3 tlye nerde şampuan var ya :)) tayinim çıktı şehir değiştirdim eşyamı dağıttım bi sürü bakım makyaj malzememi şampuan vs arkadaşlarıma bıraktım taşımayayım ne gerek var diye ama şimdi fiyatlar öyle uçmuş ki yeniden alamam :)) pişman oldum valla bi markete ekmek su almaya gidiyorum en az 50 tl verip çıkıyorum her gün gitsem her gün böyle bakıyorum bi şey de yok ortada :)) seni tebrik ediyorum 30 tl bi ay çok iyinakit harçlık kendime hiç bırakmıyorum bilerek yani geçen ayda 30 tl harcamışım param yok zaten diyip harcama asla yapmıyorum böyle bir yol buldum borç kapama işinde.. çünkü hiççç para harcamadım desem işe idiş geliş yol parası 300 tl zorunlu şekilde bunu düşünüyorum sürekli..evet çok sıkıyor beni eve mahkum gibi yaptı ama mesela bugün yürüyerek çarşı gezip eve gelecegim birşey almıyorum...en sonki harcamam geçen ay 20 tl ye 2 şampuan almakla oldu ondan pişmanım biraz:) ama onda da 3 liraya da şampuanlar vardı dedim bari şampuan uzun gidiyor saçım da hemen yağlanır bari şampuan iyi olsun hahhhaa :d
bende ocakta tayinle başka şehire gidecegim ailemin yanından ama kira verecek param yok onun için bu çaba:))))3 tlye nerde şampuan var ya :)) tayinim çıktı şehir değiştirdim eşyamı dağıttım bi sürü bakım makyaj malzememi şampuan vs arkadaşlarıma bıraktım taşımayayım ne gerek var diye ama şimdi fiyatlar öyle uçmuş ki yeniden alamam :)) pişman oldum valla
var var 2.5 tl de gördüm ama deterjan kokuyordu içi beyaz sabunla yıkadım br ara onda da saçım lif gibi olunca vazgeçmiştim naparsın heşeyi deniyoruz.. bak benim en son tayinim çıktıgımda 6-7 bn liralık eşya kıyafet dağıttım şimdi o kıyaetlerimi özlüyorumbende ocakta tayinle başka şehire gidecegim ailemin yanından ama kira verecek param yok onun için bu çaba:))))
Canım valla ev geçindirmek tek kişi olsan bile çok maliyetli paranı biriktir mutlaka kenarda nakitin olsun özellikle ev kurmak çok maliyetli
O 3k'nın tamamını karta yatırırdım ben olsam.geriye 1k kalır taksit vs. Yoksa.o da gelecek ay kapatır kurtulurum.sonraki aylarda en az kart asgarisi kadar $alırdım 1200tl nerden baksan 200$a yuvarlanır aylık çok çok iyi bir birikim miktarı :))mesela benim toplamda 4 bin kredi kartı borcum var.. bu ay asgarisi 1200 gibi birşey.. elimde de 3 bin lira var. Tüm parayı buraya mı vermeli yoksa kalanına başka birşey mi almalı karar veremedim bende
hiçbirşey almıyorum evet:)) 5 aydır bir kıyafet almadım zaten ne düğün ne bayram seyran hiçbşrşeye gitmem kafeye bile gidip oturmam çok süper moda yeni giysilere de ihtiyacım yok benimkiler gayet yetiyor :) hatta geçen gördüm benim 2 sene önce aldıgım gömlekler moda olmuş herkes onu giyiyor ütüledim giydim öyle duruyordu köşede )) ve bence en çok birikim yaptıgım kısım sürekli bu yaz düğün nişan ev görme işyerinde hediye para toplama hiçbirine katılmadım gitmedim de burdan inanılmaz bir kar ettiğimi düşünüyorum borçların büyük kısmını kapatan bu oldu:)))O 3k'nın tamamını karta yatırırdım ben olsam.geriye 1k kalır taksit vs. Yoksa.o da gelecek ay kapatır kurtulurum.sonraki aylarda en az kart asgarisi kadar $alırdım 1200tl nerden baksan 200$a yuvarlanır aylık çok çok iyi bir birikim miktarı :))
30tl ile bir ay geçindim diyorsun sen bixi çokdan sollamışın bacım birikim konusunda maşallah.
