Bol bebiş topiği

sule25 sule25 :anneadayı::emir_bebek::KK200::KK76::KK76::KK76::KK19:
Saglikla kucagina al canimmmm.. Evet csnim sirada ben varim hayirlisiyla Saglikla olsun insaallah. Bu topik adina layik oldu :KK19:
BOL BEBİŞ TOPİGİ :emir_bebek::emir_bebek::emir_bebek:

Masallah subhanallah topigimize:nazar::nazar:
Bebisler dökülüyor pıtır pıtır yeniden sırayla...
Her zaman söylediğim gibi önce ilk kez yasayacaklara sonra yine anne olmak isteyenlere en kisa zamanda nasip et yavrusunu diye dualarimdasiniz kızlar.
Bilalimizde abi olsaydı bi hayirlisiyla :KK200:
Taşıma şirketi bekleyen evlere benziyor evim bu aralar :) Vitrinler boş. Halılar temizlemeden bugün geldi kenarda duruyorlar serilmeyi.paspaslar yikandi kuruyor.temizlik dolabi acilmadik deterjan dolu :) bense bosverdim herseyi. Yarın kizim 2.yaşını dolduruyor teyzeleri.:nazar::nazar::nazar::nazar::nazar::nazar::nazar::nazar:4 ay beklediğim pozitifi 7 saat sonra görmüştüm 7 ocak 20 13te. .. Günlerce aylarca araştırdım kasigini emzigini sabununu. CanımIn bi parçası gobusumdeyken diğer parçasını ameliyathane kapılarında bekledim.zor ama inanılmaz bir yıldı 2013. Doğum günume 4 gün kala geliyoruuum diye pat diye kondu kucağıma meleğim. Sorunlu bir emzirme,depresyonlu bi lohusalikti ilk 8 ay.2.kez ameliyata gönderdiğim eşime dua ederken boş bir hastane odasında 52 günlük kızıma süt sagdim evde içsin ben yanında yokken diye.kendi buromu açtım daha 2 aylık kizimla.yillarimi verdiğim egitimime son noktayı koydum belgemle.kopukluklar kavgalar oldu aileler arasında. Istenmeyen gelin oldum.3 aylık bebegimi bile görmek istemediler aylarca.20 aylık bile olmayan Kızımın ameliyattan çıkışını tek başıma bekledim 6 aylık oglumla.ailemin bile yanımda olmasına izin vermediler.bütün bu zor ve yalnız zamanlarımda hep yanimdaydi minik sirdasim.anlatmadigim halde beni anlayan benim için uzuldugunu o kocaman gözlerinden okuduğum minik kuzum oldu hep.2 yil+9 aydır değilde 29 yıldır yanımda sanki o benim.kizim değil sadece sirdasim gözyaşım herseyim oldu. Şimdi bebekleriyle evcilik oynayacak kadar büyüdü benim koca yürekli kızım. Annesiyle yalnızlığı paylaştı. Kardeşinin sıkıntılarını gördü yaşadı benimle. Bu kadar iste.kızım yarın 2 yaşında. ...

Sa kızlar nasılsınız
Mevanur nasılsın doktora gittinmi inşallah hersey yolundadır..
Ayseciğim sen nasılsın temizlik yapıp kendinide bebeğinide yorma allah kolaylık versin...
Kızlar buarada dün adet olmam gerekiyordu ama olmadım bugun kan verdim değetim 140 çıktı çok şükür ikinciye gebeyim karapiso darısı basına artık sıra sende duanızı eksik etmeyin pazartesi tekrar kan vericem öpüyorum hepinizi...

