eti karam.enfes bir lezzet bende cok severim ayy nasil canim cektii yemen bu sayfadan cikayimEti karam gurme favorim benim
12 li kutusuyla alırdım kızım sınava hazırlanırken yerdi arada ödül olsun diye çok alırdım alıştım ben de
Canım hersınıfın 2hocası var birisi sadece ing konuşuyor, zincir bir kreş. Nerdesiniz bilmiyorum ama ankarada kurumsal yapılar hep bu aralıkta arkadaslarımda boyle gonderiyor. 3000e indirmeye calışacagızcnm 3200 cok degil mi nedir bu kadar pahali olma sebebi
bizimkine 1000 tl oduyorum bende birkac esofman takimi falan almaliyim
Bende tercihimi eti den yana kullandım canım ama birtane nestle damakda aldım.seviyorum onu.Eti karam gurme favorim benim
12 li kutusuyla alırdım kızım sınava hazırlanırken yerdi arada ödül olsun diye çok alırdım alıştım ben de
Afiyet olsun :)Bende tercihimi eti den yana kullandım canım ama birtane nestle damakda aldım.seviyorum onu.
Teşekkürler canım gel birlikte olsun demeyi gercekten gönlümden geçirdim bilesinAfiyet olsun :)
sanirim bende senin gibi yapacagim evde ne varsa onu yapacagim evdekilere bende zayıflamam gerekli zatenben markete gitme işini bıraktım.Çok çok önemli birşey değilse almıyorum hiçbirşey ve her gün geçiştirici şeyler yiyorum bir yanda zayılamak istediğim için yeşil çay aldım açık aktardan mesela.. abur cubur almamak zayıflama sağlıklı beslenme için de gerçekten önemli. Kredi kartı borcum var 2 maaşıma falan denk geliyor ve kapatamamak git gide katlıyor bunun için inanılmaz bir tasarrufa basladım
iş-ev yapıyorum asla dışardan yemiyorum çay bile içmiyorum. Eve gelince dışarı çıkmak yasak. Son 5 ayda hiç arkadaşım dostum kalmadı kafelere şuna buna gitmedim düğünlere gitmedim nişanlar ayenie vlere gitmedim.Mesela birileri için işyerinde sürekli para toplanıyor bir tek ben vermiyorum çünkü durumum yok şuan bir borç yüzünden. Valla ne arkadaş ne dost kimsem de kalmadı ama böyle daha iyi oldu bir yandan:)))sanirim bende senin gibi yapacagim evde ne varsa onu yapacagim evdekilere bende zayıflamam gerekli zaten
bizde ona gitmeyiz diyenlere de zaten ben evlenmiyorum getirmeyin de gelmeyin de aman ya çeyrek olmuş kaçiş-ev yapıyorum asla dışardan yemiyorum çay bile içmiyorum. Eve gelince dışarı çıkmak yasak. Son 5 ayda hiç arkadaşım dostum kalmadı kafelere şuna buna gitmedim düğünlere gitmedim nişanlar ayenie vlere gitmedim.Mesela birileri için işyerinde sürekli para toplanıyor bir tek ben vermiyorum çünkü durumum yok şuan bir borç yüzünden. Valla ne arkadaş ne dost kimsem de kalmadı ama böyle daha iyi oldu bir yandan:)))
o kalan parayla da kredi kartını tamamen kapatıp kurtulmaya çalışmak daha mantıklı değil mi peki?Kumbara yap..haftada 5tl bile olsa at 5krs bile olsa at...
Ayrıca kart ödemesine bütün maaşını vermeyeceksindir heralde.maaşından önce en az 50tl olmak üzere bir yere ayır. Sonra maaş sanki o ayirdigin para kadar eksikmis gibi davranmalisin..sonra dolar altın ne istersen ona gore sekillendirirsin...ama önce tl biriktir bakalım en azından bir 10$kadar olsun yani...bol şans. ..
1$ 2$ banka sisteminden alinir ancak.
o kalan parayla da kredi kartını tamamen kapatıp kurtulmaya çalışmak daha mantıklı değil mi peki?
Kredi kartı borcum var demiş ama maaşının ne kadarı kart borcuna gidiyor söylememiş ki???o kalan parayla da kredi kartını tamamen kapatıp kurtulmaya çalışmak daha mantıklı değil mi peki?
mesela benim toplamda 4 bin kredi kartı borcum var.. bu ay asgarisi 1200 gibi birşey.. elimde de 3 bin lira var. Tüm parayı buraya mı vermeli yoksa kalanına başka birşey mi almalı karar veremedim bendeKredi kartı borcum var demiş ama maaşının ne kadarı kart borcuna gidiyor söylememiş ki???
Birikim tavsiyesi istemiş ondan öyle yazdım.Elbette kredi kartını boşaltmak veya çok az miktar aylık taksit bırakmak her zaman en mantıklısı zaten
demekki ben ondan hiç kapatamadım.. hep asgari yatırdım bakıyorum bakıyorum borç azalmadı bir yıldır resmen..Bence olabildiğince kredi kartını kapamaya çalış. Gecikme faizleri arttı. Sürekli geri kalan tutara faiz gelecek.
Tabi canım sürekli üstüne koymaya devam ediyor. Bence nakit harçlığın haricinde ödeme yap karta. Sonra ihtiyacın olanı kartla harcama yapabilirsin ama aylık ödemeyi mümkün mertebe yapmaya çalış.demekki ben ondan hiç kapatamadım.. hep asgari yatırdım bakıyorum bakıyorum borç azalmadı bir yıldır resmen..
nakit harçlık kendime hiç bırakmıyorum bilerek yani geçen ayda 30 tl harcamışım param yok zaten diyip harcama asla yapmıyorum böyle bir yol buldum borç kapama işinde.. çünkü hiççç para harcamadım desem işe idiş geliş yol parası 300 tl zorunlu şekilde bunu düşünüyorum sürekli..evet çok sıkıyor beni eve mahkum gibi yaptı ama mesela bugün yürüyerek çarşı gezip eve gelecegim birşey almıyorum...en sonki harcamam geçen ay 20 tl ye 2 şampuan almakla oldu ondan pişmanım biraz:) ama onda da 3 liraya da şampuanlar vardı dedim bari şampuan uzun gidiyor saçım da hemen yağlanır bari şampuan iyi olsun hahhhaa :dTabi canım sürekli üstüne koymaya devam ediyor. Bence nakit harçlığın haricinde ödeme yap karta. Sonra ihtiyacın olanı kartla harcama yapabilirsin ama aylık ödemeyi mümkün mertebe yapmaya çalış.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?