Bol bebiş topiği

"insanlar ikiye ayrılır oğlum
babasına inananlar ve annesine inananlar
çünkü babalık, bıçağın sapında yarım alfabedir
eksikliktir şehirlere baktıkça hatırlanan
çünkü annelik yolda olmaktır her vakit, lehimdir
bu yüzden hayata çıplak adımlarla girilir
sen annene inan oğlum
çünkü anne seni sabaha hazırlayan geceliktir"
Vaaaaavvvv Harikaymış....:21:
Aynen oyle tek disli canavar ezgi :-) cokfena cok.. altini giydirirken oturuyor elinden destek alip. Buyudukce zorlasiyor bu cocuk. Hele emeklese yandim butun heryeri dagitir artik.
insallah digerleri de dokulur bakalim yasiycaz gorcez...
Cilek mi 1 yasindn sonra verilecekmis ben 9 ay ddiye biliyorum. Ben yedim ezgiye vermedim sutten yemistir o da :-)
Bugun ezgiye biskuvi yaptim ilk defa uydurmasyon :-) seker yok sade un yag yogurt ve irmikle. Fena da olmamis firindan cikardikta sonra uzerine pekmez dokup tattim super olmus cokca yapayim bari biz de yiyelim :-)
Disimiz bugun biraz dah belirmis yvas yavas yukseliyor. Ama huysuzlugu var.. tarhanayi kiymali verdim bugun onceki yememize gore daha iyi yedi barisicaz insallah :-)
:KK52: Kafa çorbaydı salata oldu 9ayı ilk kez duyuyorum.Dra asla yememesi lazım dediğiniz ne var dedim.Süt,bal,şeker,tuz,baharat,hazır market gıdaları,nohut-fasulye-bulgur demişti bize.Hatta bunları yazdı.1 yaşına kadar yok bunlar dedi.Çilek olmayınca listede bende verdim.Çok seviyor zaten ekşimsi olanları:KK56:
Gurmebebekten mi aldın bisküvi tarifini?Bende oradan alarak yaptım iğrenç oldu tadı :KK51: Kızım da yemedi zaten :KK33:Pekmez aklıma gelseydi öyle yerdim ve yedirirdim.:KK35:
Biz tarhanayı çok seviyoruz.Ama favorimiz annannenin yoğurt çorbası :KK34:
Benimki daha kendiliğinden oturamıyor yardımla kalkıp oturuyor,sadece otururken düşüyor yana,arkaya,öne.Emekleme çabası da yok.Ama bıraksam koltuktan tutup duracak akşama kadar.:emir_bebek:

2 gündür evdeydim ya acısını dün akşam çıkardım.Öğlen 3te estiler anneme gittim.Bi rüzgar bi rüzgar 75+8 kg uçacaktık kuzucumla:KK55::KK55::KK55::KK55: Bu rüzgarın gazını da atlatırsak kimse bizi tutamaz dedim kızıma :KK33: Kocacık da geldi yemek yedik çıktık.E tabi annannesi minnoşu tıka basa doyurunca arabada uyudu kuzucuk.Markete girdik ufak tefek alacaklarımız vardı.Arkadaşlar aradı,hadi gelin kafedeyiz diye.Kız nasılsa uyuyor hadi gidelim dedik.Aman Yarabbi o da ne?Şark odası şeklinde döşenmiş ufak ufak odalar.Kapısı,camı-tvsi oohh dedim ne güzelmiş.Kızım onca kalabalığı görünce oynamadan edemedi.Sonra yeniden uyudu.Yatırdık minderlere miisss.Çok güzel bi akşamdı.Eve geldik,yattık diyinceye kadar 12.Gece uyanmalarına rağmen sabah dinç uyandım.Sosyallik bana iyi geliyor.Anam beni gezmede de doğurmamış amma napıyım:KK35::KK35::KK35::KK35::KK35:
Sabah zor uyusa da kuzucum iyiyim çok şükür.
Çorap siparişim gelmedi hala.Gıcık oldum.Kargoyu aradım adıma kargo görünmüyormuş.Sitenin telefonu 10da açılacakmış.Onu bekliyorum,arayım da neler oluyor bi sorayım :KK4:
Pazartesi 9'da başlıyorum koşturmaya.2-3 gün çok işim olacak.İnşallah Çarşambaya biter hepsi:KK76::KK76:
Bu arada Tubiloshla konuştum dün.Selamı var herkese.Ders vermeye başlamış çılgın anne.2 çocuk yetmezmiş gibi kendine iş edinmiş bir de:KK19: Misafirleri,koşturmacaları derken başını kaşıyacak vakti yokmuş.Az sosyalleşeyim dedim biraz fazla oldu diyor :KK52: Çok şükür paşaları da iyiymiş.O da hepimiz gibi koşturmacası bol bir anne :KK55::KK55::KK55:
İnci61inciden haber yok hala değilmi kızlar?Ebsonum da gelmez oldu.Cevodileksu da görünmüyor epeydir.Ya da geliyor da biz denk gelmiyoruz.Hadi diğer kayıplar,sizlerden de güzel haberler bekliyoruz:KK24::KK24::KK24::KK24::KK24::KK24:

