- 15 Mart 2011
- 5.637
- 12.691
-
- Konu Sahibi VuslataDair
Bu kişi inanın ben bu paranın kuruşunu vermesem dönüp 1 defa istemez ama ben onun benim yüzünden zarara uğramasını kaldıramamAlmayın derim. Akrabayla borç alış verişi maraz doğurabilir.
Şimdi böyle söylüyorsunuz da en ufak bir yanlış anlama, tatsızlık size alacağınız evi zehir edebilir.Bu kişi inanın ben bu paranın kuruşunu vermesem dönüp 1 defa istemez ama ben onun benim yüzünden zarara uğramasını kaldıramam
Şöyle oluyor canım bu senenin 80 bini ile mesela 26 bin Euro alınıyor ama 2 sene sonranın 80 bini ile 26 bin Euro alamazsın herşey sürekli pahalanıyor fiyatlar artıyor bu şekilde de tl değer kaybetmiş oluyorLira nasıl deger kaybediyor ya?? Cok mu cahilim anlayamadim
Yorumunuz için teşekkür ederim yaklaşık 15 yıllık gelinleriyim ama eşimin ailesinden herhangi bir kimseden zerre kadar incinmedim maşallah diyeyim hele de bu yeğenimiz ayrı bir istisna pırlanta hükmünde bir insan zaten o sebebden dayısını bile dinlemeyip kolumdan bilezikleri çıkarıp verdim fakat onun zarara uğrayacağı fikrinden dolayı ından borç almaktan vazgeçecek gibiyimŞimdi böyle söylüyorsunuz da en ufak bir yanlış anlama, tatsızlık size alacağınız evi zehir edebilir.
Şöyle oluyor canım bu senenin 80 bini ile mesela 26 bin Euro alınıyor ama 2 sene sonranın 80 bini ile 26 bin Euro alamazsın herşey sürekli pahalanıyor fiyatlar artıyor bu şekilde de tl değer kaybetmiş oluyor
Teşekkürler yorumunuz içinsen ona yardim etmissin. admda demis tefeci mi o ki . ayrica tl nin değer kaybettiginide ilk sende duydum. ama borc vs. akrabadan alinmaz . cnki yarn birgun allah korusun bisey olsa odeyemesen ufacik bi laf soylese zoruna gider. seni kirmak istemese bile sen oyle anlarsin. ayrica helal olsun diyorum o yegene. sozunun eriymis aldgini geri vermis. konu basligini okudugumda yegene borc verdiniz geri vermedi sandim bi an.
Bu simge neden şimdi kızHimmmm hayirlisi
uzun vadede odeyecekmissiniz. Şimdi anladim. o zaman bi odeme plani yapin ona gore borcunuzu odeyin. dogru bankaya faiz odemektense faizsiz borc almak iyidir. ama şimdi siz euro yada altin seklinde ver demissiniz. iyide bunun faizden ne farki kaldi o zaman. o sekilde verecekse bankadan cekin daha iyi. anladim onun vermek istedigini.Teşekkürler yorumunuz için
Borç vermeyî teklif eden kendisiydi banka kredisi çekmemi istemedi faize bulaşmayın dedi ödemeyi en az 5 senede yapacağımı o da biliyor sizce de 5 yılda parası değer kaybetmez mi
Bu simge neden şimdi kız
Canım mesela ben oturduğum evi şu an 135 bine satın alabiliyorum diyelim ki bu parayı borç verdim 5 yıllığına yani evi almadım peki 5 yıl sonra bana verilen 135 bin ile bu evi satın alabilir miyim sence?Cunku Lira deger kaybetmez ki. Ondan yani
Canım mesela ben oturduğum evi şu an 135 bine satın alabiliyorum diyelim ki bu parayı borç verdim 5 yıllığına yani evi almadım peki 5 yıl sonra bana verilen 135 bin ile bu evi satın alabilir miyim sence?
Bu kadar fazla meblağ ve uzun vade de bile miAma ev alip satmiyorsunuz ki. Para bu. Bizde ne kadar borc verildiyyse o kadari geri alinir. O yuzden dedim..
Bu kadar fazla meblağ ve uzun vade de bile mi
canım bu faiz değil ki diğer para birimlerine karşı liranın değer kaybetmesi. tefeciler faizle borç verir. 5 yıl önce 15 lira karşılığında 10 dolar aldın diyelim. 5 yıl boyunca dolar olarak tutarsan 5 yıl önce 15 liraya aldığın 10 doları, şimdi 25 liraya satabiliyorsun. çünkü tl diğer paralara karşı uzun vadede hep değer kaybediyor. bu 15 liranın 25 liraya çıkması faiz hariç. bir de faiz eklersen daha da fazla yapar. yani bugün biri bana 100 bin versin, ben de on yıl sonra 100 bin ödeyeyim, bu çok komik bir durum. normal koşullarda kimse uzun vadede tl'den borçlanmaz. mesela bir ev 10 yıl önce 30 milyardıysa şimdi 100 bin olabiliyor. paranın değeri düştüğü için alım gücü borcun verildiği günle eşit değil. ingilizlerde enflasyon sıfır, bizim her gün alım gücümüz düşüyor.Evet tabiki. Dediginiz yontemi tefeciler yapar.