Ben çok isteyerek iletişim fakültesine girdim bundan beş sene evvel. Hazırlık da okudum ve şu an son sınıftayım. Çok isteyerek girdiğimi belirttim çünkü girdikten sonra hiç sevmedim okulu. Bir kere iletişim fakültelerinin verdiği eğitim, devlet üniversiteleri için konuşmak gerekirse son derece yetersiz. Ödevler, projeler niteliksiz, hocalar yeterli kalitede değil... Halkla İlişkiler çok spesifik bir konudur (Ben de Halkla İlişkiler ve Tanıtım okuyorum) ismi basit görünür ama kurumsal şirketler ve büyük markalar için hayati önem taşır. Dolayısıyla şirketler kurumsal iletişim departmanlarını oluştururken, ya da büyük halkla ilişkiler şirketleri eleman işe alırken ilk dikkat ettikleri şey adayın iletişim fakültesi mezunu olması değil, gerçekten iletişim konusunda becerikli ve istekli olmasıdır. Bunun yanında yaptığı stajlar ve iş tecrübeleri de büyük rol oynar. Şu anda büyük halkla ilişkiler şirketlerinde üst düzey pozisyonlarda çalışan insanların yarısından fazlasının iletişim mezunu olmadığını bir araştırma ödevim sırasında edindiğim bilgiye dayanarak söyleyebilirim. Eğer kendini iletişim alanında geliştirmek ve ileride kariyerini bu yönde ilerletmek istiyorsan sana tek önerim var staj, staj, staj =)) Daha üniversite birinci sınıftasın ve önünde kocaman dört senen var. İletişim fakültesine girip orayı bitirene kadar bulabilirsen bir halkla ilişkiler firmasında ya da mümkünse bir şirketin kurumsal iletişim departmanında staja başlayıp dört sene tecrübe edinirsen iletişim konusunda, o dört senenin sonunda bir halkla ilişkiler mezunundan çok çok daha kıymetli bir eleman olursun firmalar için. Ben üniversite hayatım boyunca çalıştım fakat kendi sektörümde değil malesef. Ve kendi sektörümde staj yapmanın ne kadar önemli olduğunu malesef son sınıfta farkettim. Bu farkındalığı seninle paylaşmak istedim benim düştüğüm hataya düşme diye =)) Kariyer planı aslında en geç üniversite ikinci sınıfta yapılması gereken birşey ama benim gibi çoğu insan geç kalıyor malesef. Bir de ingilizce meselesi var. Bizim meslekte çok iyi ingilizce bilmemek, okuma yazma bilmemek ile eşdeğer kabul edilir. İstisnasız bütün şirketler iletişim sektörü için buna çok dikkat eder ve adaylarda çok iyi ingilizce bilgisi ararlar. Gerçekten bu sektörde ilerleyeceksen hemen ingilizceni geliştirmeye başla. Orta seviye ingilizce bilmek bilmek olarak kabul edilmez. Advance seviyede ingilizce bilmen gerekir. Zira toplantılar bazen sadece ingilizce yapılıyor yabancı şirketlerle. Biraz uzun oldu ama tecrübelerimi paylaşmamın yararlı olabileceğini hissettim. Yani illa iletişim fakültesi bitirmene gerek yok. Bak ben bitiriyorum ve son senemde bu okulu bitirmenin beni bu sektörde bir iş bulmam için daha kalifiye hale getirmediğini, herşeyin bende bittiğini anladım. İyi şanslar =))