
C bankası güncel kredi kartı borcu ; 24.431
Borçlarımın günceli bu şekilde. Bunun yanında kira ve ödemelerim için her ay ayırmam gereken bütçe 2000-2500 aralığında. Ve görünen o ki asgari ödemesi yüzde 40 olan kredi kartım için bir süre kart üzerinden avans çekip ödeme sureti ile en azından kart borcumu stabil tutmam gerekecek. B bankası için olan ödemem son bulduğunda ise oraya ödenen tutarı kart borcuma yönlendirebileceğim.
Ay bazında kredi ve ödeme tutarlarım şu şekilde olacak ;
Eylül : 5.600
Ekim : 5.600
Kasım: 2.984
Aralık : 2.984
Ocak, Şubat, Mart : 1908
Gelir durumum eylül itibari ile netleşecek. Düzenli bir gelirim olduğu için konum borçlarım nasıl biterden ziyade, yeni yeni borçlar edinmemeyi nasıl başarırım üzerine kurulu olacak. Elimden geldiğince başlık altına tüm harcamalarımı düzenli olarak not alacak, bunun yanında dijital bir uygulamayı da harcamalarım için kullanacağım. Mart ayında geriye baktığımda iyi iş çıkarttım diyebilmem dileği ile.
Öncelikle var olan borçlarımdan başlayalım ;
A bankası ödenecek toplam kredi tutarı ; 13.358
Bu kredi tutarı her ayın 25'inde ,1.908 lira olarak gerçekleşecek.
Kredi bitiş tarihi : 25 Mart 2023
A bankası nakit avans toplam ödeme tutarı ; 4.307
Bu ödeme her ayın 15'inde, 1.076 lira olarak gerçekleşecek.
Nakit avans bitiş tarihi : 15 Aralık 2022
B bankası nakit avans toplam ödeme tutarı ; 5.230
Bu ödeme her ayın 25'inde, 2.615 olarak gerçekleşecek.
Nakit avans bitiş tarihi : 25 Ekim 2022
C bankası güncel kredi kartı borcu ; 24.431
Borçlarımın günceli bu şekilde. Bunun yanında kira ve ödemelerim için her ay ayırmam gereken bütçe 2000-2500 aralığında. Ve görünen o ki asgari ödemesi yüzde 40 olan kredi kartım için bir süre kart üzerinden avans çekip ödeme sureti ile en azından kart borcumu stabil tutmam gerekecek. B bankası için olan ödemem son bulduğunda ise oraya ödenen tutarı kart borcuma yönlendirebileceğim.
Ay bazında kredi ve ödeme tutarlarım şu şekilde olacak ;
Eylül : 5.600
Ekim : 5.600
Kasım: 2.984
Aralık : 2.984
Ocak, Şubat, Mart : 1908
Gelir durumum eylül itibari ile netleşecek. Düzenli bir gelirim olduğu için konum borçlarım nasıl biterden ziyade, yeni yeni borçlar edinmemeyi nasıl başarırım üzerine kurulu olacak. Elimden geldiğince başlık altına tüm harcamalarımı düzenli olarak not alacak, bunun yanında dijital bir uygulamayı da harcamalarım için kullanacağım. Mart ayında geriye baktığımda iyi iş çıkarttım diyebilmem dileği ile.