Bölümümden nefret etmek üzereyim nasıl bi derttir bu =(((

mrwb

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
28 Ağustos 2010
278
1
arkadaşlar o kadar moralim bozuk ki sadece kimseye söyleyemediğim bişeyleri burda yazıp rahatlamak istiyorum bu sene üniversite sınavına ilk girişimdi puanım geldi tercihlerimi yaptım hep halkla ilişkiler ve iletişim yazdım çünkü hayalimdi diyebilirim en sona da bi tane tarih yazdım belemediğim halde tarih geldi neyse herkes olsun iyi güzel okursun tarihini öğrenirsin hem okulum 3ve 4. sınıfta formasyonda verio yani öğretmen olabilme şansında war dediler neyseee 20 eylülde okul başladı gittim herşey güzeldi arkadaşlarım oldu sonuçta o zamanlar bu bölümü yapabilir miyim benim için gelecekte severek yapabilceğim bir iş mi yoksa işkence mi olucak düşünmüyordum çünkü etrafınızda o kadar insan üniversite okumak isterken ben o istenilen yerde görüodum kendimi ama son 2 haftadır sevmiorum o dersleri dinlemek bana işkence gelio geleceğimi görmüorum ama galiba sınıf ortamının da etkisi var böyle hep yılışık tipler hep dedikodu yapan kızlar zaten aşırı yüksek bi puanla almıo sonuçta ve sözelden alan bi bölüm beni ordaki insanlarda o ortamda o okulda boğuyo başka bi sebebde okulm evime 45 dk ama 3 saat ara weriliyor ve ben ewe gitsem 1 saat anca vakit kalıo kalsam hep arkdaşlarla otrmak istemiyorum e arkdaşlarım war apartta kalan hep beni çağırcak değiller off ben soğudum bide üstüne bunlar ekleniyor ben iyce sıkılyorum diyorum ki bida girsem sınava 2 senem çöpte girmesem ömür boyu pişmanlık mı yaşarım hani bana hep abim babam sen 4 senelik bi bölüm bitir o işi yapmak zorunda değilsin başka iş buluruz sana vs dyiolar ama neden bende o baska işle alakalı bi bölüm okuyamıyorum off öyle dert ki içime sevgilimden başka kimseye açamadım bunu ölsemde kurtulsam diyesim geliyo ya nerden girdim nerden hiç yok mu ben gibi olan yoksa ben çok mu abartıyorum biraz uzun oldu ama ihtiyacım wardı buna:KK5:
.

arkadaşlar o kadar moralim bozuk ki sadece kimseye söyleyemediğim bişeyleri burda yazıp rahatlamak istiyorum bu sene üniversite sınavına ilk girişimdi puanım geldi tercihlerimi yaptım hep halkla ilişkiler ve iletişim yazdım çünkü hayalimdi diyebilirim en sona da bi tane tarih yazdım belemediğim halde tarih geldi neyse herkes olsun iyi güzel okursun tarihini öğrenirsin hem okulum 3ve 4. sınıfta formasyonda verio yani öğretmen olabilme şansında war dediler neyseee 20 eylülde okul başladı gittim herşey güzeldi arkadaşlarım oldu sonuçta o zamanlar bu bölümü yapabilir miyim benim için gelecekte severek yapabilceğim bir iş mi yoksa işkence mi olucak düşünmüyordum çünkü etrafınızda o kadar insan üniversite okumak isterken ben o istenilen yerde görüodum kendimi ama son 2 haftadır sevmiorum o dersleri dinlemek bana işkence gelio geleceğimi görmüorum ama galiba sınıf ortamının da etkisi var böyle hep yılışık tipler hep dedikodu yapan kızlar zaten aşırı yüksek bi puanla almıo sonuçta ve sözelden alan bi bölüm beni ordaki insanlarda o ortamda o okulda boğuyo başka bi sebebde okulm evime 45 dk ama 3 saat ara weriliyor ve ben ewe gitsem 1 saat anca vakit kalıo kalsam hep arkdaşlarla otrmak istemiyorum e arkdaşlarım war apartta kalan hep beni çağırcak değiller off ben soğudum bide üstüne bunlar ekleniyor ben iyce sıkılyorum diyorum ki bida girsem sınava 2 senem çöpte girmesem ömür boyu pişmanlık mı yaşarım hani bana hep abim babam sen 4 senelik bi bölüm bitir o işi yapmak zorunda değilsin başka iş buluruz sana vs dyiolar ama neden bende o baska işle alakalı bi bölüm okuyamıyorum off öyle dert ki içime sevgilimden başka kimseye açamadım bunu ölsemde kurtulsam diyesim geliyo ya nerden girdim nerden hiç yok mu ben gibi olan yoksa ben çok mu abartıyorum biraz uzun oldu ama ihtiyacım wardı buna:KK5:
.