kesinlikle haklısın o brikim içinde elimden geleni yapacagım ama sosyal konuları ben tamamen terkettim. Arkadaşlarımın çoğuyla da şuan iletiişimim yok düğünlerine gitmedim diye ama ne giysim var ne de saç yaptıracak param. Basitçe kendin yapardın dyeceksiniz ama hedye götürmek de gerekecekti ve çevremdeki insanlar pek begenmeyen tipler yani hiç gitmemek en doğru karardı ... kaeydi şu bu hiçbir arkadaşımlada buluşmuyorum arkadaş çevrem 50-60 yaşındaki teyzeler onlarla da ev oturması yapıyorum:)))))AnyWhere ben vakti zamanında bir sürü borç ödeyip, ev gecindirmis ve birikim yapmış biri olarak şunu söyleyebilirim. Sadece borç ödemek ya da sadece birikim yapmak olmaz. Hersryi aynı anda yapmaya ve sosyal yaşamdan da kopmamaya çalış. Ben şöyle yapıyordum her ay bir miktar birikim için ayırıyordum az ya da çok demeden yapıyordum bunu, bir ay altın oluyordu bir ay 100 TL oluyordu ama mutlaka birikim yapıyordum. Kendime kişisel giderlerim için ufak bir bütçe ayırıyordum eğer ay içinde arkadaşlarla çıkacaksam ordan kullaniyordum kalan olursa yine birikime ekliyorum. Borçları ödeyip kalanı ile de evin ihtiyaçlarını karşılıyordum. O zamanlar gelirimde çok degildi ama hesapli yapınca iyi kötü ay sonu geliyordu. Şimdi cok şükür o sıkıntılı günler geride kaldı 5aydir ev kredisi ödüyorum yine ufak tefek borçlar ve kk var ama her ay yine birikim yapmaya çalışıyorum.
Sen de her ay bir çeyrek ya da gram alıp birikim yapabilirsin bana göre. Tayin durumun olduğunda nakite ihtiyacın olacak o zaman yine sıkışırsin en azından elinde üç beş birşey olursa daha güvende hissedersin kendini.
Olmayınca herşey çok değerli olur bunu çok iyi biliyorum onun için saçını kendin yapsaydın gibi birşey asla söyleyemem ne sana ne başkasına.kesinlikle haklısın o brikim içinde elimden geleni yapacagım ama sosyal konuları ben tamamen terkettim. Arkadaşlarımın çoğuyla da şuan iletiişimim yok düğünlerine gitmedim diye ama ne giysim var ne de saç yaptıracak param. Basitçe kendin yapardın dyeceksiniz ama hedye götürmek de gerekecekti ve çevremdeki insanlar pek begenmeyen tipler yani hiç gitmemek en doğru karardı ... kaeydi şu bu hiçbir arkadaşımlada buluşmuyorum arkadaş çevrem 50-60 yaşındaki teyzeler onlarla da ev oturması yapıyorum:)))))
Aynen çok doğru:)))Olmayınca herşey çok değerli olur bunu çok iyi biliyorum onun için saçını kendin yapsaydın gibi birşey asla söyleyemem ne sana ne başkasına.
Ama şurada kızarım sana kendi yaş grubun ya da yakın konuşup anlatacağın bir iki arkadaşın olması büyük servet. Manevi yatırım.
Kendini tamamen borc odemeye odaklama, bu günlerin de geri gelmeyecek. Ayda bir, bir kahve içmek ile kimse zengin de olmaz fakir de. Kendi yöntemim şöyleydi o zorluk zamanlarında, benim maşallah çevrem çok geniştir hem iş arkadaşlarım hem de mesleki gruplarim var ve sürekli bir araya gelmeli organizasyonlar yaparlardı. Meslek grupları ile olanları seminerlerde görüşerek ya da iki üç ayda bir kahvaltı etkinliklerine giderek, iş arkadaşlarıyla olan da organizasyonu ben yaparak en uygun şekle getiriyordum. Onun dışında bir tane çok yakın arkadaşım var durumumu bildiği için öyle pahalı yerlere gitmeyi hiç istemezdi, yazin ormana gider termosta çayımızı götürürdük, kışın bir kahve içmek için bir araya gelirdik gibi. Her insanın bazen değişiklikler yapması gerekir canım.
