Hazırlık okulunda başka yabancı bir hocamız vardı dini inancı gereği vegan olarak büyümüş, hayvansal hiç bir şey yemeyen 30 yaşlarında bir kadındı. Boğaziçindekiler de bunu böyle bir saikle yerine getirmeye çalışıyorlarsa haklı bulurum ama sanki bir moda, akım falan oluşturmuşlar da ardından gidiyor gibiler.Herkes istediği şekilde yaşamakta özgür elbette ama bu haberde benim aklıma tek bir soru geldi.
Eskiden de veganlık var mıydı?
Eskiden veganlık denmiyordu, vejeteryanım deniyorduHerkes istediği şekilde yaşamakta özgür elbette ama bu haberde benim aklıma tek bir soru geldi.
Eskiden de veganlık var mıydı?
Eskiden veganlık denmiyordu, vejeteryanım deniyordu
Bazı yoga yapanlar yada dini ritüel sebepleri ile ya tamamen çıkarır hayatından yada belli aralıklarla tüketir.
Aslında veganım diyen her kişi tam vejeteryan olmaya bilir, çünkü özünde veganlık beslenme biçimidir.
Hazırlık okulunda başka yabancı bir hocamız vardı dini inancı gereği vegan olarak büyümüş, hayvansal hiç bir şey yemeyen 30 yaşlarında bir kadındı. Boğaziçindekiler de bunu böyle bir saikle yerine getirmeye çalışıyorlarsa haklı bulurum ama sanki bir moda, akım falan oluşturmuşlar da ardından gidiyor gibiler.
Aslında demeye çalıştığım daha eskiden vejeteryanlık deyince hepsini içine alıyordukVejeteryan bildiğim kadarıyla et yemeyen demek ama vegan hayvansal hiçbir gıdayı yemiyor diye biliyorum. Çok mu cahilim aceba
Böyle deyince de aklıma tarih derslerinden bir kuple geldi; çin, türkler savaşçı özelliklerini kaybetsinler diye budizmi benimsetmişti çünkü budizmde et yenmiyor
Bende de olmuştu ama mangala dayanamadım beBenim de müzmin ergenlik hayatımda vejeteryan olmuşluğum var ama sonradan özüme döndüm tabi. Ne bileyim yav, bana da bir akıma kapılınmış gidiliyor gibi geliyor
Aslında demeye çalıştığım daha eskiden vejeteryanlık deyince hepsini içine alıyorduk
Bende de olmuştu ama mangala dayanamadım be
veganla vejetaryan farklı şeyler ama vegan tamamen hayvansal ürün tüketmeyen demek vejeteryan sadece et tüketmeyendir.
süt ve süt ürünleri, yumurta da tüketmez veganlar süt yerine soya sütü de kullanılırlar meselabunu bilmiyordum öğrenmiş oldum ama çok uç bi beslenme şekli, o zaman biri de çıkar derki, taş devri diyetine göre çıkar
Ya chess şimdi konunun iki boyutu var.bunu bilmiyordum öğrenmiş oldum ama çok uç bi beslenme şekli, o zaman biri de çıkar derki, taş devri diyetine göre çıkar, biri der guliten alerjim var ona göre çıkar ki, bence bu veganlıktan çok daha makul bi istek olur, çünkü daha yaygın
Ya chess şimdi konunun iki boyutu var.
Vejetaryen/vegan menü istemeleri birinci boyut, talep edebilirler. Taleplerinin kabul edilmesi ikinci boyut. Eğer sen talebi kabul ediyorsan bunu yerine getirmekle mükellefsin. Eğer tamamıyla yerine getirmeyeceksen kabul de etmeyeceksin.
İngiltere'de bir üniversite helal/koşer yemek vermeyi kabul edip taahhüt etse ama yemekten domuz yağı çıksa ne olur? Mantık aynı mantık, sen yemeği belli bir grubun tercihlerine göre hazırlamayı baştan kabul ediyorsan, o tercihler doğrultusunda hazırlamak zorundasın.