Bol bebiş topiği

amin canım .allah sağlık versin iş vız gelir kuzum.günah kavramını insanlar istedikleri gibi kullanmalarına çok kızıyorum yaallah alim insanlarla karşılaştırsın her zaman .aman zorlama öğretmenimizde inanmış insanlardandı .o sağ diye tuturursanız çocuğu geriye itersiniz demişti yapabilse zaten siz söylemeden yapardı diyor bende hiç karışmadım.
dün yusufa taze bakla denettim cok sevdi. inşallah yeme sorunu yaşamayacağız.

Ohh ne güzel mis gibi taze bakla sevilmez mi afiyet olsun ona. Günah diye diye insanları dinden soğutur oldular maalesef. Bir de Allahtan kork meselesi var. Korktuk da ne oldu, ne değişti. Korkan kaçar, seven yaklaşırmış. Allahtan korkmak yerine, Allahın rızasını kaybetmekten korkalım ve O nu sevelim. İnşallah bu anlayışa sahip insanları karşımıza çıkarır Rabbim. Sol elle yiyince haram yemiş içmiş gibi olursun diyene bile rastladım ben. Yediğim yemeği zehir ettiler inan. Allah cümlemizi alim gözüken cahillerden korusun ne diyim.

Öyle içten bir dua etmişsin ki ben okuyunca anlayabiliyorum buradan. Benimde canımı acıtmışlardı yüzüme gülüp arkamdan konuşan insanlarla dolu çevremde. Bir gün secdeye oturup öyle bir ağladım ki Rabbim beni gerçekten sevecek olan canı ancak sen verirsin. Bana bir evlat ver bir annecim desin dünyalar benim olsun diye dua etmiştim.. Yalansız sevgiyle insanı bir annesi, bir de evladı sever bunu çok iyi biliyorum. Ve ben bu duayı yaptıktan yaklaşık 2 hafta sonra hamile olduğumu öğrenmiştim. İnşallah sen de bu mutluluğu yaşarsın.

oyy sağol duygu teyzesi rabbim inşallah sanada kıvır kıvır saçlı akıllı huyu güzel kendi güzel uyumayı cabuk öğrenen bir bebiş verir.cinsiyetine gelince allahım gönlündekini senin için hayırlı kılsın canım öğrenirsen tabbii hemen yazarsın dimi

Paylasmaz olurmuyum canım tabi paylasicam inş. Merak ediyorum artık :))

oyyy maşallah bizimde dişimiz çıksın özendim şimdi :)

çıkar çıkaaarr :)
sonra emerken hart diye ısırıp sen bağırınca kahkaha bile atar :KK1:
çok fena bunlar çoookk

Eki Görüntüle 953075

Teyzeleri kızımın gözleri ela olarak kaldı inşallah değişmez diye umuyorum..

oyy maşallah
çok sevimli bir kız buuuu :KK54:

ben dr a sormuştum, gözleri değişirmi sizce die.
6 aya kadar değişmezse kalır demişti.

hatta Yusufunki gri gibiydi ilk zamanlar.
şimdi tam mavi oldu.
ama değişirmi bilemem :44:
8 aylık oldu bakalım...

ben o incilerini yerim onun paşamın gülüşü yeter ya bir civan büyüyorki allahım nazardan korusun sizlere bağışlasın tubişm.

Allah razı olsun canım benim :KK19:
çok çabuk büyyolar yaa:KK31:

Allah'ımm şu güzel nimetlerden bizlerede ver :KK43::KK43::KK43:
bizleri bu sevgiden mahrum etme yarabbimm :KK43::KK43::KK43:

Rabbim tüm isteyenlere nasip eylesin inşallah.
kimseye evlat hasreti çektirmesin :KK16:

Canım sana bizim dişimizde çıksın özendim demiştim ya bugün bir gördük ki kızımın alt taraftan dişi çıkmış bembeyaz gözüküyor:)
Nasıl sevindim anlatamam. Daha 4.5 aylığıız maşallah erkenden çıktı. Üstelik hiç hasta da olmadık. Parmak emmesi bu yüzden fazlalaşmış demekki.
Bugün bir sevinçli haber daha aldım eşim işyerinde terfi almış kendisi makine mühendisiydi. Metod Geliştirme&Mühendislik Şefi olmuş.
Hamdolsun rabbime ne kadar şükretsem azdır.

