• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Borçları Kapatma ve Birikimleri Arttırma Günlüğü

HEPİniz harikasınız ya
Boşa dememişler akıl akıldan üstündür diye:)
Çok güzel fikirler edindim
Ev hanımıyım çalışmıyorum o yüzden çok büyük miktarda yapamasam da ufak ufak yapıyorum bende:)
Kenarda 600 civarı param var eşim bilmiyor ve bilmeyecekte:dondurma:
Kumbara bende yapıyorum genelde memlekete giderken açıp kullanıyoruz
Ama şu haftalık olayına bayıldım akşam eşimşe oturup ciddi ciddi hesap kitap yapma zamanı geldi:KK76:
1000 tl bi param var altın bilekliğimi bozdurdum yenisini alacaktım ama bankaya altın ya da döviz hesabına yatırmayı düşünüyorum (ki hangisi daha karlı fikir verseniz)
Bakalım hayırlısı ama çok veba gaza geldim okuduktan sonra bunları:rapci:
hosgeldın canım bu cuma 7.haftamız ıstersen sen de devam edebılırsın toplam 28tl bırıkmıs olacak cuma günü

Meraba kızlar bende aranıza katılmak istiyorum ne yapmam gerekiyor
merhaba hosgeldınız
birer lira artırarak kumbara yapıyoruz
1.hafta 1tl 2.hafta 2tl atıyoruz gıbı
bu cuma 7.haftayız 7tl atılacak
sımdıye kadar toplam 21tl atıldı cumayla bırlıkte 28oluyor.
ıstersenız 21tl atarak bızle aynı yerden devam edebılırsınız
umarım anlatabılmısımdır

merhaba hosgeldınız
birer lira artırarak kumbara yapıyoruz
1.hafta 1tl 2.hafta 2tl atıyoruz gıbı
bu cuma 7.haftayız 7tl atılacak
sımdıye kadar toplam 21tl atıldı cumayla bırlıkte 28oluyor.
ıstersenız 21tl atarak bızle aynı yerden devam edebılırsınız
umarım anlatabılmısımdır

ben şimdi kumbaraya 21 tl atıcam orasını anladım :)) sonra günlük 1 tl mi yada bu hafta ne kadar atıcaz teşekkür ederim

kızlarrr ay basında tablo yapmıstım excelde
bugun 31 temmuz sonucları acıklıyorum hazırmısınız:KK70:
market pazar 706 tl
dısarda yemek 280 tl
sağlık 100 tl
benzin 500
giyim 300
yuzme kursu vs dıger gıderler 480
hedıyeler 175
(kira ve faturalar hesaplamalarımda yok)

çok güzel hesaplamışşınız bende ay başı itibari ile yarın başlıyorum

kronikuykucu kronikuykucu aynı şeyi 1,5 yıldır yapıyorum her ay bir önceki ay ile kıyaslardim. Bugün akşam çıkmadan tüm aylara baktım mayıstan beridir ciddi bir gider artışı var tüm kalemlerde. Birazı hayat pahalılığından olsa bile gereksiz şeylerde var listeyi kabartan
Sıkı önlemler almaya karar verdim bu nedenle

kronikuykucu kronikuykucu aynı şeyi 1,5 yıldır yapıyorum her ay bir önceki ay ile kıyaslardim. Bugün akşam çıkmadan tüm aylara baktım mayıstan beridir ciddi bir gider artışı var tüm kalemlerde. Birazı hayat pahalılığından olsa bile gereksiz şeylerde var listeyi kabartan
Sıkı önlemler almaya karar verdim bu nedenle
ah canım sıkı onlem alsakta bı ıse yaramıyor
maasımız artıyo zamlardan hıc bıse anlasılmıyo
bugun 15kurus benzıne zam geldi
dogalgaz santral cıkısına yuzde 49zam yapmıs yakında o da bızım dogalgaz faturasına yansır 49ne demek ya yandk
elektrıge yuzde 9gelmıs
markete gıdıyosun 50tlden asagıya 2parca bıse alamıyosun
hayat asırı pahalandı yani

cuma günü 7.hafta olacak canım 7 tl atılacak
arada kacırdıkların varsa toplam 28tl olması gerekıyor cuma günüyle bırlıkte
Artık eve döndüğümde hesaplıcam canım toplamı o zaman alırım sizden yine. Eşim bu hafta ile geçen haftayı atmış ama ne kadar oldu hatırlamıyorum.
O zaman sorarım yine. Haftalar çoğaldıkça miktarı kadar atamam o yüzden bu haftalarda düzenli koyayım

Iyi aksamlar arkadaslar:)

Bu gün, kizimin kumbarasini actik, alisveristen kalan tüm bozukluklari atiyorum icine arti 1-2-5 kuruslari biriktirdigimiz bi kavanoz vardi. Az oldugu icin bankada onu da aldilar ve Masallah güzel bir tutar cikti:) 96 Lira. Cogumun hesabina yatirdim hemen. Insallah güzel paralar birikir ve saglikli ve güzel günlerde kullanmak nasib olur.

Bir kez daha, bozuk paralari ne kadar önemsememiz gerektigini görmüs oldum, önceden önemsemeden harcardim ivir zivira.

Hayat pahali, faturalar kabarik. Maas geleli bir kac gün oldu uctu gitti paraciklar. Hep yeme icme, kisisel bakim ürünleri, bebek icin bir kac birsey derken harcandi.

Bu ay cok tasarruf gitmem lazim. Cünkü Gecen ayran biriktiripte kullandigim miktari yerine koymaliyim. Insallah yettirebilirim yoksa cok zorlanacagiz. Daha ceyrek altin almam lazim bebek görmeye gidilecek. Geldigi gibi gidiyor. Güzel seyler icin , mecburi hayat masraflari icin gittigi sürece sorun degil. Saglik olsun yeter ki.

Bu arada menemenlik ve Domates sosu yaptim önceki gün bi 15 sise karisik. Menemenlikler az geldi Bakalim yapabilirsem bir kac tane daha yaparim.

Bu arada bir kac Fikre ihtiyacim var. Temizlik, su elektirik gibi seylerden nasil tasarruf yapiyorsunuz. Cocuklu olunca her gün makina calisiyor, temizlik yapiliyor haliyle harcaniyor yani. Ama etraftan cok Cocuklu olupta faturasi düsük gelenleri duyunca sasitiyorum, hani Piste degiller ki, diyesin kullanmiyor ki gelsin. Bunun Sirri nedir Ben mi cok müsrif kullaniyorum. Yani hergün cocuk terli , kirli parklardan grliyor, e bizde her gün yikaniyoruz camasir birikiyor haliyle. Nedir bunun oluru cözemedim.

ah canım sıkı onlem alsakta bı ıse yaramıyor
maasımız artıyo zamlardan hıc bıse anlasılmıyo
bugun 15kurus benzıne zam geldi
dogalgaz santral cıkısına yuzde 49zam yapmıs yakında o da bızım dogalgaz faturasına yansır 49ne demek ya yandk
elektrıge yuzde 9gelmıs
markete gıdıyosun 50tlden asagıya 2parca bıse alamıyosun
hayat asırı pahalandı yani

çok haklısın aynen katılıyorum
zaten hepimiz tedbirli gidiyoruz
almıyoruz birşey buna ragmen ay zor geliyor

Back