Uyku düzenine girmek kiiiim biz kiim
Ferber yönteminde 2.gecede pes ettik babamız yüzünden.3.kez ağladığında 3dkyı sayıyorum dişimi sıka sıka.Çok ağladı,içini çeke çeke ağlıyor,yorulduysan ben bakayım,başka bi yöntemi yokmu bunun derken dayanamadım.Evden atsammıki adamı 1 haftalığına
Çok kolay sanki o ağlarken telsizden dinlemek.Gözüm saniyelerde dklar bitmiyor zaten o an.Boşuna ağlattım kuzumu.Bozuldu düzen.Doğduğundan beri bi düzene girmişiz aslında biz farkında olmadan.Son uykuya geçiş rutinimiz aynen şu bizim.
Bez değişimi
Pijama
Emzirme
Bütün bunları loş ışıkta ve tv açıkken yapıyoruz.Öyle alışmışki derin uykuya geçmeden yatağına götürdüğümde uyanıyor.1-2 saat yatacak bizimle sonra uyuyor odasında sessizken.Aslında gezmelerde,misafir varken falan gayet kullanışlı bi sistemimiz var.Herkesin içinde uyuyakalıyor.Ama kendi kendine uyumaya alışması lazım diyor kitaplar.Hiç bozmasam da böyle devammı etsek.O zaman da büyüyünce tv karşısında uyuyacak hep.Kaldırması zor olacak her akşam.
Ne yapsam bilemedimki.Ferber yöntemine yeniden mi start versem?Elimde Mehmet ÖZ-Siz çocuğunuzu büyütürken adlı kitap var,orada da ferber yöntemi en iyisi diyor.En fazla 1 hafta sürüyormuş.Genelde 3 günde alışıyormuş kendi kendine uyumaya.Ooooffff adam ooofff.O gün gaz vermeseydi bitecekti bu sorun ertesi gün işte.
Hifa dışında hayat değişmeye başladı benim için.Havalar 15 derece dolaylarında gidince her gün dışarıdayız.Ptesi kardeşimle abiye bakmaya çıktık.12-6 arası dışardaydık.Öyle iyi geldiki anlatamam.Bişey almadım,çok aşırı yoruldum ama yeniden alışverişe çıkmak,abiye denemek,kendimi güzel hissetmek harikaydı.Bulduğumuz uygun yerlerde emzirdim,bezini aldım vs.O da çok mutluydu.
Dün de öğleden sonra çıktık.Park,bahçe dolaştık.Açık hava yorar da gece tüm uyur diye arabasının yağmurluğunu da açtım rüzgar yokken.Güneş banyosu yaptı kızım
Bugün evde oturayım artık diyorum.Ayaklarım zonkluyor hala
Ama bana belli de olmaz.Her an çıkabilirim