- 26 Temmuz 2015
- 6.661
- 9.347
- 198
Babasının adına çektiyse krediyi odemesin oda :) kısasa kisasayy nereye odettiyoruz.Adamin cebinden 1tl alamazsiniz.Kv desen emekli maasi var onunla idare etmeye calisiyor.Kadina bile 1 kurus vermez.Dugunumde bile 1 tane bilezikten baska bisey gormedim.Kv bitane set takti onuda esim almis.Yanlis anlasilmasin hatri sayilir mallari mulkleri de var yani
Aynen öyle canm satmayın bence allah korusun hastalık değil bisey degil buyuzden baska yollar arayın enn son bu yolu secersinzYaklasik 3 aydir is bakiyorum.Primimin dolmasina 3 sene var yani ilk etapta amacim emekli olabilmekti ama suan maddi kaygilar one gecmis durumda ama su durumda is bulmakta mumkun degil.Sanirim haklisiniz sonucta satilani yerine koymak bu devirde cok zor
Senin ailen enayimi. Heralde evin yarisini alacaksin oh ne ala kiz aileleri garibanlar benim ailemde dahi evimizi aliyo arabamizi aliyo bunlarin ailekeride vur essege hesabi ustumuzden geciniyo. Asla guvenme hicbirine aslaMerhaba bayanlar;
Daha once konu acmistim yinede kisa bir ozet geciyim.4 yillik evliyim nisanliyken esim kirada oturmak yerine ev almak istedi evin yari parasini birikimiyle aldi kalan yarisi icinde 10 yillik kredi cektik.Dugunu yaparkende esyalari ve evi alirken esimin ailesinden hic destek gormedik.Bekarken esim 4 sene gece gunduz calisip icinden sadece harclik alip tum parayi ben evlenecegin zaman tum herseyi karsiliycam diyen babasina veriyor.Ev alinacagi zaman kp yazlikta esim parayi istiyor ve adami bilmem kac km yol getirtikten sonra ben senin adina kredi cekiyim sen odersin diye geri gonderiyor.Esim aglayarak geri donmustu.Neyse sonuc itibari ile 4 sene verdigi para gitti.Suan malum herkes odeme guclugu icinde krediyi odemekte zorlaniyoruz.Isler durmus durumda ailemin evlendikten sonra bana almis oldugu bir araba var suan 120 bin civarinda para ediyor yani tam evin kalan borcu kadar.Dun annemle konustum arabayi satip borcu kapatsak nasil olur diye ses cikartmadi sormak zorundaydim cunku arac benim adimada olsa parasi onlardan cikti.Neyse daha fazla uzatmiyim.Kisaca sorum su olum var kalim var borcu kapatirsam evin yarisini istemeli miyim ve bunu ona soylemeliyim yada hic karismasam mi yarin bana veya esime bisey oldugunda ailesine tek kurus kalsin istemiyorum
Arabayı asla satmayın. Bir daha boşanma aşamasına gelmeyeceğiniz ne malum. Üstelik ilerde aynı değerde bir araba da alamazsınızCok cok dogru normalde evlenmeden oncede sonrada insanlar imrenerek bakardi cok iyi anlasiriz beraber gezeriz beraber egleniriz.Ne zaman ki evin borcu bizi sıkistirmaya basladi maddi konularda tartisma yasamaya basladik.O benim kartimdan para cekti (bilgim dahilinde)odiycem dedi odemedi ben borc kapatmak icin ondan gizli borc yapip diger tarafi kapatmaya calistim bunu ogrendi bosanma asamasina falan geldik.Tam herseyi toparladik derken pandemi durumlari tekrar basa donduk.Yas 40 herkes belli standartlara alismis borclu olmak beni yipratiyor.Herkesin rahat ettigi yasta ben sıkinti yasiyorum.
Ama butun bunlara ragmen, eski konulariniza bakinca, her maddiyatla ilgili olayda sizi suclamis, konusmamis ve bosanma asamasina gelmissinizEvi ailenin katkisi olmadan aldi esim.Hatta o donemde nisanliyken benim ailem yaklasik 50 bin gibi bir borc verdi.Onun geri odemesini yapti.Bir ara konusurken kv allah razi olsun destek oldular baskasi olsa tapuya ortak olmak isterdi sizden hic boyle bir talep gelmedi dedi.