Güzel haberler duyursun rabbim hepimize..

çıkar çıkaaarr :)
sonra emerken hart diye ısırıp sen bağırınca kahkaha bile atar :KK1:
çok fena bunlar çoookk

oyy maşallah
çok sevimli bir kız buuuu :KK54:

ben dr a sormuştum, gözleri değişirmi sizce die.
6 aya kadar değişmezse kalır demişti.

hatta Yusufunki gri gibiydi ilk zamanlar.
şimdi tam mavi oldu.
ama değişirmi bilemem :44:
8 aylık oldu bakalım...

Allah razı olsun canım benim :KK19:
çok çabuk büyyolar yaa:KK31:

Rabbim tüm isteyenlere nasip eylesin inşallah.
kimseye evlat hasreti çektirmesin :KK16:

insallah bu tombikten benimde olur aminnn :KK16::KK16:

Herkese slm.. Yarin sabah kismetse kizim kollarim da olacak.. Ezgi bebek ailemizin 3. Ferdi olarak geliyor.. :)) darisi tum bekleyenlerin basina :))))

Merhaba kızlar.
Nasılsınız görüşmeyeli?Bebişlerin sıkıntıları yoktur inşallah.Diş sıkıntıları başlamış sanırım.Wavesim senin kız erkenci çıktı.Biz de salyalarla uğraşıyoruz.
İnci'den haber yokmu hala?:KK43:(( Face,tlf hiçbir şekilde ulaşamıyormuyuz? :KK43:((
sosyoloji12 bugün doğuma girmiş.Ezgi sultan sağlıkla gelsin inşallah.
Eşimin sağlık durumu değişti.Kocaeli'ndeki dr a gitmedik.Bu ameliyatı yapabilen 2 kişi varmış Türkiye'de.35-40.000 civarı alıyorlarmış onlarda.Eşim ameliyat olmak istemedi yeniden.Kendi dru 3. için çok erken demiş çünkü.İğne tedavisine başlandı.Ayda 1 tane vuracaklar.O da bağırsaklarını etkiledi.4 gündür afedersiniz ishal-ağrı-yanma yaşıyor.Dünden beri biraz rahat.İmtihanımız bitmiyor hamdolsun.Rabbim dermansız dert vermesin kimseye.
Kuzucum da günden güne değişmeye devam ediyor.3-4 gündür büggg yapıp etrafa tükürükler saçmayı öğrendi.Yakası hiç kurumuyor artık.Peluş oyuncaklarına sarılmaya ve onlara dert yanmaya başladı.Ağlayışı bile değişti.Söylene söylene ağlıyor.Acıktım niye doyurmuyorsun beni,gazım var çıkaramıyorum der gibi söylenerek ağlıyor.Bişey söylediğimde cevap veriyor susup tekrar bişey söylememi bekliyor.Arkadaşlarla sohbet ederken de lafa giriyor resmen.Daha az bez kirletiyor,daha uzun süre tok duruyor.Uykusu yine belirsiz.Ama 9 gibi uyumaya başladı artık.Bazen 8de bile uyuyabiliyor.Ama hala 3-4 kez uyanıyor sabaha kadar.Mama sandalyesi aldık geçen hafta.Bayılıyor oturmaya.Tam oturtmuyoruz ama.Fotosunu çeker paylaşırım uyanınca.Gülüşü,nazlanışı herşeye bedel...
Ailelerden uzak durmaya karar verdik.Ne onlara gidiyoruz,ne bizimkilere.İki tarafta kuzucuğu çok özlüyor :KK43:( Böyle yaparak ellerine ne geçti bilmiyorumki.
Büromu toparlamaya başladık.Ptesi mobilyaları gelecek.Resmini paylaşayım sizlerle.Sandalyeleri,halısı ve aydınlatmasını da aldıkmı bişey kalmıyor inşallah.
Sizlerle sohbet etmeyi çok özledim.Sık sık gelmeye çalışacağım artık aranıza.Ama o kadar bunalıyorumki işim olmasa bile çıkıp geziyorum hep.Çok şükür havalar da iyi gidiyor 10 gündür falan.Kızımla kahve içiyoruz kafelerde.Olayı aştık iyice.:emir_bebek:
$Adsýz.jpg

