Boğaziçi Üniversitesi’nde vegan yemek skandalı

tantanis

Geçici Olarak Hesap Pasiftir !
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
10 Ekim 2015
7.195
9.105
Boğaziçi Üniversitesi'nde vegan öğrencilerin mücadeleleriyle elde ettikleri vegan menü ile ilgili skandal bir gelişme yaşandı. Öğrencilere sunulan vegan yemekten hayvansal yoğurt çıktı.

Boğaziçi Üniversitesi’nde bir süre önce vegan öğrencilerin yoğun mücadeleler sonucu elde ettikleri vegan menüden yoğurt çıktı. Yönetim öğrencilere ana vejetaryen yemeğin artık vegan olacağını, çorbaların da artık vegan olacağını ya da vegan alternatif sunulacağını belirtmişti. Öğrenciler yoğurt çıkan yemekle ilgili analiz yaptırarak yemekte yoğurt olduğuna emin oldu.

Vehaber'den Erdal Ergüler'in haberine göre, Boğaziçi Üniversitesi öğrencileri olayla ilgili yaptığı açıklamada şu ifadelere yer verdi; “Boğaziçi Üniversitesi'nde, yaklaşık bir yıl süren uğraşın sonunda okul yemekhanesinde vegan yemek çıkarabilmeyi başardık. Yönetimin bize vaadettiğine göre ana vejetaryen yemek artık veganlara uygun olacak, çorbalarda veganlara uygun çıkacak ya da vegan alternatifi sunulacaktı. Nisan ayı içerisinde yemekhanede bir çorbanın içinde yoğurt olduğunu anladık.

Yoğurt ve un terbiyesiyle yapılmış olduğu belliydi. Yemekhane müdürlüğü kesin bir dille bunu reddetti ve biz de özel bir gıda laboratuvarına laktoz testi yaptırdık söz konusu çorbanın numunesini alarak. Sonuç olarak çorbadan %4.9 oranında laktoz çıktı (100 gram bazında). Biz bu laboratuvar raporunu vegan öğrenciler olarak dilekçelerimizle birlikte teslim ettik iki hafta önce kadar. Şuan dilekçe hala işlemde. Öğrencilerin etik, dini ve sağlıksal kaygılarıyla oynayan sorumluların gerekli cezayı almaları için sonuna kadar uğraşacağız.”

http://m.mynet.com/i3.html#http://w...niversitesinde-vegan-yemek-skandali-2425820-1

Ne kadar bilimsel çocuklar bunlar böyle..

Vegan olmak güzel, yapabilmek güzel ama her şey dozunda. Veganlık nedense uç noktalarda bir çağrışım yapıyor bana. Ne alaka ama yanında feminist kelimesi varmış gibi geliyor bana. Her şeyin fazlası zararlı ama tabi bu da bir tercih.

Herkes istediği şekilde yaşamakta özgür elbette ama bu haberde benim aklıma tek bir soru geldi.

Eskiden de veganlık var mıydı?

Herkes istediği şekilde yaşamakta özgür elbette ama bu haberde benim aklıma tek bir soru geldi.

Hazırlık okulunda başka yabancı bir hocamız vardı dini inancı gereği vegan olarak büyümüş, hayvansal hiç bir şey yemeyen 30 yaşlarında bir kadındı. Boğaziçindekiler de bunu böyle bir saikle yerine getirmeye çalışıyorlarsa haklı bulurum ama sanki bir moda, akım falan oluşturmuşlar da ardından gidiyor gibiler.

Eskiden veganlık denmiyordu, vejeteryanım deniyordu
Bazı yoga yapanlar yada dini ritüel sebepleri ile ya tamamen çıkarır hayatından yada belli aralıklarla tüketir.
Aslında veganım diyen her kişi tam vejeteryan olmaya bilir, çünkü özünde veganlık beslenme biçimidir.