Madem ki sevmiyorsun tekrar sınava gireceksin.
İnan senin gibi olan bir cok arkadasım var.
Cogu bölümünü isteyerek okumuyor.
Hepsi bir yere yerleseyim yeterki diye tercih yapmıslar.

Madem ki sevmiyorsun tekrar sınava gireceksin.
İnan senin gibi olan bir cok arkadasım var.
Cogu bölümünü isteyerek okumuyor.
Hepsi bir yere yerleseyim yeterki diye tercih yapmıslar.

ben gelmez diye yazmıştım ama geldi ve kafayı yicem heralde 2 sene kayıbı göze alsam grcem ama offf

Ben şu anda üniversite son sınıf öğrencisiyim. Sınava girdiğimiz zaman dersaneden bir arkadaşım vardı. Çok başarılıydı ve oldukça iyi bir puan almıştı. Bu arkadaşı "aman puanın boşa gitmesin" diye hem dersane hem de ailesi sıkıştırdı ve sonuçta hiç istemediği bir bölümde okumaya başladı. İlk dönem sonunda "ben burda okumak istemiyorum" dedi ve okuldaki kaydını dondurup tekrar dersaneye yazıldı ve şu anda çok severek kazandığı bir bölümde son sınıf öğrencisi. Arkadaşımı da kimse desteklemedi "bitir burayı başka iş yaparsın" dediler, "kazanamazsan dönem kaybedeceksin" dediler ama o kalbinin sesini dinledi ve bir ömür pişman olmaktansa bir dönem kaybetmeyi göze aldığı için çok mutlu. Sen neden yapamayasın ki?

ben iletişim mezunuyum
sana istediğin işi sonra da yaparsın diyenler yanlış bir akıl vermişler bence
inan bana öyle olmuyo
yaşın gençtir çalış,gir sınava,istediğin bölümü oku.
dene bir süre diyenlere de aldırmamalısın bence
çünkü yaş geçecek ve sen şimdiki gücünü o zaman bulamayacaksın.

canım tabiki senin tercihin ama bak bende hiç aklımda olmayan bir bölüme girmiştim ilk zamanlar senin gibiydim,sonra girdiğim bölüm sayesinde öğretmen oldum ve iyiki okumuşum dedim,eğer öğretmenliği seviyorsan ilerde branş sınavına girer branşını değiştirirsin,ve benim yaşım daha 22 ama inan benden büyük olanlar falan hep zamanında keşke öğretmenlik okusaydık diyorlar,garanti rahat ve manevi olarak çok huzurlu bir iş bence memurluk veya öğretmenlik.Yinede hiç içine sinmiyorsa kalbinin sesini dinle,hakkında hayırlısı olsun:KK71:

bölümü sevmemen okumak istememen ayrı tamam onda haklısın
ama diğerleri herkesin başına geliyor
bende ünide okurken 4 saat kadar ara veriliyordu
eve gitme şansımız yoktu mecbur kantinde bahçede yada yakın yerlerdeki kafelerde zaman geçiriyoduk
o yılışık kendini beğenmiş kızlardan her yerde var
yeri geliyordu boş bir anfi sınıfa geçip kitap okuyordum ders çalışıyordum
takıyordum kulağıma kulaklığımı bahce de bi kenara oturup müzik dinliyordum
illa arkadaşlarınla vakit geçirmek zorunda değilsin

