Bebek Beslenmesi blw yöntemiyle ek gıdaya geçiş

Bebek Beslenmesi, Ek Besin Önerileri, Mamalar, Anne Sütü, 3 yaştan büyük çocukların çok yeme ya da yememe, obezlik, iştahsızlık, okulda beslenme, beslenirken dikkat edilecek konuların yani her türlü yeme problemlerinin paylaşıldığı alan.
Ay hadi atlatın şu aşıları falan başlayın da renklensin şuralar :) sıkıldım valla tek başıma tadım günleri hiç keyifli değil :kk77::KK49:
Bizimki bugün avokado yedi. Son hali çok komikti. Adeta bir shrek :oha::KK70: çok tatlılar yaa :KK36:
Valla sabırsızlanıyorum ben de :KK37:
Aşıdan sonra başlayacağım haftasonu olsun istiyorum o yüzden bize daha 2 hafta var:KK73: büyük heyecanla okuyorum ama sizi:KK15:

Bende dun asi yaptirdim ama cok sukur ates ve huzursuzluk yapmadi rahat atlattik. Ama biz ek gida da sikintiliyiz. Yemiyor kizim ne blw usulu ne klasik usul. O yuzden bir sure ara verdim bir kac gun sonra brokoli deneyecegim bakalim

Biz de başladık ek gıdaya kızlar 2.günümüzdü bugün..bal kabağını buharda yumuşattım eliyle tutabiliyordu fakat elinde çabuk dağıldı sanırım fazla mı kaldı bilmiyorum her tarafımız bal kabağı oldu ama çok eğlenceliydi çok fazla yemedi ağzında tuttu çıkardı.İlk gün 1 kere verdim bugün iki kere.Sanki alerjimiz oldu gibi ama emin değilim akşam yanakları kızardı ve iki kere yeşil kaka yaptı birisi mukusluydu birisinde bal kabakları kalıntıları vardı..Öncesinde de yeşil mukuslu kaka yapardı bazen doktorumuz kan olmadıkça önemsememişti kafam karıştı ara versem mi yarın da denesem mi bilemedim

snglylmzcskn snglylmzcskn canım merhaba. Burda olmana çok sevindim :) bizim bugün avokado tafımı vardı. Gayet güzel yedi maşallah. Ama sonra yüzünde iki yerde hafif kızarıklık oluştu geçti. Akşam kaka yaptı sıkıntı yoktu. Bu kızarıklıklarda sıkıntı yok değil mi? Yarın tadıma devam?
Canım yeni gördüm. Kızarıklıklar da alerji belirtisi. Eğer yedikten kısa süre sonra oluşup yok oluyorsa da alerjisi belirtisi. Avokado biraz değişik bir meyve, bazısını fışkırarak kusturuyor bazısında kızarıklık bazısında kabız yapıyor. İstersen başka meyveye geç bir müddet sonra tekrar denersin :KK200:

Biz de başladık ek gıdaya kızlar 2.günümüzdü bugün..bal kabağını buharda yumuşattım eliyle tutabiliyordu fakat elinde çabuk dağıldı sanırım fazla mı kaldı bilmiyorum her tarafımız bal kabağı oldu ama çok eğlenceliydi çok fazla yemedi ağzında tuttu çıkardı.İlk gün 1 kere verdim bugün iki kere.Sanki alerjimiz oldu gibi ama emin değilim akşam yanakları kızardı ve iki kere yeşil kaka yaptı birisi mukusluydu birisinde bal kabakları kalıntıları vardı..Öncesinde de yeşil mukuslu kaka yapardı bazen doktorumuz kan olmadıkça önemsememişti kafam karıştı ara versem mi yarın da denesem mi bilemedim
Kızarıklıklar da alerji belirtisi. Eğer kızarıklıklar ve yeşil kaka geçtiyse başka sebzeye geçin lütfen :KK200:
Genel olarak eğer bebeğiniz yeşil bir şey yemediyse yeşil kaka yapmasının sebebi başkadır. Kan ilaçları? Alerji? Mutlaka bir sebebi vardır. Bunu bulmak maalesef anneye kalıyor.
Mukuslu kaka da alerji belirtisi :KK200:

Kızarıklıklar da alerji belirtisi. Eğer kızarıklıklar ve yeşil kaka geçtiyse başka sebzeye geçin lütfen :KK200:
Genel olarak eğer bebeğiniz yeşil bir şey yemediyse yeşil kaka yapmasının sebebi başkadır. Kan ilaçları? Alerji? Mutlaka bir sebebi vardır. Bunu bulmak maalesef anneye kalıyor.
Mukuslu kaka da alerji belirtisi :KK200:

Alerjik ve hassas bir cilt yapımız var bizim.Korkuyorum besin alerjisi çıkacak diye de.Fakat bizde yedikten hemen sonra değilde 2 3 saat sonra kızarıklık oluştu ve baya geçmedi akşam sabah geçmişti..
Sanırım yeşil kaka benim yediklerimle alakalı da olabilir..Doktorumuz da çok önemsememişti bu durumu öncesinde ben de hiç diyet yapmadım o yüzden.Şimdi alerji doktoruna mı götürsem diye düşünüyorum

