- 29 Ağustos 2018
- 421
- 497
-
- Konu Sahibi bayan-suslu
3 tane çeyrek var kapatmıyor ki zaten o da. 300 den bozdursam 900 tl yapar. yine kapanmıyor.Siz o ihtimali düşünmüyorum demişsiniz ama ben olsam altınları satar borcu kapatır kartları yok eder sıfırdan kartsız borçsuz başlarım birikime çünkü borç varlığı ruhsal olarak da inanılmaz bir sıkıntı
valla ne yalan söyleyim avanstan çekip çekip yaptım altın. birikim yapamıyorum deyip.başlayım hadi dedim. ama önüne geçilmedi tabi. bi de asgari ücret 1600 ken verdiler bu kartı. bende tamam dedim hadi olsun lazım olur. ay almaz olaydım.Yani borçla altın alıp birikim yapıldığını ilk kez duydum. Altınları satıp borçlarınızı kapatmanız ve tüm kartlarınızı iptal etmeniz gerekir. Maaşınızla yettiği kadariyla (gram altın gibi) yatırımlarda bulunabilirsiniz. Bankalarda insanları resmen borç batağına sürüklemeye zemin hazırlıyor. 2000 lira maaşa 5900 limitli kredi kartı vermek ne demek? Saçmalık gerçekten.
katiliyorumYani borçla altın alıp birikim yapıldığını ilk kez duydum. Altınları satıp borçlarınızı kapatmanız ve tüm kartlarınızı iptal etmeniz gerekir. Maaşınızla yettiği kadariyla (gram altın gibi) yatırımlarda bulunabilirsiniz. Bankalarda insanları resmen borç batağına sürüklemeye zemin hazırlıyor. 2000 lira maaşa 5900 limitli kredi kartı vermek ne demek? Saçmalık gerçekten.
şu andan saymadım. evet temmuza kadar kapatmam lazım onun içi bu kadar düşünecelere daldım yasurda temmuza ne kalmis ki saymiyosunuz aylik kyk borcunuzu
temmuza kadar borçlarınızı kapatmaniz lazim bence.
-telefon faturaniz cok yuksek telefon dahil fiyt oldugu için mi
-altinlari bozdurun 360 dan bozdurursunuz en kötü. küçük borcu ve esnek hesabi komple kapatirsiniz. kalanı büyüğe yatirirsiniz
-kendinize ayiridiginiz 250 tl az biliyorum ama minimuma cekmeye çalışın onu da bı süreliğine
-kucukleri kapatinca da elinizde aylik kalan hepsini büyük karta yatirip erken bitirirsiniz.
- kyk borcu + ceyrek seklinde gidersiniz temmuzda
şu andan saymadım. evet temmuza kadar kapatmam lazım onun içi bu kadar düşünecelere daldım ya
evet planım o şekilde temmuzdan sonra. hep nakit kullancam. 700 tl limitli kartı da çok lazım olursa kullanırım diyorum. hani nette kredi kartı istiyor ya alışverişlerde.
avansı kapatayım mı. ya çok acil bir şeyde nakit de lazım olur diyorum dursun ama kullanmamaya çalışayım diyorum.
3 tanecik çeyrekle de pek kapanmıyor. bi de kıyamıyorum ya nedense. çok heves ederek aldım.
Yani borçla altın alıp birikim yapıldığını ilk kez duydum. Altınları satıp borçlarınızı kapatmanız ve tüm kartlarınızı iptal etmeniz gerekir. Maaşınızla yettiği kadariyla (gram altın gibi) yatırımlarda bulunabilirsiniz. Bankalarda insanları resmen borç batağına sürüklemeye zemin hazırlıyor. 2000 lira maaşa 5900 limitli kredi kartı vermek ne demek? Saçmalık gerçekten.
anladım yani 5900 tl limitli kartı iptal edeyim. avansın borcunu kapatayım ama iptal etmeyim dimi lazım olur nakit ihtiyacı filan. ama kullanmamaya çalışcam. 700 tl limitli kredi kartınıda borcunu kapatım onu da kullanmamaya çalışcam.eksisini kapat hesabi kapatmasan da. kapat derken borcu kapat anlamında demistim
valla benim borc icin giden altinlarim paralarim vs duysan dudagin uçuklar. geri geliyo yerine dikkat edersen. bosver simdi uc tanecik bilmem ne. zaten seni o hevesin sokmus o borçlara da.
