Bebek Beslenmesi blw yöntemiyle ek gıdaya geçiş

Bebek Beslenmesi, Ek Besin Önerileri, Mamalar, Anne Sütü, 3 yaştan büyük çocukların çok yeme ya da yememe, obezlik, iştahsızlık, okulda beslenme, beslenirken dikkat edilecek konuların yani her türlü yeme problemlerinin paylaşıldığı alan.
Kuru erik ve günkurusuna bayıldı kızım :dondurma:
Salı günü yoğurtla giriş yapacağız hayvansal gıdalara bakalım :spor:
Bugün BLW de 27. Gün olmuş zaman gerçekten çok çabuk geçiyor. :KK55:
Bu topikte BLW mezuniyetlerimizi de kutladığımız günleri görelim inş:KK52:
Veririz tabi ya, kendi kendilerine yerler yemeklerini misler gibi biz de keyfini süreriz :-)
Alıştı mı yemek yemeye? Karnını doyurur mu artık?

Büyük gün geldi neyle başlıyorsunz :KK49:
Balkabağıyla başladık :-)

Veririz tabi ya, kendi kendilerine yerler yemeklerini misler gibi biz de keyfini süreriz :-)

Nasıldı? Güzel güzel yedi mi? Yoksa bizimki gibi nefret mi etti :KK70:
İlerde tekrar deneyeceğim sanırım bal kabağını ya yedi sayılmaz :KK70:

İlk blw deneyimimizi yaşadık, 2 kusma 3 öğürmeyle ilk öğünü kapattık. Balkabağıyla başladık, ilk başta dokunmadı sonra dokundu ağzına götürmedi baktım ağzına götürmeye niyeti yok, küçücük bir parça ağzına koydum alerjisi varsa belli etsin diye. Çiğnedi çiğnedi çiğnedi kustu. Biraz sonra tekrar verdim bir pürçük yine çiğnedi yine kustu. Sonra kendi bir parça ısırdı çiğnedi çiğnedi öğürdü ama kusmadı. İlk gün için biraz mesafeli yaklaştı eminim ilerleyen günlerde daha güzel tepkiler verecektir :-)

İlk 45 gün tadım günleri ya hani gerçekten sadece tadım yapıyor bebeler çünkü önlerindekini yiyecek olup karın doyurduğunu zamanla anlayacaklar. Yaşadıkça anlarsın kuzum ne demek istediğimi :KK54:

Balkabaklarını önüne koydum ama önlüğünü yemekle meşgul olduğu için eline vermem gerekti :KK70: sonra ağzına götürdü ısırdı bir iki kez öğürdü ben tabi ufak çaplı kalp krizi geçircektim sonra tükürdü. Isırmayı ve kemirmeyi çözdü ama sanırım yutmadı hep ısırıp tükürdü. Yiyip yemediğinden nasıl emin olcam bilmiyorum :) . Bir de dışı kaygan tutması zor oluyor ve elinde kırıldı sürekli kabaklar
Canım bezi meselesini söylemişler zaten :KK48: ben tutması konusunda tost makinesi önerebilirim. Ben pek haşlama yapmıyorum artık. Tost makinesinde olumca daha kuru oluyor daha rahat tutuyor. Yanlış hatırlamıyorsam @Cedric_CT denemişti bal kabağını tost makinesinde. :KK72:

Kızlar patatesin 2.günü fırında denedim. Çok daha iyi oldu. Burda anlattığınız gibi elma dilim doğradım çok çok az zeytinyağı sürdüm fırına attum kenarlarındaki sert yerleri ayırıp verdim. Arada da kefir verdim daha rahat yedi. :kk77::dondurma:
Yarın için de rendeleyip az zeytinyağında çevirsem üzerine bir yumurta sarısı kırsam nasıl olur sizce? :KK58:

Kızlar patatesin 2.günü fırında denedim. Çok daha iyi oldu. Burda anlattığınız gibi elma dilim doğradım çok çok az zeytinyağı sürdüm fırına attum kenarlarındaki sert yerleri ayırıp verdim. Arada da kefir verdim daha rahat yedi. :kk77::dondurma:
Yarın için de rendeleyip az zeytinyağında çevirsem üzerine bir yumurta sarısı kırsam nasıl olur sizce? :KK58:
Benim bile canım çekti güzel olur bence :KK70::KK70:

Benim bile canım çekti güzel olur bence :KK70::KK70:

Benim de canım çekti valla :KK70:

biz de balkabagi ile basladik bugun. once yarisina kadar agzina sokarak 1-2 dk kadar emdi. hatta isirip koparacak diye odum patladi koca parcayi :KK70: sevdi diye dusundum cok mutlu gorunuyordu emerken. sonra pek agzina goturmeye tenezzul etmedi eliyle oynadi. sanirim minik de olsa hic parca yutmadi. ogleden sonra tekrar verecektim ama misafir geldigi icin kaldi mecburen. bakalim yarin nasil gececek.

X