• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Borçları Kapatma ve Birikimleri Arttırma Günlüğü

Eylül ayı zorlu geçecek kızlar benim miniklerin biri anaokuluna biri kreşe başlıyor aylık ikisinin 720 TL okul parası var, biraz kıyafet almam lazım okulda lazım olacak bol yedek kıyafet, çanta suluk ev ayakkabısı derken epey masraf olacak. Kredi kartını Ocakta sıfırlayacağım için kıyafetleri kartla alıp 3 taksit yapayım diyorum Ekim Kasım Aralık olarak yılbaşından sonra zatenkomple bırakıyorum bitiyorborcu siz neleryapıyorsunuz nasıl gidiyor okul alışverişlerinmasrafları ödemeleri?
Merhaba okumuşken yazayım 720cok iyiymiş 2cocugun kreş ücreti tam gunde 3200olacak bizim :( Allah kolaylık versin herkese

Eylül ayı zorlu geçecek kızlar benim miniklerin biri anaokuluna biri kreşe başlıyor aylık ikisinin 720 TL okul parası var, biraz kıyafet almam lazım okulda lazım olacak bol yedek kıyafet, çanta suluk ev ayakkabısı derken epey masraf olacak. Kredi kartını Ocakta sıfırlayacağım için kıyafetleri kartla alıp 3 taksit yapayım diyorum Ekim Kasım Aralık olarak yılbaşından sonra zatenkomple bırakıyorum bitiyorborcu siz neleryapıyorsunuz nasıl gidiyor okul alışverişlerinmasrafları ödemeleri?
Canım özel mi bu fiyat? Devlet mi? Çok uygun geldi benim duyduklarıma göre 2 çocuk 720 sanki çok uygun gibi..
Benim oğluşum henüz daha yeni 25aylık olacak bakalım biz seneye ne yapacağız.
Bu sene için haftada 1 saat oyun grubuna götürmeyi düşünüyordum ama 350tl istediler :( şu an bütçemi aşar bir de oğlan azıları çıkarıyor pek huysuz mevsim geçişi burnu tıkanıyor vs...şimdilik 2.döneme erteledim bende.
Hem oğlan biraz daha toparlanır hem bütçem diye umut ediyorum bakalım hayırlısı.

Günaydın kızlar
Evet dün akşam kumbarama geçen haftadan kalan borcumu attım
Benimde oğlanın kreşi 1000 lira ekstra oyuncağı hediyesi etkinliği de oluyor.
Bu ay başı başladık yaz olduğu için kıyafetleri hava soğuyana kadar giyecek
Sezonda kreş ayakkabısı, esofman takımı almam gerekecek
Yedek de gönderildiği için fazladan almak lazım

Merhaba okumuşken yazayım 720cok iyiymiş 2cocugun kreş ücreti tam gunde 3200olacak bizim :KK43: Allah kolaylık versin herkese

Amin canım inşallah

Canım özel mi bu fiyat? Devlet mi? Çok uygun geldi benim duyduklarıma göre 2 çocuk 720 sanki çok uygun gibi..
Benim oğluşum henüz daha yeni 25aylık olacak bakalım biz seneye ne yapacağız.
Bu sene için haftada 1 saat oyun grubuna götürmeyi düşünüyordum ama 350tl istediler :KK43: şu an bütçemi aşar bir de oğlan azıları çıkarıyor pek huysuz mevsim geçişi burnu tıkanıyor vs...şimdilik 2.döneme erteledim bende.
Hem oğlan biraz daha toparlanır hem bütçem diye umut ediyorum bakalım hayırlısı.

Devlet okulu canım okul okul fiyatlar değişiyor aslında aylık 50 lira olan okul da var burda ve oraya giden arkadaşlarımın çocukları da çok memnun bizimki yarı özel gibi o yüzden kişi başı 360 lira 8:30-15.10 arası 17.00ye kadar olursa 460 lira

Kızlar bugün sabah dışardaydım, çıkarken dedim bozuk kumbaranda 200tl var alayım yanıma paraları markette tümleteyim biraz dolar alayım perşembeden önce.mobilden baktım 6.40civarı.çarptım 30 dolar 192küsür.
Dövizciye girdim $6.55 30dolara 196,5 verdim:((
Dedim dolar 6.40 değil mi??? Demez mi o bankalarda bizde böyle...
Ödemeyi yapmıştım yoksa almazdım o dövizciden..üslubu çok çirkindi! Bizde böyle!!! Ne ya hu...bankalar arasında sistem o de, ne bileyim karşı marjımız de.

