• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Bölüm Başkanım ve İftiraları

angryangel

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
3 Temmuz 2011
1.316
10
106
39
İstanbul
Bu sene İstanbul'da ve Türkiye çapında çok yaygın olan bir özel ilköğretim okulunda ingilizce öğretmenliği yapıyordum. Ben 7 ve 8. sınıfların derslerine giriyordum. Bölüm başkanımız hanımefendi zümrelerine kesinlikle ilgi alaka göstermeyen, onları sürekli ezen ve yönetim karşısında kötü durumlara düşüren birisi.

Size bu hanımla ilgili bir kaç anımı aktarayım:

23 Nisan'da misafir olarak okulumuza gelen Alman öğrencileri tanınmış bir avmye gösteri için götürdük. Orada bana bir öğretmen gibi değil hizmetçisi gibi davrandı. Son ana kadar sabırla sustum. Ama giderken öğrencileri servise bindirdiğimizde bana bağırarak öğrencileri saymamı söyledi. Ben de elimde olmayarak karşılık verdim.

7. ve 8. Sınıfların 4. sınavını yaptık. Normalde cevap anahtarlarımı kendim çıkartırım. Ama o sınavda bana cevap anahtarını kendisi çıkartıp verdi. Ben de ona güvenerek kontrol etmedim. Keşke etseymişim. Baştan aşağı yanlış. Sonra bu yanlışı kendisine iletirken yanımıza SBS koordinatörü geldi ve konuşmamızı duydu. Bölüm başkanı hanım gerçekten bozuldu.

Tüm bunların yanında sürekli 6. sınıf derslerinden kaçtı ben de çok yoğun olduğum halde her seferinde onun derslerine girip onu telafi ettim. Ki çok güvendiğim bir zümrem onu ben dersteyken bahçede rehber öğretmen hanımla sohbet ederken görmüş.

Okul çapında İngilizce Günü adı altında bir etkinlik yapacaktık. İlköğretim birinci kademe ingilizce öğretmenleri güzel çalışmalar yaptılar. Ben de 7. Sınıflarımla bir tiyatro piyesi hazırladım. Ama bölüm başkanımız tembelliğinden hiç bir şey yapmadı ve sırf onu korumak adına benim piyesim son dakikada bana haber verme nezaketi dahi gösterilmeden programdan kaldırıldı.

Okulun radyosu için yapılacak anonsların çevirilerini hep bana ve diğer zümrelerime devretti (ki bunlar aslında kendisine ait olan işler) çünkü iki ingilizce kelimeyi yan yana koyup doğru düzgün bir cümle kuracak kadar bilgisi yoktu (bu sadece benim fikrim değil diğer zümrelerim ve hatta herkese karşı nötr olan native speaker arkadaşımız bile böyle düşünüyordu)

Çocukları genellikle korku ile sindirerek kendisine çekiyordu. Ben sevgi gösterdiğim için tecrübesiz, sınıf idaresi blmeyen bir öğretmen oluyordum ki benim bu meslekte 6 yılım gitti ve 6. sınıflar derslerine her girdiğimde beni coşkuyla karşılarlardı. Kendi öğretmenlerini (bölüm başkanımız) kesinlikle istemezlerdi.

Ve Haziran ayı geldi çattı yani önümüzdeki sene için sözleşme görüşmeleri. Patronun bana tek söylediği şey hocam sizinle çalışmak istemiyoruz. Sebep ise İngilizce konuşmayı bilmemem (Ki ben KPDS ÜDS dersleri vermiş bir öğretmenim) ve öğrencilerimle sıcak ilişki kuramamammış (bekarken oturduğum şehirdeki öğrencilerim dahi hala beni arayıp sorarlar). Yani anlayacağınız kendine ait meziyetleri benim üzerimde yansıtarak beni ekmeğimden etti.

Hayatımda hiç bu kadar aşağılandığımı hatırlamıyorum. Hem de haksız yere. O yüzden ben bu hanımı Allah'ın yüce adaletine havale ediyorum. İftira ile bir yerlere gelenlerin acı sonunu yaşamasını diliyorum.

Senin kadar tecrübeli bir Ogretmen değilim ben ama bende özel bir okulda calisiyorum ilk ogretimde her nedense herkez birbirini rakip olarak goruyor.SElam bile versen arkandan sanki bir sey yapacak gibi bakmalari sahte gulumsemeler canimlar cicimler allahim ben anlamiyorum bana kalsa iki yuzluluk afedersiniz o.plktanda fena.HEr yerde oyle üniversitelerde bile okumuş ilim yapmış insanların birbirlerinin ayağını sinsice kaydırmaya calistigini her an bir acigini bulupta seni ordan göndermeye calismalari ee yapacak birsey yok is dunyası böylesi Allah hayirli insanları çıkarsın karsimiza

İnsanlar okuyor ediyor ama adam olmuyor.Tahsilleri cehaletlerini alıyor ama eşeklikleri baki kalıyor malesef :ssz:
Her yer böyle emin ol.Üniversitelerde bile öyle.Senin kendinden statü olarak üstte olan insanlara karşı pısırık sindirilmiş ne derlerse evet haklısınız denmesi bekleniyor.
Bu biraz da insanların haksızlığa karşı birlik olup karşı koymamalarından kaynaklanıyor.Aman bişey demiyim işten çıkarır aman bişey demiyim dersten bırakır.
Türkiye hep böyle olmuş.Açık açık insanın ekmeğiyle de gururuyla da oynayabiliyor insanlar artık.

