Iyi aksamlar arkadaslar:)
Bu gün, kizimin kumbarasini actik, alisveristen kalan tüm bozukluklari atiyorum icine arti 1-2-5 kuruslari biriktirdigimiz bi kavanoz vardi. Az oldugu icin bankada onu da aldilar ve Masallah güzel bir tutar cikti:) 96 Lira. Cogumun hesabina yatirdim hemen. Insallah güzel paralar birikir ve saglikli ve güzel günlerde kullanmak nasib olur.
Bir kez daha, bozuk paralari ne kadar önemsememiz gerektigini görmüs oldum, önceden önemsemeden harcardim ivir zivira.
Hayat pahali, faturalar kabarik. Maas geleli bir kac gün oldu uctu gitti paraciklar. Hep yeme icme, kisisel bakim ürünleri, bebek icin bir kac birsey derken harcandi.
Bu ay cok tasarruf gitmem lazim. Cünkü Gecen ayran biriktiripte kullandigim miktari yerine koymaliyim. Insallah yettirebilirim yoksa cok zorlanacagiz. Daha ceyrek altin almam lazim bebek görmeye gidilecek. Geldigi gibi gidiyor. Güzel seyler icin , mecburi hayat masraflari icin gittigi sürece sorun degil. Saglik olsun yeter ki.
Bu arada menemenlik ve Domates sosu yaptim önceki gün bi 15 sise karisik. Menemenlikler az geldi Bakalim yapabilirsem bir kac tane daha yaparim.
Bu arada bir kac Fikre ihtiyacim var. Temizlik, su elektirik gibi seylerden nasil tasarruf yapiyorsunuz. Cocuklu olunca her gün makina calisiyor, temizlik yapiliyor haliyle harcaniyor yani. Ama etraftan cok Cocuklu olupta faturasi düsük gelenleri duyunca sasitiyorum, hani Piste degiller ki, diyesin kullanmiyor ki gelsin. Bunun Sirri nedir Ben mi cok müsrif kullaniyorum. Yani hergün cocuk terli , kirli parklardan grliyor, e bizde her gün yikaniyoruz camasir birikiyor haliyle. Nedir bunun oluru cözemedim.