Neyse serbest kumbaram 40günde 30$ etti bu da sevindirici şimdilik ;)

Ben hafta olarak topikten ilerideyim
17. ya da 18. haftam
Para arttıkça koymak da zorlaşıyor ama pes etmeyeceğim
İşte bu beni de korkutuyor
Şuan okul masrafımız yok ark. Başlattı aylık 90 tl ödeme varmış ilk olarakda 500 tl masraf dedi.

C coffeex malesef dovizciler kuyumcular o sekilde ama ben yine de fiziki olarak alacagim kumbara birikimlerimi

Iyi yaparsın canım yoksa biriktirdiklerimiz eriyip gidiyor :KK43:(
Biliyorum bankalar arasında sistem ayrı bürolar kuyumcular ayrı ama o dövizcideki adama sinir oldum ben! Biz de böyleee! Diye ağzını yaya konuştuki hani al küreği vur ağzına diyesi gelir insanın.
Kafama yazdım asla bir daha o dövizciye girmem.kendi kaybeder..

Ama kumbaram değerlendi mutluyum :KK66: en azından harcamak daha zor artık.birde bilerek fiziki alırsam bozuk alıyorum.mesela darlık oldu 10 dolar boz 20 dolar boz en fazla 50 bozarım ama 100olsa 100bozmak zorunda kalcam.fiziki 550$ evde şuan ama yaklaşık 200$ sırf 10luk 20lik.Tabiki esas duam Allah dara düşürmesin..amin.

cnm yaptigi buyuk saygisizlik baska yerden alirsin ama birkac yere sor cnm ben 1 kere kuyumcuda dovizciden 20 kr dusuge bozdurdum cok sinir olmustum

insallah darliga dusmeyelim bende 5 10 ne olursa yapcam iyi oluyor damlaya damlaya göl olur diye bosuna dememişler

kumbara hesabınızı şimdi gördüm hanımlar.1 aylık evliyim.evimde hemen hemen herşey mevcut alışverişi eşimle beraber yapıyorum.işe yeni başladım şuan eşimden harçlık alıyorum.Şuan utanıyorum istemeye sadece yol paramı alıyorum haftalık 25 lira hadi 40 TL aldım diyelim nasıl birikim yapabilirim bu kadarcık şeyle.Kartlara borcum var eşim saolsun aylarca maaşıma dokunmicak oraya aktarıcam ama yinede arkamda bi miktar gizli param olsun diyorum.Aileme çok uzak yerde yaşıyorum herşeye lazım olabilir.Dolar alsam haftada 2 dolar :( oda şuan yüksek bozdururken zarar eder miyim.

kumbara hesabınızı şimdi gördüm hanımlar.1 aylık evliyim.evimde hemen hemen herşey mevcut alışverişi eşimle beraber yapıyorum.işe yeni başladım şuan eşimden harçlık alıyorum.Şuan utanıyorum istemeye sadece yol paramı alıyorum haftalık 25 lira hadi 40 TL aldım diyelim nasıl birikim yapabilirim bu kadarcık şeyle.Kartlara borcum var eşim saolsun aylarca maaşıma dokunmicak oraya aktarıcam ama yinede arkamda bi miktar gizli param olsun diyorum.Aileme çok uzak yerde yaşıyorum herşeye lazım olabilir.Dolar alsam haftada 2 dolar :KK43: oda şuan yüksek bozdururken zarar eder miyim.
Kumbara yap..haftada 5tl bile olsa at 5krs bile olsa at...
Ayrıca kart ödemesine bütün maaşını vermeyeceksindir heralde.maaşından önce en az 50tl olmak üzere bir yere ayır. Sonra maaş sanki o ayirdigin para kadar eksikmis gibi davranmalisin..sonra dolar altın ne istersen ona gore sekillendirirsin...ama önce tl biriktir bakalım en azından bir 10$kadar olsun yani...bol şans. ..
1$ 2$ banka sisteminden alinir ancak.

Back