- 29 Mayıs 2021
- 3.391
- 14.345
- 158
kardeşinin evi varmış arabasını satabilir, asla vermeyin geri zor alırsınız.Satsin arabasini bizim daha evimiz bile yok diyor.
Adam hakli arbasini satsin odesin. O malimdan eksiltmeyecek diye siz neden borc ceresiniz. Arayip sormamis da zamaninda. Zor durumda da sayilmaz ya i o kadar malin icindeHerkese merhabalar, konuyu kısa tutmak ve uzatmamak icin direk meseleye giriyorum.
Yaklasik 2 ay once kardesimin isiyle ilgili bir sorun oldu ve açıga alindi. Geri donmeside zor gibi gorunuyor.
Kendisinin bir evi birde arabasi var. Araba icin kredi ödüyor. İş durumu dolayisi ile kredi ödemelerinde zora girmiş.
Geçenlerde beni aradı. Durumunu düzeltene kadar borç istedi. İstedigi tutarda az birşey değil. Bende eşime sormadan onunla konuşmadan olumlu ya da cevap veremem dedim. Peki dedi.
Eşime konuyu anlattigimda eşim bu duruma karşı çıktı. Kendisi biraz parayı seven biri(cimri degil) ve kendi ailesine bile borç vermez. Lakin eli bol biridir. Cimriligi yoktur. Kardeşim dügünüme bile son gün gelmiş biri asla aramaz sormaz. Eşim kardeşimle defalarca iletişim kurmaya, samimi olmaya çalıştı. Ancak kardeşim telefonlara bile cevap verme zahmetine girmedi. Ayrica kardeşim o kadar tuhaf biri ki, bizden hep uzak durdu.
Eşim beni umursamayan beni saymayan adam yerine koymayan birine borç vermem diyor. O nasil biriymiski konuşmaya bile tenezzul etmedigi birinden borç istiyor diyor. Satsin arabasini bizim daha evimiz bile yok diyor.
Birşey diyemedim. Çünkü haklı. Lakin kardesimde zor durumda ne yapacağımı şaşırmış durumdayım. Siz olsanız ne yapardınız?
Ama kardeşinin evi falanda varmış. Ve normal zamanda adamın yüzüne bakmıyormuş. Durum sizinkiyle aynı değil demekki siz cana yakın oldunuz ve güvenlerini kazandınız. Arabasını satıp borcu kapatıp düşük bir model alabilir. Eşte haklı kendi çapında.sevdiğim değer verdiğim bir insana ben bunu reva göremem
Eşiniz tamamen haklı. Bir de altınlarınızı bozduracaksınız! Lütfen saçmalamayın. Satsın arabasını. Kapatsın borcunu. Hastalık sağlık olsa elinde avucunda olmasa anlarım. Yersiz vicdan yapmayın lütfen.100 bin tl istiyor. Ve nakitimiz yok altinimizi bozdurup verecegiz verirsek. Ben arada kaldim. Bi taraftan kardesime uzuluyorum bir taraftanda esime hak veriyorum.
Ama kardeşinin evi falanda varmış. Ve normal zamanda adamın yüzüne bakmıyormuş. Durum sizinkiyle aynı değil demekki siz cana yakın oldunuz ve güvenlerini kazandınız. Arabasını satıp borcu kapatıp düşük bir model alabilir. Eşte haklı kendi çapında.
Eğer vermek içimden gelmiyorsa o insanla ilişkim o seviyede değildir.
Ben de eşinize hak verdim.kardesiniz için de geçmiş olsun ama eviniz bile yokken böyle bir riske girmeyinHerkese merhabalar, konuyu kısa tutmak ve uzatmamak icin direk meseleye giriyorum.
Yaklasik 2 ay once kardesimin isiyle ilgili bir sorun oldu ve açıga alindi. Geri donmeside zor gibi gorunuyor.
Kendisinin bir evi birde arabasi var. Araba icin kredi ödüyor. İş durumu dolayisi ile kredi ödemelerinde zora girmiş.
Geçenlerde beni aradı. Durumunu düzeltene kadar borç istedi. İstedigi tutarda az birşey değil. Bende eşime sormadan onunla konuşmadan olumlu ya da cevap veremem dedim. Peki dedi.
Eşime konuyu anlattigimda eşim bu duruma karşı çıktı. Kendisi biraz parayı seven biri(cimri degil) ve kendi ailesine bile borç vermez. Lakin eli bol biridir. Cimriligi yoktur. Kardeşim dügünüme bile son gün gelmiş biri asla aramaz sormaz. Eşim kardeşimle defalarca iletişim kurmaya, samimi olmaya çalıştı. Ancak kardeşim telefonlara bile cevap verme zahmetine girmedi. Ayrica kardeşim o kadar tuhaf biri ki, bizden hep uzak durdu.
Eşim beni umursamayan beni saymayan adam yerine koymayan birine borç vermem diyor. O nasil biriymiski konuşmaya bile tenezzul etmedigi birinden borç istiyor diyor. Satsin arabasini bizim daha evimiz bile yok diyor.
Birşey diyemedim. Çünkü haklı. Lakin kardesimde zor durumda ne yapacağımı şaşırmış durumdayım. Siz olsanız ne yapardınız?
Bir de bu dönemde TL nin gittikçe değeri düşüyor bir de bu yönden bakın altın olarak verirseniz daha mantıklı 50 Gr altın verirsiniz50 Gr olarak geri öder ama sizin eviniz bile yokken borç vermeyin derim100 bin tl istiyor. Ve nakitimiz yok altinimizi bozdurup verecegiz verirsek. Ben arada kaldim. Bi taraftan kardesime uzuluyorum bir taraftanda esime hak veriyorum.
Aynı durumun tersi yaşansaydı, görümce ya da kaynınız isteseydi, ve sizinle böyle kopuk bir ilişki olsaydı verir miydiniz? Ya da kafanız karışır mıydı? Para kolay kazanılmıyor hiç, eşiniz haklı benceHerkese merhabalar, konuyu kısa tutmak ve uzatmamak icin direk meseleye giriyorum.
Iyide arabasi varmis insan ilk elindeki satar bakti yetmiyor karsiya gider bu arada gideni alamazsiniz oyle bilin100 bin tl istiyor. Ve nakitimiz yok altinimizi bozdurup verecegiz verirsek. Ben arada kaldim. Bi taraftan kardesime uzuluyorum bir taraftanda esime hak veriyorum.
100 bin tl istiyor. Ve nakitimiz yok altinimizi bozdurup verecegiz verirsek. Ben arada kaldim. Bi taraftan kardesime uzuluyorum bir taraftanda esime hak veriyorum.
Kardeşiniz yüzsüz ve çıkarcı mi sanki ne?Lakin eli bol biridir. Cimriligi yoktur. Kardeşim dügünüme bile son gün gelmiş biri asla aramaz sormaz. Eşim kardeşimle defalarca iletişim kurmaya, samimi olmaya çalıştı. Ancak kardeşim telefonlara bile cevap verme zahmetine girmedi. Ayrica kardeşim o kadar tuhaf biri ki, bizden hep uzak durdu.
Şaka yapiyorsunuz.100 bin tl istiyor. Ve nakitimiz yok altinimizi bozdurup verecegiz verirsek. Ben arada kaldim. Bi taraftan kardesime uzuluyorum bir taraftanda esime hak veriyorum.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?