- 15 Temmuz 2019
- 4.227
- 6.707
- 158
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Not: This feature may not be available in some browsers.
Vermeyin.100 bin tl istiyor. Ve nakitimiz yok altinimizi bozdurup verecegiz verirsek. Ben arada kaldim. Bi taraftan kardesime uzuluyorum bir taraftanda esime hak veriyorum.
Doğru düzgün yakınlığınız olmayan kardeşine 100 bin vermeyi mi düşünüyorsun? Bunu erkek tarafı istese linclerlerdi.100 bin tl istiyor. Ve nakitimiz yok altinimizi bozdurup verecegiz verirsek. Ben arada kaldim. Bi taraftan kardesime uzuluyorum bir taraftanda esime hak veriyorum.
Benim annemin bir sözü vardır :"Param,seni versem de mi kötü olsam,vermesem de mi kötü olsam? En iyisi vermeyip kötü olayım."Verseniz geri alamayınca istesen kötü olursunuz, eşinizle de kötü olursunuz.Herkese merhabalar, konuyu kısa tutmak ve uzatmamak icin direk meseleye giriyorum.
Yaklasik 2 ay once kardesimin isiyle ilgili bir sorun oldu ve açıga alindi. Geri donmeside zor gibi gorunuyor.
Kendisinin bir evi birde arabasi var. Araba icin kredi ödüyor. İş durumu dolayisi ile kredi ödemelerinde zora girmiş.
Geçenlerde beni aradı. Durumunu düzeltene kadar borç istedi. İstedigi tutarda az birşey değil. Bende eşime sormadan onunla konuşmadan olumlu ya da cevap veremem dedim. Peki dedi.
Eşime konuyu anlattigimda eşim bu duruma karşı çıktı. Kendisi biraz parayı seven biri(cimri degil) ve kendi ailesine bile borç vermez. Lakin eli bol biridir. Cimriligi yoktur. Kardeşim dügünüme bile son gün gelmiş biri asla aramaz sormaz. Eşim kardeşimle defalarca iletişim kurmaya, samimi olmaya çalıştı. Ancak kardeşim telefonlara bile cevap verme zahmetine girmedi. Ayrica kardeşim o kadar tuhaf biri ki, bizden hep uzak durdu.
Eşim beni umursamayan beni saymayan adam yerine koymayan birine borç vermem diyor. O nasil biriymiski konuşmaya bile tenezzul etmedigi birinden borç istiyor diyor. Satsin arabasini bizim daha evimiz bile yok diyor.
Birşey diyemedim. Çünkü haklı. Lakin kardesimde zor durumda ne yapacağımı şaşırmış durumdayım. Siz olsanız ne yapardınız?
Tövbeee ne alaka senin araba satman ?Benim annemin bir sözü vardır :"Param,seni versem de mi kötü olsam,vermesem de mi kötü olsam? En iyisi vermeyip kötü olayım."Verseniz geri alamayınca istesen kötü olursunuz, eşinizle de kötü olursunuz.
Kız kardeşime TOKİ çıkmış enişte benden yeni aldığım aracımı satıp ona peşinat olarak vermemi teklif etti mesela,oysaki kendinin köy evi var onu satabilir,yanasmadim diye kardeşim mesajlarıma aramama cevap vermez oldu şimdi.Aninda kötü oldum ama olsun.Verip kötü olacağıma vermeyip kötü olurum sorun değil.Sizin de eşiniz hakli arabasını satıp ödeyebilir.
Benciller,parayı nereye vereceğine kadar karışıyor bir de,ona verme bana ver.Tövbeee ne alaka senin araba satman ?
Benim de eniştem ( teyzemin kocası ) oğluna ev alacaktı . O zamanlar bende yeni evleneceğim nişanlıyım. Neyse babamdan borç istedi ama yüklü bir para.
Babam da ^^ bende kız evlendiyorum para veremem ^^ dedi. Eniştem de sen neden onlara para harcıyorsun kız tarafısın dedi.
Zaten hiç sevmezdim duyunca daha da sinir oldum. Bu insanlar ne cingöz ya
Abla bence eşin haklı.Hiç girme o topa.Kardeşinin bi ablası olduğu yeni mi aklına gelmiş.Kullandırtma kendini.Önce eşini ve aileni düşün.Satsın arabasını.Hem sen kiradaymışsın.Ayrıcasen vermekte ısrar edersin ve kardeşin ödeme konusunda sorun yaşarsa eşinle aranda sorun oluşur.Girme hiç bu borç işine.Kardeşini ara veremeyeceğini söyle.Ya da eşin konuşsun.Herkese merhabalar, konuyu kısa tutmak ve uzatmamak icin direk meseleye giriyorum.
Yaklasik 2 ay once kardesimin isiyle ilgili bir sorun oldu ve açıga alindi. Geri donmeside zor gibi gorunuyor.
Kendisinin bir evi birde arabasi var. Araba icin kredi ödüyor. İş durumu dolayisi ile kredi ödemelerinde zora girmiş.
Geçenlerde beni aradı. Durumunu düzeltene kadar borç istedi. İstedigi tutarda az birşey değil. Bende eşime sormadan onunla konuşmadan olumlu ya da cevap veremem dedim. Peki dedi.
Eşime konuyu anlattigimda eşim bu duruma karşı çıktı. Kendisi biraz parayı seven biri(cimri degil) ve kendi ailesine bile borç vermez. Lakin eli bol biridir. Cimriligi yoktur. Kardeşim dügünüme bile son gün gelmiş biri asla aramaz sormaz. Eşim kardeşimle defalarca iletişim kurmaya, samimi olmaya çalıştı. Ancak kardeşim telefonlara bile cevap verme zahmetine girmedi. Ayrica kardeşim o kadar tuhaf biri ki, bizden hep uzak durdu.
Eşim beni umursamayan beni saymayan adam yerine koymayan birine borç vermem diyor. O nasil biriymiski konuşmaya bile tenezzul etmedigi birinden borç istiyor diyor. Satsin arabasini bizim daha evimiz bile yok diyor.
Birşey diyemedim. Çünkü haklı. Lakin kardesimde zor durumda ne yapacağımı şaşırmış durumdayım. Siz olsanız ne yapardınız?
Kesinlikle katılıyorum . Kendi kızına harcama benin oğluma harca dedi resmenBenciller,parayı nereye vereceğine kadar karışıyor bir de,ona verme bana ver.
Birinden hastalık harici yüklü paralar istenmesi çok sinir bozucu.Param varsa evi alırım yoksa almam.
Geri dönmesi zorsa borcu neyle ödeyecek ? Ya ödemeyecek ya da o borç yıllar sonra gelecek . Kardeşiniz diye duygusal bakıyorsunuz da eşiniz haklıHerkese merhabalar, konuyu kısa tutmak ve uzatmamak icin direk meseleye giriyorum.
bu konunun sonu ne oldu acaba?
Eger oladar borcu varsa satsin arabayi .kendi evim arabam yokken baskasina arabasinixin bende birc vermezdim .Herkese merhabalar, konuyu kısa tutmak ve uzatmamak icin direk meseleye giriyorum.