maaşallah bebeğinize, yenisi de yolda sanırım sağlıkla gelsin:)Köfteyi bebekler genel olarak seviyor sanırım benim yavrum da 10 aylık köfte, patates, yoğurt, makarna, tarhana seviyor makarna lütfen in makarnaları iyi gidiyor çok rahat yiyor :)
maaşallah bebeğinize, yenisi de yolda sanırım sağlıkla gelsin:)
evet bizimki de tarhanayı falan sevdi, ama söz konusu bizim yemekler olunca çok istekli değil gibi, problem tuzsuz-salçasız, dolayısıyle "tatsız" olması, hemen yüzü buruşuyor:) makarna lütfen'i denemedim, ne farkı var normal makarnadan? diğer yemeklerden nasıl yiyor peki, sizin yediğiniz sulu yemek veriyor musunuz?
herkese merhabalar,
ben de BLW yöntemiyle ek gıda serüvenine devam ediyorum. oğlum 9,5 aylık, %100 blw uygulamıyoruz ancak ağırlıklı olarak bu yöntemle devam ediyoruz.
oğlum dönem dönem içeceklerinin olduğu bardağı tutup kendisi içiyor, bazen de biz alttan desteklediğimizde elini çekiyor sıpa:) önüne köfte, haşlanmış patates, havuç, brokoli koyduğumuzda gayet güzel yiyor.
ancak bu ara yemekten ziyade herşeyi mama sandalyesinden aşağı atıp bakma durumu var. 10-11 aylarda olabiliyormuş diye duymuştum bizimki erken başladı. buna çok takıntı yapmıyorum, geçicidir diye düşünüyorum. yani umarım:)
benim en büyük sıkıntım menü, artık bizim yediklerimizden yiyecek diye geçen gün pırasa yaptım, tabii salçasız ve tuzsuz olduğundan eline alıp ağzına götürdü ancak tadını beğenmeyip attı. az tuzlu bir börek vardı sofrada, bi parça verelim denemek için dedik sildi süpürdü:) tatsız tuzsuz yiyecekleri istemiyor. köfteyi löp löp yutuyor, patates tostunu da seviyor maaşallah. hatta kıymalı ve başka sebzelerden de koyup yapıyorum tostuna mis gibi, seviyor. ama sulu yemeklerde pek istekli değil gibi.
sizlerin menüleri neler acaba? bebekleriniz neleri yiyor neleri beğenmiyor yazar mısınız?
sevgiler
makarna lütfeni incelememiştim, şimdi bir bakayım alayım bari. bizimki benim yaptığım mantı makarnayı inceledi, aldı ağzına götürdü ama hoşlanmadı attı yere maalesef. belki bunu sever teşekkürler:))Ben yemekleri çok az salçalı ve çok az tuzlu yapıyorum zaten normalde de o nedenle bebeğime de veriyorum yemek yapabilirsem tabi:)
Makarna lütfen in makarnaları sebzeli peynirli fln bir de tam buğdaydan yapıyorlar ruşeym de katıyorlar içine organik ürünler kullanıyorlar ben yemek yapamıyorum hemencecik mesela karışık sebzeli 1 avuç makarna haşlayıveriyorum kızıma yiyor güzel
bu siteden bazı tarifler almıştım evet gene bakayım. menü olayı zorlayıcı olabiliyor maalesefhttp://www.blwannesi.com
Bu sitede güzel tarifler var
Oğlum tekrar kendi yemek isterse bunlardan yapardım kesin
Bir çok ülkede bizimki gibi sulu yemek kavramı yok
O yüzden geçişlerde zorlanmıyorlardır bizim gibi bence
Yabancı sitelerden ve instagramdan aratıp fikir edinir ve bir çok tarife ulaşabilirsiniz
Maşallah bu arada
Ah benim oğlum da mental olarak o seviyeye gelse ben ona neler yapıcam
makarna lütfeni incelememiştim, şimdi bir bakayım alayım bari. bizimki benim yaptığım mantı makarnayı inceledi, aldı ağzına götürdü ama hoşlanmadı attı yere maalesef. belki bunu sever teşekkürler:))
bu siteden bazı tarifler almıştım evet gene bakayım. menü olayı zorlayıcı olabiliyor maalesef
oğlunuz neden yemiyor, yiyordu da bıraktı mı?
