- 14 Ağustos 2015
- 680
- 1.271
Eger ki bir katile saygıyla "eyvallah" diyeceksen, sana saygım sonsuz Bilgece.Allah Allah ilginclermis. Gerci burda bir bayanla tartismistik bu konuda. O da vegandi sanirim. Simdi gelir yine linc eder ugrasamam.
Kendilerine saygi bekleyip bizim zevklerimize saygi duymayan insanlari anlamiyorum.
Peki bu kisiler ana sütüne de karsilar mi acaba? Sonucta insan da dusunen bir hayvandir. Hadi ateizler bunu da aciklasin
Eger ki bir katile saygıyla "eyvallah" diyeceksen, sana saygım sonsuz Bilgece.
Ama yok öyle, "kürtaj katliamdır, katillere karşı direniyoruz!" dedikten sonra "mmm yummy yummy kuzu, pirzola ve daha nicesi" demek.
İşte, ayrıldığımız noktada bu ya!Hayvan ticareti ve kadın ticareti? Ne alaka gerçekten, sanki onu savundum ya, onu da savunacakmışım gibi bir ifade şekli, lütfen örnekleri seçerken kıyasları eşit seviyede yapalım. Böyle iki uç örnek veririm, gömerim vatandaşı falan olmuyor yani.
Geçimini hayvancılıktan karşılayan insanlara alternatifiniz nedir? Çiftçi zaten ağlıyor, işsizlik hat safhada ne yapsın bu insanlar? Hayvanlardan boşalan meralara fabrika kurulsun, işçi olsunlar.
Sizin araştırmalara et, süt, yumurta ticareti, kasap, şarküteri gibi işler bitince boşta kalacak insanların ne iş yapacağının araştırmasını da yapmışmı?
Bir de köpek ve kedi mamaları da vegan mı olsun, ona veganlar en son çare bulamamış, harıl harıl kedi köpek maması alıyorlardı, insan evladı yemesin ama kedi köpek yesin bu mudur?
Bunlara da cevabınız varsa eğer???
Köpeklerimi kuru mama ile beslemiyorum ve kuru mama sevmem, ama "vejetaryen kuru mama" isteyenler vardı bir ara.Bir de köpek ve kedi mamaları da vegan mı olsun, ona veganlar en son çare bulamamış, harıl harıl kedi köpek maması alıyorlardı, insan evladı yemesin ama kedi köpek yesin bu mudur?
Eger ki bir katile saygıyla "eyvallah" diyeceksen, sana saygım sonsuz Bilgece.
Ama yok öyle, "kürtaj katliamdır, katillere karşı direniyoruz!" dedikten sonra "mmm yummy yummy kuzu, pirzola ve daha nicesi" demek.
Burada insanlar veganlara saygı duyuyor, açıklamlarını o yönde yapıyor ama sen gelmiş insanları katil sevici ilan ediyorsun.
Örnek verecekseniz, düşüncenizi savunacaksanız daha ılımlı olun bi zahmet. Hepimiz vegan olursak olası senaryolardan bahsediyor, birileri hemen insanları katil ilan ediyor, ne ala ya?
Milyarlarca insana kutsal kitaplarında hayvanların etinden sütünden faydalanılacağı bilgisi verilmiş, yani Allah buna izin veriyor.
Usülsüz yapılan bir kesimi kim savunuyor ki? Ya da körpe bir hayvanın kesilmesini? Bunlar zaten olmaması gereken şeyler. Dinde de caiz değil. Herşeyin bir usulü var, gebe, sütü olan bir hayvanın kesilmesi bile caiz değil. Hayvanlara işkence ederek kesenlerle, zevk için körpe hayvan kesenlerle, dini gereği et yemeyi uygun bulanları karıştırmayın bi zahmet. Ya da hormonlu hayvanları insanlara dayayanların suçunu bunlara yiyenlere mal etmeyin.
Tıpkı Kurban bayramında vahşice hayvanları kesip bunu tüm müslüman alemine maleden insanlar gibi.
Konu dine ucundan geldi ama olmaz bi daha Mune hanımcığım
Ben söylerin arasında ki tutarsızlığa dikkat çektim.ZeyMurEl açıklama yapmis zaten. Ben burada sana hakaret etmedim, gorusune saygisizlik etmedim, sadece ben yapamam dedim.
