Türkçe öğretmeniyim. Branşımı çok seviyorum fakat son yıllarda kağıt kürek angarya işleri çok arttı. Hele bu yıl abartmıyorum yeni sınav düzenlemesiyle 3 hafta boyunca sınav eksiği tamamlamaya uğraştım( her sınavı 3 aşamalı yaptığımız için gelmeyen öğrenciler vs derken sınav süreçleri inanılmaz uzadı)Bir yılda bir sınıfı 4 sınav yapıyoruz, bir de farklı farklı şubeler de olunca bu sürenin ne kadar uzadığını bir tahmin edin.
Bu sene getirilen 70 geçme barajı yüzünden velilerle aşırı muhatap olmak zorunda kaldım. Veli profili gün geçtikçe değişmeye başladı bu arada, tüm branşlar için ortak sorun. Haddini bilmeyen insan sayısında ciddi artış var.
İyi bir okuldayım, Türkçe sınavın temel dersi, beklentiler çok yüksek, stres ve baskı altında çalışıyorum bu sebeple.
Yine de hepsini bir kenara koyarsak işimi seviyorum, keşke öğretmen olmasaydım demedim hiç. Kendimi başka bir iş kolunda düşünemiyorum, okul benim yaşam alanım, kendimi ait hissettiğim yer
Yeniden başlayacak olsam sanırım yine bu ateşe yürürdüm
Size başarılar dilerim, sormak istediğiniz farklı bir şey olursa özelden de yazabilirsiniz. Hakkınızda hayırlısı olsun