- 4 Haziran 2015
- 4.620
- 20.039
- 38
- Konu Sahibi baldan_madam
Muz alerjimiz bugün alerji testiyle tescillendi. 6 ay muz avakado ananas gibi hicbir egzotik meyve yok. Oysaki ne guzel severek tadini cikara cikara yemisti
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Not: This feature may not be available in some browsers.
Üzülme canım bize de havuç yasak aynı şekilde. Geçer gider 6 ay. Koca ömürde 6 ay ne ki :) o arada başka şeyler yer kuzucuklar :)Muz alerjimiz bugün alerji testiyle tescillendi. 6 ay muz avakado ananas gibi hicbir egzotik meyve yok. Oysaki ne guzel severek tadini cikara cikara yemisti
Canım alerji testi içindiline değmiş olması bile yeterli üzülme hiç. İlk başlarda çok normalmiş bunlar üzülmeMerhaba arkadaslar. Ben iki gundur tam anlamiyla tadimlara basladim. Bal kabagi veriyordum. Ama hic bir sekilde agzina goturmuyor elini tutup ben verdigimde pir parca kopardi. Acayip purustu surati tiksinme ifadesi gordum o derece. Bir yandan cignedi bir yandan ogurdu hepsini cikardi. Ne yapacagimi bilemedim. Yanlis birsey yapiyormuyum onu da bilmiyorum. Yarin son kez sunucam tesellim en azindan alerjisi olup olmadigini gorurum en azindan diyorum
Çorbalar +9 aya uygundur. Bardakla içebilir. Kaşıkla alıp eline verip kaşıkla yemesini de izleyebilirsiniz.Blw ci anneler corbayi bebeginize nasil veriyorsunuz? Kendisi yiyemiyor yani degio mi
Nasil yani 6 aylik bebek çorba icemez mi? Blw yöntemi için mi bu?6 ay yalnızca anne sütü almış, eline aldığı kumanda telefon vb. Şeyleri yemeğe müsait, onları eline aldığında da hayır annecim o yenmez dediğimiz bunca zamandan sonra... bebeğimize birden al bakalım ye diyoruz. Endişenizi anlıyorum. Yemeyecek, büyümeyecek, anne sütü yetmeyecek.. 6 ay yeten anne sütü inanın aylarca daha götürebilir sizi.
Beklentinizi düşürün. Siz de zevk alın. Karşısına geçip hadi yavrum ye hadi ye al bakalım gibi şeyler söylemeyin. Siz de yiyin o brokoliyi. Abartarak yiyin. Kızım 11.aya yaklaştı hala işe yarıyor bu. Tiksinme öğürme gibi şeyler 1 ayda geçecek söz veriyorum
Çorbalar +9 aya uygundur. Bardakla içebilir. Kaşıkla alıp eline verip kaşıkla yemesini de izleyebilirsiniz.
T Titizz1 tecrübeli arkadaşımız açıklamış canım senin için geriye dönük aradım buldum:)Selamlar güzel anneler
Çok giremiyorum maalesef iş dolayısıyla. Ama yine de ara ara mutlaka buralardayım.
Çorbalar BLW'de +9 aya uygundur ama "OLMASA DA OLUR!". Lütfen yanlış anlamayın. Gerçekten olmasa da olur. Çorba yaptığınız malzemeleri bir düşünün. Zaten içerisinde %70-80 su olan bir şeyin faydası zararı üzerine konuşmak bence gereksiz. Boşuna mideyi dolduruyor. Bebeklerimizin midesi yalnızca yumrukları kadar. Eğer bu çocuk AÇ ya da doymuyor diye özellikle takıntılarınız varsa lütfen bebeğinizin yumruğuna bakın. 9 aylık bir bebeğin ağzından midesine kadar tüm boyu bir muzun boyutu kadar ? Yani yemek borusu falan dahil. Yani demem o ki çorba tabii ki kültürel olarak harika bir mirasımız ben özellikle bayılıyorum ve kızıma da veriyorum. Ama +9 ay itibariyle uygun. Bir de çorbanın devamında bir şeyler yemesi beklenmemeli, yani zaten içeriği %70-80 su olan bu yiyecekle bebeğinizi doyurdunuz üzerine et sote ve pilav yemesini beklemeyin. Beklentilerinizi düşürün! Bebeğin İLK 1 YIL TEMEL gıdası ANNE SÜTÜ. Yokluğunda FORMÜL MAMA. Anne sütüne en çok benzeyen ve fayda sağlayanı yine de FORMÜL MAMA. 1 Yıldan sonra formül mama kademeli olarak kesiliyor.
