"Aman nasılsa fark etmez" diye sokuşturmuşlardır yoğurdu.evet o konuda haklısın o zaman hiç kabul etmeyecekti, zaten bunu sürekli yapabilecek bi yemek firmasının olabileceğine inanmakta saçma bizim ülkede, adam çorbayı terbiyeli yapmaya alışmış, terbiyesizde bişeye benzemez onun mantığına göre, zaten tüm çalışanlar için veganlık saçma muhtemelen şirkette
et değil sadece kız deri giysi bile giymiyorlar sen ne diyorsunBu veganlar cok sey kaciriyor ya hu.
Et yenmez mi, soyle en guzelinden bir mangal yapacaksin yanina da soguk soguk ayran aşı çorbası.Bu zevklerden nasil mahrum kalabilir insan anlamiyorum
et değil sadece kız deri giysi bile giymiyorlar sen ne diyorsun
bence konuşma fazla çok tepkililer bu konularda eti geç süt e bile bir sayfalarını takip ediyorum da
et değil sadece kız deri giysi bile giymiyorlar sen ne diyorsun
bence konuşma fazla çok tepkililer bu konularda eti geç süt e bile bir sayfalarını takip ediyorum da
Bu veganlar cok sey kaciriyor ya hu.
Et yenmez mi, soyle en guzelinden bir mangal yapacaksin yanina da soguk soguk ayran aşı çorbası.Bu zevklerden nasil mahrum kalabilir insan anlamiyorum
Evet, her hayvansal ürünün yerini tutan alternatif besinler mevcut.Peki soya sütü mü ne dediniz o sütün yerini tutuyor mu yani besleyicilik açısından ? Ya da yumurta mesela her şeyin içinde var onu nasıl hallediyorlar bilmediğim ve merak ettiğim için soruyorum bilgilisiniz sanırım siz bu konuda.Yani protein eksikliği falan olmuyor mu zamanla ya da bir vitamin eksikliği?
Bu veganlar cok sey kaciriyor ya hu.
Ömrüm boyunca et ve et ürünlerinden nefret ettim. Yıllarca yemesem sklıma gelmez.
Vegan olamadım çünkü balık ve yoğurttan vazgecemiyorum. Ben de pesketeryan oldum uzunca bir süre. Tavuk ve kırmızı et dışında tüm hayvansal gıdaları tüketiyordum. Ama bu tür şeylerin sağlıklı insanların işi olduğunu anladım. Akdeniz anemisi hastasıyım ve dört sene boyunca kan değerlerim yerlerde süründü. Ne yaptıysam yükseltemedim. En son doktorum kırmızı et yemezsen hastaneye yatırcam seni deyince bir sene kadar önce kırmızı etle tekrar merhabalaştık.
Ama böyle tuhaf sağlık sorunları yoksa bir insan için vegan beslenmek gayet sağlıklı bir beslenme şeklidir. Hatta uzuuuun uzuuun yaşar veganlar. Dünya görüşlerini katmadım bile işin içine. Becerebilseydim vegan olurdum. Ve inan o mangalda közlenen patlıcanı biberi zavallı tavukların kanatlarına tercih ederim.
Ben olamam ya. Ha tavuk hic yemem. Ama kirmizi ete hayir diyemiyorum maalesef.
Ya chess şimdi konunun iki boyutu var.
Vejetaryen/vegan menü istemeleri birinci boyut, talep edebilirler. Taleplerinin kabul edilmesi ikinci boyut. Eğer sen talebi kabul ediyorsan bunu yerine getirmekle mükellefsin. Eğer tamamıyla yerine getirmeyeceksen kabul de etmeyeceksin.
İngiltere'de bir üniversite helal/koşer yemek vermeyi kabul edip taahhüt etse ama yemekten domuz yağı çıksa ne olur? Mantık aynı mantık, sen yemeği belli bir grubun tercihlerine göre hazırlamayı baştan kabul ediyorsan, o tercihler doğrultusunda hazırlamak zorundasın.
Evet, her hayvansal ürünün yerini tutan alternatif besinler mevcut.
Vegan olmak "maddi" açıdan zorlasada, vejetaryenlik tersine bütçeni sağlama almanı bile sağlıyor.
İnternet üzerinden vegan yiyecek satan siteler var, fakat çok pahalılar.
Bunun sebebide talebin çok az, hatta yokluk derecesinde olması.
Ve kesinlikle hayır, protein eksikliği yaşanmıyor.
Çok sayıda vegan oyuncu, sporcu ve ünlüler var.
Sağlıklarını tehlikeye asla atmayacak insanlar bunlar.