evet canım dün gittim keseyi gördüm çok şükür..bu mutluluğun kesinlikle tarifi yok..bu nasıl mucizedir ki küçücükken insanın hayatını mutlulukla donatıyor..pirinç tanesi kadarken konuşulan herşey o oluyor..yüzdeki tebessüm,gelecekteki hayaller hayatın odak noktası gibi..arefe günü de kalp atışını duyacaz inşallah..
seni de tebrik ederim canım..ilk bebeğinde beraber bekleyemedik ama 2. ye nasip oldu darısı dilek e olsun inşallah..
ayşecim rabbim evlatlarına saglıklı hayırlı nice yaşlar nasip eylesin..oğlunu da sağlıkla kucağına alırsın inşallah..ondan sonra paşanı büyütürken hep mutluluktan bahsedersin umarım..zor günler yaşadın buna anlattığın kadar hepimiz şahit olduk..bundan sonra inşallah rabbim sana gönlündeki her mutluluğu nasip eder..hep aklımdasın ama seni üzmek istemediğim için sormuyorum..ee hadi oğluna aldıklarından hazırlıklarından bahset..burada acemi anne adayı var..daha sizden liste alıcam..:) cinsiyeti öğrenip alışverişe başlamak istiyorum..

evet canım dün gittim keseyi gördüm çok şükür..bu mutluluğun kesinlikle tarifi yok..bu nasıl mucizedir ki küçücükken insanın hayatını mutlulukla donatıyor..pirinç tanesi kadarken konuşulan herşey o oluyor..yüzdeki tebessüm,gelecekteki hayaller hayatın odak noktası gibi..arefe günü de kalp atışını duyacaz inşallah..
seni de tebrik ederim canım..ilk bebeğinde beraber bekleyemedik ama 2. ye nasip oldu darısı dilek e olsun inşallah..
ayşecim rabbim evlatlarına saglıklı hayırlı nice yaşlar nasip eylesin..oğlunu da sağlıkla kucağına alırsın inşallah..ondan sonra paşanı büyütürken hep mutluluktan bahsedersin umarım..zor günler yaşadın buna anlattığın kadar hepimiz şahit olduk..bundan sonra inşallah rabbim sana gönlündeki her mutluluğu nasip eder..hep aklımdasın ama seni üzmek istemediğim için sormuyorum..ee hadi oğluna aldıklarından hazırlıklarından bahset..burada acemi anne adayı var..daha sizden liste alıcam..:) cinsiyeti öğrenip alışverişe başlamak istiyorum..
maşallah canım Rabbim sağlık versin ikinizede.
Şule25 hayırlı olsun cnm.Rabbim sağlıkla almayı nasip etsin kucağına ikinci bebişini.
Ayşe kolay gelsin sana da cnm temizlikte.İYİ Kİ DOĞDUN HİFAAAAA:)))

MEVANURRRR MEVANURRRR teşekkür ederim canım benim.yavrularimla gülsün yüzüm inşallah. Liste kolay :) sen bakmaya başla ufaktan. Zaten duramazsın. Ama alışveriş için erken davranma derim.30.haftadan sonraya da kalmasın aman.uff bu oluversin diyerek alışveriş yapmak çok üzücü. Malum yorgunluk :KK66: misal ben.oğluma bi sürü şey aldım daha doğar doğmaz gitsin diyeceğim bi hastane cikisi alamadım. Begenemedim.Gezemiyorum :KK43:
hctp hctp ve karapisso karapisso teyzeleri. Teşekkür ederim kızım adına.
11 eylülde eve 2 balon taktik evdeki mozaik pastaya mum koydum diye kızım aksama kadar havalarda gezdi.baktım çocuğum partiden anlayacak durumda dayanamadım pazar günü 10 15 kişiyle ufak bi kutlama hazırladım. Bütün ikramları hazır aldım ama yine de yorgunluktan uyuyamadım o gece.çok güzel oldu ama çok eğlendi kızım :)))
ptesi sabah 7de temizlikci geldi.Aksama kadar ayaktaydım.bi.is de yapmadım ama bittim yorgunluktan.pazar günü yorgun ve uykusuz geçince ptesi tuz biber oldu.
Bu arada salı günü drdan rapor alabilmemin son gunuymus. (Bunu ayrıca anlatacağım bilginiz olsun.belki lazım olur birinize ) salı sabah 9 da evden bi çıktık kizimla akşam 5te eve girdik. Dönüşte yorgunluktan ağlayarak yürüdüm. Tahliller vs derken yetişmedi sonuçlar bugün sabah da hastaneye gittik kizimla.Kızımın da 2.yaş kontrolü vardı. Çok şükür ne oğlumda ne kızımda bi sorun çıkmadı. Kızımin ortalamanın üstünde bi boyu varmış maşallah. Zekası da üst yaşlarda dedi drumuz.kardesten hediye gelsin doğduğu gün dedi dr.kilosu azmis ama sağlıklı olduğu için sorun yok dedi dr.grip aşısı için de erken dedi.buyusun öyle dedi.oglusum da hala 3 hafta kadar önde gidiyor gelişimi. Dr ekim başına yine gel dedi.dogruduzgun beslenmedigim ve stressiz günüm olmamasına rağmen masalah iyi kilo almış. Ben Daha 10 kg bile almadım. Oglusum 2300 olmuş 32.haftada.35 görünüyor gelişim olarak.muz ve süt kızlar. Düzeni olarak yediğim tek.şey bu ikisi.günde 3 4 olabiliyor sayı. Meyveli süt alıyorum kızıma ben içiyorum hepsini :)) napiyim o kabız oluyor :p
Rapor mevzuu da şöyle. Artık sadece sskli anneler değil bagkurlu anneler de dün parası alabiliyor. 32.hafta bitmeden drunuzdan çalışabilir yada çalışamaz raporu almak gerekiyor.sskniz veya bagkurunuz asgari ücret üzerinden yatıyor sa 3200 tl doğum parasi alıyorsunuz 16 hafta için. 95 tl de süt parası alabiliyorsunuz.cocuk parası dedikleri de ayrı. 2015 mayıstan önce doğan çocuklar da sayılarak ilk çocuk 300 ikinci 400 üçüncü içi 600 tl para odeniyor.yani ben 400 tl alacağım oğlum için. Muhasebe mesleğinin hastalığı bu da.bilgilendirme durtusu :)))