Vaaaaavvvv Harikaymış....:21:

:KK52: Kafa çorbaydı salata oldu 9ayı ilk kez duyuyorum.Dra asla yememesi lazım dediğiniz ne var dedim.Süt,bal,şeker,tuz,baharat,hazır market gıdaları,nohut-fasulye-bulgur demişti bize.Hatta bunları yazdı.1 yaşına kadar yok bunlar dedi.Çilek olmayınca listede bende verdim.Çok seviyor zaten ekşimsi olanları:KK56:
Gurmebebekten mi aldın bisküvi tarifini?Bende oradan alarak yaptım iğrenç oldu tadı :KK51: Kızım da yemedi zaten :KK33:Pekmez aklıma gelseydi öyle yerdim ve yedirirdim.:KK35:
Biz tarhanayı çok seviyoruz.Ama favorimiz annannenin yoğurt çorbası :KK34:
Benimki daha kendiliğinden oturamıyor yardımla kalkıp oturuyor,sadece otururken düşüyor yana,arkaya,öne.Emekleme çabası da yok.Ama bıraksam koltuktan tutup duracak akşama kadar.:emir_bebek:

Alerjik tepki olmadiysa sorun yok bence yesi ne olacak ki..
Ben tarif bakmadim kafadan uydurmasyon yaptim. Hic olcu de yok. 2 kasik kadar yogurt iki kasikkadar irmik. Biraz tereyagi o da 3 kasik vardir :-) yumurta sarisini koysam iyiydi ama izell dedi bidahaki sefere koycam. Aldigi kadar un. Hani su meshur kulak memesi kivami olmasi icin. Kucuk kucuk yaptim firina attim biraz kizardi aldim. Hemen kavanoza koydum sicakken cok kurumasin diye. Bu kadar iste.bidahaki sefere icine meyve puresi ve yumurta sarisi eklicem. Uydur uydur yap :-)
Ben daha yogurt corbasi vermedim. Ona da baslariz yakinda..cok severim ygurt corbasini ben.
Oy kuzucuk kokla onu benim icin...
Ezgiye babasi ogretiyor. Sonra da bana is kesiyor. Emeklemeyi ogretmeye calisiyor bacaklarindan tutuyo onune istedigi oyuncagi koyuyor gitmeye calisiyor garibim ama kollari altta kaliyo surunuyo karada yuzuyo sanki :-)

