- 11 Haziran 2015
- 386
- 273
-
- Konu Sahibi VuslataDair
Tl sandığımız hızla değer kaybetseydi ekonomi çökerdi ve bankalar şu an yüzde 1-2 fazile tl bazında kredi dağıtıyor olmazdı. Baktığınızda ekmekte sürekli pahalanıyor ama ekmek üZerinden borçlanmıyorsunuz. Yinede öderken içiniz rahat etmiyorsa birde 300-400 liralık bir hediye alırsınız.
Aynen ya bende şaşırdım nasıl bir iktisat anlayışıdır bu...Bir bankadan 80 bin çeken kişi geriye ortalama 150 bin civari ödeme yapar yani tabiki parası değer kaybeder ha söyle yaparsınız atıyorum 80 bini 100 bin Tl veya daha uygun şekilde bir miktar belirlersiniz öyle ödersiniz daha mantikli altın olarak alın Dicem ama malesef onunda sonu belli değil....Allah razı olsun valla ben kendimden şüpheye düşüyordum nerdeyse
Türk lirası çatır çatır değer kaybediyor nasıl ifade edeceğimi bilemedim
Benide böyle kara kara düşündüren İslam hassasiyetim zatenAynen canim Islami hassasiyetten dolayi boyle.
Benide böyle kara kara düşündüren İslam hassasiyetim zaten
Kul hakkı hassasiyetim
Karşı tarafı zarar ettirip günaha girerim korkum
Belirtmek isterim
Merhabalar
Eşimin yeğeni ticaretle uğraşıyor kendisi benden bir kaç defa borç istedi ben de ona güvendiğim için verdim ve kendisi ödedi altın olarak verdiğim de oldu Euro olarak verdiğim de oldu ...
Söylediğine göre o dönem gerçekten çok zordaymış ve benim borç vermemle işleri düze girmiş vs vs
Bu arada ben borç istediğinde eşime söylemiştim eşim verme demişti ama ben yeğenine güvendiğim için verdim Allah var pişman etmedi
Gelelim asıl konuya...ev almak üzereyim ve yeğenimiz 80 bin kadar bir parayı bize borç vermek istediğini söylüyor ben tl olarak aldığımızda paranın zaman içersinde değer kaybedeceğini ve onun zarar göreceğini söylüyorum ve bu paranın dolar, altın veya Euro olarak belirlenmesini istiyorum ama kendisi buna yanaşmıyor " yenge sen beni kaç defa düze çıkardın ben öyle hesaplar yapamam kendimi tefeci gibi hissederim tl olarak vereceğim ne zaman isterseniz o zaman ödeyin ödemezseniz de Can'ın sağ olsun diyor"
Ama benim içim rahat değil siz benim yerimde olsanız ne yaparsınız ondan bu şekilde borç alıp onu zarara uğratmak istemiyorum
TL nin değer kaybedeceğini ilk defa duyanları okurken benMerhabalar
Eşimin yeğeni ticaretle uğraşıyor kendisi benden bir kaç defa borç istedi ben de ona güvendiğim için verdim ve kendisi ödedi altın olarak verdiğim de oldu Euro olarak verdiğim de oldu ...
Söylediğine göre o dönem gerçekten çok zordaymış ve benim borç vermemle işleri düze girmiş vs vs
Bu arada ben borç istediğinde eşime söylemiştim eşim verme demişti ama ben yeğenine güvendiğim için verdim Allah var pişman etmedi
Gelelim asıl konuya...ev almak üzereyim ve yeğenimiz 80 bin kadar bir parayı bize borç vermek istediğini söylüyor ben tl olarak aldığımızda paranın zaman içersinde değer kaybedeceğini ve onun zarar göreceğini söylüyorum ve bu paranın dolar, altın veya Euro olarak belirlenmesini istiyorum ama kendisi buna yanaşmıyor " yenge sen beni kaç defa düze çıkardın ben öyle hesaplar yapamam kendimi tefeci gibi hissederim tl olarak vereceğim ne zaman isterseniz o zaman ödeyin ödemezseniz de Can'ın sağ olsun diyor"
Ama benim içim rahat değil siz benim yerimde olsanız ne yaparsınız ondan bu şekilde borç alıp onu zarara uğratmak istemiyorum