Bomba yiyecekler ve faydaları.. Paylaşalım, sağlıklı yaşayalım!

nonameanymore

Kokoşcan'ın annesi :)
Kayıtlı Üye
17 Şubat 2011
3.594
1
106
Ankara
Artık marketlerde gez dolaş bakıyoruz yiyecek esaslı birşey bulamıyoruz. Sebzeler sebze değil, meyveler keza.. Ete güven kalmadı. Her gıdanın içinde bilmem kaç tane katkı maddesi var.

Medeti nereden bulacağız? Çok çok faydalı dediğiniz ve herkesin detaylarını bilmediği ne gibi yiyecek, içeçekler var?

sabsah kalkınca ilk işim bi bardak su içmek.sonrasında aç karnına ceviz-kuru kayısı-kuru incirimi yemeden güne başlamıyorum...bomba mıdır bilmem ama kendimi iyi hissettiriyo bunları yemek

sabsah kalkınca ilk işim bi bardak su içmek.sonrasında aç karnına ceviz-kuru kayısı-kuru incirimi yemeden güne başlamıyorum...bomba mıdır bilmem ama kendimi iyi hissettiriyo bunları yemek

bağırsak problemlerine birebir olsa gerek... size tavsiyem kalkar kalkmaz su içiyorsanız öncesinde ağzınızı iyice çalkalamak çünkü gece bakteri oluşabiliyormuş.

ben de ekmeğimi kendi yapan biri olarak özellike tam tahıl ya da çavdarlı ekmeklerle güne başlıyorum. bence beyaz fırın ekmeklerini yiyemem artık. ruşeym de karıştırıyorum çok vitaminli oluyor.

hah....ruşeym nemenem bişeydir yav.nerden bulunur bi anlatırmısın..bi de ekmeği makinedemi yapıyosun.benim yok ekmek makinesi

hah....ruşeym nemenem bişeydir yav.nerden bulunur bi anlatırmısın..bi de ekmeği makinedemi yapıyosun.benim yok ekmek makinesi

evet makinede yapıyorum ama karışım kullanmıyorum pek, sağlıklı olması açısından ek ilaveler yapıyorum. ruşeym marketlerde de var un reyonlarında ama sitelerde de satılıyor. hatta su an kampanyada olan bir site var ama burada ismini veremiyoruz sanırım. ruşeym acaip faydalı birşey yoğrulurken katıyorum ben. içeriğini bi okusan inanamazsın çok çok faydalı canım.

ya evet ben duydum bu ruşeymi...okudum da..ama markette un reyonuna bakmak hiç aklıma gelmemişti.saol yav. :) bazı sitelere baktım.cok pahalı değil zaten.ama stokta yok diyolar..cok merak ediyorum o yüzden.denemem lazım

eğer ekmek için istiyorsan birçok farklı muhteva da kullanabilirsin. çok çok sağlıklı şeyler var.

hangi konular ilgini çekiyor canım bu konuda sağlık beslenmeyle ilgili? bildiğimi araştırdığımı paylaşabilirim. bu arada konuya olan ilgin için teşekkür ederim.:93: herkesin paylaşımlarını merakla bekliyorum.

ben ekmek içine kondugunu ilk senden duydum bugün..daha cok saglıklı kilo vermede kilo kontrolünde etkili diye duymustum.ekemek içine konmasındansa kilo verdirmesi daha cok ilgimi cekmişti valla :) tadı da fena deilmiş dimi..nasıll yulaf gibi bişe mi bu

bugdayın bir bölümü. genelde atılıyormuş ne saçmalık e vitamini deposu gibi birşey. en çok ekmege yakışıyor. bence ekmek yapma makinası her evde olmalı ben cok memnunum.

neyle alakalı merak ettiğine bağlı canım. ne gibi şikayetlerin ya da hastalığın var? elimden geldiğince araştırdıklarımı paylaşabilirim.

ruşeym ekmeği bilindiği üzere en sağlıklı halk ekmeği çeşitlerinde var birde en kaliteli olan organik tam buğday olarak geçen ekmektir aslında ekşi mayalı ekmektir nohuttan yapılır hazır mayalar hayvandan elde edilir ne türden olduğuda belli değildir güvenilmez :18:

kesinlikle doğru. ben ekmek yaparken bazen ayçekirdeği ilave ediyorum hem çok lezzetli hem de çok besleyici oluyor. ceviz, mavi haşhaş, çörekotu, susam vb de buna dahil tabi.

almoras senin başka ne gibi beslenme sırların var? eger anneysen hamilelik sürecinde iyi beslenmeden de anlarsın. tavsiyelerin var mı?

cok büyük bi hastalıgım şikayetim yok cok şükür..ben beslenme alışkanlığımı değiştirmeye calısıyorum sadece.bi de evde zerdeçal vardı almıştım bikaç ay önce.o duruyodu.bi haftadır onu yiyiyorum sabahları bi de.zencefil ve tarçın da karıştırıp.bi tatlı kaşıgı lüpletiyorum suyla.zerdeçal yağ eritiyomuş..okudugm bilgilerde içine zencefil ve tarçın da ekleyin diyodu.

çok şükür sağlıklı olmana sevindim tatlım. toz zerdeçali ben bazen pirinç pilavına bile koyuyorum görenlere de tavuk suyunu fazla koymusum diyorum sapsarı oluyor çünkü. yoğurt çok önemli onunla destekle.

tarçını çubuk olarak denedin mi hiç? bitki çayı iç bol bol sanırım kilo vermek de istiyorsun. içine bir çubuk atarsan 2 kere filan kullanabilirsin. acıkmanı da engelliyor sekeri dengeledigi için. :87:

dediğin gibi kuruyemiş eklemekte çok faydalı ama ben tercih etmiyorum yani ayrı yemeyi seviyorum ben özellikle dışarıda yememeye çalşıyorum bi kaç defa hastanelik olmuştum en güvenilir yerler sözde dondurulmuş gıdalar bile daha sağlıklı evde yemeye özen gösteriyorum mutlaka yarım litre suyla dışarı çıkıyorum en önemlisi bunlar bence :80:

şuan liptonun yemek sonrası çayımı içiyorum yeni başladım bende gaz olayı çok oluyor bu aralar, acile gittim en son apandist sandım çok acı çektim aklınızda bulunsun bu çay çok iyi geliyor içinde rezene, anason, tarçın, kişniş meyvesi, zencefil, mine çiçeği, yıldız anason, frenk kimyonu, kakule, dereotu var

nedensiz gaz sorunu bende de var Almoras. ben tekten rezene içiyorum acaip iyi geliyor. etkisi daha fazla oluyor.

kızlar ikinize de gecmiş olsun.benim hamilelik biraz sıkıntılı geçti.o yüzden cok yattım.ve gereğinden fazla kilo aldım.şimdi 4 bucuk aylık o yüzden hem sağlıklı kilo vermeye hem de sütüme zarar görmemesine calısıyorum.ama zerdeçallı pilavı okuyunca gözlerim döndü heyecanlandım.çok hoşuma gitti deniyycem mutlaka.pzartesi eltimler gelecek coluk cocuk yapayım pilavı da kıskandıriim heheheheee...kabuk tarcın kullanıyorum evet.cok da seviyorum.

ben de sevmem dısarda yemeği hep bi işkillenme durumu yaşarım acep ne var bunda neyden yapıldı diye.susuz da dısarı cıkmam hamilelikten kalma bi alışkanlık.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…