• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Borç Verme Meselesi

Aklın yolu bir arabasını satsın🤷‍♀️ Siz de para olduğunu nerden biliyor? Elinizde olanlardan bu kadar bahsetmeyin bence.

Aranızda samimi kardeşlik ilişkisi yok anladığım kadarıyla,ayrıca arabası vs de varmış.
Eşiniz haklı bu durumda ben altın bozdurup vermezdim,nakite çevirebilecek aracı var onu satsın modelini düşürür alır bişey.

100 bin tl istiyor. Ve nakitimiz yok altinimizi bozdurup verecegiz verirsek. Ben arada kaldim. Bi taraftan kardesime uzuluyorum bir taraftanda esime hak veriyorum.
Vermeyin.

Sizin de eviniz ve arabanız olsa, yani durumunuz eşit olsa, hatta üstüne 100 bin nakitiniz olsaydı verebilirdiniz.

Ancak altın sizin hakkınız, eş ya da es ailesi harcayinca bile laf ediliyor, buna sizin kardeşiniz de dahil.

Kardeşinizin yuzunden eşiniz ile aranızı bozmayın ve yeni ailenizi dara sokmayın.

Sizin eviniz ve arabanız da yokken, altın sizin tek kötü gün paranız. İşi olmayan bir adamin geri vermeme ihtimali ortada.

Hem paranız gidip hem de kötü olacaksınız, hiç gerek yok. Eşiniz haklı. Kardeşiniz artık çocuk değil, kendi bedellerini kendi ödemeli.

Bence de arabasını satsın 100bini ödedi diyelim 3 4 yıl sonra ama sattığınız altının gramina göre mi ödeyecek yoksa bozdurunca 100bin olan parayı mı, çok sıkıntılı işler eşinizle kötü olmak yerine kardesinizle kötü olun. Arabasını satsın ödesin borçlarını ya da ise girsin çok mu zor

100 bin tl istiyor. Ve nakitimiz yok altinimizi bozdurup verecegiz verirsek. Ben arada kaldim. Bi taraftan kardesime uzuluyorum bir taraftanda esime hak veriyorum.
Doğru düzgün yakınlığınız olmayan kardeşine 100 bin vermeyi mi düşünüyorsun? Bunu erkek tarafı istese linclerlerdi.

Herkese merhabalar, konuyu kısa tutmak ve uzatmamak icin direk meseleye giriyorum.
Yaklasik 2 ay once kardesimin isiyle ilgili bir sorun oldu ve açıga alindi. Geri donmeside zor gibi gorunuyor.
Kendisinin bir evi birde arabasi var. Araba icin kredi ödüyor. İş durumu dolayisi ile kredi ödemelerinde zora girmiş.
Geçenlerde beni aradı. Durumunu düzeltene kadar borç istedi. İstedigi tutarda az birşey değil. Bende eşime sormadan onunla konuşmadan olumlu ya da cevap veremem dedim. Peki dedi.
Eşime konuyu anlattigimda eşim bu duruma karşı çıktı. Kendisi biraz parayı seven biri(cimri degil) ve kendi ailesine bile borç vermez. Lakin eli bol biridir. Cimriligi yoktur. Kardeşim dügünüme bile son gün gelmiş biri asla aramaz sormaz. Eşim kardeşimle defalarca iletişim kurmaya, samimi olmaya çalıştı. Ancak kardeşim telefonlara bile cevap verme zahmetine girmedi. Ayrica kardeşim o kadar tuhaf biri ki, bizden hep uzak durdu.
Eşim beni umursamayan beni saymayan adam yerine koymayan birine borç vermem diyor. O nasil biriymiski konuşmaya bile tenezzul etmedigi birinden borç istiyor diyor. Satsin arabasini bizim daha evimiz bile yok diyor.

Birşey diyemedim. Çünkü haklı. Lakin kardesimde zor durumda ne yapacağımı şaşırmış durumdayım. Siz olsanız ne yapardınız?
Benim annemin bir sözü vardır :"Param,seni versem de mi kötü olsam,vermesem de mi kötü olsam? En iyisi vermeyip kötü olayım."Verseniz geri alamayınca istesen kötü olursunuz, eşinizle de kötü olursunuz.
Kız kardeşime TOKİ çıkmış enişte benden yeni aldığım aracımı satıp ona peşinat olarak vermemi teklif etti mesela,oysaki kendinin köy evi var onu satabilir,yanasmadim diye kardeşim mesajlarıma aramama cevap vermez oldu şimdi.Aninda kötü oldum ama olsun.Verip kötü olacağıma vermeyip kötü olurum sorun değil.Sizin de eşiniz hakli arabasını satıp ödeyebilir.