Son düzenleyen: Moderatör:
Canım seni görmeyi çok özledik buralarda.. Sen olmayınca gelen giden de yok haberin olsun.
Eşinin ameliyatının ertelenmesi inşallah sizin için hayırdır. İğne tedavisinin sonuçları inşallah güzel sonuç verir canım.
Hifanın yaptıklarını anlatıyorsun ya aynen benim kızımda söylediklerini yapıyor. Suratıma bile tükürük attırıyor bilinçli şekilde :)Zaten bizim seninle bir gün aramız var hep tutuyor hareketleri birbirine.
Annemin söylediğine göre bende dişimi 5. ayın içinde çıkarmışım demek ki diş konusunda bana çekmiş.
Bu arada büronun resmine bayıldım çok modern ve sade gözüküyor. Hayırlı, bol kazançlar nasip etsin rabbim.
Aileleriniz konusuna gelince sizi düşünmeden büyük olarak yaptıkları hareketin bedelini elbette bir şekilde ödemek zorundalar. Onların yapacağı büyüklüğü siz yapmak zorunda kalmışsınız. Bir süre kafanızı dinleyip en iyisini yaparsınız. Zaman geçer, sular durulur.
Bizde bugün yine ev işi, yemek derken akşamı ederiz. Yarın akşam kızımı kv ye 1-2 saat bırakıp avm ye gitmeyi düşünüyoruz. Onu bile iple çekiyorum. Ama avm de gezerken de aklım kızımda bedenim avm de:) Biraz daha büyüse yanımda çok rahat götürebilirim ama az daha zamanımız var. Kışı çıksak yeter hayırlısıyla.

Ve bir yılı daha geride bıraktık..Bir çoğumuz kuzucuklarımızı kucağımıza aldı.Nazlı bebişlerimiz de yolda inşallah.Hamileyim sevincini zamanla bulantılar,cinsiyet merakı,alışveriş telaşı aldı.Herşeyi tamam mı derken uykusuz gecelere gebeymişiz meğerse.Merakla beklediğimiz miniklerimiz ağır acılarla,kolay doğumlarla kucaklarımıza gelirken hepimiz 2.kez doğduğumuzu hissettik.Gaz sorunlarımız,meme yaralarımız,süt korkularımız,diş sıkıntılarımız,uyku düzensizlerimiz ve öğrenemediğimiz diğer sıkıntılarımızla büyümeye devam ediyor bebişlerimizle.Ezgi hanım gibi cadı kızlarımız,Yusuf Ziya gibi gecekuşlarımız,Ahmet Furkan gibi şekerlerimiz,Esma sultan gibi olgunlarımız var.Hifa gibi oyunculuğu ustalıkla becerenler de cabası.Yakışıklı prenslerimiz,nazlı prenseslerimiz var artık..Allahım bekleyen diğer arkadaşlara da bu gönüllü köleliği bu sene tattırsın hayırlısıyla...
Rabbim kimseyi evlat ile sınamasın.....

Yeni topik yazımız....

Son düzenleyen: Moderatör:
Canım seni görmeyi çok özledik buralarda.. Sen olmayınca gelen giden de yok haberin olsun.
Eşinin ameliyatının ertelenmesi inşallah sizin için hayırdır. İğne tedavisinin sonuçları inşallah güzel sonuç verir canım.
Hifanın yaptıklarını anlatıyorsun ya aynen benim kızımda söylediklerini yapıyor. Suratıma bile tükürük attırıyor bilinçli şekilde :)Zaten bizim seninle bir gün aramız var hep tutuyor hareketleri birbirine.
Annemin söylediğine göre bende dişimi 5. ayın içinde çıkarmışım demek ki diş konusunda bana çekmiş.
Bu arada büronun resmine bayıldım çok modern ve sade gözüküyor. Hayırlı, bol kazançlar nasip etsin rabbim.
Aileleriniz konusuna gelince sizi düşünmeden büyük olarak yaptıkları hareketin bedelini elbette bir şekilde ödemek zorundalar. Onların yapacağı büyüklüğü siz yapmak zorunda kalmışsınız. Bir süre kafanızı dinleyip en iyisini yaparsınız. Zaman geçer, sular durulur.
Bizde bugün yine ev işi, yemek derken akşamı ederiz. Yarın akşam kızımı kv ye 1-2 saat bırakıp avm ye gitmeyi düşünüyoruz. Onu bile iple çekiyorum. Ama avm de gezerken de aklım kızımda bedenim avm de:) Biraz daha büyüse yanımda çok rahat götürebilirim ama az daha zamanımız var. Kışı çıksak yeter hayırlısıyla.

