Borç takıntısı

Asgarisini ödeyebilecek olsam çekmezdim diyen benim ve sizin aksinize yorumumu "saçma" bulmuyorum. Konu sahibi bizlere fikir sormuş, kırmadan, incitmeden, kibar bir yorum yazdım yine sizin aksinize. Evet doğru olan bu, eminim konu sahibi de bu şekilde olmasını istemezdi ki belirtmiş bir açık durumundan mecbur kaldığını. Kredi kartı limitlerini şişiren bankalarda hata aslında, herkesin geliri kadar verilse böyle sorunlar doğmazdı. Kredi kartı, olmayan parayı harcamayı sağlamıyor, sağlık dışında gelirin fazlası borca girmek bence yanlış. Hiç ödeyemeyen var demişsiniz, o zaman ev, araba gibi şeyler almamalı onlar da zaten. Evet ülkemizde geçim zor ama fuzuli harcamalar yapıp ayağını yorganına göre uzatmayan da çok.

Asgariyi odeyerek borc bitiremeyiz. O borc yerinde sayar durur. Bankaya “napayim bu kadar odeyebiliyorum” diyemeyecegimize gore. Hepimiz buna gore yorum yaptik. Dogru bir dusunce yapisi degil zira herkesin var borcu diye dusunmek.

zaten yapmanız gerekeni yapıyorsunuz. önce borcu bitirip sonra yeni alışverişler yapmalısınız. herkes öyle bir alışmış ki borç varken daha da açılmaya, sizinki size tuhaf gelmeye başlamış.

ama aynen bu şekilde olmalı. borç bitene kadar kısmalısınız. hatta mümkünse asgariyi değil, tamamını ödeyecek şekilde planlama yapmaya çalışın. bilmiyorum, bence 3-5 ay yeni giysi almadan, veya lüks sayılabilecek harcama olmadan idare edebilirsiniz. krediniz bitinceye bırakırsınız diğer isteklerinizi, sıkıntı çıkmaz.

Zaten aynen öyle yapacağım da, bu 3-5 ay Kk borcu bitene kadar yaşayacağım stres de beni öldürecek, sorunum nasıl öderim değil, ödemek için biraz zaman lazım ve o zamanda bunu düşünmek bu kadar sıkıntı ve stres yapmak istemiyorum..

iyi de düzenli bir geliriniz varsa niye stres oluyorsunuz? geçen ay nasıl ödediyseniz aynen öyle ödeyeceksiniz.
atıyorum aylık 2000 tl geliriniz, 1000 tl de bornnuzu var, maaşı alır almaz binini ödeyeceksiniz, kalan 1000 tl yi de mutfak masrafı, faturalar, kira vs diye dağıtacaksınız. yetmediği noktada hangi alandan ne kadar kısabileceğinize bakacaksınız.

Ya işte sıkıntım da bu stres edecek bi durum yok yavaş yavaş ödeyeceğim, ama ben ediyorum hepsi hemen bitsin istiyorum.

Ya işte sıkıntım da bu stres edecek bi durum yok yavaş yavaş ödeyeceğim, ama ben ediyorum hepsi hemen bitsin istiyorum.
peki siz strese girince hepsi bitiyor mu?
yok.
eee o zaman niye kendinizi yıprattığınızla kalıyorsunuz ki?
hayatın her alanında böyle: şimdi yaptığınız şey sizi çözüme yaklaştırıyor mu? evetse yap. yaklaştırmıyorsa yapma. stres olmak borcunuzu bitirmeye sizi yaklaştırmıyor. o zaman yanlış birşey.
sen elinden gelenin en iyisini yap gerisini allaha bırak.

Asgariyi odeyerek borc bitiremeyiz. O borc yerinde sayar durur. Bankaya “napayim bu kadar odeyebiliyorum” diyemeyecegimize gore. Hepimiz buna gore yorum yaptik. Dogru bir dusunce yapisi degil zira herkesin var borcu diye dusunmek.
Ben bitirdim tüp bebek için cekmiştik
Gec de olsa bitti hiç sıkıntı yasamadım
Enflasyon almıs basını gidiyor maaslar ucu ucuna yetiyor yapacak birsey yok

Ben bitirdim tüp bebek için cekmiştik
Gec de olsa bitti hiç sıkıntı yasamadım
Enflasyon almıs basını gidiyor maaslar ucu ucuna yetiyor yapacak birsey yok
İste bakin siz bir saglik odemesi icin yapmissiniz. Konu sahibinin kart borcu ne uzerine onu bile bilmiyoruz. Size sacma gelen bizim yasam tarzimiz olabilir,kimisine de tup bebek harcamasi sacma gelebilir. O yuzden ortaya ortaya “ayh ne sacma yorumlar” derken tekrar dusunmek lazim

Düğün borcu, ev kredisi, araba kredisi ve bakıcı ücretini aynı anda, desteksiz ödemiş biri olarak diyorum ki hepsi bitiyor, ama zor bitiyor... Eşim şimdi hiç birşey almak istemiyor. Çünkü bıktı :)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…