Bohça bile yapmayan kaynana

neyse baktık anlaşamıyoruz vekil araya girdi ona gittik konuştuk
Biri bana bunun ne olduğunu açıklarsa sevinirim. Yani ben ve ailem evleneceğim adamla ailesiyle değili tarafsız bir bölgede tarafsız biriyle mi konuşup görüşüyoruz? Sanki diplomatik ilişkisi bulunmayan ve birbirini tanımayan iki ülkenin garantör ülke aracılığıyla görüşmesi gibi mi? Ve siz sevgi kelimesini kullanıyorsunuz.

Merhaba nişanlandım nişanlımın ailesi çok ilgisiz ama nişanlım aileci değil.Kaynanam kendine bencil bir insan.Nişanlanmadan önce söz oldu ve nişan detaylarını konuşmak için biz görüşmek istedik bizim istediğimiz günde değil kendisine uyan günü söyledi biz de kabul etmedik neyse baktık anlaşamıyoruz vekil araya girdi ona gittik konuştuk nişanlım ve benim karşılıklı bohça yapacağımızı söyledik ve nişan oldu bitti düğüne 2 ay var kaynanadan bohça gelmedi olay bohçada değil uğraşması ama kadın hiçbirşey yapmadığı gibi parası da gidiyor kendi ihtiyaçlarını alıyor.Ben nişanlandım nişanlananı ne aradı ne sordu bir kez nişanlım araç almaya gittiğinde beni gördü evlerine çıkmadım ilgisizlikleri can sıkıcı çünkü sonra bir gün nişanlım götürdü davetsiz istediğim zaman çıkıp çıkıp gelebileceğimi söyledi bu bana ters bence hoş değil.Nişanlımın babasından para istediğini gördüm param yok dedi benim yanımda bence bu da yanlış yani çok fauller var ailenin.Kaynana konusunda ve ailesi hakkında nasıl davranmalıyım.Şimdi evlenince yemeğe bile çağırmayı düşünmüyorum çünkü hak etmiyorlar sizce ?
İkinizin yaşları kaç ? Nasıl tanıştınız ne kadar süredir görüştünüz? Vekil araya girdi dediğiniz kimdir? Müstakbel kv neden ilgisiz aranızda bir sorun ya da tartışma mı oldu ya da sizi istemiyor olabilirler mi ? Ayrıca KV bohça getirse ne, getirmese ne, bizde adet böyle, bohça getirilir diyorsanız onu bilemicem . Her şey en başından konuşulur. Bizde şu adetler var, bunlar yapılır diye. Ayrıca nişanlınızın sizin yanınızda babasından para istemesi hoş olmamış. Bence bu ilişkiyi gözden geçirin. Hemen evlenmeyin.

Siz sorun arıyorsunuz bence.
Bohça geleneği eskiden köylerde çok fazla giysi alınamadığı için şartlar müsait olmadığı için evlenenlere yapılan bir şeymiş. Dön atlet alabilecek durumdasınızdır. Böyle şeyler için sorun çıkarmak bana saçma geliyor.
Ben bohçayı kendim istemedim. Çok gereksiz geldi o kadar para harcamak. Ne istediysem eşimle aldım geçtim.
Böyle başından ufak şeylerden sorun çıkarırsanız o evlilik yürümez.
Bohça yapmadılar diye evinize gelmeyeceklerini sanıyorsanız yanılıyorsunuz. Doldurmayın kendinizi böyle.
Bir de kız tarafı ağırdan alır gibi bohça gibi aşırı geleneksel bir insansanız bayramda da kayınvalideye bayram temizliğine gitmeniz de gerekiyor.

Eşim aileci değil o da gelmeleri taraftarı değil ki doğru mu yaptıkları
evlenirseniz evlendikten sonra bir daha konuşalım :)
eninde sonunda aileci oluyorlar öyle bir kıymete biniyor ki aile
bu kadar detaycıysanız (haklı olduğugunuz yanlar var) neden hala nişanlısınız

hee doğru nişanlınız aileci değildi :)

Eşim aileci değil o da gelmeleri taraftarı değil ki doğru mu yaptıkları
Evlenince öyle olmayacak Pembo, böyle gökten inmiş gibi bir anda aile aşkı kaplayacak adamı. Ayrıca bohça nedir ya, sen köyünden çıkmamış eli kınalı kız mısın, bohçadakileri alamıyor musunuz nişanlınla?

İkinizin yaşları kaç ?
Hanımefendi Ekim 2024 de açtığı konusunda ben 36 nişanlım 37 yazmış. Bana kızabilir ama yazıcam, yine garanti maaşı olan kariyerli yüksek lisanslı memur kadın ve kuzenlerin yanında çalışan damat. Evlendikten sonra iş yeri açmayı düşünüyor, kimin imkanıyla kimin parasıyla işyeri açma niyeti olduğunu yazmaya gerek yoktur heralde.