gir kesinlikle tekrar sınava
yani yanlış anlama da iletişim mezunları sırada beklerken kim niye bu alanda seni işe alsın ki sen bu işin teknik yönünü bilmezken? kursa vs gtsen kendni bu alanda yetiştrsen o da vakit alcak yeniden sınava grmek daha mantıklı değil mi?
şimdi diyosunki 2 senemi cöpe atıcam
ama bunu yapmazsan farkında olmadan bütün ömrünü çöpe atıcaksın
ben resim mezunuyum ama okula 5 yaşımda başlamıştım zaten o bitti ama iş yok napabilirimki? ama kimse zaten üni mezunu alalım bu kızı başka iş yapsın demiyo yani emin ol
şuan ikinci üniversitedeyim ama dert etmiyorum yaşım daha 21
sen de aynısını yap bence

ya bugün yine gittim kendime sevdirmeye çalışıyorum aslında öğretmenlik yapamıycak bi yapım yok ama sanırım sorun tarih olmasında herşey üstüme geliyo ya herşeye bahane bulur oldum sınıfa bak hocaya bak kıza bak çocuga bak derken içimden kendine gel diyorum resmen ve ben hiç devlet okuluna gitmedim hep sınıfta birileri senle ilgilenirdi hocalar desen öle simdi herkes kendi derdinde kimse kimsenin umrndada değil başka bi yerindede değil bana buda garip geliyo tabiki bunlar her yerde olur çünkü 100 kişisn hangi hoca takar seni hangi birini taksın dondurup yeniden girmeye kendimi alıştırmaya çalışıyorum herkesn fikri de benim için değerli çok saolun kızlar

İlk sene üniversite ortamına alışamaman gayet normal. Daha çok yenisin üniversite ortamında. Ülkemizde üniversite kazanmak zor dolayısıyla lise yıllarında dershane ortamında üniversite ile ilgili çok beklentiye giriyor insan. Ama hangi bölüme gidersen git hangi üniversitede okursan oku ilk sene hep bir hayal kırıklığı yaşayacaksındır. Çünkü insan çok hayaller kuruyor ama ilk sene sanki lisenin devamıymış gibi geliyor. Bende sevmediğim bir bölüme gittim sevmediğim üniversitede. Hatta ilk sene hatırlarım kayıt için gittim okul binasını görünce nerdeyse ağlayacaktım geri döndüm istemiyorum dedim sonra neyse deyip başladım. Şimdi ise o okulda dört sene lisans üstüne de master bir türlü ayrılamadımm:) Tabiki sana bırakma diyemem ama ilk sene seni yanıltmasın, ayrıca halkla ilişkiler iletişim senin için ne ifade ediyor buna yanıt ara. Çünkü burayı bırakıp orda okumaya başladığında gerçekten senin için değecek bir bölüm mü? Bir de açık öğretim üniversitesindede halkla ilişkiler bölümü açıldı bir de uluslararası ilişkilerde var. Açıköğretimde de o bölümü bitirip bir yandan çifte diploma sahibi olabilirsin. Arkadaşlar meselesine gelince ilk sene ilk aylarda çömezlerde hep bir hava olur üniyi kazandık dünyayı fethettik havasıyla gezerler:) Çokda bariz belli ederler. Sonra tabi vizeler finaller havalarını indirir hepimiz yaşadık bunları yani şu bir kaç ayla değerlendirme onları. Sonra çok seveceğin kişiler olacak belkide. Şuan kazanmış olma psikolojisi ve yeni ortam kimseye güvenmiyorlar maske takıyorlardır güvendikçe asıl kendileri olacaklardır. Sen ailenin yanında okuyorsun dolayısıyla çok hissetmiyorsun ama çoğu ailelerinden uzaklar yabancı bir yerdeler kendilerini koruma refleksi bu başka bir şey değil.

bu ne demek şimdi çok yüksek puanla almıyo sonuçta sözel falan eeee sizde o sevmediğiniz insanlarla aynı puanı almışsınız ki o bölümdesiniz...üniversitede dersler öğrenciye göre değil hocaya göre ayarlanır hepimiz 3 saat boşluğu yaşıyoruz hem zorlada değil o kadar beğenmiyosan bırak

