bende bu aralar cok bunaldim maddiyat sikintisi vs.. yemeden icmeden gun geçmiyor dikkat etmek tamam da insan bazen yoruluyor
borclar bitmiyor tam botti derken baska sey cikiyor hep kosturmaca hep odeme para bir var 29 gun yokinsan gerçekten yoruluyor.
sürekli takip etmek dikka etmek gerekiyor
artık rahat davrandığımız dünlere sayalım
ben 2 yıldır devame diyorum
son 2 ayım kaldı
umarım başarırım
Faturaların ne kadar geliyor canımIyi aksamlar arkadaslar:)
Bu gün, kizimin kumbarasini actik, alisveristen kalan tüm bozukluklari atiyorum icine arti 1-2-5 kuruslari biriktirdigimiz bi kavanoz vardi. Az oldugu icin bankada onu da aldilar ve Masallah güzel bir tutar cikti:) 96 Lira. Cogumun hesabina yatirdim hemen. Insallah güzel paralar birikir ve saglikli ve güzel günlerde kullanmak nasib olur.
Bir kez daha, bozuk paralari ne kadar önemsememiz gerektigini görmüs oldum, önceden önemsemeden harcardim ivir zivira.
Hayat pahali, faturalar kabarik. Maas geleli bir kac gün oldu uctu gitti paraciklar. Hep yeme icme, kisisel bakim ürünleri, bebek icin bir kac birsey derken harcandi.
Bu ay cok tasarruf gitmem lazim. Cünkü Gecen ayran biriktiripte kullandigim miktari yerine koymaliyim. Insallah yettirebilirim yoksa cok zorlanacagiz. Daha ceyrek altin almam lazim bebek görmeye gidilecek. Geldigi gibi gidiyor. Güzel seyler icin , mecburi hayat masraflari icin gittigi sürece sorun degil. Saglik olsun yeter ki.
Bu arada menemenlik ve Domates sosu yaptim önceki gün bi 15 sise karisik. Menemenlikler az geldi Bakalim yapabilirsem bir kac tane daha yaparim.
Bu arada bir kac Fikre ihtiyacim var. Temizlik, su elektirik gibi seylerden nasil tasarruf yapiyorsunuz. Cocuklu olunca her gün makina calisiyor, temizlik yapiliyor haliyle harcaniyor yani. Ama etraftan cok Cocuklu olupta faturasi düsük gelenleri duyunca sasitiyorum, hani Piste degiller ki, diyesin kullanmiyor ki gelsin. Bunun Sirri nedir Ben mi cok müsrif kullaniyorum. Yani hergün cocuk terli , kirli parklardan grliyor, e bizde her gün yikaniyoruz camasir birikiyor haliyle. Nedir bunun oluru cözemedim.
Kızlar 7. haftamıza geldik 7 TL kumbaralarımızaatmayı unutmayalım:))
günaydın canımm paralar atıldı pazartesi dolar oldu bileKızlar 7. haftamıza geldik 7 TL kumbaralarımızaatmayı unutmayalım:))
Aslinda faturalarim cok yüksek degil. Ben yurdisinda yasadigim icin burda sistem farkli biraz. Faturalar sene boyu sabit, sene sonu hesaplanip ödenen miktardan fazla kullandiysan o farki ödüyorsun. Gecen sene 300 Lira fark ödemistim. Tabi yaz mevsimi fosur fosur hali yikadim, cocuga havuz doldurdum. Esim ha bire bütün kis küveti doldurdu. Bunlar hep faturaya yansidi haliyle.Faturaların ne kadar geliyor canım
Benim apartmanda ve çevremde en az bana gelir.
Çamaşır mak. İstisna bir durum olmazsa haftada 2 kere çalışır
Bulaşıkkarı çoğu kez su ile akıtmak yerine tek peçete ile temizler maknaya öyle yerleştiririm. Bulaşık makinadı gün aşırı çalışıyor faturam 45 50 arası gelir
Bizde dun temmuz ayi giderlerine baktik 360 tl disarda yemege harcamisiz esimin biraz daha dikkat edelim demesi icin beklerken oh calisiyoruz canima degsin demez mi :)))Selam canlar, 52 hafta kumbarasina 50 Lira atarak basladim :) önümüzde ki hafta miktarini atabilirmiyim bilmiyorum. Bu ay Gelen gitti, havalarda sicak ivir, zivira gidiyor hep. Bsktimda msrkete cok harcanmis hep. Esim birsürü gazoz ivir zivir aldi gene, birsey demedim cok skincada adam bunaliyor, Bu seferlik böyle olsun bakalim.
Elimdeki parayi mutlaka yettirmem lazim Bakalim ilerki günler ne gösterecek.
Bizde dun temmuz ayi giderlerine baktik 360 tl disarda yemege harcamisiz esimin biraz daha dikkat edelim demesi icin beklerken oh calisiyoruz canima degsin demez mi :)))
Aynen oyle nasilsa esi herseyi dusunuyo cok dogru tespit :))Eniştem haklıcan boğazdan gelü nasılsa....tazeminimalanne birikimci
Tabi ki, ihtiyaclarimiz icin calisiyoruz. Bu dogru. Ama paketli hazir ürünler hep cok faturayi kapatiyor. Yada hep disaridan yemek benim mideme iyi gelmiyor, ara sira yspinca iyi de her hafta bir iki defa olursa hemen cebindeki erixip gidiyor.Bizde dun temmuz ayi giderlerine baktik 360 tl disarda yemege harcamisiz esimin biraz daha dikkat edelim demesi icin beklerken oh calisiyoruz canima degsin demez mi :)))
Evet bi disarda yemek yemek 2 kisi en az 30 tl den cikiyor bu ay esimin dogum gunu vardi onun icin ciktik onun disinda bu ay yemek yok artik :)Tabi ki, ihtiyaclarimiz icin calisiyoruz. Bu dogru. Ama paketli hazir ürünler hep cok faturayi kapatiyor. Yada hep disaridan yemek benim mideme iyi gelmiyor, ara sira yspinca iyi de her hafta bir iki defa olursa hemen cebindeki erixip gidiyor.
Bende yillik ikramiyr ile kredi kartini kapattim cok rahatladim resmen hafifledim :)) artik sadece taksitle alinmasi gereken seyler icin kullanicam kartıAltin kızlarkredi kartı komple kapattım birikim ile kredi kartını ve kardeşin sigortasını ödedim iyi mi yaptım...kotu mu yaptım..bilmiyorum tek sevindiğim nokta kredi kartı ödemelerim olmucak..olursa cüzi miktar.. buna inanışım doğrultusunda karar verdim..borçsuz kurban kesme pişmanmiyim. .şimdi deil ...sabh kalbim durabilir
Kumbaram para annemde durmakta
Hayirli olsun :) bence iyi yaptin. Kredi karti olmayan parayi harcamaktir bana göre. O yüzden hic sevmiyorum. Varsa harcarsin yoksa bekler ya da baska bir senden kisar alirsin diye düsünüyorum ben.Altin kızlarkredi kartı komple kapattım birikim ile kredi kartını ve kardeşin sigortasını ödedim iyi mi yaptım...kotu mu yaptım..bilmiyorum tek sevindiğim nokta kredi kartı ödemelerim olmucak..olursa cüzi miktar.. buna inanışım doğrultusunda karar verdim..borçsuz kurban kesme pişmanmiyim. .şimdi deil ...sabh kalbim durabilir
Kumbaram para annemde durmakta
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?