öncelikle hayırlı olsun, Allah tamamına erdirsin inşallah... Biz de yakında aynı telaşeleri yaşayacağız da, topluca alışverişe gitmek çok gözümde büyüyor. Nasıl hareket edeceğimi neyi aldıracağımı kafamda kestiremiyordum, yazdıklarınızla çok yardımcı olmuşsunuz emoş ve bal böceği, teşekkürler. Bana da böyle kalabalık alışverişler saçma gelio ama o evin bir oğlu, ben de bir kızıyım... ve maalesef büyüklerin istediği gibi oluyor. Neyse, sonunda mutlu olalım da, bunlar bir şekilde atlatılır deyip katlanıyorum işte:44:
sağol canım, çok teşekkür ederim. İnşallah bizim de sizinki gibi sorunsuz ve güzel bir şekilde hallolur. Benim kayınvalidem çok karışmaz zaten, şimdiye kadar bana ne aldıysa herşeyi bana beğendirip aldı. Ama yine de düşünmeden edemiyorum işteöncelikle sana da hayırlı olsun, inşallah herşey dilediğin gibi olur ilk başta bende aynı senin gibiydim ayy nasıl olacak ne aldırıcam utanırım ben bunu istiyorum diyemem filan diye ama yanımda en yakın arkadasım vardı zorluk çekmedim hiç tahmin ettiğim gibi olmadı kayınvalidem her istediğim şeyi aldı. biz arkadasımla baktık onlarda fikirlerini söyledi tabi ama sen bilirsin sen hangisini begendiysen dediler çoğunuda zaten onların begendiği şeylerden aldım.. yani sandıgım gibi zor geçmiyormuş yani benim öyle oldu. hatta gerek yok pahalı bu daha ucuzunu alalım dediğim şeyleri bile bana çaktırmadan parasını verip almış yani düşün.. :)) yani bu biraz sanş meselesi galiba bn kendi kayınvalidem böyle birşey hiç beklemezdim açıkcası beni şaşırttı.. :)) çok şükür Allah'ıma sorunsuz hallettik terliğim,parfümüm ve nişan sandıgı kaldı onları da sözlümde alıcaz.. Dua et bismillah de ve başla herşey olması gerektiği gibi oluyormuş zaten.. az çok onlarda biliyorlar ne alınacak ne olacak diye o yüzden sıkıntı yapma.. :))
sağol canım, çok teşekkür ederim. İnşallah bizim de sizinki gibi sorunsuz ve güzel bir şekilde hallolur. Benim kayınvalidem çok karışmaz zaten, şimdiye kadar bana ne aldıysa herşeyi bana beğendirip aldı. Ama yine de düşünmeden edemiyorum işte
Peki nişanda giyeceğin kıyafeti nasıl hallettiniz canım, diktirdiniz mi aldınız mı? Kayınvaliden fln var mıydı yanında?
işte beni en çok korkutan bu nişanlık işi:18: ben diktirmek istiyorum, diktirince biraz tuzlu olacak. Parasını da onlar verecekmiş, ki ben kendim vermeyi tercih ederim, o yüzden rahatlıkla kendi istediğimi nasıl diktirebilirim, onun endişelerini yaşıyorum. Bu haftasonu kendi annemle bir kaç yere bakacağız bakalım, ama sonra alırken ya da diktirirken kayınvalidemi çağırmam gerekio mu bilemiyorum:44: zaten onlardan da henüz ses seda çıkmış değilinşallah cnm. karışmazsa ne ala ama sen yine onun fikrini al hoşlarına gidiyor.. anne bu nasıl filan diye hatta begenirsen onun begendiğini al daha da hosuna gider.. :))
nişan kıyafetini ben kabarık istedim gelinlik gibi onlardan kimse gelmedi biz annemle gittik araştırdık fiyat sorduk en mantıklısı diktirmek geldi bir moda eviyle anlaştık öyle oldu.
