kızlar nette gördüm ve çok hoşuma gitti,denıyeyım dedim ve çiktı.
burda boncuklarım bitti bir çiçek eksik,ama yarın almaya gidecam
buda kırmızı,beyaz birtane yapmaya başladım
1. aşama: 11 tane boncuk diziyoruz ve resimdeki gibi bir yuvarlak oluşturuyoruz.
2.aşama: boncuklarımızı 1 boru 3 boncuk 1 boru şeklinde diziyoruz ve dipteki ilk boncuktan geçiriyoruz sonuç aşağıdaki gibi olacak.
bu şekle getirdikten sonra diğer sıraları 1 boru 3 boncuk şeklinde devam edeceğiz. aşağıdaki gibi iğnemizi borudan yukarıdan aşağı olacak şekilde geçiriyoruz ve dipteki boncukve yanındaki boncuktan da geçirip çekiyoruz. boru boncuklarımız 11 tane olana dek aynı şeyi tekrarlıyoruz.
12. boru boncuğumuzu da taktıktan sonra 1. sıradaki boru boncuktan yukarı çıkıyoruz.
e 3 tane kum boncuğumuzla 1. sıradaki 3lü kum boncuğumuzun 2 tanesinden de iğnemizi geçirerek motifimizin göbeğini oluşturuyoruz.
3. aşama: 5 tane kum boncuk diziyoruz ve 3lü boncukların ortasında kalan(2.lerden) boncuklardan geçirerek çiçek şeklinde sıramızı tamamlıyoruz.
5li boncuk sıramızı resimdeki gibi tamamlıyoruz.
sırasıyla 7 boncuk ve 9 boncuk dizerek motifimizin orta kısmını da tamamlıyoruz.
4. aşama: 1 boru 3 boncuk 1 boru dizereken son sıramızı tamamlıyoruz.
NOT: motifleri birleştirmek için son sıramızı dizerken 3'lü kumları diğer motifin içinden geçirerek yapıyoruz.
Canım benım guzel olmus ellerıne saglık bende yapıorum ve satıyorum bu ortulerden bırde buna benzer bır ornek daha var. Ama dıkkat edersen hataların var onları yok edersen cok guzel olacak ellrıne saglık