Vejeteryan bildiğim kadarıyla et yemeyen demek ama vegan hayvansal hiçbir gıdayı yemiyor diye biliyorum. Çok mu cahilim aceba
Böyle deyince de aklıma tarih derslerinden bir kuple geldi; çin, türkler savaşçı özelliklerini kaybetsinler diye budizmi benimsetmişti çünkü budizmde et yenmiyor

Benim de müzmin ergenlik hayatımda vejeteryan olmuşluğum var ama sonradan özüme döndüm tabi. Ne bileyim yav, bana da bir akıma kapılınmış gidiliyor gibi geliyor

Aslında demeye çalıştığım daha eskiden vejeteryanlık deyince hepsini içine alıyorduk

Benim de müzmin ergenlik hayatımda vejeteryan olmuşluğum var ama sonradan özüme döndüm tabi. Ne bileyim yav, bana da bir akıma kapılınmış gidiliyor gibi geliyor
Bende de olmuştu ama mangala dayanamadım be

Hiç bana uyan bir beslenme tarzı değil ama eğer vegan yemek vermek kabul edildiyse bunun gerektiği gibi yapılması gerekir tabii. Aferin çocuklara sonuna kadar arıyorlar haklarını.

veganlar yoğurt yemiyormuymuş, bi üni. de kaç tane vegan öğrenci olabilir ki yoğurt bile yemeyecek derecede vegan olan en azından, ilginç...

veganla vejetaryan farklı şeyler ama vegan tamamen hayvansal ürün tüketmeyen demek vejeteryan sadece et tüketmeyendir.
süt ve süt ürünleri, yumurta da tüketmez veganlar süt yerine soya sütü de kullanılırlar mesela
starbucks larda veganlar için bu şekilde kahve de hazırlanır .
Anlayacağınız veganlık zor iş :)

veganla vejetaryan farklı şeyler ama vegan tamamen hayvansal ürün tüketmeyen demek vejeteryan sadece et tüketmeyendir.

bunu bilmiyordum öğrenmiş oldum ama çok uç bi beslenme şekli, o zaman biri de çıkar derki, taş devri diyetine göre çıkar, biri der guliten alerjim var ona göre çıkar ki, bence bu veganlıktan çok daha makul bi istek olur, çünkü daha yaygın

bunu bilmiyordum öğrenmiş oldum ama çok uç bi beslenme şekli, o zaman biri de çıkar derki, taş devri diyetine göre çıkar
süt ve süt ürünleri, yumurta da tüketmez veganlar süt yerine soya sütü de kullanılırlar mesela
starbucks larda veganlar için bu şekilde kahve de hazırlanır .
Anlayacağın veganlık zor iş :)
bana göre değil etçil bi canlıyım ben
eee işte moda oluyor bazen bazı şeyler
birde şöyle uç noktaki yavru hayvanın sütünü alıp içmek onlara göre vahşice o süt senin değil bebek dananın kuzunun diyorlar
deri ayakkabı çanta vb giymiyorlar
hayvan deneyi yapılmış ürün kullanmıyorlar ki bende buna karşıyım tabi

Son düzenleyen: Moderatör:
Ya chess şimdi konunun iki boyutu var.
Vejetaryen/vegan menü istemeleri birinci boyut, talep edebilirler. Taleplerinin kabul edilmesi ikinci boyut. Eğer sen talebi kabul ediyorsan bunu yerine getirmekle mükellefsin. Eğer tamamıyla yerine getirmeyeceksen kabul de etmeyeceksin.

İngiltere'de bir üniversite helal/koşer yemek vermeyi kabul edip taahhüt etse ama yemekten domuz yağı çıksa ne olur? Mantık aynı mantık, sen yemeği belli bir grubun tercihlerine göre hazırlamayı baştan kabul ediyorsan, o tercihler doğrultusunda hazırlamak zorundasın.

evet o konuda haklısın o zaman hiç kabul etmeyecekti, zaten bunu sürekli yapabilecek bi yemek firmasının olabileceğine inanmakta saçma bizim ülkede, adam çorbayı terbiyeli yapmaya alışmış, terbiyesizde bişeye benzemez onun mantığına göre, zaten tüm çalışanlar için veganlık saçma muhtemelen şirkette

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…