Maddi durumu ile birbirini değerlendiren insanlardan uzak durmak en iyisi ama benim kastettigim gerçek bir dost canım.
Sen gerçek hayatla boğuşurken, onların sana gore daha basit şeylerden şikayet etmesi, mutsuz olmaları ya da genel muhabbetleri sıkıcı gelmiştir ki normaldir.Çok doğru diyorsun bu birazda benim bahanem arkadaşlarımla eskisi gibi iyi vakit geçirmiyordum sıkılıyordun kafam artık eskisi gibi muhabbetlerine sarmıyor ya ben değiştim ya onlar bilmiyorum hatta bunu konu açmayı da düşündüm
10 $ aldım çok şükürKumbara yap..haftada 5tl bile olsa at 5krs bile olsa at...
Ayrıca kart ödemesine bütün maaşını vermeyeceksindir heralde.maaşından önce en az 50tl olmak üzere bir yere ayır. Sonra maaş sanki o ayirdigin para kadar eksikmis gibi davranmalisin..sonra dolar altın ne istersen ona gore sekillendirirsin...ama önce tl biriktir bakalım en azından bir 10$kadar olsun yani...bol şans. ..
1$ 2$ banka sisteminden alinir ancak.
kart borcum çok fazla maaşımın tamamını ona yatırıcam dediğiniz gibi bi 10$ alcak kadar para bırakmayı düşünüyorumo kalan parayla da kredi kartını tamamen kapatıp kurtulmaya çalışmak daha mantıklı değil mi peki?
Ben bu ay farklı bir yol izliyorum 4 aylık kalkınma planı yaptım.:))) başka türlü borçlar kurtarmıyor malum 4 ayda kapatmak düzenli hesap kitap şart oldu.. ben kartın asgarisini yatırıp kredi borçlarını ödemeye devam ederken artan parayla kartı kapatmak imkansız olduğu için...hem asgari ödeyip her ay hem de kenara para atmaya karar verdim... şöyle olacak 4 ay sonra kartın 4 aylık asgarisi de bitiyor hem de birikim yapmış oluyorum 4 binlik kart borcundan ocağa 300 tl falan kalmış oluyor her ay bin atarsam 3 bin de para bana kalmış olacak inşallah.... ama kışlık kazak kıyafet asla almayacağım karar verdim pişman oluyorum kıyafet aldığımda artık... kendime bir fular aldım bu hafta sadece .. saçımı boyatmam gerekecek 1 ay sonrada ona da çare düşüneceğim :))) saçımı koyuya boyarım belki boya masrafından da kurtulmam şart 4 ay kemer sıkacağım hanımlarkart borcum çok fazla maaşımın tamamını ona yatırıcam dediğiniz gibi bi 10$ alcak kadar para bırakmayı düşünüyorum
Ben bu ay farklı bir yol izliyorum 4 aylık kalkınma planı yaptım.:))) başka türlü borçlar kurtarmıyor malum 4 ayda kapatmak düzenli hesap kitap şart oldu.. ben kartın asgarisini yatırıp kredi borçlarını ödemeye devam ederken artan parayla kartı kapatmak imkansız olduğu için...hem asgari ödeyip her ay hem de kenara para atmaya karar verdim... şöyle olacak 4 ay sonra kartın 4 aylık asgarisi de bitiyor hem de birikim yapmış oluyorum 4 binlik kart borcundan ocağa 300 tl falan kalmış oluyor her ay bin atarsam 3 bin de para bana kalmış olacak inşallah.... ama kışlık kazak kıyafet asla almayacağım karar verdim pişman oluyorum kıyafet aldığımda artık... kendime bir fular aldım bu hafta sadece .. saçımı boyatmam gerekecek 1 ay sonrada ona da çare düşüneceğim :))) saçımı koyuya boyarım belki boya masrafından da kurtulmam şart 4 ay kemer sıkacağım hanımlar
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?