onlara sadece telefondan begendiğim modeli gösterdim onlarda tamam dediler biraz sorunlu oldu ama hallettik diktiriyorum yane.. :))
işte beni en çok korkutan bu nişanlık işi:18: ben diktirmek istiyorum, diktirince biraz tuzlu olacak. Parasını da onlar verecekmiş, ki ben kendim vermeyi tercih ederim, o yüzden rahatlıkla kendi istediğimi nasıl diktirebilirim, onun endişelerini yaşıyorum. Bu haftasonu kendi annemle bir kaç yere bakacağız bakalım, ama sonra alırken ya da diktirirken kayınvalidemi çağırmam gerekio mu bilemiyorum:44: zaten onlardan da henüz ses seda çıkmış değil
işte beni en çok korkutan bu nişanlık işi:18: ben diktirmek istiyorum, diktirince biraz tuzlu olacak. Parasını da onlar verecekmiş, ki ben kendim vermeyi tercih ederim, o yüzden rahatlıkla kendi istediğimi nasıl diktirebilirim, onun endişelerini yaşıyorum. Bu haftasonu kendi annemle bir kaç yere bakacağız bakalım, ama sonra alırken ya da diktirirken kayınvalidemi çağırmam gerekio mu bilemiyorum:44: zaten onlardan da henüz ses seda çıkmış değil
cnm bu karsılıklı anlaşmaya bağlı birşey ilk başta onlarada tuzlu geldi ailesinin birşey dediği yoktu ama sözlüm çok pahalı filan dedi. o zaman kendi damatlılığını kendin al bende nişanlığımı alıyım dedim ben bir kere giyicem istediğim gbi olsun. sonra olmaz öyle filan dedi :)) ben çok dolaştım, çok yere girip sordum, bayaga pazarlık filan yaparak en son artık kararımı verdim inşallah güzel olur..
ewet aynen, benim de sözlüm pahalı der öyle şeylere, ailesi ses çıkarmaz. Geçen hafta öylesine mahmutpaşada vitrinde bir nişanlık beğenmiştim, sorduk, off çok pahalı fln dedi sözlüm, görümcem de ee fiyatlar böyle, normal dedi.nişanın ne zaman bu arada nerde olacak yani nasıl bir yerde olacak...
ewet aynen, benim de sözlüm pahalı der öyle şeylere, ailesi ses çıkarmaz. Geçen hafta öylesine mahmutpaşada vitrinde bir nişanlık beğenmiştim, sorduk, off çok pahalı fln dedi sözlüm, görümcem de ee fiyatlar böyle, normal dedi.
Ne kadara diktiriyorsun peki canım?
Benim nişanım kasım ayında olacak, salon tutucaz inşallah, yıllardır hayalini kurduğum bir salon vardı, düğün için. Düğüne karışamadığım için bari nişanımı orda yapayım diyorum, ama henüz tutmadık, 1-2haftaya kadar tutarız inşallah
Fiyat gayet uygun wallahi, kumaşını sen kendin mi aldın, yoksa o da bu fiyata dahil mi? yok canım istanbulda değilim ama aşkım orada olduğu için sık sık geliyorum. Yine de diktirmek için orası son çare olur heralde. Ben bursadayım, önce burada bi fiyatlara bakayım da, bakalım ne dicekler:44: Gerçi teyzem geçen yıl diktirdi, sadece dikim 750tl flndı galiba:26:cnm açıkcası erkekler bu konuları bilmiyorlar fiyatlar, bohça filan anlamıyorlar ama bak görümcen normal demiş çünkü biliyor.
ben kiralık fiyatları sordum 400 den asagı yok hatta bir tane begendim kiralık 500 dedi. sonra begeniğim bir kaç model vardı dikim fiyatlarını sordum en asağı pazarlıkla birde düşün 650-750-800 öyleydi fiyatlar.. sonra işte burayı buldum en son 550 ye kadar düştü... istanbulda isen adres filan verebilirim..
Fiyat gayet uygun wallahi, kumaşını sen kendin mi aldın, yoksa o da bu fiyata dahil mi? yok canım istanbulda değilim ama aşkım orada olduğu için sık sık geliyorum. Yine de diktirmek için orası son çare olur heralde. Ben bursadayım, önce burada bi fiyatlara bakayım da, bakalım ne dicekler:44: Gerçi teyzem geçen yıl diktirdi, sadece dikim 750tl flndı galiba:26:
şimdi moda evleri çok yoğun oluyor, önceden hazırlanmak lazım ki kasıma kadar yetişsin. çünkü önümüz ramazan. ramazanda provaya alışverişe fln gidemem. eylülde sevgilim gelecek, onun koşuşturması olacak. geriye 1,5 ay kalıyor. o yüzden ben şimdiden işimi garantiye almaya çalışıyorum canımhepsi bu fiyata dahil ben istediğim renk ve kumaşı seçtim onlar gidip alacaklar.senin için en mantılısı orda diktirmek.. ama nişanın kasım ayındaymuş daha erken bence.. benim aralıkta düğünüm.. :)) gelinlik karar vermedim daha.. :))
şimdi moda evleri çok yoğun oluyor, önceden hazırlanmak lazım ki kasıma kadar yetişsin. çünkü önümüz ramazan. ramazanda provaya alışverişe fln gidemem. eylülde sevgilim gelecek, onun koşuşturması olacak. geriye 1,5 ay kalıyor. o yüzden ben şimdiden işimi garantiye almaya çalışıyorum canımgelinlik hazır alacaksan problem değil ama çabuk diken moda evi bulmak çok zor canım yaa:26:
cumartesi günü bir sürü moda evine gittim, eğer eylül ekime istiosanız kusura bakmayın dediler:18: Yok ben kasıma istiyorum deyince tamam o zaman dedi bir kaç tanesi, bir sürü model giydim 3 tanesini çok beğendim, şimdi rengine karar verip muhtemelen bu 3ünün karışımı bir model diktireceğim. beğendiklerimin fiyatları 900tl, 1200tl ve 1300tl. Ama pazarlık payı var tabisen bilirsin.. ben gelinlik diktiricem aynı yere nişanlıktan sonra gelinlik başlayacak. 2 ay zamanım var 2 ayda rahat rahat olur.neyse cnm hayırlı olsun tekrardan..
