borç isteyen aile üyesi

Aile üyesi ne demek ya? Borç isteyen ablam deseydiniz mesela?
Başlığıniz bile ablanizi, abla gibi gormediginizi anlatıyor. Keşke gerçek düşüncelerinizi de belirtseydiniz. Sigara, bin tl(vov) yazana kadar.
Zaten istediğiniz her şeyi söylüyorsunuz sana vermek istemiyorum, ne alaka, git çalış, bak ben evdeyim ama çalışıyorum deyin yani.
Kırmamaya çalışıp ne yapabilirim deseniz yine anlayacağım o da yok. Eeee?

Yapı meselesi aslında öyle yetiştiyse öyle gitmeye çalışıyor. Allah muhtaç etmesin benimde ailemden 1 tl istemek gelmiyor içimden çünkü böyle yetişmişim.
Vermeyin. 1/2/3/4 Kez ister en fazla. Yakınırsa sizden yana sizin ona vereceğiniz paranın en fazla onu 2 gün idare edebileceğini söyleyin. Sonrası için planının olması gerektiğini vurgulayın. İş konusunda özgüven, psikoloji vs. vs. diye bahane üretmesin aç kalan insan o kadar güzel çalışıyor ki ne psikoloji düşünüyor ne başka şey.

Bu arada evlilik birliği sarsılabilir ailenizin en yakın üyesinden görmüşsünüz bugün iyisiniz ama yarın ne olacağı belli değil. Kendinize güvence ayarlayın. Sigaranız yok ama başka ihtiyaçlar için lazım olabiliyor para.

bin tlyle şu an geçinmek zaten imkansız gibi bir şey. bir haftada bitirmesi sizin kadar abes gelmedi bana açıkçası
ama eğer kendi keyfinden dolayı çalışmıyorsa bir yönden hak veriyorum size. çünkü nereye kadar bu şekilde para isteyebilir illa bir yerden ayağa kalkması gerek. ben sizin yerinizde olsam az az istediği miktarı verirdim ve psikolojisi bozuksa, benimle paylaşmasını isterdim gerekirse de doktora ben götürürdüm. ablanız sonuçta, tek çocuk olarak bunu ben bile düşünebiliyorum. neden bu kadar öfkelisiniz? başka bir sebebi var mı? evet sigara için istemesi kötü -sigara içmeme rağmen bunu kabullenmiyorum. ama duygusal bir açlığı olduğunu düşünüyorum. psikolojik destek hakkında yardım etmek istemez misiniz?

Coluk cocuk var mı?Az dediniz ama 2 cocuklu arkadasıma 250 ser tl cocuk basına nafaka yatıyor:S
Tek yasıyorsa 1000 tl az değil.
Kira vs icinde bi zahmet girsin calıssın.
Acil durum yok vermeyin.

ekstra hiçbir masrafı yok, bir çocuğu var zaten aile büyükleri ilgileniyor. bir de genelde ailemle birlikte. o bin tl de tamamen bir haftayı bulmadan harcanıyor giyim, sigara. ailemde o yüzden para vermiyor. eline ne geçerse harcıyor

ekstra hiçbir masrafı yok eline ne kadar geçerse geçsin harcıyor. yani bin tl dedik diyelim şimdi az. ama o para isterse 5 olsun yine bitirir. tamamen giyim, kıyafet, dışardan yeme, gezme şeylerle bir haftayı bulmadan bitiyor. normalde yemek, fatura hiçbir masrafı yok. git çalış dememin sebebi sürekli işim yok diye ailemi, çevreyi suçlaması. yani o kadar kolaysa gir çalış bak ben okuduğum halde iş bulamıyorum diyorum

Çalışmama konusunda hak veriyorum size.
Ama 50tl lafı olur mu ya...öz kardeşsiniz değil mi?
laf ettiğim 50 tl değil, karakter yapısı. ne kadar verirsem ister. her hafta veriyim yine ister. düşünsenize ben para yok diyorum eşin ne kadar kazanıyor diye soruyor bu rahatsız edici.

Eşinizin maaşından ablanıza ne ?? Yerinizde olsam uygun bir dille para istemesinden hoşlanmadığınızı , aldığı nafakayı uygun bi şekilde harcaması gerektiğini söylerdim..

Allah kardeşi kardeş yaratmış kesesini ayrı yaratmış diye bir laf vardır.. Bunu hatırlatırdım.

Şahsen başıma böyle bir durum gelse " Eşim çalışıyor maaşı da onun ! sanane " derdim

ben param yok dediğim halde zorla istemesi, eşin ne kadar para kazanıyor diye sorması. benim aldığım şeyleri aileme söylüyor o da alıyor o da şunu yapıyor diye kıyaslıyor. halbuki kıyaslayacak birşey de yok. normal şeyler. geçmişten başka yaşadığımız şeylerde var. bunlardan dolayı uzak görüyorum ablam gibi gelmiyor.

bin tl çok değil ama başka hiçbir masrafı olmadığı için bir haftada bitmesi anormal geliyor. bazen üç günde bile bitiyo abartmıyorum.

bin tl çok değil ama başka hiçbir masrafı olmadığı için bir haftada bitmesi anormal geliyor. bazen üç günde bile bitiyo abartmıyorum.
Kadınız masrafimiz mi bitiyor? Ped alır, ağda alır, kuaföre gider kaş aldırır, krem alır, belki çamaşır alır, kıyafet alır.
Bunların parasını ailem veriyor diyorsan bilemeyeceğim.

Kadınız masrafimiz mi bitiyor? Ped alır, ağda alır, kuaföre gider kaş aldırır, krem alır, belki çamaşır alır, kıyafet alır.
Bunların parasını ailem veriyor diyorsan bilemeyeceğim.
küçük şehirde yaşıyoruz da yine o zaman bu hesaba göre ablam her hafta 1000 harcasa ona tek başına 4-5bin gerekiyor. kira, fatura, yemek gibi bir derdi de olmadan. çünkü eline ne kadar geçerse onu harcıyor. ve bir o kadar da gereksiz harcıyor ki. yoksa gerçekten ihtiyacı olsa ailem de aynı tavrı almaz bende. ailem biliyor çünkü.

Nedense hem başlığı hem de asagidaki yorumları okuyunca dehşete düştüm. Kadın 50 lira istemiş, iş bulsun oh ne ala demişler. Arkadaşlar 50 lira yahu 5000 lira istememiş. 50 lira istenince bencil olunmuyor. Komşu teyzeden, arkadaştan görumceden bahsetmiyor farkındaysanız boşanmış ve daha önce hiç çalışmamış ablasından bahsediyor. Elli lira verdim geri vermedi, eşime sormadan veremem diyor. Kimse kusura bakmasın da annem, babam, kardeşim değil 50 lira 50 bin lira istese bulur buluşturur veririm ne zaman elin bollaşırsa verirsin derim, eşime neymiş benim paramdan ailemden. Allaha çok sükür kendi paramı kazanıyorum, kazandığım parayı da neye harcayacağımı eşime danışmam.Ablanıza destek olun. Ama sigara parası vererek değil.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…