• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Böbrek Nakli ve Hamilelik

Eşinde sende çok düşünmemeye çalışın inanın düşündükçe hiç olmuyor umudunu yitirme Rabbim doğru zamanda onu size gönderir merak etmeyin benim çok tanıdığım var nakil sonrası evlatlarını kucaklarına alan içini ferah tut🤗🤗 Birde doktorun hamilelik planlamada 4 ay öncesi ilaç değişikliği yapıyor sana yaptı mı acaba?
Yapti canim. Tacrolimus devam ediyor, cellcept degisirdi Imurel verdi. Birde prednisolon diye bir hap var onu verdi.

Haplari degistirdikten sonra 3 ay beklememi istedi. Bizde 3 aydan sonra denemelere basladik ve bu 4.ncu ayimizdi - hayirlisi olsun insallah🥰

Sende ne gibi degisiklik yapti?
Ve bu arada folik asit aliyormusun, doktorum bana bu konuda birsey soylemedi.

Yapti canim. Tacrolimus devam ediyor, cellcept degisirdi Imurel verdi. Birde prednisolon diye bir hap var onu verdi.

Haplari degistirdikten sonra 3 ay beklememi istedi. Bizde 3 aydan sonra denemelere basladik ve bu 4.ncu ayimizdi - hayirlisi olsun insallah🥰

Sende ne gibi degisiklik yapti?
Ve bu arada folik asit aliyormusun, doktorum bana bu konuda birsey soylemedi.
Ben şuan prograf(tacralimus),ımuran birde deltacortril kullanıyorum. Myfortic kullanıyordum daha önce ımuranla değiştirdi doktorum.
Folik asit hamile kalınca veriliyor canım ama istersen yinede bir doktoruna bir sor. Geri kalan herşey yolundaysa gerisi Rabbime kalmış canım.
Birde biz doğumumuzu erken yapıyoruz yani bende yeni öğrendim bebeği son güne kadar bekletmiyorlar böbreğe ağırlık yapmasın diye. Buda küçük bir not olsun🤗 Gerçi doktorun anlatıyordur bunları 😊😊

Ben şuan prograf(tacralimus),ımuran birde deltacortril kullanıyorum. Myfortic kullanıyordum daha önce ımuranla değiştirdi doktorum.
Folik asit hamile kalınca veriliyor canım ama istersen yinede bir doktoruna bir sor. Geri kalan herşey yolundaysa gerisi Rabbime kalmış canım.
Birde biz doğumumuzu erken yapıyoruz yani bende yeni öğrendim bebeği son güne kadar bekletmiyorlar böbreğe ağırlık yapmasın diye. Buda küçük bir not olsun🤗 Gerçi doktorun anlatıyordur bunları 😊😊
Canim benim bilgilendirdigin icin cok tesekkur ederim❤❤

Merhaba bende bende böbrek nakilli gebeyim 31 hastaligim sadece nakil değil mesane problemlerinde var ayrıca çift rahimliyim doktor hamile kalman imkansız dedi tüp bebek deneyecektim nefrodan onay aldım ilaclarim değişti tam başlayacaktım tedaviye hamile olduğumu öğrendim Rabbim size de en uygun zamanda nasip etsin inşallah 🥰

Ben de protein kaçağı var deltacortril kullanıyorum doktor cellcept yada myfortic e geçelim dedi anne olmak çok istiyorum bu ilaçları kullanırken hamile kalabilir miyim zararı olurmu bilen varmı

Ben de protein kaçağı var deltacortril kullanıyorum doktor cellcept yada myfortic e geçelim dedi anne olmak çok istiyorum bu ilaçları kullanırken hamile kalabilir miyim zararı olurmu bilen varmı
ben böbrek nakilli degilim fakat akciğer nakilli olduğum için biliyorum bu yurt dısında da böyle hamıle kalmak istedıgınızden 8 hafta öve celceft ve ya myfortıc hangısını kullanıranız kullanın bırakmak zorundasınız doktorunuz onların yerıne baska ilac verecektır. o ilacların cocukda ciddi saglık sorunları yaratabılcegı makalesı var.

Back