Bebek Beslenmesi BLW Anneleri

Bebek Beslenmesi, Ek Besin Önerileri, Mamalar, Anne Sütü, 3 yaştan büyük çocukların çok yeme ya da yememe, obezlik, iştahsızlık, okulda beslenme, beslenirken dikkat edilecek konuların yani her türlü yeme problemlerinin paylaşıldığı alan.
Slm kızlar bende bu yöntemi denemeyi cok istiyorum ama bebegımı gectim benim ödüm kopuyor bogazında kalacak diye diğer kızımda kötü bir deneyim yaşamıştım nasıl yenebilirim bu korkumu fikri olan varmı bebegım 8 aylık daha yeni dişleri cıkıyor bu arada
merhaba, dişlerle değil damakla eziyorlar bebeklerimiz merak etmeyin. ben bu yönteme başladığımda hiç dişi yoktu oğlumun, damağıyla eze eze öğrendi, yutuyordu bile hatta:))
yukardaki mesajımdan kopyalıyorum;
hiç korkmayın, öğürme mekanizmaları dilin hemen arkasındadır bebeklerin, öğürdüklerinde yedikleri boğazlarına kaçmıyor, aksine daha ön kısımda uyarılıyor mekanizma, böylece boğaza kaçmadan çıkarıyorlar:) biz beslediğimizde risk daha büyük, dilin arkasına arkasına veriyoruz kaşıkları o zaman tehlike daha büyük işte... benim oğlum ilk zamanlar daha çok öğürürdü, illa her sofrada yaşardık ama asla paniklemedik bu olayı bildiğimizde. 1-2 kez mama sandalyesinden çıkarıp sırtına süpürür gibi vurdum o kadar.

bu arada bebeklere ilk yardım videolarını izleyin hanımlar aklınızda olsun:)

kolay gelsin:)

merhaba, dişlerle değil damakla eziyorlar bebeklerimiz merak etmeyin. ben bu yönteme başladığımda hiç dişi yoktu oğlumun, damağıyla eze eze öğrendi, yutuyordu bile hatta:))
hiç korkmayın, öğürme mekanizmaları dilin hemen arkasındadır bebeklerin, öğürdüklerinde yedikleri boğazlarına kaçmıyor, aksine daha ön kısımda uyarılıyor mekanizma, böylece boğaza kaçmadan çıkarıyorlar:) biz beslediğimizde risk daha büyük, dilin arkasına arkasına veriyoruz kaşıkları o zaman tehlike daha büyük işte... benim oğlum ilk zamanlar daha çok öğürürdü, illa her sofrada yaşardık ama asla paniklemedik bu olayı bildiğimizde. 1-2 kez mama sandalyesinden çıkarıp sırtına süpürür gibi vurdum o kadar.

Cok teşekkür ederim canım acıklamaların ıcın cok mantıklı geldi en yakın zamanda özellikle babamız yokken deniycem esım benden beter cunkü :))

canım bak hiç takılma, bunlar geçici dönemler sadece sabır gerekiyor, sabrısızlık edip de sakın blw'den vazgeçme:)

bizimki diş çıkardığından bu ara çok iştahsız, devamlı mıncıklayıp yere atıp arkasından bakıyor herşeyin ama hepsi oyun:) oyuncaklarına da aynısını yapıyor çünkü:)

ama uzun süre aç kaldıklarında öyle güzel yiyorlar ki anlatamam:)) dün oğlumun düzeni şaştı biraz, akşam yemeğine çok acıktı:) sebze köftesi yapmıştım normalde 2-3 tane yiyor, 4.yü nasıl yetiştirdim bilemedim:KK70: 5.ye yeltendi ama tırtıklayıp attı:) diğer köfteleri sildi süpürdü ama.

sulu yemek işini de çözersek tamam. denicem bu hafta tekrar, devamlı deneye deneye alıştırıcam inşallah

blw büyük lüks. dışarı çıktığımızda biz kendi yemeğimizi yiyoruz o da kendi kendine yemeğini yiyor:) hatta gittiğimiz yerdeki insanlar şaşırıp kalıyorlar muhabbet ediyorlar bizle. inanılmaz bir mutluluk:))

bir de kıymalı sigara böreği yapmayı düşünüyorum bu hafta. babasının elindeki hazır böreğe saldırıp iştahla ısırık alınca karar verdim:)

Çok sağol canım cesaret verdin valla
Daha 7.5 aylık bizimki
Hiç köfte vermedim
Tadımları tamamlayamamıştık
Orda takıldım kaldım

Havuç ve sert yeşil elma veriyorum dişlerini kaşısın diye
Çok seviyor
2dişi de çıktı.elmayı kazıya eme yiyor
Fırsat bilip buharda yumuşatıp verdim
Yok
Eliyle sıkınca yumuşaklığunı hissedince ağzına bile götürmüyo
Muzu da üstten 1parmak soyup kabuklu verince yiyor
Özellikle de çok yumuşatmamaya çalışıyorum ama yok
Çorbaları sebzeleri falan pütürlü veriyorum artık
Arada deniyorum gene olduğu kadar ne yapayım
Ama zaten çorba ve sebze de sevmiyo heralde
Çok zorlayınca bikaç kaşık ancak yiyor
E mama kaşığı da malumun minnacık:)
Çok takıldım artık rahat bırakacağım kendimi ve oğlumu
Hayırlısı olsun...

canım yılma sakın. bekle, bu işte en büyük yardımcımız sabır.