Konunuzu hatirliyorum. Okurken cok sinir olmustum.Ben boşanma sürecinde bir insan olarak sakinn öyle bir hata yapmayın aracınızı satıp kimseye vermeyin. O coook sevdiğiniz, güvendiğiniz kocanız bir anda size düşman olabiliyor. Biz nişanlı iken evi aldık o kredi çekti ben kefil oldum. Madem kefilim arada nikah yok bende tapuya ortak olacağım dedim benim ailem dahil herkese sacma geldi. 5 yıl geçti şimdi bosaniyoruz o kredi ödedi ben eşya ödedim borç ödedim vs vs neyse en son yazmış ki dosyaya evi ben aldım taksitleri de ben ödedim bankada da bellidir. Sadece gönlü olsun diye ortak ettim. Düşün artık. Sakinnnn böyle bir hata yapma. Erkekler boşanmaya kalkınca o kadar iğrenç oluyorlar ki aklın sasar.
Tartisma cikiyor derken? Yani arabayi satmanizi mi istiyor?Valla bu sartlarda kendim icin tek cop alamiyorum malesef en son kendim icin ne zaman alisveris yaptim onu bile hatirlamiyorum.Ama yinede ne yaparsa yapsin diyemiyorum.Bu defa tartisma cikiyor
Adama bak neler dusunuyor. Tabi şaşirmasi normal.. Cunku kendisi olsa tapuya ortak olmak degil, tapunun tamamini isterdi ki oyle de yapmis. Ben ev icin kredi cekeyim, sen öde demis. Acaba borc bitince ne olacakti? O evi hayatta uzerinize vermezdi.Evi ailenin katkisi olmadan aldi esim.Hatta o donemde nisanliyken benim ailem yaklasik 50 bin gibi bir borc verdi.Onun geri odemesini yapti.Bir ara konusurken kv allah razi olsun destek oldular baskasi olsa tapuya ortak olmak isterdi sizden hic boyle bir talep gelmedi dedi.
Kesinlikle... Biz kadınlar ev kurmaya, evimizi yuva yapmaya çalışırken, karşıdakini sahiplenip belki de ailesinden görmediğini vermeye çalışırken onlarin bitaraflari kalkıyor sonra bizi salak zannedip soymaya çalışıyorlar... Konu sahibi inşallah böyle bir hata yapmazKonunuzu hatirliyorum. Okurken cok sinir olmustum.
Konu sahibine sizi ornek verecektim ki siz yazmissiniz.
Tartisma cikiyor derken? Yani arabayi satmanizi mi istiyor?
Adama bak neler dusunuyor. Tabi şaşirmasi normal.. Cunku kendisi olsa tapuya ortak olmak degil, tapunun tamamini isterdi ki oyle de yapmis. Ben ev icin kredi cekeyim, sen öde demis. Acaba borc bitince ne olacakti? O evi hayatta uzerinize vermezdi.