2 gündür evdeydim ya acısını dün akşam çıkardım.Öğlen 3te estiler anneme gittim.Bi rüzgar bi rüzgar 75+8 kg uçacaktık kuzucumla:KK55::KK55::KK55::KK55: Bu rüzgarın gazını da atlatırsak kimse bizi tutamaz dedim kızıma :KK33: Kocacık da geldi yemek yedik çıktık.E tabi annannesi minnoşu tıka basa doyurunca arabada uyudu kuzucuk.Markete girdik ufak tefek alacaklarımız vardı.Arkadaşlar aradı,hadi gelin kafedeyiz diye.Kız nasılsa uyuyor hadi gidelim dedik.Aman Yarabbi o da ne?Şark odası şeklinde döşenmiş ufak ufak odalar.Kapısı,camı-tvsi oohh dedim ne güzelmiş.Kızım onca kalabalığı görünce oynamadan edemedi.Sonra yeniden uyudu.Yatırdık minderlere miisss.Çok güzel bi akşamdı.Eve geldik,yattık diyinceye kadar 12.Gece uyanmalarına rağmen sabah dinç uyandım.Sosyallik bana iyi geliyor.Anam beni gezmede de doğurmamış amma napıyım:KK35::KK35::KK35::KK35::KK35:
Çorap siparişim gelmedi hala.Gıcık oldum.Kargoyu aradım adıma kargo görünmüyormuş.Sitenin telefonu 10da açılacakmış.Onu bekliyorum,arayım da neler oluyor bi sorayım :KK4:
Pazartesi 9'da başlıyorum koşturmaya.2-3 gün çok işim olacak.İnşallah Çarşambaya biter hepsi:KK76::KK76:
Bu arada Tubiloshla konuştum dün.Selamı var herkese.Ders vermeye başlamış çılgın anne.2 çocuk yetmezmiş gibi kendine iş edinmiş bir de:KK19: Misafirleri,koşturmacaları derken başını kaşıyacak vakti yokmuş.Az sosyalleşeyim dedim biraz fazla oldu diyor :KK52: Çok şükür paşaları da iyiymiş.O da hepimiz gibi koşturmacası bol bir anne :KK55::KK55::KK55:
İnci61inciden haber yok hala değilmi kızlar?Ebsonum da gelmez oldu.Cevodileksu da görünmüyor epeydir.Ya da geliyor da biz denk gelmiyoruz.Hadi diğer kayıplar,sizlerden de güzel haberler bekliyoruz:KK24::KK24::KK24::KK24::KK24::KK24:

Ohhh ne iyi etmissiniz okuyunca kendim cikmis kadar mutlu oldum...
Inciyi ben de merak ediyorum. 5 aylik olmustur yanılmıyorsam...

Alerjik tepki olmadiysa sorun yok bence yesi ne olacak ki..
Ben tarif bakmadim kafadan uydurmasyon yaptim. Hic olcu de yok. 2 kasik kadar yogurt iki kasikkadar irmik. Biraz tereyagi o da 3 kasik vardir :-) yumurta sarisini koysam iyiydi ama izell dedi bidahaki sefere koycam. Aldigi kadar un. Hani su meshur kulak memesi kivami olmasi icin. Kucuk kucuk yaptim firina attim biraz kizardi aldim. Hemen kavanoza koydum sicakken cok kurumasin diye. Bu kadar iste.bidahaki sefere icine meyve puresi ve yumurta sarisi eklicem. Uydur uydur yap :-)
Ben daha yogurt corbasi vermedim. Ona da baslariz yakinda..cok severim ygurt corbasini ben.
Oy kuzucuk kokla onu benim icin...
Ezgiye babasi ogretiyor. Sonra da bana is kesiyor. Emeklemeyi ogretmeye calisiyor bacaklarindan tutuyo onune istedigi oyuncagi koyuyor gitmeye calisiyor garibim ama kollari altta kaliyo surunuyo karada yuzuyo sanki :-)

Ohhh ne iyi etmissiniz okuyunca kendim cikmis kadar mutlu oldum...
Inciyi ben de merak ediyorum. 5 aylik olmustur yanılmıyorsam...

Ohhh ne güzel anlatıyorsunuz yaa. Bizimkinin en büyük aksiyonu mıçarken kıpkırmızı olup ıkınması :))) Dünden beri elma suyu veriyorum 1 kaşık, yalanıp duruyor :)) Oy anam oy benim sıpamda tarhana çorbası içecek, emekleyecek :))) Düşüncesi bile çok güzel yaa. Büyüyorlar gün geçtikçe....
İnci'den haber alırsanız bize de yazın...

herkese hayırlı kandiller.koşturmaca ve otobüste uyuklamayla geçiyor zaman.e bebekte indirim varmış 100tl üstü kargo bedava olunca oğluma oyuncak güneş kremi çamaşır deterjanı diş kaşıyıcı uni baby ıslak mendil aldım.ihtiyacınız varsa bakın derim.hemen de kargoya verildi geldi.oyuncakalra bayıldım.şu an pek ilgisini çekmiyor ama olsun:)))