KizlAr ben çok kötüyüm. 15 eylul den beri Kızımın ateşi 38 den hiç düşmedi. Ilk duş calpol Pedifen dolven sirkeli su gülsuyu denedik en fazla 37.7 oldu.sabahladik dün gece 38.8 di hep.boğazda az enfeksiyon çıktı. Antibiyotik ve ağrı kesici verdim 11de.ama hiç düşmedi. Hala 38.6
Bitkinim cigerim yaniyor 38de. Ne yapabilirim başka bi akıl verin.

KizlAr ben çok kötüyüm. 15 eylul den beri Kızımın ateşi 38 den hiç düşmedi. Ilk duş calpol Pedifen dolven sirkeli su gülsuyu denedik en fazla 37.7 oldu.sabahladik dün gece 38.8 di hep.boğazda az enfeksiyon çıktı. Antibiyotik ve ağrı kesici verdim 11de.ama hiç düşmedi. Hala 38.6
Çok geçmiş olsun canım malesef bu konuda bilgim yok. .şimdi nasıl kuzucuk

canım geçmiş olsun.sakın sirkeli su yapma.doktor söylemişti.sirke dışardan serinletir ama iç organlar ateşli kalır siz de düştü sanıp daha kötü edersiniz demişti.Ölçüyorsan sık sık sorun yok ama dışardan serinledi soğuk teni diye aldanma.Ilık ılık duş aldır.Bence ilaçlardan sonra da geçmezse doktora götür tekrar