Benim annemin bir sözü vardır :"Param,seni versem de mi kötü olsam,vermesem de mi kötü olsam? En iyisi vermeyip kötü olayım."Verseniz geri alamayınca istesen kötü olursunuz, eşinizle de kötü olursunuz.
Kız kardeşime TOKİ çıkmış enişte benden yeni aldığım aracımı satıp ona peşinat olarak vermemi teklif etti mesela,oysaki kendinin köy evi var onu satabilir,yanasmadim diye kardeşim mesajlarıma aramama cevap vermez oldu şimdi.Aninda kötü oldum ama olsun.Verip kötü olacağıma vermeyip kötü olurum sorun değil.Sizin de eşiniz hakli arabasını satıp ödeyebilir.
Tövbeee ne alaka senin araba satman ?
Benim de eniştem ( teyzemin kocası ) oğluna ev alacaktı . O zamanlar bende yeni evleneceğim nişanlıyım. Neyse babamdan borç istedi ama yüklü bir para.
Babam da ^^ bende kız evlendiyorum para veremem ^^ dedi. Eniştem de sen neden onlara para harcıyorsun kız tarafısın dedi.

Zaten hiç sevmezdim duyunca daha da sinir oldum. Bu insanlar ne cingöz ya

Tövbeee ne alaka senin araba satman ?
Benim de eniştem ( teyzemin kocası ) oğluna ev alacaktı . O zamanlar bende yeni evleneceğim nişanlıyım. Neyse babamdan borç istedi ama yüklü bir para.
Babam da ^^ bende kız evlendiyorum para veremem ^^ dedi. Eniştem de sen neden onlara para harcıyorsun kız tarafısın dedi.

Zaten hiç sevmezdim duyunca daha da sinir oldum. Bu insanlar ne cingöz ya
Benciller,parayı nereye vereceğine kadar karışıyor bir de,ona verme bana ver.
Birinden hastalık harici yüklü paralar istenmesi çok sinir bozucu.Param varsa evi alırım yoksa almam.

Herkese merhabalar, konuyu kısa tutmak ve uzatmamak icin direk meseleye giriyorum.
Yaklasik 2 ay once kardesimin isiyle ilgili bir sorun oldu ve açıga alindi. Geri donmeside zor gibi gorunuyor.
Kendisinin bir evi birde arabasi var. Araba icin kredi ödüyor. İş durumu dolayisi ile kredi ödemelerinde zora girmiş.
Geçenlerde beni aradı. Durumunu düzeltene kadar borç istedi. İstedigi tutarda az birşey değil. Bende eşime sormadan onunla konuşmadan olumlu ya da cevap veremem dedim. Peki dedi.
Eşime konuyu anlattigimda eşim bu duruma karşı çıktı. Kendisi biraz parayı seven biri(cimri degil) ve kendi ailesine bile borç vermez. Lakin eli bol biridir. Cimriligi yoktur. Kardeşim dügünüme bile son gün gelmiş biri asla aramaz sormaz. Eşim kardeşimle defalarca iletişim kurmaya, samimi olmaya çalıştı. Ancak kardeşim telefonlara bile cevap verme zahmetine girmedi. Ayrica kardeşim o kadar tuhaf biri ki, bizden hep uzak durdu.
Eşim beni umursamayan beni saymayan adam yerine koymayan birine borç vermem diyor. O nasil biriymiski konuşmaya bile tenezzul etmedigi birinden borç istiyor diyor. Satsin arabasini bizim daha evimiz bile yok diyor.

Birşey diyemedim. Çünkü haklı. Lakin kardesimde zor durumda ne yapacağımı şaşırmış durumdayım. Siz olsanız ne yapardınız?
Abla bence eşin haklı.Hiç girme o topa.Kardeşinin bi ablası olduğu yeni mi aklına gelmiş.Kullandırtma kendini.Önce eşini ve aileni düşün.Satsın arabasını.Hem sen kiradaymışsın.Ayrıcasen vermekte ısrar edersin ve kardeşin ödeme konusunda sorun yaşarsa eşinle aranda sorun oluşur.Girme hiç bu borç işine.Kardeşini ara veremeyeceğini söyle.Ya da eşin konuşsun.

Benciller,parayı nereye vereceğine kadar karışıyor bir de,ona verme bana ver.
Birinden hastalık harici yüklü paralar istenmesi çok sinir bozucu.Param varsa evi alırım yoksa almam.
Kesinlikle katılıyorum . Kendi kızına harcama benin oğluma harca dedi resmen 😂😂

Evlendim ne yanına gittim ne de çağırdım teyzemi mesela. Annemde görürsem konuşuyorum. Kendi saygılarını kendileri yitiriyor insanlar

Canım benim, valla kardeşin çok iyi bir insan olsa da 100 bin ne be? Satsın arabasını kocan doğru söylüyor.

Geri dönmesi zorsa borcu neyle ödeyecek ? Ya ödemeyecek ya da o borç yıllar sonra gelecek . Kardeşiniz diye duygusal bakıyorsunuz da eşiniz haklı

Eşiniz çok haklı siz niye altınlarıizi bozasiniz ki arabasını satıp ödesin borçlarını veripte kötü olucaginiza vermeden olun

Eşiniz haklı satsın arabasını ödesin ben olsam bende vermezdim hele altınları bozarak asla vermezdim

bu konunun sonu ne oldu acaba?

Konu sahibi kendi de yeni konusunda dediği gibi sorunlu bir ailesi var.

Sürekli kardeşlerinin tek taraflı beklediği istekleriyle kocasını darlıyor.

O kadar vermese de mutlaka bişiler vermiştir kesin.

Eger oladar borcu varsa satsin arabayi .kendi evim arabam yokken baskasina arabasinixin bende birc vermezdim .

Back