çok teşekkürler, mental olarak o seviyeye derken? belki de bir dönemdir yememesi? bizimkinde de oluyor zaman zaman çünkü, çok takılmayın, her dönemleri bir olmuyor bu minnakların:))
sanıyorum bu bir dönem. yani zaman zaman oluyor hepsinde bizde de var şu an bunlar... ağzına götürse de bi süre sonra aşağıya atıp bi de arkasından bakıyor:)) alıp yeniden önüne koyuyoruz, tepki vermemeye çalışıyoruz. umarım düzelir çünkü bazen inanılmaz güzel yiyor, beceriyor yani aslında:)Evet ilk başladığımızda yiyordu,ilgileniyordu.sonradan istememeye başladı,önüne koyduklarımı mıncıklayıp ağzına bile götürmeden atıyordu.biraz özendirmeye çalışınca da sinirlenip kalkmak istiyordu, ağlıyordu
Biraz ara veriyoruz bakalım
İnşallah o her neyse rahatsız olduğu unutur da yeniden başlarız,çok istiyorum çünkü,
İşe başlayacağım 1,5 ay sonra
Kendi kendini besleyebilsin istiyorum
Hayırlısı bakalım,,
Blw yemekleri hep kuru kuru
Biz alışmışız sulu yemeklere
Sonrasında bir de onlara alışma süreçleri olacaktır heralde bıdıkların
Yabancı sitelerde çok güzel günlük haftalık menüler var
Blw menü diye aratırsanız birçok kaynağa ulaşabilirsiniz
Kolay gelsin
Afiyet olsun minişinize
Blwci anneler sabredin sofrada herkes yemek yerken bebeğinizin de kendi sandalyesinde oturup yemesi harika bir şey
Annem babam hep beni takdir ediyorlar iyi ki bu yöntemi yapıyorsun diye
Bugün annemlerde kahvaltı yaptım yavrumum önüne salatalığı parmak dilim kesip koydum, beyaz peyniri küp küp, zeytini küçük bölerek, yumurtayı omlet şeklinde onu da 4e bölerek, kaşar peynirini de ince ince dilimler halinde keserek mama sandalyesi tepsisine koydum çok güzel yedi maşallah yavrumao zeytinler küçücük olmasına rağmen tutabilmesi sanırım iyi bir motor becerisi 1 zeytini 10 parçaya bölüyorum
Bu arada kızım 10 aylık
Annem her seferinde ben yedireyim diyor ben de yok kendi yiyecek diyorum:) büyükler hep kendi yedirmek istiyor ama bebeğim başkasının yedirmesini artık istemiyor kendi yemeye alıştığı için
Maşallah valla nazar değmesin inşallah,tebrik ediyorum
Gayet iyi bir motor gelişimi gerçekten 10 ay için maşallah
Bugün tekrar denedik biz 1haftadan sonra
Malesef hiçbir şey değişmemiş
Mıncıklayıp atıyor sonra da kalkmak istiyor ağlayıp
Biraz daha mı beklemeliyim bilmiyorum ki
Ne kadar zaman lazım resetlenmesi için
Sert havucu çok seviyo diş kaşımak için
Buharda yumuşattığım havuç elinde ezilince ağzına bile götürmedi
Masada bize de özenmiyo ya
Hiç ilgilenmiyo yediklerimizle filan
Benim oglum da 10 aylik ama malesef kendi yiyemiyor. Herseyi ağzına tikip ogure ogure kusuyor. Aslinda cok hevesli ama malesef olmuyor. Her seferinde ufak çaplı kalp krizi geciriyorumkilosu da 8 kilo oldugu icin kilo alımı etkilensin istemiyorum. Mecbur herseyi corba halinde ben yediriyorum...
Var mi tavsiyeniz hanimlar?
