AnyWhere ben vakti zamanında bir sürü borç ödeyip, ev gecindirmis ve birikim yapmış biri olarak şunu söyleyebilirim. Sadece borç ödemek ya da sadece birikim yapmak olmaz. Hersryi aynı anda yapmaya ve sosyal yaşamdan da kopmamaya çalış. Ben şöyle yapıyordum her ay bir miktar birikim için ayırıyordum az ya da çok demeden yapıyordum bunu, bir ay altın oluyordu bir ay 100 TL oluyordu ama mutlaka birikim yapıyordum. Kendime kişisel giderlerim için ufak bir bütçe ayırıyordum eğer ay içinde arkadaşlarla çıkacaksam ordan kullaniyordum kalan olursa yine birikime ekliyorum. Borçları ödeyip kalanı ile de evin ihtiyaçlarını karşılıyordum. O zamanlar gelirimde çok degildi ama hesapli yapınca iyi kötü ay sonu geliyordu. Şimdi cok şükür o sıkıntılı günler geride kaldı 5aydir ev kredisi ödüyorum yine ufak tefek borçlar ve kk var ama her ay yine birikim yapmaya çalışıyorum.
Sen de her ay bir çeyrek ya da gram alıp birikim yapabilirsin bana göre. Tayin durumun olduğunda nakite ihtiyacın olacak o zaman yine sıkışırsin en azından elinde üç beş birşey olursa daha güvende hissedersin kendini.