Kızımı 8de annannesine bırakarak koşturmaya başladım.12ye kadar biter dediğim iş 1,30a kaldı :KK43:(((( Neyse başka sorun çıkmasında ne yapalım olacak artık :KK43: Annemin ev uzak olduğu için gidemedim kuzuma :KK43:(( Evimde bekliyorum saatin geçmesini.Allah çalışan tüm annelerin yardımcısı olsun.Dolmayan göğsün semsert ve kuzun yok..... :KK43:(((((((((((((((((((((((((

Bu arada 5 haziranda 3 günlüğüne tatile gidiyoruz :KK70:DDDDDD İnşallah tabi.Allah nasip ederse :)))))

Son düzenleyen: Moderatör:
çok üzgünüm kızlar ya milupanın tahıllı sütlü kaşık maması gdo yüzünden bir serisi toplatılıyormuş ve o seriden bende almışım.hemde ekonomik paket almıştım iyiki çok az yedirdim oğluma. atıcam hemen. en iyisi diye ben milupa ürünlerinden başka bişey almadım ve hipp bisküvisi Allah'a havale ediyorum.bebek onlar ya ansıl yapıyosunuz bunu:KK43:((

:KK43:((((
Kızımı anneme bırakmak zorundayım.Ne içecek ben yokken???
Yanındayım memeyi reddedince ne içireceğim ????
Sıksam bile 1 damla süt gelmiyor ne içireceğim kızıma???
Vicdanım kanaya kanaya veriyorum :KK43:((((((((((((((((((((((
ALLAH BENİ BİLDİĞİ GİBİ YAPSIN :KK43:(((((((((((((((((((((

Selamün Aleyküm canlarrrr

nasılsınız bakalım?

hakkınızı helal edin gelemedim bir süredir.
ama hepinizi ayrı ayrı çok özledim.

ahir zamandayız,zaman su gibi akıp geçiyor.günlerin hiç bereketi yok. bir bakıyorsun akşam oluvermiş :KK31:

biz hamd olsun iyiyiz.paşacıklar hızla büyümeye devam ediyorlar.
Yusufcuk maşallah evin neşesi :)
6 tane dişiyle kocaman sırıtınca çok sevimli oluyor sıpa :KK1:
odadan odaya fıldır fıldır emekliyor. her türlü eşyadan tutunup kalkıyor yürünebilecek yere kadar tutunup yürüyor ama geri oturmada sıkıntı var :KK53:
oturamayınca da anlamadıgım bir dilde bagırıyor :KK53:
Kenan böyle değildi ya, bizim kullandıgımız kelimeleri kendince uyarlayıp söylemeye çalışıyordu.
bunun ne dediği de anlaşılmıyor :KK9: sanki başka bir dil.
gün içinde hiç durmuyor maşallah. sürekli hareket halinde. bir oraya bir buraya. ne bitmez tükenmez enerji arkadaş... hayret ediyorum bazen.
arkasından ben de dolanıyorum mecburen.
neyse bu günler de geçicek Rabbimin izniyle...

Ayşemin de bahsettiği gibi, haftada 3 gün ders vermeye başladım. o da zaten hepten günümü dolduruyor.
evde kös kös oturuyorum azıcık sosyalleşeyim dedim, sanırım biraz fazla oldu :44:
Neyse buna da şükür. derdimiz Allah rızası...
geri kalan zamanda bildiğiniz gibi araba bakıyorum pc den.
malum,eşimle beraber çalışıyoruz.
Konya dan da annemler ve abimler geldi ayrı zamanlarda.
onlar kaldılar birsüre.
çocuklar,ders,temizlik,yemek,iş,misafirler derken hepten buradan uzak kaldım.

çok şükür yusufcuk gece hiç uyanmıyor. sabah 8:30-9:00 da kalkıyor.
ama benim yatma saatim 00:00-1:00 i buldugu için ve arada sabah namazı vs.için kalkıp bazen geri yatıp bazen de yatmadıgım için uykum bölük pörçük oluyor.
gece tam dinlenemediğim için gün içersindeki yoğun koşuşturma da extra yorulmama sebep oluyor.
zaten bu yoğun temo sütümü de oldukça etkiledi.
humana içmeye başladım. inşallah faydasını görürüm.
yusufcuk emip de,süt az gelince ağlamaya başladıgında ben de çok üzülüyorum.
biraz dinlenmek mi lazım ne :KK31:

Ramazan da konya'ya gitmek istiyoruz.
bakalım nasip...
İnşallah şartlar uygun olur da tatil yaparım biraz...

