Bebek Beslenmesi BLW Anneleri

Bebek Beslenmesi, Ek Besin Önerileri, Mamalar, Anne Sütü, 3 yaştan büyük çocukların çok yeme ya da yememe, obezlik, iştahsızlık, okulda beslenme, beslenirken dikkat edilecek konuların yani her türlü yeme problemlerinin paylaşıldığı alan.
Köfteyi bebekler genel olarak seviyor sanırım benim yavrum da 10 aylık köfte, patates, yoğurt, makarna, tarhana seviyor makarna lütfen in makarnaları iyi gidiyor çok rahat yiyor :)
maaşallah bebeğinize, yenisi de yolda sanırım sağlıkla gelsin:)
evet bizimki de tarhanayı falan sevdi, ama söz konusu bizim yemekler olunca çok istekli değil gibi, problem tuzsuz-salçasız, dolayısıyle "tatsız" olması, hemen yüzü buruşuyor:) makarna lütfen'i denemedim, ne farkı var normal makarnadan? diğer yemeklerden nasıl yiyor peki, sizin yediğiniz sulu yemek veriyor musunuz?

Ben yemekleri çok az salçalı ve çok az tuzlu yapıyorum zaten normalde de o nedenle bebeğime de veriyorum yemek yapabilirsem tabi:)

Makarna lütfen in makarnaları sebzeli peynirli fln bir de tam buğdaydan yapıyorlar ruşeym de katıyorlar içine organik ürünler kullanıyorlar ben yemek yapamıyorum hemencecik mesela karışık sebzeli 1 avuç makarna haşlayıveriyorum kızıma yiyor güzel

http://www.blwannesi.com

Bu sitede güzel tarifler var
Oğlum tekrar kendi yemek isterse bunlardan yapardım kesin
Bir çok ülkede bizimki gibi sulu yemek kavramı yok
O yüzden geçişlerde zorlanmıyorlardır bizim gibi bence
Yabancı sitelerden ve instagramdan aratıp fikir edinir ve bir çok tarife ulaşabilirsiniz

Maşallah bu arada
Ah benim oğlum da mental olarak o seviyeye gelse ben ona neler yapıcam

makarna lütfeni incelememiştim, şimdi bir bakayım alayım bari. bizimki benim yaptığım mantı makarnayı inceledi, aldı ağzına götürdü ama hoşlanmadı attı yere maalesef. belki bunu sever teşekkürler:))
bu siteden bazı tarifler almıştım evet gene bakayım. menü olayı zorlayıcı olabiliyor maalesef
oğlunuz neden yemiyor, yiyordu da bıraktı mı?
çok teşekkürler, mental olarak o seviyeye derken? belki de bir dönemdir yememesi? bizimkinde de oluyor zaman zaman çünkü, çok takılmayın, her dönemleri bir olmuyor bu minnakların:))

Evet ilk başladığımızda yiyordu,ilgileniyordu.sonradan istememeye başladı,önüne koyduklarımı mıncıklayıp ağzına bile götürmeden atıyordu.biraz özendirmeye çalışınca da sinirlenip kalkmak istiyordu, ağlıyordu
Biraz ara veriyoruz bakalım
İnşallah o her neyse rahatsız olduğu unutur da yeniden başlarız,çok istiyorum çünkü,
İşe başlayacağım 1,5 ay sonra
Kendi kendini besleyebilsin istiyorum
Hayırlısı bakalım,,
Blw yemekleri hep kuru kuru
Biz alışmışız sulu yemeklere
Sonrasında bir de onlara alışma süreçleri olacaktır heralde bıdıkların

Yabancı sitelerde çok güzel günlük haftalık menüler var
Blw menü diye aratırsanız birçok kaynağa ulaşabilirsiniz
Kolay gelsin
Afiyet olsun minişinize

sanıyorum bu bir dönem. yani zaman zaman oluyor hepsinde bizde de var şu an bunlar... ağzına götürse de bi süre sonra aşağıya atıp bi de arkasından bakıyor:)) alıp yeniden önüne koyuyoruz, tepki vermemeye çalışıyoruz. umarım düzelir çünkü bazen inanılmaz güzel yiyor, beceriyor yani aslında:)
bizimki sulu yemekleri yemiyor, pırasa yaptım geçen gün ağzına alıp geri attı, köftesini yaptım yedi:) ama herşeyi de köfte halinde veremem, ayrıca sulu yemeklere de alışması lazım...

yabancılara bakmamıştım biraz da onlara bakayım bari.
çok teşekkür ederim hepsine yarasın inşallah:))

=krc05, post: 51062554, member: 430833"]sanıyorum bu bir dönem. yani zaman zaman oluyor hepsinde bizde de var şu an bunlar... ağzına götürse de bi süre sonra aşağıya atıp bi de arkasından bakıyor:)) alıp yeniden önüne koyuyoruz, tepki vermemeye çalışıyoruz. umarım düzelir çünkü bazen inanılmaz güzel yiyor, beceriyor yani aslında:)
bizimki sulu yemekleri yemiyor, pırasa yaptım geçen gün ağzına alıp geri attı, köftesini yaptım yedi:) ama herşeyi de köfte halinde veremem, ayrıca sulu yemeklere de alışması lazım...

