Maşallah maşallah.Bende çok yoğunum diyorum.Taşınma,iş hayatı,umre,tatil üstelik bunlar 3 çocukla
Ben 3 gece uykusuz kaldım da hayaletlere döndüm sen nasıl yetişiyorsun bunca işe?Allah nazarlardan,kem gözlerden korusun sizi.
Oğlu da anası gibi hızlı baksana.4 dişi 1 haftada nasıl çıkardı yavrum?Biz daha 3.ye hasretiz.Çabuk çıkmasının bir formülü varmı Feyzam??
Phiaya da ayrıca çok sevindim.Çok çok selam söyle görüştüğünde.Dualarımda her zaman.İkizleriyle sağlıkla geçsin günleri inşallah.
Sallanmayı biraz zor bırakıyorlar ama inatlaşırsan başarırsın.
Uyku düzeni daha çok değişecek ama uyku rutini oluşturursan çok kolay olur senin için.Ben doğduğundan beri bi rutinle gidiyorum.Diş,kabızlık vs ekstra sorun olmadığı sürece rahatça uyuyor.Mama,el-yüz yıkama,pijama giyme,kitap,yatağa bırakma,ninni.Bizim rutinimiz böyle.Mamayı sona koymadımki emerek uyumaya alışmasın.Yemekten yarım saat sonra falan uyuyor.Bazen su,meme falan da giriyor listeye ama sürekli yapmıyorum.19,30-20 arası başla bunları yapmaya.Hava karardıkça anlasınki gece oldu uyku vakti geldi.Loş ışıkta,göz teması kurmadan,kısık sesle konuş hep.Gece ile gündüzün farkını anlasın.Ben poposunu veya sırtını pişpişleyerek yada sıvazlayarak uyutuyorum.Çok ağlamadığı sürece kucağıma almıyorum.Sakinleşince geri bırakıyorum yatağına.
Son haftalarda da babasıyla boğuşuyor yatmadan önce.Yorulunca daha çabuk uyuyor.Ama oyunları karnı tokken yaparsan kusar
Gece uyandığında da alt değiştirmiyorum aylardır.6.aydan sonra gece kaka yapmıyor çünkü.Bezi de 12 saat idare ediyor.Su veya emzikle uyursa emzirmiyorum,uyumazsa emziriyorum.Hiç konuşmadan,ışığı açmadan.İnan bunlar çok işe yarıyor.Çok basit şeyler ama o faltaşı gibi açılan gözler,kıkırdayan çocuk bikaç dk içinde geri uyuyor konuşmazsan.Eşim bile şaşırmıştı ilk gördüğünde.
Gündüz de sallamamaya çalış.Elini karnına koy,yüzükoyuna yakın yan yatır,sırtını pışpışla sallanmadan uyusun zibidi
1 haftanı alır en fazla.Çok zor olur ama kararlı olursan başarırsın emin ol.Sonra çok rahat edersin.Gözleri açıkken bile bıraktığında uyuyabilir sonraları.
İnşallah kolayca atlatırsınız uyku olayını...
Kocamaannn öpüyorum paşamızı