Boğaziçi Üniversitesi’nde vegan yemek skandalı

Kesinlikle haklısın .
Yemek konusunda tuhaf bir toplumuz zaten .
Fazla ısrarcı olmayı iyi bi şey sanıyoruz .

Ben ondan yemiyorum diyen birine "aaaa bu yenmez mi" baskısı çok saçma .

Ben ondan yemiyorum diyorsa , vardır bir bildiği ... Hastalık sebebi olabilir , inanç olabilir , damak tadına uymamak olabilir ... o yemekle kötü bir anısı olabilir

Birinin herhangi bir şeyi neden yemediği ile ilgilenmem ta ki o benim neden yediğimi deşip durmadığı sürece

aynen bende yanlış yönlendirmek istemem ama kendi adıma tahıl beyin diye bi kitap okudum benim için gayet ikna edici oldu ama evdekiler tahıl yiyor, bulgur pilavı, makarna vs... sadece ekmek almıyoruz

Şimdi bir kursa gidiyordum, bunlar her hafta gün tarzı bir şeyler getirip yiyorlardı. Ama hep kek, poğaça falan, bana uygun değil. Her hafta reddettiğim için alınanlar olmuştu. Hatta bir kesim insan yemekleri ile ilgilenmediğim, vampir olduğumla alakalı oldukça yaratıcı iddialar ortaya atmıştı

Cidden ben de ilgilenmem, kim ne yerse yesin. Ben de açık fikirliyim bu konuda, yemediğim şeyler hariç engeli yoksa bir yiyeceği denerim de. Mesela suşi falan denedim yani.

aynen bende yanlış yönlendirmek istemem ama kendi adıma tahıl beyin diye bi kitap okudum benim için gayet ikna edici oldu ama evdekiler tahıl yiyor, bulgur pilavı, makarna vs... sadece ekmek almıyoruz
Ben makarna da yemiyorum
Un yoksa her türlü yok bende

geçen sayfalarda onu yazdım, gluten sorunu daha büyük bi sorun yoğurttan, bu konu içinde bişeyler yapılsa ya
Ah onu demeyin hiç...
Gluten alerjim var.çolyak hastasıyım.. bu surece alisana kadar ve en zoru çevremi alistirana kadar neler cektim insanlardan...bilinçsiz insanlar mi dersin, size veremli gibi bakanlar mi, alerjik rahatsızlığın adını bırak hastasinda olduğunun teşhisini koyamayan doktorlar mi..
Çolyakla ilgili hastalara ne kolaylık sağlanıyor? Bunun için ne çalışmalar yapılıyor? Hepsi yetersiz tabiki...aralarında çolyak hastası olan arkadaşları için o kadar duyarlilar mi acaba? Bogazicinde bu hastalıktan mağdur olan hiç mi arkadaşları yok?? Yoğurt meselesinden daha ciddi durumlar var maalesef...

Vegan, vejeteryen arkadaşlar önce rüyalarında zevkle iskender yemeyi görmeyi bıraksın sonra realitedeki sorunlara baş kaldırsın. Rüyalarımızdan da sorumluyuz sonuçta. Samimi gelmiyorsunuz böyle!!!

(Arkadaşım Tuğçe lafım sana asdfghjk.)

Bence de!! Herseyi guzelcene de bellirlemissin!

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…