• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Nişan Bohça alışverişi

Nişan Adetleri, Nişan Bohçası, Nişan Tepsisi
Karamelcim herkes kendi bütcesine göre yapar alışverişini, kayınvaliden ne alırsa yani, ama tabi senin beğendiklerini alması lazım. Bohçaya konulacaklar kişiye göre değişiyor yani, sen sana lazım olanları aldırırsın, kullanmayacağın şeyleri aldırmanın anlamı yok. Mesela ben ayna fırça takımını almayı düşünmüyorum. Onun yerine güzel gümüş bir ayna almak daha mantıklı geldi bana, çünkü fırça kullanmıyorum.
Kayınvalidenin seni araması gerekir, aramıyorsa bunu sözlüne uygun yolla anlatabilirsin. İzmir'e gittiğinde alışverişi yapmanızın uygun olduğunu fln. Sözlün de annesine iletir. Ya da annen kayınvalideni arayıp bohça hazırlayacağını ve adetlerinin ne olduğunu sorarsa eminim kayınvaliden de harekete geçecektir:34: Herşey karşılıklı konuşup anlaşarak halledilir tatlım, sen tadını çıkarmaya bak...

çokk teşekkür ederim çok yardımcı olacak yazdıkların. Dediğin gibi sözlümle konuşsam daha ii o gerekeni yapacaktır :21: Bana çarşıda sorarsa kızım ne alalım die ben saymak zorunda kalırmıyım acaba die düşündüm. ve ayna tarak takımı bende düşünmüorum hatta ayna alınacağını da bilmiodum mesela :24: çok eğlenceli olacak gibi :8:

çokk teşekkür ederim çok yardımcı olacak yazdıkların. Dediğin gibi sözlümle konuşsam daha ii o gerekeni yapacaktır :21: Bana çarşıda sorarsa kızım ne alalım die ben saymak zorunda kalırmıyım acaba die düşündüm. ve ayna tarak takımı bende düşünmüorum hatta ayna alınacağını da bilmiodum mesela :24: çok eğlenceli olacak gibi :8:
Ben de ayna tarak takımı alınacağını bilmiyordum, burda incelediğim bohçalarda görünce öğrendim:1: Ama annem de söyledi geçen gün, ben şaka yapıyor sandım ama ciddiymiş. Büyükler ne alınması gerektiğini biliyorlar zaten canım. Hatta gittiğin dükkanlardaki satıcılar da nişan için deyince gerekli herşeyi çıkartıolar. Sen sadece ekstradan istediğin birşey olursa, ya da lüzumsuz gördüğün birşey olursa söylersin. Yoksa sana kalan sadece beğenip karar vermek. Böyle şeylerde gelin olmak güzel bişey sanırım:1:

kızlarrr birşey soracağım mahmutpaşa ya nasıl gidilir ben çeyiz değilde kıyafet alışverişi için gitmek istiyorumda:1:

en çok adı geçen yer burası olmuş ama hiçbir yerde tam olarak nasıl gidilir dememiş :25:

en çok adı burada geçince soriim dedim:1::1:

Kızlar merhaba.. Nasılsınız..? Ben çok heyecanlanmaya başladım. Bilmeyenleriniz için eylül de nişanım var. Ramazan girdiği için araya bohça alışverişine şu iki hafta içinde gidilecek.. Aslına bakarsanız kayınvalidemin gelmesini hiç istemiyorum ama söyleyemiyorum da :(( birde ben birşey istemem ki özellikle iç çamaşırı konusunda nasıl olacak bilmiyorum. Sözlüm normal şeyler al birşey olmaz diyor ama ben çekiniyorum işte. Birde mahmutpaşa ya gidilir hep nedense niye ki orası daha mı ucuz. Siz nerden yaptınız bohça alışverişinizi...?

ben fatihten yaptım çok güzel saten gecelik set aldım eşimede rob takım aldım ikimizde giyiyoz deyişik olarak o benimkini ben onunkini

Ben de ayna tarak takımı alınacağını bilmiyordum, burda incelediğim bohçalarda görünce öğrendim:1: Ama annem de söyledi geçen gün, ben şaka yapıyor sandım ama ciddiymiş. Büyükler ne alınması gerektiğini biliyorlar zaten canım. Hatta gittiğin dükkanlardaki satıcılar da nişan için deyince gerekli herşeyi çıkartıolar. Sen sadece ekstradan istediğin birşey olursa, ya da lüzumsuz gördüğün birşey olursa söylersin. Yoksa sana kalan sadece beğenip karar vermek. Böyle şeylerde gelin olmak güzel bişey sanırım:1:

saten takımlar al güzel duruyo ben öyle yaptım

Back