Ölçülü yemeyi zamanla öğreniyorlar aslında ilk başlarda öyle ayarsız lokmalar atıyorlar ağızlarıma ve yürekler ağızda tabii
Normal yani oyle mi? O zaman ogrenene kadar aynen devam...
Canım mama sandalyesinde oturmak istemiyor belki de acaba yer sofrası mı kursan hiç denedin mi?
Bugün bebek arabasında muz verdim yedi kendisi
Ben de sevindim, düşürdükçe verdim
2dk sonra sıkıldı attı gene
Sanırım yemek için oturmayı,yok önlüktü,sandalyeydi,sonra temizliğiydi,benim gözümü dikip bakmamdı bunlardan rahatsız oluyor
Unutturmadan arada eline bi şeyler tutuşturacağım
Olmuyorsa da artık ısrar etmeyeceğim çünkü çok sinirleniyo
Özgür ruhlu çocuğum benim
Hem çok çabuk sıkılıp hem çok sinirleniyo
Yoksa yapabiliyo
Kocaman parçaları öğürmeden çıkarıyo ağzından,damağıyla eziyo,yutuyo
Nasip..
Yer sofrasını da denemiştim canım
İstemeyince gene yemiyo, çok sağol
Ben hiç önlük takmıyorum artık sıkılıyor ya bebekler önlükten
Düzene girersiniz umarım tekrardan cnm ya
canım bak hiç takılma, bunlar geçici dönemler sadece sabır gerekiyor, sabrısızlık edip de sakın blw'den vazgeçme:)=krc05, post: 51062554, member: 430833"]sanıyorum bu bir dönem. yani zaman zaman oluyor hepsinde bizde de var şu an bunlar... ağzına götürse de bi süre sonra aşağıya atıp bi de arkasından bakıyor:)) alıp yeniden önüne koyuyoruz, tepki vermemeye çalışıyoruz. umarım düzelir çünkü bazen inanılmaz güzel yiyor, beceriyor yani aslında:)
bizimki sulu yemekleri yemiyor, pırasa yaptım geçen gün ağzına alıp geri attı, köftesini yaptım yedi:) ama herşeyi de köfte halinde veremem, ayrıca sulu yemeklere de alışması lazım...
yabancılara bakmamıştım biraz da onlara bakayım bari.
çok teşekkür ederim hepsine yarasın inşallah:)) [QUOTE]
dediğiniz gibidir inşallah geçer bakalım
1hafta bekledim yarın tekrar deneyeceğim
İnşallah düzelmiştir
Bu arada bizimki de atıp arkasından bakıyo
Oyun yapıyo bıdıklar
Her şeyin köftesini yapıyolar gördüğüm kadarıyla
Tat olarak alışsın da
Sulusuna da alışır ilerde
Bu aşamaya gelmişsiniz maşallah[]
canım yılma sakın. bekle, bu işte en büyük yardımcımız sabır.Maşallah valla nazar değmesin inşallah,tebrik ediyorum
Gayet iyi bir motor gelişimi gerçekten 10 ay için maşallah
Bugün tekrar denedik biz 1haftadan sonra
Malesef hiçbir şey değişmemiş
Mıncıklayıp atıyor sonra da kalkmak istiyor ağlayıp
Biraz daha mı beklemeliyim bilmiyorum ki
Ne kadar zaman lazım resetlenmesi için
Sert havucu çok seviyo diş kaşımak için
Buharda yumuşattığım havuç elinde ezilince ağzına bile götürmedi
Masada bize de özenmiyo ya
Hiç ilgilenmiyo yediklerimizle filan
Benim oglum da 10 aylik ama malesef kendi yiyemiyor. Herseyi ağzına tikip ogure ogure kusuyor. Aslinda cok hevesli ama malesef olmuyor. Her seferinde ufak çaplı kalp krizi geciriyorumkilosu da 8 kilo oldugu icin kilo alımı etkilensin istemiyorum. Mecbur herseyi corba halinde ben yediriyorum...
Var mi tavsiyeniz hanimlar?