- 25 Aralık 2014
- 8.159
- 27.731
- 748
Herkese merhabalar, konuyu kısa tutmak ve uzatmamak icin direk meseleye giriyorum.
Yaklasik 2 ay once kardesimin isiyle ilgili bir sorun oldu ve açıga alindi. Geri donmeside zor gibi gorunuyor.
Kendisinin bir evi birde arabasi var. Araba icin kredi ödüyor. İş durumu dolayisi ile kredi ödemelerinde zora girmiş.
Geçenlerde beni aradı. Durumunu düzeltene kadar borç istedi. İstedigi tutarda az birşey değil. Bende eşime sormadan onunla konuşmadan olumlu ya da cevap veremem dedim. Peki dedi.
Eşime konuyu anlattigimda eşim bu duruma karşı çıktı. Kendisi biraz parayı seven biri(cimri degil) ve kendi ailesine bile borç vermez. Lakin eli bol biridir. Cimriligi yoktur. Kardeşim dügünüme bile son gün gelmiş biri asla aramaz sormaz. Eşim kardeşimle defalarca iletişim kurmaya, samimi olmaya çalıştı. Ancak kardeşim telefonlara bile cevap verme zahmetine girmedi. Ayrica kardeşim o kadar tuhaf biri ki, bizden hep uzak durdu.
Eşim beni umursamayan beni saymayan adam yerine koymayan birine borç vermem diyor. O nasil biriymiski konuşmaya bile tenezzul etmedigi birinden borç istiyor diyor. Satsin arabasini bizim daha evimiz bile yok diyor.
Birşey diyemedim. Çünkü haklı. Lakin kardesimde zor durumda ne yapacağımı şaşırmış durumdayım. Siz olsanız ne yapardınız?
Eşin haklı net. Arabasını satsın bir zahmet.