İlk sene üniversite ortamına alışamaman gayet normal. Daha çok yenisin üniversite ortamında. Ülkemizde üniversite kazanmak zor dolayısıyla lise yıllarında dershane ortamında üniversite ile ilgili çok beklentiye giriyor insan. Ama hangi bölüme gidersen git hangi üniversitede okursan oku ilk sene hep bir hayal kırıklığı yaşayacaksındır. Çünkü insan çok hayaller kuruyor ama ilk sene sanki lisenin devamıymış gibi geliyor. Bende sevmediğim bir bölüme gittim sevmediğim üniversitede. Hatta ilk sene hatırlarım kayıt için gittim okul binasını görünce nerdeyse ağlayacaktım geri döndüm istemiyorum dedim sonra neyse deyip başladım. Şimdi ise o okulda dört sene lisans üstüne de master bir türlü ayrılamadımm:) Tabiki sana bırakma diyemem ama ilk sene seni yanıltmasın, ayrıca halkla ilişkiler iletişim senin için ne ifade ediyor buna yanıt ara. Çünkü burayı bırakıp orda okumaya başladığında gerçekten senin için değecek bir bölüm mü? Bir de açık öğretim üniversitesindede halkla ilişkiler bölümü açıldı bir de uluslararası ilişkilerde var. Açıköğretimde de o bölümü bitirip bir yandan çifte diploma sahibi olabilirsin. Arkadaşlar meselesine gelince ilk sene ilk aylarda çömezlerde hep bir hava olur üniyi kazandık dünyayı fethettik havasıyla gezerler:) Çokda bariz belli ederler. Sonra tabi vizeler finaller havalarını indirir hepimiz yaşadık bunları yani şu bir kaç ayla değerlendirme onları. Sonra çok seveceğin kişiler olacak belkide. Şuan kazanmış olma psikolojisi ve yeni ortam kimseye güvenmiyorlar maske takıyorlardır güvendikçe asıl kendileri olacaklardır. Sen ailenin yanında okuyorsun dolayısıyla çok hissetmiyorsun ama çoğu ailelerinden uzaklar yabancı bir yerdeler kendilerini koruma refleksi bu başka bir şey değil.

ellerine sağlık canım ya walla okudukça moralim yerine geldi yapı olarak çok çabuk motive olurum çok iyi geldi anlattıkların ve gerçekten benim için ne ifade ettklerini düşündüm sevmeye çalışmaya karar verdim ayrıca sınıf ortamı beni bi yere kadar ilgilendirmeli tamam o ortamsız olmaz ama çokda abartmamak gerekiyomuş

bu ne demek şimdi çok yüksek puanla almıyo sonuçta sözel falan eeee sizde o sevmediğiniz insanlarla aynı puanı almışsınız ki o bölümdesiniz...üniversitede dersler öğrenciye göre değil hocaya göre ayarlanır hepimiz 3 saat boşluğu yaşıyoruz hem zorlada değil o kadar beğenmiyosan bırak

Ben o insanları sevmiyorum demedim arkadaşım okumadın tam heralde ben tanımadığım insanları ne sevebilirim nede nefret edebilirim ben genel konuştum ortamı hakkında, yoksa inan senden daha çok farkındayım hangi puanla oraya gittiğimin..

verilen 3 saat arada kutuphaneye gidip ders calis bence.
benim onumuzdeki donem haftanin bir gununde 2 ders arasi 5 saat(!) aram var, ben ders calisacagim artik...
bence tarih bolumu guzel sevmeye calis derim.
okul ortamina bakma cunku etrafinda senin sevdigin tipler olmasini beklemek biraz garip degil mi? yani her okulda her telden insan olur zaten ama sen derslerine bakacaksin, ortami bosver okulunu basariyla bitirmeye bak.