hepinizi çok çok öpüyorum.
Allah'a emanet olun. arayı fazla açmadan gelirim inşallah...
özlüyorum sizleriii :KK16:

bakın bakalım büyümüşmü paşacıklar :KK16:

$20140525_182422-1.jpg

$20140525_185052-1.jpg

$20140527_145906.jpg

Nasılsınız bakem?
Beni sormadınız ama ben kendimi anlatmaya geldim :KK35:
Kızımla başlayım kafanızı ağrıtmaya :KK9:
Diş ateşleri yeniden başladı.İnce giydirerek atlatıyoruz şimdilik.Dün akşam 1 saat içinde 7 kez aşırı derecede fazla ve fışkırarak kusunca acile gittik.İdrar yolu enfeksiyonumuz 15 çıktı.Backtrim verdi dr.Dün 2-3 saat kadar kısa kollu ile dolaştırmıştım dışarda acaba üşütme de tetikledi mi dedik.Çok korktum çok ağladık ikimizde :KK43:((
Tatil için bilgiler aldım drumuzdanda.Sinek kovucu sprey,solante 30 bebek losyonu sipariş verdik tavsiyesi üzerine.Üstü güneşlikli deniz simidi aldım kuzuma.Civile bi ton para bayıldık tatil cicilerimiz için.Mayo almadım kızıma.Bezle sokacağım suya.Havuza sokmayı pek düşünmüyorum.Mikrop kadar diyor annem.Deniz bezleri varmış özel.Onları nasıl kullanıyorsunuz bilgisi olan varmı?Almalımıyım sizce?Havuz konusunda ne düşünüyorsunuz?
Kendimi pek iyi hissetmiyorum bu aralar.Çok gergin,huysuz,telaşlı biri oldum.Ani,plansız olaylar beni çok geriyor.Özellikle kızım huysuzluk yaparken acil iş çıktımı beynim patlayacak gibi oluyor gerilmekten.1 haftadır falan kafada karıncalanma olduğunu hissediyorum.Söylemedim eşime,anneme.Bir de dra git demesinler :KK43: İlaç kullanamadıktan sonra dra gitmenin bi mantığı yok gibi geliyor bana:KK43:
Bu yüzden de acayip gerginim.Eşimle hemen hemen hiç konuşmuyorum.Çünkü artık bırak ben yaparımları yok.Ben toplamazsam toplanmıyor masa bile.Çamaşır asılacak 2 gün bekledim asarmı diye asmadı.Söylesem de tamam diyor unutuyor.Ona söyledikten sonra yapmaması daha çok geriyor sinirlerimi.Bu sefer de ağlaya ağlaya yapıyorum işimi.Beklettiğimle kalıyorum yani :KK43:Önceden meyve falan getirirdi onu bile yapmıyor.Benimde canım yemek bile yapmak istemiyor.Ne yemek yapıyorum akşama ne kendim yiyorum.İştah tamamen kesildi bende.Haliyle ona bağlı olarak süt de kesildi.Isırgan otu demleyip içiyorum 3-4 gündür.Çok süt yaparmış.Milupanın olayından sonra daha bi üzülür oldum hazır mama olayına :KK43: Ama drumuz devam sütüyle ilgili bi sıkıntı yok içirebilirsin dedi.Dra güvendiğim için devam ediyorum aptamile.
abah 6da kalkıp aman kızımı oyalayacak biri varken diyerek evi süpürmekle başlıyorum güneç.7,30a kadar lavabolar-wc-paspas-süpürge-bul.makinası-çamaşır bitiyor.Koşa koşa yapıyorum hepsini.Çünkü yalnızken kızım hiçbişey yapmama izin vermiyor.Akşama kadar çorba yap,yoğurt hazırla,meyve soy,bisküvi yap,bize yemek yap derken bitiyorum zaten.Bunun içine işi hiç katmıyorum tabi.9-12 arası büro.Koşarak eve gel.Emzir,yemek hazırla,ye.13,30-17 arası maliye-ssk-büro.Arada kaçabilirsem bi daha gel emzir.Su içecek vaktim kalmıyor bazen.Önceden işe gidiyorum derdim.Şimdi ne ev hanımıyım ne iş kadını.İkisini de yapıyorum ama kimsenin ne gözüne girebiliyorum,ne takdir görüyorum.Ütülü gömleğim yokmu,pantolonları terziye vermedinmi,yazlıkları çıkarsanmı,yorganı kaldırsanmı diye sorularla boğuşuyorum.Bırak ben yaparımlarla olmuyor maalesef yardım.Yapmıyorsun işte.Bi pazar günü dışardan etmekten çoooktaaan vazgeçtimde sen bile hazırlamıyorsun kahvaltıyı.Oysaki ben seni bilerek hiç kahvaltısız yollamadım işe.Ne lohusayken,ne hamileyken,ne hastayken.İstisnalar hariç tabi.
O kadar doluyumki anlatamam.3 gün değil 3 ay tatil yapsam rahatlayamam diye düşünüyorum.Şimdi oturdum bunları yazıyorum size.Mutfak dandini,ütü dağ,paspas yapamadım bugün,vücut temizliğim var,annemlerle alışverişe çıkacağız,kızımın herşeyi ıslak ne giydireceğimi düşünüyorum,dışarı çıkmışken saçımı kestirmeyi düşünüyorum annemi işim için yeteri kadar yoruyorum bir de süsüm içinmi baksın yavruma diye vazgeçiyorum aylardır.Aynaya bakmak bile gelmiyor içimden.Kendimi hiç bu kadar bakımsız,pis hissetmemiştim.Eşim,etrafım için falan değil ben kendim için yenilenmek istiyorum artık.5kg fazlam,pörtlemiş yan etlerim,sallanan baldırlarımla boyasız bakımsız saçlarım ahenk içinde :KK43:((((
Bu arada dış cephe kaplaması yüzünden cam açamıyorum sıcaktan patlamak üzereyim evde.Açık da giyinemiyorum perdeden görünür ustalara diye.
Amaaaan Ayşe yine depresyonda :KK43:((((((((( Bunu duyar gibiyim hepinizden.Ama haklısınız ne diyim.Ne psikolojik destek alacak zamanım var,ne maddi gücüm.Alışverişin bile hesabını yaparken gözyaşı dökmek için seans ücreti ödeyememki....Ne anneliği bırakabilirim ne iş hayatını.Evde oturup keyif çatabilenlerden değilimki ben.Koşturmayı seviyorum ama kaldırabileceğimden de fazlası sanırım yaşadıklarım.Sadece biraz kendimle ilgilenmek istiyorum.Başkaları için yaşamaktan yoruldum...
Hakkınızı helal edin sizlerde.Gelip gelip kafanızı ağrıtıyorum sürekli.Ama ne yalan söyleyim.Kızım olmasa hiçbirşey yok gözümde....

