Güve bu. Açıkta olan bakliyat, tarhana, makarna, kuru meyve gibi gıdarda ürerler. Eğer kuru gıdaların içinde böcek, kurt veya kepeklenme varsa direk atın. En temiziMerhaba hanımlar,
Ailemin evine geldim, bir müddet kalacağım. Geldiğimde her yerde bu küçük böceklerden gördüm. Kullanılmayan bir oda var, geldiğimizde biz kalıyorduk. Yerleşmek için kanepeyi çekmemle yerde en az 50-60 tane ölü böceği görmem bir oldu.
Gece temiz olan salonda kaldık. Sabah uyandığımda çarşafın üzerinde bir tane canlı yakaladım. Isırma, kaşıntı vs gibi bir şey yapmıyorlar. Zaten dokununca bile ölüyor. Uçan bir böcek ama bu konuda pek de becerikli sayılmaz :)
Daha önce bunun ne olduğunu gören bilen var mı? Çözüm önerileriniz nedir?
Evi dip köşe süpürüp sileceğim zaten fakat sorunun kaynağını bilmek istiyorum. Lütfen yardım edin, teşekkür ederim
Plastik kap icinde bulunan ne varsa çöpe atın. Abuc cubur, paketli gida bunlarin hepsi cope gidecek. Ondan sonra satin aldiginiz her gıdayı (mesela makarna) buzdolabina koyacaksiniz. Benim evde de vardi. Bocek ilaçlaması yapan sirketleri aradim, ilaclara karsi dayaniklilar dediler. Tek tek larvalarini bulup öldürdükten sonra kurtuldum. Internette naftalin falan yaziyor ama naftalinle dans ediyordu benimkilerBakliyatı buldum: kuru fasülye. Attım sağı solu da kontrol ettim. Yarın da her şeyi kaldırırım inşallah tertemiz olur. İlaca gerek kalmamasına sevindim oğlum her yere elini sürer evde onu kontrol etmem çok güç olurdu.
Lavanta ve çırayı da ilk kez duydum. Bugün bakayım. Lavanta derken kurutulmuş olanından bahsediyorsunuz değil mi?Temizlik yeterli olur birde çıra alıp koyun temizlikten sonra lavanta çıra bunların kokusuna gelmiyor süpürge ile iyice süpürün sonra silin sirkeli su ile en sonda çıra ya da lavanta felan koyun gider.
Cam kavanozları döküp kontrol edip tekrar koymam yeterli olur öyleyse değil mi?Tahta kurusu değil , içiniz rahat olsun.
Fasulyede üremişler , siz de bulup atmışsınız. Babanızın erişemediği yerleri süpürüp , silersiniz sorun çözülür.
Aileniz diğer bakliyatlarını cam kavanozda saklıyormuş zaten. Bakliyatların içine tuz ve defne yaprağı koymanızı önermiyorum. Yaprak kendine has kokusunu veriyor , pişen gıdada da kokusu hissediliyor. Bu şekilde saklama yapmayı ilk kez deneyen bir arkadaşımın eşi , kokusu sebebiyle ; o bakliyatların hiçbirini yememişti.
Bakliyatların içine tuz koyunca da doğal yapıları bir miktar etkileniyor. Kullanacak kişi bakliyattaki tuzu arındırmak için çok iyi yıkamalı. Aileniz bakliyatları fazla miktarda almıyorsa , saklamak için içlerine tuz ve defne yaprağı koymanıza gerek kalmayacaktır.
Çok güldüm yaEvet bizim köyde var o böcükten. Yeşil olur eskaza dokunursanız eliniz acayip kötü kokar. Bu sene minnak yeğenim tutmuş yemek üzereyken elinden zor kurtardık ama yeğenimin elini bir müddet öpemedim, yıkamamıza rağmen sanki koku gitmiyor gibiydi. Neyse ki böcek hayatta, sanırım bizim eve bir müddet uğramaz
Evet çok iğrenç bir koku. Ama bizim tatlı güvelerimiz kokmuyorYeşil olan böcek farklı. O böcek tüm yeşil bitkiler gibi kokuyor ; bulaşık deterjanı elde kalan kokuyu çıkarıyor.
VaoooovSizin böceklere rakip buldum
Kuru fasülyeden çıktılar.Güve.Evde bir bakliyat guvelenmis olabilir.