yabancılara bakmamıştım biraz da onlara bakayım bari.
çok teşekkür ederim hepsine yarasın inşallah:)) [QUOTE]

dediğiniz gibidir inşallah geçer bakalım
1hafta bekledim yarın tekrar deneyeceğim
İnşallah düzelmiştir

Bu arada bizimki de atıp arkasından bakıyo
Oyun yapıyo bıdıklar

Her şeyin köftesini yapıyolar gördüğüm kadarıyla
Tat olarak alışsın da
Sulusuna da alışır ilerde
Bu aşamaya gelmişsiniz maşallah[]

Blwci anneler sabredin sofrada herkes yemek yerken bebeğinizin de kendi sandalyesinde oturup yemesi harika bir şey
Annem babam hep beni takdir ediyorlar iyi ki bu yöntemi yapıyorsun diye
Bugün annemlerde kahvaltı yaptım yavrumum önüne salatalığı parmak dilim kesip koydum, beyaz peyniri küp küp, zeytini küçük bölerek, yumurtayı omlet şeklinde onu da 4e bölerek, kaşar peynirini de ince ince dilimler halinde keserek mama sandalyesi tepsisine koydum çok güzel yedi maşallah yavruma o zeytinler küçücük olmasına rağmen tutabilmesi sanırım iyi bir motor becerisi 1 zeytini 10 parçaya bölüyorum

Bu arada kızım 10 aylık

Annem her seferinde ben yedireyim diyor ben de yok kendi yiyecek diyorum:) büyükler hep kendi yedirmek istiyor ama bebeğim başkasının yedirmesini artık istemiyor kendi yemeye alıştığı için

Maşallah valla nazar değmesin inşallah,tebrik ediyorum
Gayet iyi bir motor gelişimi gerçekten 10 ay için maşallah
Bugün tekrar denedik biz 1haftadan sonra
Malesef hiçbir şey değişmemiş
Mıncıklayıp atıyor sonra da kalkmak istiyor ağlayıp
Biraz daha mı beklemeliyim bilmiyorum ki
Ne kadar zaman lazım resetlenmesi için
Sert havucu çok seviyo diş kaşımak için
Buharda yumuşattığım havuç elinde ezilince ağzına bile götürmedi
Masada bize de özenmiyo ya
Hiç ilgilenmiyo yediklerimizle filan

Benim oglum da 10 aylik ama malesef kendi yiyemiyor. Herseyi ağzına tikip ogure ogure kusuyor. Aslinda cok hevesli ama malesef olmuyor. Her seferinde ufak çaplı kalp krizi geciriyorum kilosu da 8 kilo oldugu icin kilo alımı etkilensin istemiyorum. Mecbur herseyi corba halinde ben yediriyorum...

Var mi tavsiyeniz hanimlar?

Canım mama sandalyesinde oturmak istemiyor belki de acaba yer sofrası mı kursan hiç denedin mi?

Ölçülü yemeyi zamanla öğreniyorlar aslında ilk başlarda öyle ayarsız lokmalar atıyorlar ağızlarıma ve yürekler ağızda tabii

Ölçülü yemeyi zamanla öğreniyorlar aslında ilk başlarda öyle ayarsız lokmalar atıyorlar ağızlarıma ve yürekler ağızda tabii

Normal yani oyle mi? O zaman ogrenene kadar aynen devam...

Normal yani oyle mi? O zaman ogrenene kadar aynen devam...

Benim bebeğim kusmuyordu sadece öğürüyordu büyük lokma aldı mı hemen ağzına iki parmağımı sokup geri alıyordum bazen de sakince konuşup aç ağzını geri çıkar annecim fln diyordum bazen de direk çocuğu baş aşağı ediyordum öyle öyle geldik bugünlere iyi takip etmek gerekiyor yiyecekleri yumuşatıp vermek gerekiyor çok kalın olmaması gerekiyor ayy zor aşamalar gerçekten :)

Canım mama sandalyesinde oturmak istemiyor belki de acaba yer sofrası mı kursan hiç denedin mi?

Bugün bebek arabasında muz verdim yedi kendisi
Ben de sevindim, düşürdükçe verdim
2dk sonra sıkıldı attı gene
Sanırım yemek için oturmayı,yok önlüktü,sandalyeydi,sonra temizliğiydi,benim gözümü dikip bakmamdı bunlardan rahatsız oluyor
Unutturmadan arada eline bi şeyler tutuşturacağım
Olmuyorsa da artık ısrar etmeyeceğim çünkü çok sinirleniyo
Özgür ruhlu çocuğum benim
Hem çok çabuk sıkılıp hem çok sinirleniyo
Yoksa yapabiliyo
Kocaman parçaları öğürmeden çıkarıyo ağzından,damağıyla eziyo,yutuyo
Nasip..