Bu insanlara igne bile biramak istememekte cok haklisiniz. Ama evin yarisi ustunuze olsa bile esinize bir sey oldugu takdirde esinizin ailesi kalan eve mirasci olur. Bu durumda evin tamamini uzerinize yapmasi gerekiyor ki onlara bir sey kalmasin
Valla bacım sakın ha. Dünya hali boşanma halinde elinde ne ev kalır ne araba. Kullan arabanı keyfini sür. Eşin de biraz zorluk çeksin ki ailesinin yaptığını unutmasın.şimdi ayrıca ben ailenin yerinde olsam rıza göstesrm bile göstermelik olur.Merhaba bayanlar;
Daha once konu acmistim yinede kisa bir ozet geciyim.4 yillik evliyim nisanliyken esim kirada oturmak yerine ev almak istedi evin yari parasini birikimiyle aldi kalan yarisi icinde 10 yillik kredi cektik.Dugunu yaparkende esyalari ve evi alirken esimin ailesinden hic destek gormedik.Bekarken esim 4 sene gece gunduz calisip icinden sadece harclik alip tum parayi ben evlenecegin zaman tum herseyi karsiliycam diyen babasina veriyor.Ev alinacagi zaman kp yazlikta esim parayi istiyor ve adami bilmem kac km yol getirtikten sonra ben senin adina kredi cekiyim sen odersin diye geri gonderiyor.Esim aglayarak geri donmustu.Neyse sonuc itibari ile 4 sene verdigi para gitti.Suan malum herkes odeme guclugu icinde krediyi odemekte zorlaniyoruz.Isler durmus durumda ailemin evlendikten sonra bana almis oldugu bir araba var suan 120 bin civarinda para ediyor yani tam evin kalan borcu kadar.Dun annemle konustum arabayi satip borcu kapatsak nasil olur diye ses cikartmadi sormak zorundaydim cunku arac benim adimada olsa parasi onlardan cikti.Neyse daha fazla uzatmiyim.Kisaca sorum su olum var kalim var borcu kapatirsam evin yarisini istemeli miyim ve bunu ona soylemeliyim yada hic karismasam mi yarin bana veya esime bisey oldugunda ailesine tek kurus kalsin istemiyorum
Hayat bu Allah göstermesin ama ben en kötüyü düşünürüm hep,ya bosanirsak ? Evlilikten önce alınan evde hak iddia edemezsiniz,arabanız da gitmiş olur.Evi üzerinize almak şartıyla odesenizMerhaba bayanlar;
Ayni seyi bende yasiyorum yani aslinda catir catir istemek hakkimiz ama iste nebilim insan cekiniyo acaba ne dusunur diye bende bilemedimDaha bitmesine yaklasik 6 sene var borcu simdi kapatsak yaklasik 50 bin az odiycez.Ben 40 yasindayim allaha sukur bu zamana kadar hic borcum harcim olmadi rahatta bir yasantim vardi.Bu yastan sonrada boyle bir borcun altina girip ekonomik zorluk yasamak beni bunaltti acikcasi.O yuzde bir an once kapansin istiyorum.Iste mesele ortak tapuya cevirmekte bunu nasil soylerim bilemiyorum.Bana guvenmiyor musun falan dese ne derim...
Böyle bir talep gelebilme ihtimalini de düşünmüş demek ki.Evi ailenin katkisi olmadan aldi esim.Hatta o donemde nisanliyken benim ailem yaklasik 50 bin gibi bir borc verdi.Onun geri odemesini yapti.Bir ara konusurken kv allah razi olsun destek oldular baskasi olsa tapuya ortak olmak isterdi sizden hic boyle bir talep gelmedi dedi.
krediyi o şekilde vermezler diye biliyorum bence emin olun benim babamda çekti annemin üzerine yapmak istedi evi ama kabul etmedilerEv kp uzerine degil.Esimin uzerine zaten.
Alamaz , evlenmeden önce alınan bir ev çünkü. konu sahibi ödemeleri bankadan kendi hesabından açıklama yazarak yaparsa ancak hak iddia edebilir ki o da yaptığı ödeme kadar olurÜstüne istemenize gerek yok. Boşanma durumunda zaten alabilirsiniz hakkınızı.
Alamaz , evlenmeden önce alınan bir ev çünkü. konu sahibi ödemeleri bankadan kendi hesabından açıklama yazarak yaparsa ancak hak iddia edebilir ki o da yaptığı ödeme kadar olur
Bence satmayın, yada tapuyu üzerinize almak şartıyla satın. Yok ortak evimiz yok boşanırsak Ev senin olsunlar falan hikaye. Ben olsam sat bana evi ben borcunu kapatıyım derim, kendini garantiye almalısın arabanı vereceksenMerhaba bayanlar;
Evı uzerınıze alın sonra edınıze yardımcı olabılırsınız.Bir durum olursa bolansanız vs hıc bır hakkınız olmaz.Gerek yok o yuzden.Krediyi kp çektiği için muhtemelen onun üstünedir.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?