Iyi geceler kızlar.
Kuzum sabahlara kadar yandı 39 ile.
Size yazdığım akşam 6da ve gece 3te acile gittik.buzlu suyla kompres yaptılar düştü. Eve geldik 39 :KK43:((
Sabah drunu aradım hemen getir dedi.bayramsonuna kadar yokmuş.olsam yatış verirdim dedi.antibiyotiği iğne ye çevirdi. 39 du ateşi. Igneyle 6 saat ateş çıkmadı. 6 saat boyunca Kabızlık la uğraştım. 50 kere Wcye gittiyse 3 kere yapmadı. Yapamadi.zeytinyağı duphalac kayısı herseyi verdik.akşam 7de ateşi yine yükseldi 38e.sonra bi ishal sormayın. Wc de yapamıyor kalkıyor ayakta saliyor fiskiriyor.popo da yara kabizliktan aglamaya takatim kalmadı. Abartisiz 15 kez yaptı böyle. Ne hali ne banyo ne yolluk kaldı. Yıkadıktan sonra üstünü giydirmek için cekmecesini açtım bi döndüm halinin ortasına saliyor ooylece. Sinirlerim boşaldı hickira hickira ağladım 1 saat sakinlesemedim. Tutamıyor kizamiyorum ona.üzülüyorum da beri benzi attı kuzumun.ama beni de Kinamayin nolur. Doğuma haftalar kalmışken bu kadar Eğil kalk çok ağır geliyor artık. Sinirlerim lacka oldu kaç gündür uykusuzum.aksama kadar 1 lokma yediremedim ıshal olsun diye akşam da kabız olsun diye bişey yediremedim.ölüyorum yorgunluktan.allahtan ateş düştü ıshal gittikçe. Bu arada dikkatimi çekti. Kolları bacakları sis ve kızarıklıklar var akşamdan beri.ateşten mi iğneden mi bilemedim. Yarın 2.iğneye gidince soracağım.
Öğlen drdan gelince annemlerdeydik.Bİraz uyumak istedim yattım. 45 dk sonra uyandım sol kasigimda bi ağrı var delircem. Sesim çıkmıyor bagiramadim nefes kesildi. Ter bosaliyor boynumdan.oluyorum sandim.drun cebini aradım. Bi daha olursa 10 dk iÇinde tip Fak. Hastanesine git dedi. Kendisi Sehirdisinda çıkmış :KK43: allahtan olmadı da geçti öylece. Gün kipirdayip içimi rahatlatıyor çok şükür. Bende durumlar böyle. Bayilcam az daha uyumazsam. Allahım önce benim yavruma sonra tüm ümmet müslüman evladına şifa versin Safi ismiyle.

Son düzenleyen: Moderatör:
@aysedurmaz çok geçmiş olsun. Ne denir bu durumda. Nazar mi var acaba ?
Sadaka ver canım. Allah sizi korusun. Üzüldüm hifa ya. Sende çok yıprandin tabi. Bu zmanlarda annene kalman en mantiklisi. Yalnız kalman seni çok yıpratir.
Eee kızlar sizler nasilsiniz MEVANURRRR MEVANURRRR
sule25 sule25 nasıl gidiyor hamilelik.

Iyi geceler kızlar.
Kuzum sabahlara kadar yandı 39 ile.
Size yazdığım akşam 6da ve gece 3te acile gittik.buzlu suyla kompres yaptılar düştü. Eve geldik 39 :KK43:((
Sabah drunu aradım hemen getir dedi.bayramsonuna kadar yokmuş.olsam yatış verirdim dedi.antibiyotiği iğne ye çevirdi. 39 du ateşi. Igneyle 6 saat ateş çıkmadı. 6 saat boyunca Kabızlık la uğraştım. 50 kere Wcye gittiyse 3 kere yapmadı. Yapamadi.zeytinyağı duphalac kayısı herseyi verdik.akşam 7de ateşi yine yükseldi 38e.sonra bi ishal sormayın. Wc de yapamıyor kalkıyor ayakta saliyor fiskiriyor.popo da yara kabizliktan aglamaya takatim kalmadı. Abartisiz 15 kez yaptı böyle. Ne hali ne banyo ne yolluk kaldı. Yıkadıktan sonra üstünü giydirmek için cekmecesini açtım bi döndüm halinin ortasına saliyor ooylece. Sinirlerim boşaldı hickira hickira ağladım 1 saat sakinlesemedim. Tutamıyor kizamiyorum ona.üzülüyorum da beri benzi attı kuzumun.ama beni de Kinamayin nolur. Doğuma haftalar kalmışken bu kadar Eğil kalk çok ağır geliyor artık. Sinirlerim lacka oldu kaç gündür uykusuzum.aksama kadar 1 lokma yediremedim ıshal olsun diye akşam da kabız olsun diye bişey yediremedim.ölüyorum yorgunluktan.allahtan ateş düştü ıshal gittikçe. Bu arada dikkatimi çekti. Kolları bacakları sis ve kızarıklıklar var akşamdan beri.ateşten mi iğneden mi bilemedim. Yarın 2.iğneye gidince soracağım.
Öğlen drdan gelince annemlerdeydik.Bİraz uyumak istedim yattım. 45 dk sonra uyandım sol kasigimda bi ağrı var delircem. Sesim çıkmıyor bagiramadim nefes kesildi. Ter bosaliyor boynumdan.oluyorum sandim.drun cebini aradım. Bi daha olursa 10 dk iÇinde tip Fak. Hastanesine git dedi. Kendisi Sehirdisinda çıkmış :KK43: allahtan olmadı da geçti öylece. Gün kipirdayip içimi rahatlatıyor çok şükür. Bende durumlar böyle. Bayilcam az daha uyumazsam. Allahım önce benim yavruma sonra tüm ümmet müslüman evladına şifa versin Safi ismiyle.
aysecim çok geçmiş olsun canım. .ikiniz için de çok zor bir durum. Hele hamilelik hormonları ve göbek le tabi işleri halletmek daha zor oluyordur. .Rabbim şifa versin. .
@aysedurmaz çok geçmiş olsun. Ne denir bu durumda. Nazar mi var acaba ?
Sadaka ver canım. Allah sizi korusun. Üzüldüm hifa ya. Sende çok yıprandin tabi. Bu zmanlarda annene kalman en mantiklisi. Yalnız kalman seni çok yıpratir.
Eee kızlar sizler nasilsiniz MEVANURRRR MEVANURRRR
sule25 sule25 nasıl gidiyor hamilelik.
Sağol canım. .7.haftam bitmek üzere halsizlik ve mide bulantısı var .hiç birşey yapmak istemiyorum. .Karnım aç yemek te istemiyorum bu durumdayız :) hepside normaldir galiba. .çarşambayi iple çekiyorum kalp atışı duymak için. .

