Borç Verme Meselesi

Adam hakli arbasini satsin odesin. O malimdan eksiltmeyecek diye siz neden borc ceresiniz. Arayip sormamis da zamaninda. Zor durumda da sayilmaz ya i o kadar malin icinde

Hayatımın alt üst olduğu bir dönem araba en azından elden gitmesin diye 4 arkadaşım birleşip benim araba kredisini kapattılar saolsunlar. Tekrar ödeyememe ihtimalim vardı. Ailemden akrabadan görmediğim desteği onlardan gördüm. Allah a şükür tam 1 sene sonra hepsinin borcunu ödedim, araba da gitmemiş oldu.

Daha sonra zor duruma düşen bir arkadaşıma ben yardım ettim. Yani mantık satsın arabasını ödesin olabilir ama sevdiğim değer verdiğim bir insana ben bunu reva göremem. Eğer vermek içimden gelmiyorsa o insanla ilişkim o seviyede değildir.

sevdiğim değer verdiğim bir insana ben bunu reva göremem
Ama kardeşinin evi falanda varmış. Ve normal zamanda adamın yüzüne bakmıyormuş. Durum sizinkiyle aynı değil demekki siz cana yakın oldunuz ve güvenlerini kazandınız. Arabasını satıp borcu kapatıp düşük bir model alabilir. Eşte haklı kendi çapında.

100 bin tl istiyor. Ve nakitimiz yok altinimizi bozdurup verecegiz verirsek. Ben arada kaldim. Bi taraftan kardesime uzuluyorum bir taraftanda esime hak veriyorum.
Eşiniz tamamen haklı. Bir de altınlarınızı bozduracaksınız! Lütfen saçmalamayın. Satsın arabasını. Kapatsın borcunu. Hastalık sağlık olsa elinde avucunda olmasa anlarım. Yersiz vicdan yapmayın lütfen.

Tamam ama bir mal kolay alınmıyor ve eğer destek alma gibi bir durum varsa neden ilk sendelemede elden çıksın. Benim olayda da akrabalar bana evini arabanı sat dediler. Eğer onları dinlemiş olsaydım şu an ne evim ne arabam vardı.
Ama arkadaşlarımın desteğiyle ve kimseye borçlu kalmadan atlattım bu süreci.

Ha ben bu desteği kardeşlerimden değil arkadaşlarımdan gördüm. Demekki onlar bana bunu reva gördüler. Dediğim gibi böyle bir desteği ben de sevdiğim değer verdiğim birine veririm. Ama maalesef kardeşlerim bu statüde değil benim için.

Eğer vermek içimden gelmiyorsa o insanla ilişkim o seviyede değildir.

Alıntıladığınız cümleden sonraki cümle buydu. Konusahibine de demek istediğim eğer içinden vermek gelmiyorsa kardeşi de onun için bu statüde değildir.

Ben de eşinize hak verdim.kardesiniz için de geçmiş olsun ama eviniz bile yokken böyle bir riske girmeyin

100 bin tl istiyor. Ve nakitimiz yok altinimizi bozdurup verecegiz verirsek. Ben arada kaldim. Bi taraftan kardesime uzuluyorum bir taraftanda esime hak veriyorum.
Bir de bu dönemde TL nin gittikçe değeri düşüyor bir de bu yönden bakın altın olarak verirseniz daha mantıklı 50 Gr altın verirsiniz50 Gr olarak geri öder ama sizin eviniz bile yokken borç vermeyin derim

Evli mi bekar mi kardesiniz. Sizin şartlarınıza göre vermemeniz uygun gibi. 100 bin az değil. Zamanı belli değil. Çoluğu çocuğu varsa bir düşünün yine ama bekarsa bence de arabasını satıp model düşürmeli. Bir kaç ay idare edecek miktar olsa tamam. 15-20 verilir ama 100 bin büyük bir miktar

Aynı durumun tersi yaşansaydı, görümce ya da kaynınız isteseydi, ve sizinle böyle kopuk bir ilişki olsaydı verir miydiniz? Ya da kafanız karışır mıydı? Para kolay kazanılmıyor hiç, eşiniz haklı bence

Iyide arabasi varmis insan ilk elindeki satar bakti yetmiyor karsiya gider bu arada gideni alamazsiniz oyle bilin

Benim için oldukça yüksek bir miktar, üstelik ben geri geleceğini düşünmüyorum. Ya da parça parça verir, para hiç olur. Belki bir araba kredisi 3-5 bin lira filanda ödeyebilirsiniz. Ama bu devirde sağlık hariç kimse için altın bozulmaz.

Ev alma planımız var filan diyebilirsiniz eşiniz haklı.

Kardeşiniz yüzsüz ve çıkarcı mi sanki ne?
çıkarlari sözkonusu olduğunda gayette arayabiliyormuș
ama emin olun is o parayı odemeye geldiğinde bu tipler yeniden sırra kadem basar,
siz de evinizin ortasina bıraktığınız huzursuzluk bombasiyla ve giden altinlarinizin ardindan bakakalirsiniz.

İşe geri dönmesi de mümkün değilse vermeyin arabasını satsın eşiniz hayır demiş verirseniz ev huzurunuzda kalmaz

Şaka yapiyorsunuz.
Siz altın bozabiliyorsaniz o da pekala arabasini satabilir. Asla vermem. Hele de anlattiginiz gibi birine.
Geri alabileceginizi hic sanmiyorum. Esinizi hakli buldum.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…