Yer sofrasını da denemiştim canım
İstemeyince gene yemiyo, çok sağol

Ben hiç önlük takmıyorum artık sıkılıyor ya bebekler önlükten
Düzene girersiniz umarım tekrardan cnm ya

Slm kızlar bende bu yöntemi denemeyi cok istiyorum ama bebegımı gectim benim ödüm kopuyor bogazında kalacak diye diğer kızımda kötü bir deneyim yaşamıştım nasıl yenebilirim bu korkumu fikri olan varmı bebegım 8 aylık daha yeni dişleri cıkıyor bu arada

canım bak hiç takılma, bunlar geçici dönemler sadece sabır gerekiyor, sabrısızlık edip de sakın blw'den vazgeçme:)

bizimki diş çıkardığından bu ara çok iştahsız, devamlı mıncıklayıp yere atıp arkasından bakıyor herşeyin ama hepsi oyun:) oyuncaklarına da aynısını yapıyor çünkü:)

ama uzun süre aç kaldıklarında öyle güzel yiyorlar ki anlatamam:)) dün oğlumun düzeni şaştı biraz, akşam yemeğine çok acıktı:) sebze köftesi yapmıştım normalde 2-3 tane yiyor, 4.yü nasıl yetiştirdim bilemedim 5.ye yeltendi ama tırtıklayıp attı:) diğer köfteleri sildi süpürdü ama.

sulu yemek işini de çözersek tamam. denicem bu hafta tekrar, devamlı deneye deneye alıştırıcam inşallah

blw büyük lüks. dışarı çıktığımızda biz kendi yemeğimizi yiyoruz o da kendi kendine yemeğini yiyor:) hatta gittiğimiz yerdeki insanlar şaşırıp kalıyorlar muhabbet ediyorlar bizle. inanılmaz bir mutluluk:))

bir de kıymalı sigara böreği yapmayı düşünüyorum bu hafta. babasının elindeki hazır böreğe saldırıp iştahla ısırık alınca karar verdim:)

canım yılma sakın. bekle, bu işte en büyük yardımcımız sabır.

havuç çok yumuşamış olabilir mi? bizimki de fazla yumuşaksa mıncıklayıp atıveriyor.

yavaş yavaş olacak her bebek bir diye bişey yok. siz sabırla, yılmadan devam edin.

tavsiyem mama sandalyesi dışında asla beslemeyin. mama sandalyesine oturduğunda birşeyler yemesi gerektiğini anlasın.

tok oturmuyor değil mi sofraya? ben mesela en son 5,30 gibi emziriyorum akşam, 7.30 gibi sofraya oturuyoruz. fena değil yemesi. daha erken emzirebilsem daha da iyi olur ama çalıştığım için şansım olmuyor pek. gelir gelmez dayıyorum memeye.

bi de sevdiği şeyler yok mu hiç köfte falan? ya da bizimki gün kurusunu ve muzu yemeye de bayılır. onlarla devam edin bir süre, alışsın iyice.

hiç korkmayın, öğürme mekanizmaları dilin hemen arkasındadır bebeklerin, öğürdüklerinde yedikleri boğazlarına kaçmıyor, aksine daha ön kısımda uyarılıyor mekanizma, böylece boğaza kaçmadan çıkarıyorlar:) biz beslediğimizde risk daha büyük, dilin arkasına arkasına veriyoruz kaşıkları o zaman tehlike daha büyük işte... benim oğlum ilk zamanlar daha çok öğürürdü, illa her sofrada yaşardık ama asla paniklemedik bu olayı bildiğimizde. 1-2 kez mama sandalyesinden çıkarıp sırtına süpürür gibi vurdum o kadar.

klasik+blw tavsiye edilmiyor ama bunu da deneyebilirsiniz. sırf kıymadan köfte yapın mesela akşam koyun önüne, sizin yedirdikleriniz kadar olmasa da yiyecektir mutlaka.

çorbaları mesela püre yapmayın, daha iri taneli yapın (boğazına kaçırmayacak şekilde, misal bezelyeyi ezin hafif), koyun bardağına, altından destekleyip teşvik edin kendi tutup yesin. hem yemek yer, hem istediğiniz gibi kıyma+sebze+bakliyat yer, hem de kendi yemeye çabalar. ilk zaman tutmazsa sıkmayın canınızı sabırla devam edin. hatta yoğurdu bile alıştırma bardağına koyabilirsiniz, mis gibi ayran gibi içiyorlar:)

kilosuna takılmayın, gelişimine bakın önemli olan o. dediğim yöntemle hem beslenir hem kendi tutup yemeyi öğrenir hem de püre vermemiş olursunuz:)

inşallah faydası olur dediklerimin, kolay gelsin:)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…