Kizlar biz ek gidaya aksam 8 de baslasak olur mu? Esim evde yokken kendim korkuyorum esim de o saatte geliyo ama cok mu gec :/

Haftasonu sehir disina cikicaz maalesef gittigimiz yerde yapamam mama sandalyesi vs yok :/
Biz akşam verdik 3.günümüz.
Problem yok gibi sabah uyandığında alerji belirtilerini gözlemlemeye çalıştım.
Aynı şekilde ben de tek iken çekindiğim için akşamları tadım yaptırıyorum.
Balkabağı ile başladık bu akşam brokoliye geçtik.
Böyle böyle cesaretim geliyor gibi, yakında tek başınayken de veririm böyle giderse.

Biz akşam verdik 3.günümüz.
Problem yok gibi sabah uyandığında alerji belirtilerini gözlemlemeye çalıştım.
Aynı şekilde ben de tek iken çekindiğim için akşamları tadım yaptırıyorum.
Balkabağı ile başladık bu akşam brokoliye geçtik.
Böyle böyle cesaretim geliyor gibi, yakında tek başınayken de veririm böyle giderse.
Tesekkur ederim canim deneyeyim ben de o zaman insallah cikmaz alerji.

Canım ben bir kere veriyorum yeterince yiyor çünkü :KK70: ama az yiyorsa istersen tekrarlayabilirsin. Amaç ek gıdayla karın doyurup anne sütünü azaltmamak.
Su bizde sorun içiremiyorum hiçbirşekilde. Son çare tadım için alfığım minik bardakla denedim onla içti biraz.
Anladim canım bende tek öğün veriyorum da acaba az mi gelir diye düşündüm o yüzden sordum:) bizimki biberonu elinde tutmak istiyor eline verince her yerini su yapıyor heralde iciyor o sira biraz:)

Kızlar ek gidada yedikleri tuvaletinden çıkması kötü bir şey mi? Brokoli veriyorum 3 gündür tuvaletinde minik minik çıktı hep ondan önce de kabak yediginde ya da havucta da küçük küçük çıkmıştı

Kızlar ek gidada yedikleri tuvaletinden çıkması kötü bir şey mi? Brokoli veriyorum 3 gündür tuvaletinde minik minik çıktı hep ondan önce de kabak yediginde ya da havucta da küçük küçük çıkmıştı
Çok güzel birşey canım. Dans etmelik birşey blw için :KK73: yediğinden emin oluyoruz görünce :KK70:

Kizlar bugun tam 180. gun ve tek basimayken cesaret edip bal kabagini buharda haslayip verdim. Ama cok haslamisim sanirim, oglum eliyle tutunca direk dagildi. Parcalarini agzina goturdu minik minik. Ben de biraz agzina verdim alerji testi icin. Agzinda cigner gibi yapti yedi ama pek sevmedi sanirim :)
Ben bu ayari nasil tutturucam ya :KK43: aksam tekrar denemek istiyorum. Iki parmak arasinda ezilecek kivama getirmistim aslinda neden boyle oldu ki :63:

Kizlar bugun tam 180. gun ve tek basimayken cesaret edip bal kabagini buharda haslayip verdim. Ama cok haslamisim sanirim, oglum eliyle tutunca direk dagildi. Parcalarini agzina goturdu minik minik. Ben de biraz agzina verdim alerji testi icin. Agzinda cigner gibi yapti yedi ama pek sevmedi sanirim :)
Ben bu ayari nasil tutturucam ya :KK43: aksam tekrar denemek istiyorum. Iki parmak arasinda ezilecek kivama getirmistim aslinda neden boyle oldu ki :63:
Hiç buharda pişirme yapmadığım için farazi konuşuyorum, arada pişip pişmediğini kontrol için bir parça çıkarıp deneseniz daha iyi olur mu acaba? Buharda pişerken kapak açılıyorsa denenebilir. Çatal kolayca girecek kıvama gelince alıp verebilirsiniz.
Hayırlı olsun ek gıdaya geçişiniz, ilk zamanlarda tecrübesizlikleri atlatip çabucak adapte olursunuz eminim ki :-)

Hiç buharda pişirme yapmadığım için farazi konuşuyorum, arada pişip pişmediğini kontrol için bir parça çıkarıp deneseniz daha iyi olur mu acaba? Buharda pişerken kapak açılıyorsa denenebilir. Çatal kolayca girecek kıvama gelince alıp verebilirsiniz.
Hayırlı olsun ek gıdaya geçişiniz, ilk zamanlarda tecrübesizlikleri atlatip çabucak adapte olursunuz eminim ki :-)
Evet mantikli :)) ben 10 dk hasladim sonrasinda parmagimla ezdim hah olmus dedim demek ki 10 dk cokmus :) insallah zamanla oturur duzen. Tesekkur ederim darisi basiniza :KK200:

X