Yürüme,diş gibi konular kalıtsal olabiliyormuş.Dişi sormadım anneme ama yürüme konusunda ben biraz hızlıymışım.9.ayda yürümüşüm,eşim 1 yaşında.Bana çekmiş olabilir çünkü ayaklarıyla direnmeye başladı şimdiden.Ne güzel siz kolayca pırtlatmışsınız incinizi.Bizde öyle atlatıveririz inşallah :)
Ben her yere götürüyorum kızımı.Arabasının yağmurluğunu hep kapalı tutuyoruz mikroplara karşı.Hem o etrafı görüyor,hem mikrop kapmıyor,üşümüyor.Sıcak su torbası bile koyuyorum bazen ayaklarının altına.Vicks sürüyorum,masaj yapıyorum,kendim sıcak bişeyler içmeden emzirmiyorum kolayca atlatıyoruz soğuk havaları da.-1de bile dışarda gezdik bişey olmadı çok şükür.Yalnız vakit geçirmek çok iyi gelir sana da ama bırakmak istemiyorsan da bırakma bence.5.aya girdik çok şükür.Yenidoğan değiliz artık ikimizde :)Ben dün avmde kızım kucağımda sıcak çikolata içtim,bayıldık etrafa bakmaya :)))

Ve bir yılı daha geride bıraktık..Bir çoğumuz kuzucuklarımızı kucağımıza aldı.Nazlı bebişlerimiz de yolda inşallah.Hamileyim sevincini zamanla bulantılar,cinsiyet merakı,alışveriş telaşı aldı.Herşeyi tamam mı derken uykusuz gecelere gebeymişiz meğerse.Merakla beklediğimiz miniklerimiz ağır acılarla,kolay doğumlarla kucaklarımıza gelirken hepimiz 2.kez doğduğumuzu hissettik.Gaz sorunlarımız,meme yaralarımız,süt korkularımız,diş sıkıntılarımız,uyku düzensizlerimiz ve öğrenemediğimiz diğer sıkıntılarımızla büyümeye devam ediyor bebişlerimizle.Ezgi hanım gibi cadı kızlarımız,Yusuf Ziya gibi gecekuşlarımız,Ahmet Furkan gibi şekerlerimiz,Esma sultan gibi olgunlarımız var.Hifa gibi oyunculuğu ustalıkla becerenler de cabası.Yakışıklı prenslerimiz,nazlı prenseslerimiz var artık..Allahım bekleyen diğer arkadaşlara da bu gönüllü köleliği bu sene tattırsın hayırlısıyla...
Rabbim kimseyi evlat ile sınamasın.....

Yeni topik yazımız....

Aminn canım rabbim isteyen herkese tattırsın..
Ne güzel yazmışsın, ne güzel söylemişsin onlarla birlikte biz de yeniden büyüyoruz aslında. Biz onları büyütüyoruz, onlar da bizi..

Yürüme,diş gibi konular kalıtsal olabiliyormuş.Dişi sormadım anneme ama yürüme konusunda ben biraz hızlıymışım.9.ayda yürümüşüm,eşim 1 yaşında.Bana çekmiş olabilir çünkü ayaklarıyla direnmeye başladı şimdiden.Ne güzel siz kolayca pırtlatmışsınız incinizi.Bizde öyle atlatıveririz inşallah :)
Ben her yere götürüyorum kızımı.Arabasının yağmurluğunu hep kapalı tutuyoruz mikroplara karşı.Hem o etrafı görüyor,hem mikrop kapmıyor,üşümüyor.Sıcak su torbası bile koyuyorum bazen ayaklarının altına.Vicks sürüyorum,masaj yapıyorum,kendim sıcak bişeyler içmeden emzirmiyorum kolayca atlatıyoruz soğuk havaları da.-1de bile dışarda gezdik bişey olmadı çok şükür.Yalnız vakit geçirmek çok iyi gelir sana da ama bırakmak istemiyorsan da bırakma bence.5.aya girdik çok şükür.Yenidoğan değiliz artık ikimizde :)Ben dün avmde kızım kucağımda sıcak çikolata içtim,bayıldık etrafa bakmaya :)))