cumartesi günü bir sürü moda evine gittim, eğer eylül ekime istiosanız kusura bakmayın dediler:18: Yok ben kasıma istiyorum deyince tamam o zaman dedi bir kaç tanesi, bir sürü model giydim 3 tanesini çok beğendim, şimdi rengine karar verip muhtemelen bu 3ünün karışımı bir model diktireceğim. beğendiklerimin fiyatları 900tl, 1200tl ve 1300tl. Ama pazarlık payı var tabi
Kafamda istediğim modeli netleştirdim. Sıra kayınvalideyi alıp götürmekte bakalımSağol canım, sana da hayırlı olsun şimdiden, Allah tamamına erdirsin :123:
ayy kesinlikle canım yaa, mercan rengi çok istiyordum, ama mürdüm de istiyorum... derken cumartesi günü denediğim değişik bir pembe vardı, o da çok hoş oldu.... hala kararsızım anlayacağın:26:hayırlısı olsun cnm inşallah herşey gönlüne göre olsun. modelini netleştirdiysen gerisi kolay desemde inanma en zor kısmı renk :)) yani bende öyle oldu çok çok zor karar verdim..
hayırlı olsun canım, bohçaları ne kadar önceden hazırlarsan o kadar iyi olur.. sindire sindire hissede hissede, tadını çıkartarak hazırlamak güzel oluyorkızlar beni daha yeni istemelerine rağmen bohça işini şimdiden düşünmeye başladım hele şu yorumları görünce daha da heyecanlandım ne alınır nasıl davranılır hiç bilmiyorummmm
ne güzel canım yaa, darısı bizlere olsun inşallahKizlar simdiden hepinize kolay gelsin :)
Imkanlariniz dahilinde en güzel bohcalari hazirlayacaksinizdir eminim.
Cok fazla strese sokmayin kendinizi.
Ben bohcalarimi hemen hemen 3 ay da hazirladim.
Kayinannemde Allah razi olsun bohcalarimizi fazlasiyla hazirlamis.
Sizlerede insaAllah en güzel bohcalar gelecek :)
Karamelcim herkes kendi bütcesine göre yapar alışverişini, kayınvaliden ne alırsa yani, ama tabi senin beğendiklerini alması lazım. Bohçaya konulacaklar kişiye göre değişiyor yani, sen sana lazım olanları aldırırsın, kullanmayacağın şeyleri aldırmanın anlamı yok. Mesela ben ayna fırça takımını almayı düşünmüyorum. Onun yerine güzel gümüş bir ayna almak daha mantıklı geldi bana, çünkü fırça kullanmıyorum.Kızlar merhaba..
Niişan bohçası konusunda sormak istediklerim var. epey gezdim forumda çok ayrıntılı bohçalar da gördüm sadece çamaşır traş takımı pijama vs gibi bohçalarda gördüm. Biz nişan kıyafetlerimizi kendimiz aldık sözlüm ingilterede diye o yüzden takım elbise vs olmicak muhtemelen.. neyden ne kadar alınacağına büyükler karar verio sanırım bi kuralı yok
Bohça hazırlanırken gelin de mutlaka gider alışverişe değil mi? yani kullanmayacağım makyaj setini yada sabahlığı almak anlamsız geldi bana :44: Kayınvalidem izmirde yaşıyor. bohça için izmire gitmeliyim bu durumda. Peki arayıp ben geliorum nişan alışverişi için demek ayıp olmaz mı ??Onun arayıp sorması daha makbul olur sanki ama o daha vakit var die aramıo sanırım. Ekim 8de nişanımız. Ağustos sonu bi iş için o tarafa gidicem zaten gitmişken uğrarım mutlaka acaba o arada yapsak mı alışverişi bilemedim şimdi
Sizce ne yapmalıyım ben :18:
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?