Ya tüm veganlar böyle mi bilemiyorum, öyle çok kişiyle tanışmadım ben.
Katil ilan edenler de var, ama bir yandan vegan olanlarla dalga geçenler de mevcut.
Mesela kendimden örnek vereyim, bana poğaça ikram ediyor birisi. Teşekkür ediyorum, ısrar ediyor, sebebini söylüyorum. Ve cevabı, off ya bu yenmez mi, şu tatdan mahrum olman ne acı. Ya zaten bayılsam yerim o poğaçayı, ne mahrumluğu ya? Cidden sinir bozucu oluyor. O vegan da ete bayılsa yer zaten.
4 yıl falan oldu ekmek yemiyorum. Ama doyuluyor, sadece tersine inandığımız için doymayacağımızı sanıyoruz o kadar.
Yanlış yönlendirmek gibi olmasın da benim için de gerekli bir şey değilmiş. Yemediğimi duyanlar başlıyor vitaminsiz kalırsın, saçın dökülür, buran kırılır bilmem ne diye de bir şey olduğu yok yani. Gayet iyiyim :)
Şimdi bir kursa gidiyordum, bunlar her hafta gün tarzı bir şeyler getirip yiyorlardı. Ama hep kek, poğaça falan, bana uygun değil. Her hafta reddettiğim için alınanlar olmuştu. Hatta bir kesim insan yemekleri ile ilgilenmediğim, vampir olduğumla alakalı oldukça yaratıcı iddialar ortaya atmıştıKesinlikle haklısın .
Yemek konusunda tuhaf bir toplumuz zaten .
Fazla ısrarcı olmayı iyi bi şey sanıyoruz .
Ben ondan yemiyorum diyen birine "aaaa bu yenmez mi" baskısı çok saçma .
Ben ondan yemiyorum diyorsa , vardır bir bildiği ... Hastalık sebebi olabilir , inanç olabilir , damak tadına uymamak olabilir ... o yemekle kötü bir anısı olabilir
Birinin herhangi bir şeyi neden yemediği ile ilgilenmem ta ki o benim neden yediğimi deşip durmadığı sürece
Ben makarna da yemiyorumaynen bende yanlış yönlendirmek istemem ama kendi adıma tahıl beyin diye bi kitap okudum benim için gayet ikna edici oldu ama evdekiler tahıl yiyor, bulgur pilavı, makarna vs... sadece ekmek almıyoruz
Ah onu demeyin hiç...geçen sayfalarda onu yazdım, gluten sorunu daha büyük bi sorun yoğurttan, bu konu içinde bişeyler yapılsa ya
Ah onu demeyin hiç...geçen sayfalarda onu yazdım, gluten sorunu daha büyük bi sorun yoğurttan, bu konu içinde bişeyler yapılsa ya
Hayır veganlar hayvansal hiçbir gıda tüketmez, Vejeteryanlar sadece et yemez.Şimdi hayvansal hiç bir gıda yemiyormu bu kişileryoğurt yağ falan
Hayır annem hiç bir şekilde ağzına sürmüyor. 55 yaşında kadının marjinallikle işi olmaz bence ???Vegan filan hikaye aslında marjinal olmak için öyle takılıyorlar yoksa gizli gizli iskender kebabı götürdüklerine eminim :)))
Hayır annem hiç bir şekilde ağzına sürmüyor. 55 yaşında kadının marjinallikle işi olmaz bence ???
Evet, her hayvansal ürünün yerini tutan alternatif besinler mevcut.
Vegan olmak "maddi" açıdan zorlasada, vejetaryenlik tersine bütçeni sağlama almanı bile sağlıyor.
İnternet üzerinden vegan yiyecek satan siteler var, fakat çok pahalılar.
Bunun sebebide talebin çok az, hatta yokluk derecesinde olması.
Ve kesinlikle hayır, protein eksikliği yaşanmıyor.
Çok sayıda vegan oyuncu, sporcu ve ünlüler var.
Sağlıklarını tehlikeye asla atmayacak insanlar bunlar.
Ki, hayvansal ürünlerin insan için ne kadar zararlı olduğunu kanıtlayan bilimsel makalelerde var.
Bunları istemen halinde sana gönderebilirim.
Hepsinden öte, insan kendini değil, karşısında ki güçsüz, savunmasız canlıyı düşünmeli.