Merhaba kızlar.
Ishal akşamı gibi gecesi de hareketliydi evimiz.ateşi düşünce hepimiz uyumusuz ölü gibi.3 te bi kalktik hifa odasından bizim odaya kadar gelmiş. Ve bastığı dokunduğu her yer kaka :KK43:((((( külot alıştırma kulodu ve pijama vardı güya üstünde. 1 saat temizlik yaptık. O da uyudu geri.kolları ve bacaklarindaki kizarikliklari druna soramayinca pazar günü yaptirmadik iğne yi. Ishal de kesildi kızarıklıklar da söndü. Ateşi de hiç yükselmesi 36.5 hep.bugün normal antibiyotik surubunu içirdim. 7 günü tamamlayım dedim.daha tam iyileşmedi. Zamansız uyuması istahsizligi devam ediyor.ıshali de.ama artık wcye yetirebiliyor.
Kızım normale dönmeye başlayınca bende günlük hayata döndüm bugün. Oğlumun hastane çıkışını aldım sonunda.bi sürü de hediye geldi.onları da yikadim.utuleyip çantaları kapatcam artık. Agrilarim değişip gidiyor.artik gobusum çok aşağı indi.gören aman dikkat et doğum yakın diyor.Rahime baskı arttı. Kemiklerim ağrıyor alttan alttan.o gün giren ağrı günde 2 3 girmeye başladı. Ve Karnım semsert artık. 33 dediğine bakmayın. Zaten 37 38de alinirmis sezeryanla.benimki 2 hafta daha önce olabilir dedi dr.kaldı 2 3 hafta.öyle işte :)

• MEVANURRRR MEVANURRRR Bulantılar falan diyince gulumsemisim aniden.ne guzel dedim.Allahım sağlıkla tamamlamayı nasip etsin.kolay hamilelik kolay doğum kolay bebek nasip etsin :)
amin canım hepimize inşallah :) bugün göbeğim kasiniyor tatlı tatlı. .Rahim büyüdüğü için diye duydum ne kadar doğru bilemiyorum :)