Off canım benim bölmden nefret etmek nedir gel de bana sor. 4 yıldır işkencelerden işkence çekiyorum ve benim bırakmama sebebim 2 senem çöpe gider diye değil.Çok önemli nedenlerim vardı,asla bırakamazdım. Sonunda 4.sınıfa geldim ve her sabah kalkıp okula gitmek yerine dayak yemeye git deseler ona giderim ki o kadar nefret ediyorum. Senin imkanın el veriyorsa bırak lütfen.Kendine eziyet çektirme.Çünkü bunun zorluğunu çeken anlar:KK43:

Off canım benim bölmden nefret etmek nedir gel de bana sor. 4 yıldır işkencelerden işkence çekiyorum ve benim bırakmama sebebim 2 senem çöpe gider diye değil.Çok önemli nedenlerim vardı,asla bırakamazdım. Sonunda 4.sınıfa geldim ve her sabah kalkıp okula gitmek yerine dayak yemeye git deseler ona giderim ki o kadar nefret ediyorum. Senin imkanın el veriyorsa bırak lütfen.Kendine eziyet çektirme.Çünkü bunun zorluğunu çeken anlar:KK43:

bölümünü seven bi insan anlamıo zaten canım bu derdi aynen kalkıp hazırlanmak bile bana ölüm gelio herşeyi batıo bu dönem bitmesine az kaldı allahtan gün sayar oldum ya:KK43:

Canım seni çok iyi anlıyorum. insanın sevmediği bi yere gitmesi gerçekten çok kötü. Ama mecburen katlanmak zorundayız herşey istediğimiz gibi olmuyor malesefff...:KK5:

eğer sevmiyorsan,tekrar sınava gir,içine sinen bir bölüm oku bence ,tıpı bırakıp eczacılığa giden insan tanıyorum ,birkaç sene kayıp hiçbirşeydir önemli olan istediğin işi yapmak.
benim de 2 ders arası 4 saat boş vaktim var evim uzak olduğu için kütüphanede bekliyorum,kitap falan okuyorum geçen yıllarda da aynı şey başıma geldiği için alıştım artık .

Son düzenleme:
bnde hiç sevmeyerekte olsa kimya bölümünü bitirdim. aslında yazarken istiyordum. sayısal bölümlerden ya matematk gelsn ya kmya diyordum çnkü lisedeyken kimyayı seviyordum ama gel gelelim üni.hiçte öyle değlmş:) laboratuvar ortamı çekici geldi yok hep araştırma yapcaz bilimsel şeyler öğrencez sandım ama yok burası türkiye anca ktaplardaki deneyleri yap geç bişey öğrenme... bu şekilde geçince ilk yıl bnde üzerine gitmedim hiç araştrmadım derken iyice soğudum kimyadan. 3e geldiğimde artık bitsede gitsek düşüncesiyle sırf sınav öncesi ezberlerle vs geçtim dersleri. sonuç kimya bilmeyen bi kimyagerim. Çalışıyorumda bi yerde ama kimya bilgimi kullanmam gerekmeyen bi yerde ve formasyon alıyorum belki kpss kazanıp öğretmen olurum diye. öğretmen olunca çokmu mutlu olcam? bilmediğim bi konuda laboratuvara girip şimdi napıcam düşüncesinden daha iyi olucaktır lise bilgilerini öğretmek... Sende öğretmenliğe yönel ama arkadaşların dediği gbi branş değiştirebilrsin yada açıköğretimden oku istediğin 2.bölümü

Bende hep diyorum tamam hadi 4 sene öle yada böyle g eçer biter gider ama tarih bölümü hiçde kolay bi bölüm değilmiş nasıl bi sistemse puan düşük ama gayet zor sevmezsen iyce zor .. yani ben bunu bitiricem atıyorum başka bi iş buldum neden kafa patlattığıma üzülürüm neden kendi işimi yapamıyorum diyede üzülürüm ama girdim bi kere bu yola sadece gitmek için gidicem bi süre bu okula zaten okuldaki ara ,arkadaş ortamı ,iğrenç sınıf ,yırtık sandalyeler.. hepsi sewmediğim için gözüme batıyor farkındayım kütüphaneye alıştırıyorum bu ara kendimi..:KK50:

Son düzenleme:
X