Ki, hayvansal ürünlerin insan için ne kadar zararlı olduğunu kanıtlayan bilimsel makalelerde var.
Bunları istemen halinde sana gönderebilirim.
Hepsinden öte, insan kendini değil, karşısında ki güçsüz, savunmasız canlıyı düşünmeli.
Özel mesaj olarak gönderiyorum.Rica etsem gönderebilir misiniz o makalelerden bir kaçını müsait olduğunuzda yani ne zaman olduğu önemli değil bekleyebilirim.Bir süredir vejeteryanlıkla ilgili şeylere bakıyorum da açıkçası veganlık konusu açılınca merak ettim onu da bir okumak isterim.
Dünyada geçimini kadın ticaretinden, uyuşturucu satışından, kaçakçılıktan, kara para aklamaktan kazanan, hatta öyle ki bulunduğu bölgede tersi bir işi, uğraşı olan insanın bulunmadığı ülkeler, şehirler de var.Veganlar sağlık açısından değil de hayvan hakları olarak veganlığı tercih ediyor.
Hayvanlar yaşasın, kesilmesin, ineklerin memeleri kendi yavrularının dokunmayın, yumurtalar civciv olsun diyedir vs vs.
Onlara saygı duymakla birlikte yeryüzünde herşeyin yaratılmasının bir sebebi var. Dünyada geçimini inek etinden, sütünden, peynir yaparaktan, yumurta sataraktan sağlayan milyonlarca insan var. Şimdi böyle romantik olup, çiftçiler hobi olsun diye hayvan beslesin öyle mi? Ne etini alacak, ne sütünü, sonra tavukların ne etini alacaksın ne yumurtasını, sadece besleyeceksin. Efendim çiftçilik ölsün yani, bu kadar köylü de ne iş yaparsa yapsın. Haa sonra bu hayvanların nüfusu artacak, ortada ot kalmayacak, çiftçiler hobi olarak besledikleri hayvanların otunu yemini karşılarken iflas edecek ama veganlar mutlu olacak.
Bilimsel olarak bir çocuğun et yemesi, yumurta yemesi, süt içmesi hem zeka hem beden gelişimi için önemli. Birçok hayvansal gıdanın alternatifi yok, az et yiyen çocuklarda çok ciddi hastalıkla rortaya çıkıyor. Koskoca insanlar yemezse yemesin ama çocuklar için bunlar şart. Ayrıca evde beslediğiniz evcil hayvanların tükettiği mamalarda da gerçek et ve tavuk kullanılıyor, onlarca vegan bu mamaları hayvanlarına veriyor ama neymiş inekler yaşasın.
Efendim dünyada bir denge var, bu denge de bazı hayvanlar tüketilir, yenisi doğar. Ve insan ilk yaratıldığından beri etçildir, et yemeyi avlanarak öğrenmiştir, romantik akımlarınızı kendi içsel dünyanızda yaşayın, yaşamayın demiyoruz ama milletede vampir muamelesi yapmayın ya da kurban bayramı gibi hassas noktalara sarmayın.
Dünyada geçimini kadın ticaretinden, uyuşturucu satışından, kaçakçılıktan, kara para aklamaktan kazanan, hatta öyle ki bulunduğu bölgede tersi bir işi, uğraşı olan insanın bulunmadığı ülkeler, şehirler de var.
Bu, işlenen cinayetin savunması olabilir mi? Ya da bu insanlara "suçlu" diyerek romantik birer hayalperest mi olmuş oluyoruz?
http://vegetarian4life.tripod.com/zararlari.htm
Bu linkteki makalenin "toprak" başlığı sonrasını okursan, hayvan ticaretinin durmasıyla sayının artacağını değil, tersine kazanılacak boş alan ve para ile insanların refah düzeyinin artacağını görmüş olursun.
Sen sanıyormusun ki, yeddiğiniz hayvanlar doğal yollarla çoğalıyor ve sizde yiye, yiye bitiremiyorsunuz?
Doğal yolla çoğalan hayvanların sayısı, tek bir amerika'yı doyurmaya yetmeyecek oranda, biliyor musun?
Et ve yumurta gibi besinleri karşılayacak alternatifler mevcut.
Her geçen gün vegan çocuk sayısı artıyor ve sağlıkları açısından herhangi bir sıkıntı yaşanmadı.
Hayır, insan etçil değildir. Süregelen her olayı "insan doğasına" atfetmek, her suçu meşrulaştırmaktır.
İnsan doğası gereği katildirde, hırsızdırda vb. Bir başka kişinin zarar verici bir eylemi sürdürüyor olması, kendi üzerimizdeki sorumluluğu ortadan kaldırmaz.