Bohca falan bende istemedim
Kaynanam neden bana don alsin ki yani?
Ki istemedigim halde getirdiler kucuk birsey
Icindekileri de hic begenmedim eski moda seylerdi duruyor kosede
Ayriyetten nisanlim aileci degil diyorsunuz da nisanliniz babasindan para istiyormus param yok diye
Ustelik sizin yaninizda
Bana cok tuhaf geldi ortam ve muhabbetler
Ailesini elestiriyorsunuz ama nisanliniz da o evden biri sonucta
Evlenince cok faulunu goreceksiniz gibi geliyor
Aynen bende öyle istemedim. Eşime de yapmadım. Kadın neden bana iç çamaşırı, gecelik falan alsın ya. Hiç sevmem böyle gelenekleri. Yine de kadın birkaç bir şey koymuş. Onlarda duruyor öylece.

Bence sen yaranırsın onlara. Bohça eşya peşine düşenler kıymetli oluyor.
Gel gelelim bohça isteyecek kadar geleneksel insanlar kaynanayla da oturabillir. Böyle kadınlar genelde susar aileleri konuşur.
Son olarak 37 yaşında adamın cebinde para olmaması babasından istemesi, babanın param yok demesinden daha vahim

Görücü usulü mü, olay köy yerinde mi geçiyor vekil falan çok değişik geldi tabirler. Bir de bohçanın bu kadar dert edinilmesi tuhaf değil mi ne bileyim

Evlenmeden önceki örf adetlere bu kadar takılıp harcama üstüne harcama yaptıran insanlar genelde evliliklerinde pek mutlu olmuyor çünkü hep evlenmeden önceki evreleri düşünüp evlendikten sonra aynı evin içinde nasıl yaşanacağını göz ardı ediyolar çevremde bu hiç şaşmadı

Merhaba nişanlandım nişanlımın ailesi çok ilgisiz ama nişanlım aileci değil.Kaynanam kendine bencil bir insan.Nişanlanmadan önce söz oldu ve nişan detaylarını konuşmak için biz görüşmek istedik bizim istediğimiz günde değil kendisine uyan günü söyledi biz de kabul etmedik neyse baktık anlaşamıyoruz vekil araya girdi ona gittik konuştuk nişanlım ve benim karşılıklı bohça yapacağımızı söyledik ve nişan oldu bitti düğüne 2 ay var kaynanadan bohça gelmedi olay bohçada değil uğraşması ama kadın hiçbirşey yapmadığı gibi parası da gidiyor kendi ihtiyaçlarını alıyor.Ben nişanlandım nişanlananı ne aradı ne sordu bir kez nişanlım araç almaya gittiğinde beni gördü evlerine çıkmadım ilgisizlikleri can sıkıcı çünkü sonra bir gün nişanlım götürdü davetsiz istediğim zaman çıkıp çıkıp gelebileceğimi söyledi bu bana ters bence hoş değil.Nişanlımın babasından para istediğini gördüm param yok dedi benim yanımda bence bu da yanlış yani çok fauller var ailenin.Kaynana konusunda ve ailesi hakkında nasıl davranmalıyım.Şimdi evlenince yemeğe bile çağırmayı düşünmüyorum çünkü hak etmiyorlar sizce ?
Nişanlınla mutlu olmak varken bu süreci kendi elinizle sancılı hale getiriyorsunuz. Olmayiversin bohça siz de yapmayın onlar da yapmasın. Ben yapmadım onlardan da talep etmedim ki onların kültürü gereği didisinin didisina bile yazma patik havlu olan bohçalar götürülür. Anneannem direk dedi ne siz yapın ne biz hiç de pişman değilim.

Mobilya ustası olan adamla mı nişanlandınız ? Nişanlınızın parası yoksa ve babasında da olup olmadığından emin değilse; sizin yanınızda babasından para istemesi yanlış değil mi ?

Siz 36+ yaştaydınız. Sizce şu an sorun, evlenince adamın ailesini yemeğe alıp almamanız mı ?
Seninle reelde bağım olsa kavga etmek istemezdim Sermin 😂

Durdun durdun harika bir nişanlı ve ailesi bulmuşsun. Vekil işleri falan harika zaten. Eve de alma tabi, neden alacaksın? Nişanlın da tabi hayatım diyecektir kesin. Muhteşem bir evlikik görüyorum. Hayırlı olsun.
Babasından para isteyen, kuzenlerinin yanında maaşlı çalışıp dükkan açma hayalleri olan birisi yüksek lisanslı memur kadın bulmuş kaçırır mı? Kadın başını yakmak üzere ama takıldığı tek şey bohça olmuş.

Allah askına getirdikleri iki caput cok mu önemli ? Sonra koyacak yer bulamazsin annem de kv de fazla fazla yaptilar bir kismıni anneme geri götürdüm bir kısmıni kv verdim kv ile aram iyi olsa geri kalanları da götürecegim de yüzüm yok.Ne yapayım dantelli havulari nevresimleri tuvalete zor giriyorum dantel mi ütüleyecegim vaktim yok anne sen al kullan dedim.Bohca dedigin kalabalıktan baska bir sey degil.Bir iki defa sen ara sor baktin geri dönüs yok sen de koy mesafeni belki kabullenemedi belki cekiniyor

Back