mesela su an da ek hesap komple eskide bizim sanirim. kredi karti da tam odeyememeye basladik.
ama bizim su an tek maas. ücretsiz izindeyim. yazın tayinimiz cikcak su an 1750 kira veriyorum lojmanda oturcaz. yine yazin 25 bin lira kaldi kp de onu vercek. en kötü ihtimalle ben ise donerim. ben su an kendime aylik 5 tl bile ayirmiyorum. herşeyin minimumuna oluruna bakiyorum. guvencem var ama yine de sıkı tutuyorum isi.
bence sen borçları bitir kendine bes hesabi açtır. benim kredi kartindan aylik otomatik kesiliyo. altin fonunda degerlenecek sekilde yaptir besini de. 100 150 tl yeter bence asgari ücret için iyi bir birikim. zamanla kalirsa paran gram altın al yine.
simdi 3 kusurken yarin 4 5 olur o borc anlamazsin bile. o zaman o 3 ceyrek de kurtarmaz seni
aman hiç bulaşma bak bana örnek al.kapatcam direk bende. 700 tl limitli kart bana yeter valla. onu bile kullanmamaya çalışcam. bankalar işte. onların işine geliyor asgari ücretle çalışıyor nasıl olsa ödeyemez faizi biner kazanırız diyorlar.Aynen bana da saçma geliyor misal benim bir kredi işim vardı onu çekerken adıma 2 tane kredi kartı imzalatmışlar gönderdiler 2 sinin de limitleri 6800 tl toplamda 13600 bende asgari ücretle çalışan bir insanım nasıl güvenip veriyorlar anlamıyorum kartları zarfından bile çıkarmadım çıkarsam ben de batarım eminim..
anladım yani 5900 tl limitli kartı iptal edeyim. avansın borcunu kapatayım ama iptal etmeyim dimi lazım olur nakit ihtiyacı filan. ama kullanmamaya çalışcam. 700 tl limitli kredi kartınıda borcunu kapatım onu da kullanmamaya çalışcam.
besim var 5 sene olcak. onu yazdım sanıyorum tel faturasına yazmışım :) 100+65. 100 bes 65 tel faturam. ona zaten hiç dokunmam. dediğiniz gibi altınları bozdurmak mantıklı. borçları kapatıp.altın+kyk borcu. hem kenara fazladan parada kalıyor o zaman. onuda döviz -nakit değerlendirim. ama bu borçlardan kurtulmam lazım önce.
Tamamını kapatmasa da borçlarınızın bir kısmını kapatmak sizin yükünüzü hafifletecektir.2000 lira maaşla birikim yapmak çok zor zaten. Üstüne bu borçlar psikolojik olarak sizi daha çok yıpratacak. Herkes bir anda yaşam kalitesini yükseltemiyor o yüzden kısa vadede değil de uzun vadede yaşam kalitenizi yükseltmek hedefiniz olsun.valla ne yalan söyleyim avanstan çekip çekip yaptım altın. birikim yapamıyorum deyip.başlayım hadi dedim. ama önüne geçilmedi tabi. bi de asgari ücret 1600 ken verdiler bu kartı. bende tamam dedim hadi olsun lazım olur. ay almaz olaydım.
ama kıyamıyorum altınlarıma ya. 3 tanecik çeyrek yine kapatmıyor sıfırdan ki.
Gerçekten bir kere kredi kartına da bulaştın mı,kurtulmak çok zor oluyor. O yüzden iyikiAynen bana da saçma geliyor misal benim bir kredi işim vardı onu çekerken adıma 2 tane kredi kartı imzalatmışlar gönderdiler 2 sinin de limitleri 6800 tl toplamda 13600 bende asgari ücretle çalışan bir insanım nasıl güvenip veriyorlar anlamıyorum kartları zarfından bile çıkarmadım çıkarsam ben de batarım eminim..