Cok guzel dusunmussunuz. Tl deger kaybeder mi diyenlere, 1 tl tabiki 10 sene sonra da 1 tl olacak ama atıyorum 10 sene once sakız 10 kurusken 1 tlye 10 sakız alabiliyorken bugun sakız 25 kurus ve 1 tlye 4 sakız alabileceksiniz. Yani 10 sene once 1 tl borc vermeyip 10 sakız alsaydınız ve bunu kenara atsaydınız, bugun 10 sakız sahibiydiniz. Size suan verilen 1 tl ile 4 sakız alabilirsiniz ve 6 sakız zarara girdiniz. 1 tl azcık bir para, sakız surekli zamlanan bi sey degil buna ragmen durum boyleyken 5 sene sonra 80 bin liranın durumu cok dahw buyuk olur. Yani yegenden 80 bin lira alınırken ve 5 sene sonunda odemek taahhut edilirken yegenin bir bakıma bu 80 binden elde edebilecegi yarar ve karlar da borc sayılmalı. Yabancı parayla borclanmak makul cunku surekli deger kazanıyor ve kazanan deger yegenin 5 yılda 80 binden elde edebilecegi yarara denk dusebilir. Mantıklı dusunmussun yani konu sahibi. Valla yorumlar beni cileden cıkardı.
Devlet ogrencilere her sene kredi veriyor ve mezun olunca bu verdigi atıyorum 10bini 10 bin olarak geri almıyor. Devlete de diyebiliyo musunuz e canım ben senden 10 bin aldım, hayırdır tl deger mi kaybetti de sen benden fazla para talep ediyosun? Yani arkadaslar acı ama gercek tl hem yabancı para karsısında, hem aldıgımız urunler karsısında catır catır deger kaybediyor:)
Benim size onerim su olacak, bu yılın ufe oranıyla odeme yılının ufe oranında borca artıs yapıp borcu oyle odeyebilirsiniz.