Senin verdigin ornek ne alaka? Cidden bazen isin dozunu kaciriyorsun!!
Ben asıl şeyi merak ediyorum. Mesela bir aslana gidip "o ceylanı yemeyecektin, pis katil" diyorlar mı?İşin esprisi bir yana vegan/vejetaryen faşizmi diye bir şey gerçekten var ve ben tırsarım
Ben söylerin arasında ki tutarsızlığa dikkat çektim.
Veganların saygısızlığından yakınıyorsun, çünkü sen onlara anlayışla yaklaşıyormuşsun...
Yani ,bir zahmet katliam karşıtı olana saygı gösterilsin.
Ve yine bir zahmet, hayvan katliamına ortak olana saygı gösterilmesin.
Yok mar ben cidden vejetaryenden tırsarım.Ben asıl şeyi merak ediyorum. Mesela bir aslana gidip "o ceylanı yemeyecektin, pis katil" diyorlar mı?
Çeşitli sebeplerle et ve et ürünü, hayvansal gıda tüketmezler, buna ancak saygı duyarım. Benim hayat görüşüme göre de evrensel bir gerçek olarak doğada insan hepçil bir canlıdır. Benim için de doğru olan budur.
Veganlara saygı duyduğum gibi onların da bana saygı duymasını beklerim.
Faşizanlık, ulvi amaçlarla yapılsa bile faşizanlıktır.
Söylediklerimin sonuna dek arkasındayım. Çünkü ben bu "insancıkların" söz konusu bir bebek, masum insanlar olduğundan nasıl ateşlendiklerini iyi biliyorum. Ortada saygı duyulunca memnun kalınacak basit bir sorun değil, katliam var. "Ne hoş bana saygılıymış ama et yiyor dert değil" yerine, "saygını boş ver, yeter ki katliamı durdur" derim.
Işid'e görede Şii'lerin ölmesi kutsal kitabın ilk emri. Oku'dan bile daha önemli. Fakat bu seni "anlayışlı yaklaşmaya" itmiyor, değil mi?
Yani dinlerinde ne yazdığı umrumda değil, bir başka canlıya zarar vermeden elleri üzerinde yürüsünler dert değil. Ama ortada bir katliam varsa, en son saygı duyacak kişi benim.
Usül? Ne dayanılma bir kelime öyle! Bende "usülüne göre" insan kessem? Ya da dini ritüeline sadık kalan bir sadist gözünde "masum bir dindar" mı?
Sen işi yanlış anlıyorsun. Ben öyle, "düzgün kesin şu hayvanları yav" diyen kesimlerden değilim. Usül felanda dinlemem. Helal kesim ise midemi bulandıran bir iğrençliktir. Ortada kopan bir kafa varsa, çekilen acı, sönen bir hayatta vardır. Ne usulü?
Gözünde kötü olan tek eylem işkence mi? Çabuk bir ölüm tüm sorunları çözer mi? Bir kurşun ile öldürülecek insan, aslında önemsemeyeceğin bir konu mu? Değil. Benim içinde değil. Kurşun ya da bışak, elektroşok ya da balyoz darbesi... her biri kani vahşet barbarlık...
Din ise zerre umrumda değil.
Çünkü din değil gökten bir ses bana "canlıya" kıymamı söyleseydi, onu boşverirdim.
Aynısını diğer insanlarında başarmasını istiyorum.
marilyn monroe ben köpeklerimi çiğ besliyorum, şimdi ben kuru mama vermeyerek iyi bir şey mi yapıyorum yoksa et ve kemik vererek kötü bir şey mi emin değilim
Hayvana haşlanmış kemik verilmez. Özellikle tavuk kemikleri fazla sertleşip hayvanın boğazını, midesini veya bağırsaklarını delebilecek şekilde biçimsiz kırılır.Çiğ et iyi değil gıııı, nittin sen.
Pişmemiş et insanlar için olduğu kadar hayvanlara da zararlı, haşla ver barim garipleri hasta edecen
IŞİD'e o emirleri veren dİn mi sence? Veren din olsa idi ABD IŞİD'i tepemize çıkarmazdı. Bize IŞİD'le gelmeyin Allah aşkına. Düşünce savunacağım diye etik olmayan ne varsa buraya sanki savunuyormuşuz gibi sunman çok acımasızca değil mi? Din kisvesi altında yapılan her halta eyvallah diyormuşuz gibi konuşuyorsun.
