Hamur İşleri Bolonez soslu pizza(resimli)

Princess of Rain

♥ ♥ My Little Princess♥ ♥
Kayıtlı Üye
27 Mayıs 2008
3.749
3
bence hazir alinan pizzadan cok cok daha lezzetli esim bayiliyor bu pizzaya deneyin derim cok kolay ve lezzetli kolay gelsin.

bolonez sosu evde kendinizde yapabilirsiniz.
bolonez sos malzemaleri:
50 gram margarin
2 adet rendelenmiş soğan
4 diş kıyılmış sarımsak
4 adet rendelenmiş domates
2 adet ince kıyılmış yeşil biber
1 adet defne yaprağı yada nane
Yeterince tuz, karabiber
yapilisi:
Margarini bir tavada kızdırın.
Rendelenmiş soğan ve sarımsakları ekleyip 5 dakika karıştırarak kavurun.
Domates rendesini ve biberleride katarak bir taşım kaynatın.
Ateşi kısın,15-20 dakika daha pişirip, tuz, karabiber ve defne yaprağını ilave edin.
Kısık ateşte koyu kıvamlı bir sos elde edinceye kadar pişirip ateşten alın.sosunuz hazir.

hamur malzemeleri:
1 corba kasesi ılık su
1 tatlı kaşığı toz şeker
2 tatli kasigi kuru maya
2,5 su bardağı un
1 tatlı kaşığı tuz
ust malzemaler:
yarim sise dolmio bolognese sos(bolonez)
1 yumurta
1 parmak sucuk, halka halka doğranmış
1-2 dilim pastırma
100g konserve mantar yada taze mantar(ben kullanmadim sevmiyorum pizzada)
100g konserve mısır
5-6 sivribiber, doğranmış
6-7 biberli yeşil zeytin, doğranmış(ben sevmiyorum kullanmadim)
1-2 siyah zeytin,(esim sevmiyor kullanmiyorum) çekirdekleri çıkarılıp doğranmış
200g kaşar peyniri rendelenmiş

1 corba kasesi ılık suyu ve 1 tatlı kaşığı toz şekeri mayayı eritin. diğer hamur malzemelerini de ekleyip poğaça hamuru kıvamında yumuşak bir hamur elde edin. hamuru yağlanmış tepsiye yayın. tepsinin üzerini alimünyum folyola kapatıp mayalanmaya bırakın. -20 dakika- bu arada üst malzemeleri hazırlayın.
üst malzemeleri hazırrladıktan sonra bolonez sosun icine 1 yumurtayi kirin ve cirpin bu karisimi hamurun üzerine sürün. kaşar peynir hariç tüm malzemeleri hamurun üzerine dizin. 200C fırında 15-20 dakika pişirin. fırından çıkarıp her tarafına kaşar peynir rendesi serpip tekrar fırına koyun. kaşarlar eriyene kadar pişirin.

Son düzenleyen: Moderatör:
canim tepsinin capi ne senin bende 3 tepsi var cok kalin pizza yemez esim hep ince yaparim bu hamuru nasil bir tepsiye yapsamki??

canim tepsinin capi ne senin bende 3 tepsi var cok kalin pizza yemez esim hep ince yaparim bu hamuru nasil bir tepsiye yapsamki??

benimki orta boy canim ya gordugun gibi resimde 13 inc diyeyim sana ay :1rolleyes:bilmemki orta boy iste cok kalin iyi olmaz ben sevmiyorum kalin pizza mi yiyorum hamurmu belli olmuyor ozaman benimki iyi canim iyisositososito

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…