(Son yazım o kadar uzun ve sıkıcı olmuşki kimse bişey yazmamış benden sonra :KK9:)

Güzel haftalar diliyorum herkese.
Cumartesi ve pazarı alışverişte geçirdik biz.2 yıldır tatile gidemeyince 3gün için alışverişler yaptık ::KK51:
Dün akşamdan beri de karın ağrısı çekerim.Malum bat geldi :KK52: Ay ne değişik oldu bat geldi kelimesi.
Bu arada normal döngüme döndüm sanırım.Bu ay gün sekmedi.
Bu ağrıyla ne ev temizlemeye gücüm var,ne valiz yerleştirmeye.Azıcık da ütüm kaldı dünden ama o bana bakar ben ona :KK31:
Dua ediyorum kuzucum huysuzluk etmesin bugün.Dik duramıyorumki onu kucağımda taşıyım :KK43:
Saçlarımı da kestirdim dün.Çok iyi hissettim kendimi.:KK12::KK12::KK12:
3 günün beyliği beyliktir değilmi?İnşallah havalarda güzel olur,kızımda uyumlu ve mutlu olur.Diş-karın ağrısı falan çekmez inşallah.
fmfm den tavsiyeler aldım ama sizlerinde fikirini almak isterim.
Tatil valizi için önerileriniz neler?Mutlaka almalısın dediğiniz ne var bebeğim için?
Ben kaçayım.Ağrı fazlalaştı:18::18::18::18::18:

Kızlar sizlerden aldığım eksik listesini kaybettim. Bir oncekide evde kaldı. Mutlaka su marka şunu alma su marka bunu al dediklerimizi yasabilirmisiniz tekrar rica etsem. Teşekkür ederim iyi geceler

Kadınlar Kulübü Mobil uygulaması kullanılarak gönderilmiştir.