İslamiyeti özümseyen kimse bu saydıklarına eyvallah demez.
Benim inandığım din hatta bundan önceki dinler ayetlerinde bu hayvanların etinin yenmesini mübah kılıyor. Usulüyle kesilince de o hayvanlar en azami şekilde acı çekiyor. Kırt kırt tüm hayvanları keselim yiyelim aman ne güzel et diyormuşuz gibi mualeme etme artık.
Sanki hepimiz elimize körpe kuzular alıp, gözü dönmüşçe kesip, çiğ çiğ yiyen vampirmişiz gibi muamele etme Allahasen.
O zaman tüm veganlar gelin bir araya açın bir çiftlik hobi olarak koyun, inek besleyin, malınızı onların otuna yemine harcayın, yamyamların elinden bir inek kurtarın en azından. Neden olmasın????
Hayvana haşlanmış kemik verilmez. Özellikle tavuk kemikleri fazla sertleşip hayvanın boğazını, midesini veya bağırsaklarını delebilecek şekilde biçimsiz kırılır.
Haşlanan et de hayvanlar için besin değerlerini önemli ölçüde kaybeder.
O yüzden eğer hayvanlar et-kemikle beslenecekse barf veya raw denilen çiğ besleme sistemi ile beslenir.
Nasıl ne alaka? Kürtajda çocuk ölüyorsa, et yemen halindede kuzu ya da herhangi bir türden hayvan ölüyor. Bağlantı kuramıyor musun? Ortada bir "can" var. Bir yaşam hakkı var.Evet benim icin zorunlu olmayan kurtaj katliamdir. Bununla et yemek ne alaka? Ve evet vahsice katledilen hayvanlara cok uzuluyorum, bunu yapanlari kınıyorum.
Daha onceden de tartismistik benim dusturum hep sudur: " Yeryuzundeki her sey insanlik icin yaratilmistir tabiki hadlerini bildikleri surece" ben buna inaniyorum. Ve senin fikrin sana benim fikrim bana, sen benim fikrimi degistiremeyecegine gore bana komik gelen sacma gelen soylemlerle gelme.
Hayvan eti yiyoruz diye katil yaptin. Saka misin ? Bi karşındaki INSANLA nasil konusman gerektigini, nasil saygi duyman gerektigini ogren ondan sonra goruslerini savun. Belki basarili olursun.
Ve insan ile hayvan arasindaki farki rica ederim ayirt et. Sana daha onceden de demistim. Biz bir ekosistemin parcasiyiz. Hayvanlar da bizler de yiyecegiz, tuketecegiz ve boyle bir döngü devam edecek. Bu yasam icin gerekli..
Bir aslan avina saldirirken git önüne atla ve ona veganligi anlat.
Zira bende basarili olamayacaksin!
Benim için insanın et yemesiyle aslanın et yemesi aynı şey. Hayvanları eziyet çektirmeden, nesillerini tehlikeye atmadan beslenmek için tüketebiliriz çünkü insan doğal bir avcıdır ve besin piramidinin en tepesindedir.Yok mar ben cidden vejetaryenden tırsarım.
İyi bir amaçla insanların benimsemesini istediği şeyi anlatırken insanlara tam tekmil saldırıp bir anda hakaretler etmeye başlayınca bende öyle bir korku oluştu
Çünkü sen de bilirsin vegan/vejetaryenler bu konuda cidden faşist
Bence iyi bir şey yapıyorsun. Ben de çiğ besleme taraftarlarındanım. Hayvanlarımız evcilleşmesine rağmen bağırsak sistemleri bizim gibi ateşe evrilmemiş. İnsan evriminin ön dönemlerinde ateşle tanışmış ama hayvanların pişmiş beslenmesi zaten 50-100 seneyi geçmez.marilyn monroe ben köpeklerimi çiğ besliyorum, şimdi ben kuru mama vermeyerek iyi bir şey mi yapıyorum yoksa et ve kemik vererek kötü bir şey mi emin değilim