Açık olan her şeyi atacağım. Zaten bir paket makarna ve birkaç gevrek dışında bir şey yok açıkta. Riske girmemek en iyisi. Ben gittikten sonra tekrar çoğalırlarsa babam temizleyemez.Güve bu. Açıkta olan bakliyat, tarhana, makarna, kuru meyve gibi gıdarda ürerler. Eğer kuru gıdaların içinde böcek, kurt veya kepeklenme varsa direk atın. En temizi
Larvalarını nasıl bulacağım? Kulağa korkunç geliyor. Of ya.. tavanda bile varlar.Plastik kap icinde bulunan ne varsa çöpe atın. Abuc cubur, paketli gida bunlarin hepsi cope gidecek. Ondan sonra satin aldiginiz her gıdayı (mesela makarna) buzdolabina koyacaksiniz. Benim evde de vardi. Bocek ilaçlaması yapan sirketleri aradim, ilaclara karsi dayaniklilar dediler. Tek tek larvalarini bulup öldürdükten sonra kurtuldum. Internette naftalin falan yaziyor ama naftalinle dans ediyordu benimkiler
Ayip etmissinSanırım bu bakliyat güvesi. Bir bez torbada geçen sene aldığı kuru fasülye duruyormuş. Onun üstünde yüzlerce var. Hemen attım çöpe. Ayıp etmemişimdir inşallah
Beyaz oluyorlar gormek zor. Koza gibi birseyin icinden cikiyorlar genelde kuytu koselere yapiyorlar, dolap iclerinin köse kısımlarına bakin. Larvalar kucuk tirtila benziyor cok dikkatli bakmaniz lazim her yere, onlar geziyor maalesefLarvalarını nasıl bulacağım? Kulağa korkunç geliyor. Of ya.. tavanda bile varlar.
Kapalı kapların içine de giriyorlar. Kayınvalidemin evinde kapalı bakliyat kavanozlarını açınca içinden güveler uçuyordu.Açık olan her şeyi atacağım. Zaten bir paket makarna ve birkaç gevrek dışında bir şey yok açıkta. Riske girmemek en iyisi. Ben gittikten sonra tekrar çoğalırlarsa babam temizleyemez.
Bilemedim..Ayip etmissinbir döşek yastik bir kapta onlara biraksaydin. Yerinimi daralttilar bee koskoca evde
Şu an için yok ama offff . İnşallah yoktur. Gözümden kaçmamış olmasını umuyorum.Kapalı kapların içine de giriyorlar. Kayınvalidemin evinde kapalı bakliyat kavanozlarını açınca içinden güveler uçuyordu.
Midem kalktı ya.. anladım demek istediğinizi. Henüz görmedim inşallah görmem deBeyaz oluyorlar gormek zor. Koza gibi birseyin icinden cikiyorlar genelde kuytu koselere yapiyorlar, dolap iclerinin köse kısımlarına bakin. Larvalar kucuk tirtila benziyor cok dikkatli bakmaniz lazim her yere, onlar geziyor maalesef
Ona çok benziyor. Hareket de etmiyor diyorsunuz. İyice silmişsinizdir zaten yerleri sirke ile. Yoksa yumurtaları da kalır onların. Nasıl farketmemişler ki o kadar çoğalana kadar.Gerçekten mi? Kanepeler iki yıllık. Daha önce hiç tahta kurusu görmedim.
Hayır benzemiyor. Tahta kurusunun poposunun ucu sivri (resmini ekledim), ayrıca uçamıyorlarmış. Resimdeki böceğin poposunun ucu sivri değil, düz, o insan poposuna benzettiğiniz çatal da kanatlarının çizgisi. Uzaktan yakından alakası yok, bir tek rengi aynı.Ona çok benziyor. Hareket de etmiyor diyorsunuz. İyice silmişsinizdir zaten yerleri sirke ile. Yoksa yumurtaları da kalır onların. Nasıl farketmemişler ki o kadar çoğalana kadar.
Yaşamsal döngüleri var. Her zaman bu şekilde görünmezler. Bu en yaşlı olanıdır muhakkak. Hareket etmiyor dedi konu sahibi de.Hayır benzemiyor. Tahta kurusunun poposunun ucu sivri (resmini ekledim), ayrıca uçamıyorlarmış. Resimdeki böceğin poposunun ucu sivri değil, düz, o insan poposuna benzettiğiniz çatal da kanatlarının çizgisi. Uzaktan yakından alakası yok, bir tek rengi aynı.