Artık abla olduk, büyüdük dediğin gibi. Bizim gittiğimiz avm uzak haliyle bırakmak zorunda kalıyorum kızımı kayınvalideme. Şimdiye kadar 2 defa bıraktım ama gelene kadar aklım kızımda kaldı. Ne güzel kızınla birlikte avm keyfi yapmışsınız maşallah size. Bizde hiç hasta olmadık şimdiye kadar çok şükür. Banyosunu da hiç aksatmadım 3 günde bir yaptırmaya devam ediyorum halen.
Bu arada bir arkadaşımın kızı 5.5 aylık. Bronsiolit diye bir hastalığa yakalanmış. Araştırdım ki gripli kişilerden geçebiliyormuş, bebekten bebeğe geçebiliyormuş. Atlatılması çok zor bir hastalık kızına sürekli oksijen desteği ve kortizon veriyorlar. Aman gripli kişilerden uzak tutalım yavrularımızı. Sonra Allah korusun ne hastalıklar geliyor devamında.

Çok yorgunum, bi o kadar da bitkin....

19 aralık tan itibaren hayat durdu benim için..

gülerek girdiğim o ameliyat odasından ağlayarak çıktım... Ve gözyaşlarım hiç durmadı...

isyan etmiyorum... çok üzülüyorum...oysa ne kadar mutlu olacaktık.. şimdi ise gözyaşları ile dolu saatler, geceler....

artık hiç gülmüyorum hemde hiç... Rabbim bana yardım et... kaçıp gidesim var herşeyi...

kızım tam hayal ettiğim gibi... sarışın, mavi gözlü...... kaderide gözleri gibi güzel olsun istiyorum .Allah ım bana gelsin herşey ona gelmesin.... yoruldummmmmmmmmmm

Çok yorgunum, bi o kadar da bitkin....

19 aralık tan itibaren hayat durdu benim için..

gülerek girdiğim o ameliyat odasından ağlayarak çıktım... Ve gözyaşlarım hiç durmadı...

isyan etmiyorum... çok üzülüyorum...oysa ne kadar mutlu olacaktık.. şimdi ise gözyaşları ile dolu saatler, geceler....

artık hiç gülmüyorum hemde hiç... Rabbim bana yardım et... kaçıp gidesim var herşeyi...

kızım tam hayal ettiğim gibi... sarışın, mavi gözlü...... kaderide gözleri gibi güzel olsun istiyorum .Allah ım bana gelsin herşey ona gelmesin.... yoruldummmmmmmmmmm

:KK43:(((((((((((((
Allahım yardımcınız olsun İncimmm.İçim yandı okurken.O minik bedenine,sarı saçlarına,mavi gözlerine sağlık versin Rabbim.Annesinin kucağına mışıl mışıl uyusun sarı şekerimiz.Dualarım seninle bitanem.Yine çok mutlu olacaksınız inşallah.İmtihanınız çok ağır.Allah sabır ve güç versin sana.Lohusanın duası dönmez,eminim seninde en kısa zamanda yüzün gülecek.

Kızlar inci yukarıda da yazdığı gibi zor günler geçiriyor.Bebeğinin sağlığına kavuşması için Yasin okumamızı rica etti.Sayı tutmalımıyız bilmiyorum ama ne kadar çok okursak o kadar iyi olur diye düşünüyorum ben.Genetik test sonucu temiz çıkmış çok şükür.Kafa çapının büyümesini bekliyorlarmış.9 Nisanda MR çekilecekmiş.Çok bitkinim,sürekli ağlıyorum,yemek yiyemiyorum diye yazmış.Allahım kimseye evlat acısı göstermesin.Yavrusunu da İncisine bağışlasın Rabbim...
Allah yardımcısı olsun...

çok geçmiş olsun..bende okuyabilirim yasin..arkadaşlar banada dua edin sıkıntılı günler geçiriyoruz..eşim memuriyetten istifa etti..

İnci canım Allahım yavrunu sağlıkla sana bağışlasın güç versin inşallah...
Kızlar benim dün gece ağrılarım arttı belim ağrıdı dedim doğum başlıyor herhalde girdim yıkandım o derece yani... Neyse ki tek parçayım halen...
Yarın saat 9da doktora gidicem... NST ve çatı
Herşey hazır normal doğumu bekliyorum...
Herkese sağlık ve mutluluk diliyorum kendinize iyi bakın...

X