Yaaani işin özü, brokoli çorbası içen bir bebek mi, yoksa buharda haşlanmış brokoliyi hiç zorlanmadan yiyen bir bebek mi istiyorsunuz? Buna kararı siz vereceksiniz, bebekleriniz şuanda size uyumlu olmaya programlı. Siz yedirirseniz, sürekli sizden bekleyecek. Sabredip muradını görmek sizin elinizde.
17 temmuzlu kızım dik ayarda oturtuyoruz mama sandalyesine 10 gündür falan. Bebeğine bağlı sonuçta rahatsız olursa ağlar kaldırtır kendini sen bebişe göre hareket et benceMerhaba blwci anneler Bbende blw yontemıyle tadımları yapmak ıstıyorum ama doktorum tam oturtma dıyor bana hala siz ne zaman oturtmaya basladınız benım kı 15 temmuz dogumlu yanı pazartesi 6 ay dolacak artık oturması gerekmez mi ya
Heyy çok güzel bir haber bu çok sevindimBLW 1. Günümüz bugün
Kendi kahvaltımı da hazırladım önüme ben de kabak aldım, kızıma da sundum. Hemen atıldı tabi.
Ama kabaklar elinden kaydı. Tutmakta zorlansa da elinde ne kaldıysa ağzına götürdü. Yüz ifadesi gayet iyiydi. Sanırım ilk tadımı güzel atlattık. Akşam yemeğinde de vereceğim bakalım
Ama fırında ya da tost makinesinde mi yapsam? Ne dersiniz?
Not:Kıvamı gayet damakta ezilecek türdendi ve bütünlüğü bozulmadı haşlarken ama kızım tutamadı.
H hml2829 arkadaşımız eklemiş zaten.. ek olarak: blw de amacımız bebeklerin kensi kendilerine yemek yemelerini sağlamak. 6 aylık bebek tadımlara başlar. Kahvaltı öğünü 8.ayda başlar. +9 itibariyle 2.ana öğün gelir burada tadım yapılan şeylerden çorba yapabilirsiniz. Bardakla içirebilir kaşığı eline verebilirsiniz. Siz yedirdiğiniz sürece bu blw değildir. Burada yalnızca blw üzerine tavsiyelerde bulunuyorum ziraa başka türlüsünü bilmiyorumNasil yani 6 aylik bebek çorba icemez mi? Blw yöntemi için mi bu?
Harikaa bu uzuun yolda yılmadan devamBLW 1. Günümüz bugün
Kendi kahvaltımı da hazırladım önüme ben de kabak aldım, kızıma da sundum. Hemen atıldı tabi.
Ama kabaklar elinden kaydı. Tutmakta zorlansa da elinde ne kaldıysa ağzına götürdü. Yüz ifadesi gayet iyiydi. Sanırım ilk tadımı güzel atlattık. Akşam yemeğinde de vereceğim bakalım
Ama fırında ya da tost makinesinde mi yapsam? Ne dersiniz?
Not:Kıvamı gayet damakta ezilecek türdendi ve bütünlüğü bozulmadı haşlarken ama kızım tutamadı.
Yağlı kağıt arasında parmak boyutunda kesip koyun tost gibi kapatın 3-5 dk sonra kıvamını kontrol edin.Tost makinasinda nasil yapiyorsunuz bende patatese gececegim haslama dagilir gibi geldi onu deneyim olmadi
Kaç aylık doğdu? 40 hafta+180 gün ve destekli oturabiliyorsa başlayın gitsin.. oturması için engel varsa bilemicem ama bebekler 4.aydan itibaren kucakta, 6.aydan itibaren de destekli otururlar genelde..Merhaba blwci anneler Bbende blw yontemıyle tadımları yapmak ıstıyorum ama doktorum tam oturtma dıyor bana hala siz ne zaman oturtmaya basladınız benım kı 15 temmuz dogumlu yanı pazartesi 6 ay dolacak artık oturması gerekmez mi ya
Cok tesekkurler deneyecegimYağlı kağıt arasında parmak boyutunda kesip koyun tost gibi kapatın 3-5 dk sonra kıvamını kontrol edin.
Patates, tatlı patates, kabak,havuç bu şekilde tadım yapılabilir. Tadı daha güzel oluyor :)Cok tesekkurler deneyecegim