Karşılıklı anlaştıysanız gerek yok, kayınvalidenin sonradan yan çizme ihtimali olabilir bu arada.
Ama eğer içinde ukde kalacaksa, nişanlınla ortak bir bütçe belirleyip, mesela düğünden önce çeyiz niyetine alınacak şeyleri alıp sadece gelin damat bohçası yapabilirsiniz. İçinde iç çamaşır, çorap, kemer, kozmetik, parfüm, terlik gibi normal ihtiyaçlar olur. Fazla lüksüne de kaçmazsanız çok tutmaz.
Akrabalar için bohça işine hiç girmeyin bu arada. Kv bizde adettir diye, kendi bohça yapmadığı halde düğünden sonra tüm akrabalara bohça istedi benden. Biz balayındayken memlekete dönecekler olur diye yaptığım bohçaları ona bırakmıştım. Sonradan içindeki tüm eşyaları kvnin yatak odasında bir hurçta gördüm!
canım dediğin gibi düğünden önce sadece gelin-damat bohçası yaparız herhalde. 7 kardeşler onlar valla 4 tanesi de evli zaten o kadar bohça da yapamam yani :) bir de dediğin gibi sonradan sinirlerim de bozulursa böyle nedenlerden çok kötü hissedebilirim..
Ben ve sevdiceğim de ortak bir bütçe belirleyip her şeyi gidip birlikte alacağız kimseyi karıştırmadan kendi seçtiklerimiz olacak. Aileye bohça bana da şuan gereksiz geliyor ama kv istiyormuş o da minimal bir şey olur artık. Sadece gelin damat bohçası yeterli bence. Hatta anlaşıldıysa hiç bir şey yapılmaması daha rahat. Bunların hepsi teferruat siz mutlu olun en önemli ihtiyaçlarınızı alın yeterli.