Merhaba kızlar.
Ishal akşamı gibi gecesi de hareketliydi evimiz.ateşi düşünce hepimiz uyumusuz ölü gibi.3 te bi kalktik hifa odasından bizim odaya kadar gelmiş. Ve bastığı dokunduğu her yer kaka :KK43:((((( külot alıştırma kulodu ve pijama vardı güya üstünde. 1 saat temizlik yaptık. O da uyudu geri.kolları ve bacaklarindaki kizarikliklari druna soramayinca pazar günü yaptirmadik iğne yi. Ishal de kesildi kızarıklıklar da söndü. Ateşi de hiç yükselmesi 36.5 hep.bugün normal antibiyotik surubunu içirdim. 7 günü tamamlayım dedim.daha tam iyileşmedi. Zamansız uyuması istahsizligi devam ediyor.ıshali de.ama artık wcye yetirebiliyor.
Kızım normale dönmeye başlayınca bende günlük hayata döndüm bugün. Oğlumun hastane çıkışını aldım sonunda.bi sürü de hediye geldi.onları da yikadim.utuleyip çantaları kapatcam artık. Agrilarim değişip gidiyor.artik gobusum çok aşağı indi.gören aman dikkat et doğum yakın diyor.Rahime baskı arttı. Kemiklerim ağrıyor alttan alttan.o gün giren ağrı günde 2 3 girmeye başladı. Ve Karnım semsert artık. 33 dediğine bakmayın. Zaten 37 38de alinirmis sezeryanla.benimki 2 hafta daha önce olabilir dedi dr.kaldı 2 3 hafta.öyle işte :)
Ahh canıım hep dualarımdasın,nedir sendeki bu durum.Geçmiş olsun.Bebişlerimiz hasta olunca çok zor tabi.Bir de hamilesin daha zor.Allah yardımcın olsun.Annende kalman iyi olmuş eşine de sinirin bozulmamış olur.Umarım düzelir aranız,biraz kalbi açılır da görür halini.Biliyorum bence seviyoruz sizi çok.Allah'ım yar ve yardımcınız olsun...

MEVANURRRR MEVANURRRR ah o kaşıntılar. :))) her geçen hafta fazlalasacak. Hele gobus çıktıkça :))) çok çok çok mutlu ve sağlıklı bi hamileliğin olur inşallah
Günaydın kızlar. Oglusumun kapı süsünü bitirmek üzereyim. Bitince foto atacağım size :))
Çantaları kapattım sonunda. Emzirme atletlerimi bulamadım hala :/ normal zamanda olsa yani normal bi hamile heyecanla yapar bunları. Ben öyle değilim maalesef.3 çanta yaptım. Oğluma bana kızıma. .. 8 9 takım aldim oğluma. Kendime 4 5 takım pijama ve 10 12 çamaşır. Sadece 2 gece kalacağım hastanede. Çok fazla degilmi :KK43: değil arkadaşlar. Hastaneden çıkışta anneme gideceğim ve en az 1 hafta ordayım. Az bile :KK43:( ne kadar acı. Herkesin refakatcisi olur.ben evime ne zaman geleceğimi bilmiyorum.Sutum kesilir mi dersiniz :KK43:(( kesilmesin dua edin.

Bişey soracaktım sizlere.unuttum derdimden.
Son haftalarda neler yapiyorduk hazirlik olarak.çay vs. Gibi
Göğüs uçları için lansinoh kullanmaya basladim 1 haftadır. Süt gelsin diye ne içiyorduk.bebis de gaz olmasın diye ne yapıyorduk. Hurma ve zemzem koyacagim valize.ay kafam çorba gibi. :KK43:(

@aysedurmaz doğum geldi catti da arkadaşım zemzem hurma hazırlamış.
Rezene iç hem süt için hem inşaallah bebis2 gazsiz olur. Bol bol su iç. Ve şimdiden süt yapıcı çayını papatya rezene hepsini zulaya hazırla. Doğumdan sonra da hurma ve rezene bol süt yapar bebeğin gazini alir.
Benimki de hasta uğraşıyorum onunla. İkinci bebek işini ben baya askiya aldım. Korunma uok. Ama ciddi anlamda isteksizim. Tatile gidince anladım ki biz hayatımızı hiç yasamamisiz. İki çocukla gelenleri gördüm ve korktum gerçekten korktum. Nisan dan beri korunma yok. Ama olmadı hala... demek ki hayırlısı buymuş. Hatirlarsan son ay üzülmüstum. Hamile olmayınca. Ama şimdi içim.çok rahat. İnan benim için hayırlısı neyse Allah onu veriyo. İnşaallah seneye sağlıkla hamile kalırım. Hayırlı zmanda hayirlsiyla..

X