OhhAyşe iyi yapmışsın boşver herşeyi.erkekler paylaşılmak istemiyor benim eşimde önceden benle daha çok ilgilenirdin diyor.evin içinde koşturuyorum bende.yazsam ooo neler var neler.Herkese iyi uykulu geceler:)))

Duygucum hatırladığım kadarını söyleyim ben sana.
Bez prima yenidoğan almıştım ben.Çok rahattım.Huggies,molfix,bimdeki bezi falan da denedim ama en iyisi prima oldu.Stok yapma sakın.Olur da aldığın bez bebeğine pişik yapar değiştirmek zorunda kalırsın.Ama ilk aylardaki sıvı kaka olayını prima yenidoğan bitirmiş derim ben.
Islak mendilde de komili kullanıyorum.İdrar yolu enfeksiyonu için de sürekli yıkayarak kullandım.Çok kullanışlı oldu.Oğluşlarda sorun olmuyormuş ama bilgin olsun dedim.Unibaby de çok iyi diye duydum ama artık yenidoğan değiliz biz :)
Biberonda en iyiler dr.browns,philips avent,chicco diye gidiyor.Ben avent kullanıyorum.Hangi marka alırsan al antikolik özellikli olandan almalısın.Bilmem benim kızımda çok gaz yoktu bilmem biberonun faydası oldu ama rahattım gaz olayında.
Emzik de chicco,avent,nuk yine en iyilerden.Bu da şansa kalmış bi olay.Bebeğin hangi markayı severse ondan alırsın yedeğini.Biz nuk kullanıyoruz.Damaklılardan al mutlaka.Emzikler silikon ve kauçuk diye iki çeşit.Kauçukları dişleri yokken kullanabilirsin.Koparması kolay bi yapıda.Ben hep silikon kullandım.Eğer yanakları tombik bir bebek olursa da tüm kauçuklardan alabilirsin chicconun.Arkadaşım çok rahat ettik tombik yanaklı kızında.İz yapmadı yanaklarına :)
Pişik kremi-vücut yağı-şampuanı-sabunu sebamed benimkinin.Drumuzda onay verdi 1 yaşına kadar devam dedi.Daha bitmedi hiçbiri.Pişik kremi hariç.İlk 3 ay pişik kremini her bezde kullandım ben.Tedbir amaçlı :) Bübchen de çok iyi doğal diyorlar,tubilosh da komiliden memnundu.Bu tür ürünleri netten araştır derim.Mağazalara göre daha ucuz.Kampanyaları denk gelirse %50-60 indirimli olabiliyor.Ben 5 ürünü birden 48e almıştım.Mağazalarda sadece şampuanı 28.Hala....
Göğüs ucum için lansinoh almıştım.Kadın doğumcu,çocuk dru,ebeler,hemşireler,yan odadakiler bile aynı kremi söyledi.Doğuma 2-3 hafta kala sürmeye başla.GÖğüs pedi olarak da lansinoh kullanırım hala.En büyük paketini alıyorum ucuz oluyor.Civilde çok hesaplı.Nette de satılıyor.Süt sağma makinasına ihtiyacın olursa da aklında olsun ben çok memnunum lansinohtan.Çift pompalı,elektrikli.Diğer markalara göre de çok çok hesaplı.150tl şu an.
Arabamız kraft london bizim.Çok memnunum hafif,az yer kaplıyor,pratik,tam yatma özelliği var,yağmurluklu,kullanımı mükemmel.Tek kusuru çift taraflı olmaması.
Ana kucağım ev tipi ama markası yok.40 gün idare etti kızıma beşik olarak.Şimdide oyun için kullanıyoruz :)
Oyun halısını kendim yaptım.Battaniyeleri birbirine diktik,içine kırpık sünger doldurduk,yalıtım borusu süngerleri ile süsledik.(deniz sosisi daha güzel olur)20tlye varmadı masrafı :KK70: İşimi de gördü 3-4 ay.Nette araştırırsan yapan çok.
Mama sandalyemiz babymax.İşimizi görüyor.Zaten sizin için erken :KK70:
Şimdilik bu kadar geldi aklıma.Sen sorarsan cevap veririm elimden geldiğince :KK54:

X