Borç Verme Meselesi

kaymera

Üye
Kayıtlı Üye
23 Ağustos 2022
63
26
18
Herkese merhabalar, konuyu kısa tutmak ve uzatmamak icin direk meseleye giriyorum.
Yaklasik 2 ay once kardesimin isiyle ilgili bir sorun oldu ve açıga alindi. Geri donmeside zor gibi gorunuyor.
Kendisinin bir evi birde arabasi var. Araba icin kredi ödüyor. İş durumu dolayisi ile kredi ödemelerinde zora girmiş.
Geçenlerde beni aradı. Durumunu düzeltene kadar borç istedi. İstedigi tutarda az birşey değil. Bende eşime sormadan onunla konuşmadan olumlu ya da cevap veremem dedim. Peki dedi.
Eşime konuyu anlattigimda eşim bu duruma karşı çıktı. Kendisi biraz parayı seven biri(cimri degil) ve kendi ailesine bile borç vermez. Lakin eli bol biridir. Cimriligi yoktur. Kardeşim dügünüme bile son gün gelmiş biri asla aramaz sormaz. Eşim kardeşimle defalarca iletişim kurmaya, samimi olmaya çalıştı. Ancak kardeşim telefonlara bile cevap verme zahmetine girmedi. Ayrica kardeşim o kadar tuhaf biri ki, bizden hep uzak durdu.
Eşim beni umursamayan beni saymayan adam yerine koymayan birine borç vermem diyor. O nasil biriymiski konuşmaya bile tenezzul etmedigi birinden borç istiyor diyor. Satsin arabasini bizim daha evimiz bile yok diyor.

Birşey diyemedim. Çünkü haklı. Lakin kardesimde zor durumda ne yapacağımı şaşırmış durumdayım. Siz olsanız ne yapardınız?

Yani satsın arabasini ödemelerini karsilasin bir zahmet. Eşiniz haklı.

100 bin tl istiyor. Ve nakitimiz yok altinimizi bozdurup verecegiz verirsek. Ben arada kaldim. Bi taraftan kardesime uzuluyorum bir taraftanda esime hak veriyorum.
Bu devirde altın bozup tl vermek mi. Satsın arabasını kusura bakmasın. Sıkışınca aklına gelmişsiniz zaten

100 bin tl istiyor. Ve nakitimiz yok altinimizi bozdurup verecegiz verirsek. Ben arada kaldim. Bi taraftan kardesime uzuluyorum bir taraftanda esime hak veriyorum.
Bide şu var altını bozup TL ile vermek daha büyük zarar. Gr olarak verin bari tabi geri alır mısınız orası da meçhul
Ben olsam vermezdm ya bide hayirszmis zaten

Arabayı satacak. Ben kendi kardeşlerime veririm. Ama bizim ilişkimiz farklı. Ki erkek kardeşim zora girdiğinde ben teklif ettim. Altın vereyim diye. Kuzum ya o dedi abla altınlarını alamam diye. Şimdi çok şükür düzeldi.

Eşiniz haklı. Kardeşinizin başını sokacak bir evi ve arabası varmış. Bu durumda ne zaman ödeyebileceği belirsiz bir borç ilişkisine girmek yerine; arabasını satarak borçlarını ödeyebilir.

Birincisi verecekseniz altın olarak verin TL olarak vermeyin .
Siz kardeşinizi daha iyi tanırsınız , öder mi ödemez mi , vermek istiyorsanız eşinizi ikna edersiniz.

Esiniz haklı arabasını satabilir
Yada altin olarak vereceğini söyler, net bir tarih verir. O tarihe kdr işinin düzelmesini bekler. Duzelmezse arabayı küçültür verir.
Hastalık vs olsa kabul 2 sn düşünmeyin. Ama ortalık yangın yeri önümüz dikenli yol. Böyle risklere gerek yok sizi de düşünmeli size altin vs teklifi ile gelse yine iyi niyet derim.

Verme.
Verirsende kesinlikle sözleşme hazırla.

Altın bozdurulmaz. Hele şu devirde. Allah korusun yarın bir gün lazım olur size eşinizle ortada kalırsınız evinizde huzur da kalmaz.

Arabayı satsın düşürsün modelini.Evi arabası dursun diye siz birikimden mi vazgececeksiniz

Şu dönemde valla kimse kimseye para verecek durum yok ki yüksek bir miktarmis arabasını satıp rahatlaya bilir sonuçta

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…