BAhane bulmuslardir onlar sen kendini biliyorsun Allah onları bildigi gibi yapsın harbiden insanin ekmek parasıyla oynamak benim icin en büyük günah sana sunu soyleyeyim kim ne derse desin sen dimdik dur insanlar seytanligi birbirine yapiyor bunlar etkilemesin seni kismet orası degilmis bosver sen güçlü ol Allah bilir o bey çokmu hak etmiş oraya gelmek icin oda ne laflar yemistir gururlu olma bu kadar

Allah'a havale ediyorum onu Rabbimin yüce adaletine inanıyorum. Çünkü büyük iftira attı bana 6 -7 senelik emeğimi bir kaç boş sözüyle çöpe attı. Çok çok üzüldüm ben. Her çalıştığım yerde üstlerimden iltifat görürken böyle bilgisiz biri tarafından aşağılanmak hem de haksız yere çok ağırıma gitti.

Allah'a havale ediyorum onu Rabbimin yüce adaletine inanıyorum. Çünkü büyük iftira attı bana 6 -7 senelik emeğimi bir kaç boş sözüyle çöpe attı. Çok çok üzüldüm ben. Her çalıştığım yerde üstlerimden iltifat görürken böyle bilgisiz biri tarafından aşağılanmak hem de haksız yere çok ağırıma gitti.

Keser döner sap döner gün gelir hesap döner :47: Böylelerini ciddiye alıp üzülmene değmez.
Ama insanın sinirlerini gerçekten bozuyorlar.

yersiz yere insanları ekmeğinden edenlerin,edilen yerden alacak ekmeklerinin çok olmadığına inanıyorum..yakında size sürmek istediği çamurada bulanır..bu duruma ne kadar önem vermezseniz o denli çabuk atlatırsınız..inşallah kıymetinizi,değerinizi bilen bir yerde iş bulursunuz..

Altını çiziyorum ÖZEL OKUL :) Diyecek laf yok okullarda olur.Özel şirketlerde mesela en iyi verimi almak için grup kurulur.Her grup 5 6 kişi proje felan üretilir.Amaç bireysel yarışı önlemek.Okullarda bu malesef olmaz.Konuşabilirsiniz mesela diyecektim İftira yı tam olarak okudum direk Allaha havale ediyorum.Başka okul dene.Öbür tarafta ve bu dünyada çeker merak etme.Başka okul ara ÜZÜLME !

Son düzenleme:
Bu sene hamile olduğum için çalışamayacağım zaten ama önümüzdeki sene kesinlikle aynı kolejin başka bir şubesinde dahi çalışmayı düşünmüyorum. Sırf o kadınla zümrelerde karşılaşmamak için.

yersiz yere insanları ekmeğinden edenlerin,edilen yerden alacak ekmeklerinin çok olmadığına inanıyorum..yakında size sürmek istediği çamurada bulanır..bu duruma ne kadar önem vermezseniz o denli çabuk atlatırsınız..inşallah kıymetinizi,değerinizi bilen bir yerde iş bulursunuz..

iyi dilekleriniz için teşekkür ederim

iyi dilekleriniz için teşekkür ederim

ekmeğinle oynamış çok adice bişey ne söylesek az ama malesef özel sektör böyle bazen insanlara duymak istediklerini görmek istediklerini söyliyecek ve yapıcaz yani sonuçta bölüm başkanı o anlattığınız kadar beceriksizse o okul onun akrabasının tanıdığının bi şeyinindir yani keşke biraz suyuna gitseydiniz kafanız rahat olurdu benim söylediğimde kötü bi şey ama özel sektörde yapacak bişey yok malesef geçmiş olsun sizin gibi yetenekli tecrübeli insanlarada her yerde ekmek var olmuşla ölmüşe çare yok malesef

Canim o senin yaninda komplekslere girip eziklestigi icin seni gondermek istemistir kesin. Pislik

Merak etme ondan fazlasiyla cikacaktir bu ekmekle oynamanin affi olamaz.

İnsallah sana cok daha iyi bir kapi acilacaktir

Canim o senin yaninda komplekslere girip eziklestigi icin seni gondermek istemistir kesin. Pislik

canım seni çok ama çok iyi anlıyorm. meslektaşız. ben de özel bir kolejin anaokulu bölümünde ing öğretmenliği yapıyorum.ilk yılım daha yeni doldu. kendi branşımdam değil ama, ben de sınıf öğretmeni bir arkadaştan çok çektim. kendisi 5 yaş grubunun öğretmeniydi. diğer yaş gruplarının öğretmenleriyle aram o kadar iyi olmasına rağmen o çok ilginç bir şekilde sürekli benm açığımı arardı. ki yarış halinde olmamızı gerektircek hiçbişşi yoktu. ben onun sınıfına haftada sadece 3 saat giriyordum. nedense çocukların beni daha çok sevmesinden korkar gibiydi, ki seviyorlardı da. çocuklarla keyifli ders yapınca somurturdu. arkamdan müdüre gidip dersimle ilgili kendince eleştirilerde bulunurdu saçma sapan.

ilk resmi işim bu, ama daha önce ünide okurken de pek çok işte çalıştım part time olarak. hemen her çalştıım ortamda böyle bi tip bulunurdu. ortak gözlemim bu tür insanlar asla özgüvenleri olmayan, kendilerinde neyn eksk olduğunu çok iyi bilen , bunu kapatamadıkları için de kendilerinden daha iyi olduğunu düşündğkleri kişiyi huzursuz etmeye çalışan, ezik tipler. onlara sadece acıyorum aslında. evet belki o seni işinden etti ama emn ol bir şeklde bunun acısı ondan çıkacak. takdiri ilahi denen bişey var.

bu arada kıdem tazmnatı alamıyor musun?

Back