borç isteyen aile üyesi

Kardeşe can feda ama, isteme şekli üslubu çok çirkin.
Yani çalışıp kazanmak yerine asalak gibi yaşamaktan hoşlanıyor gibi bir tavrı var

Ee zaten aylık bin lira alıyormuş 300 sigara desen. Kalanla da ihtiyaçlarını alıyordur. Kalan 3 haftada da parasiz geziyordur.
Bence de ne olur ne olmaz diye en azından 100 bıraksa iyi. Yine de kadınların ihtiyaçları çok oluyor işte. Ben gidip alakasiz şeyler aldığını düşünmüyorum.

Bana kardeşlik ilişkiniz çok değişik geldi. Canım kardeşim benim çok sıkıntıli bir dönemimde ki kendisi üniversite öğrencisiydi bana çok baba bir hareket yaptı. Harçlığı ile. Belki kendisi bile hatirlamaz. Ne zaman isterse elim üstünde. Ne Zaman istersem eli üstümde. Kedigiller20

Erkekler kantarın topuzunu kaçırabiliyor belki ama bazı kadınların da bu aile için yardım konusunda duyarsız olduğunu düşünüyorum. Ablaniza verdiğiniz 50 TL' yi geri alırım diye düşünürek mi verdiniz?
Ne olursa olsun boşanıp farklı bir sürece girmiş, evliyken maddi sıkıntı yasamadiysa şuan para yönetiminde konusunda sıkıntı da yaşıyor olabilir.
Daha bir kere 50 lira verip sanki yıllardır ablaniz pardon aile bireyiniz tarafından sömürülüyormuşsunuz gibi konu açmanız garibime gitti benim.

bu şekilde kendinizi doldurmak yerine rahat siz olduğunuzu belirtin durumunuz iyi değilse.

Sanmıyorum hatırladığını ama kardeşlik zor anlarda olmalı bence yoksa kırk kat elle de iyi günün de sohbet edip gülebiliriz

Gerçekten ablanız adına çok üzüldüm bir kere verdiğiniz elli lirayı bu kadar dert edeceğinizi düşünememiştir muhtemelen. Zor bir dönemden geçiyor yardımcı olmanız gerekirken bu şekilde düşünmeniz çok garip bence. Ayrıca siz her harcadığınız kuruşu eşinize hesap veriyorsunuz sizin adınıza da üzüldüm. Çünkü insanın kendi yaşam alanı ve ihtiyaçları olabilir olmalı bence

burdaki olay 50 lira değil yalnız. ben ne kadar verirsem veriyim bunu görevim olarak görecek birisi olduğu için belki olayın derinlemesine anlatamadığım için yanlış anlaşılmıştır. parayı gereksiz bir şekilde 3 günde savurup sigara için para istemesi ayrı birşey. muhtaç değil aslında. herşeyi ödeniyor kirası, faturası,yemek derdi yok.

sömürülmeye müsaitim ilk verdiğimde de zaten geri ödemeyeceğini bilerek verdim. ilk parayı verdiğimde böyle ara sıra alırım öder geri alırım dedi ve ödemeden bir haftada 2 aylık parasını bitirdi şimdi parasız geziyor, tekrar para istedi bu sürekli böyle. aileminde başına geldi. sürekli istediği için artık vermiyorlar ve ailemi cimri olarak lanse ediyor herkese.

keşke sorun 50tl olsa. bir kere para verirken ödemeyeceğini biliyordum çünkü yapısı belli. ama bunu sürekli hale çevirmeye çalışıyor. sürekli öderim diyip isteyecek. zaten parayı alırken de öyle ara sıra borç alırım böyle senden diyordu hatta tepki gösterdim parayı ben kazanmıyorum ki diye. yani sigara için para vermek istemiyorum. sigara içen bir insan buna göre parayı kenara ayırır 3 günde son kuruşuna kadar gereksiz harcama yapmaz.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…