havuç çok yumuşamış olabilir mi? bizimki de fazla yumuşaksa mıncıklayıp atıveriyor.

yavaş yavaş olacak her bebek bir diye bişey yok. siz sabırla, yılmadan devam edin.

tavsiyem mama sandalyesi dışında asla beslemeyin. mama sandalyesine oturduğunda birşeyler yemesi gerektiğini anlasın.

tok oturmuyor değil mi sofraya? ben mesela en son 5,30 gibi emziriyorum akşam, 7.30 gibi sofraya oturuyoruz. fena değil yemesi. daha erken emzirebilsem daha da iyi olur ama çalıştığım için şansım olmuyor pek. gelir gelmez dayıyorum memeye.

bi de sevdiği şeyler yok mu hiç köfte falan? ya da bizimki gün kurusunu ve muzu yemeye de bayılır. onlarla devam edin bir süre, alışsın iyice.

klasik+blw tavsiye edilmiyor ama bunu da deneyebilirsiniz. sırf kıymadan köfte yapın mesela akşam koyun önüne, sizin yedirdikleriniz kadar olmasa da yiyecektir mutlaka.

çorbaları mesela püre yapmayın, daha iri taneli yapın (boğazına kaçırmayacak şekilde, misal bezelyeyi ezin hafif), koyun bardağına, altından destekleyip teşvik edin kendi tutup yesin. hem yemek yer, hem istediğiniz gibi kıyma+sebze+bakliyat yer, hem de kendi yemeye çabalar. ilk zaman tutmazsa sıkmayın canınızı sabırla devam edin. hatta yoğurdu bile alıştırma bardağına koyabilirsiniz, mis gibi ayran gibi içiyorlar:)

kilosuna takılmayın, gelişimine bakın önemli olan o. dediğim yöntemle hem beslenir hem kendi tutup yemeyi öğrenir hem de püre vermemiş olursunuz:)

inşallah faydası olur dediklerimin, kolay gelsin:)

Açken de tokken de denedim canım
Tepkisi aynı
Sevdiği şey şimdilik muz ve elma
Ama dediğim gibi köfte vb başka bi şey yapmadım daha
Yarın bi sebze köftesi deneyeyim de 8ayına girmefi daha yiyebilir mi acaba
Siz büyüksünüz bizden
Günkurusunu nasıl veriyorsun canım
Suda bekletip yumuşatıp mı öylece mi

Cok teşekkür ederim canım acıklamaların ıcın cok mantıklı geldi en yakın zamanda özellikle babamız yokken deniycem esım benden beter cunkü :))
rica ederim canım, denemeye yılmadan devam:) kolay gelsin o zaman:)
Çok sağol canım cesaret verdin valla
Daha 7.5 aylık bizimki
Hiç köfte vermedim
Tadımları tamamlayamamıştık
Orda takıldım kaldım

Havuç ve sert yeşil elma veriyorum dişlerini kaşısın diye
Çok seviyor
2dişi de çıktı.elmayı kazıya eme yiyor
Fırsat bilip buharda yumuşatıp verdim
Yok
Eliyle sıkınca yumuşaklığunı hissedince ağzına bile götürmüyo
Muzu da üstten 1parmak soyup kabuklu verince yiyor
Özellikle de çok yumuşatmamaya çalışıyorum ama yok
Çorbaları sebzeleri falan pütürlü veriyorum artık
Arada deniyorum gene olduğu kadar ne yapayım
Ama zaten çorba ve sebze de sevmiyo heralde
Çok zorlayınca bikaç kaşık ancak yiyor
E mama kaşığı da malumun minnacık:)
Çok takıldım artık rahat bırakacağım kendimi ve oğlumu
Hayırlısı olsun...
Açken de tokken de denedim canım
Tepkisi aynı
Sevdiği şey şimdilik muz ve elma
Ama dediğim gibi köfte vb başka bi şey yapmadım daha
Yarın bi sebze köftesi deneyeyim de 8ayına girmefi daha yiyebilir mi acaba
Siz büyüksünüz bizden
Günkurusunu nasıl veriyorsun canım
Suda bekletip yumuşatıp mı öylece mi
hımm bak şimdi siz küçükmüşsünüz hakkaten:) henüz tadımları yapmadıysan bence önce onları tamamla ki alerjik bir durum meydana çıkarsa ne sebepli olduğunu anlarsın canım. önce tadımlarda anlayacak zaten ağzına götürmeyi, ağzında gevelemeyi, çiğnemeyi; deneme günleri bunlar atlama bence. köfte için tadımları tamamlamadığın için erken.

ben "o tabak bitecek mi?" kitabını okudum önce, okumadıysan mutlaka edin. bebeğin açken de tokken de oturmamalı sofraya, seni emdikten ya da devam sütü alıyorsa aldıktan aşağı yukarı 45dk sonra oturt sofraya. çok aç olduklarında sabredemezler elindekiyle uğraşmayla falan sinirlenirler, tok olduklarında da malum gerek duymazlar:) ne aç ne tok olmalı canım.

eliyle tutabileceği şekilde kesip hazırlayıp ver, parmak boyutunda olsun. brokoliyi denedin mi mesela? oğlum sapından tutup çiçeklerini kemirmişti çok da sevmişti. seviyorlar sapıyla tutup kemirmeyi, küçük ya da büyük olduğunda, çok yumuşak olduğunda hoşlarına gitmiyor ilgi göstermiyorlar.

meyve sebzeleri sert verme, boğazına kaçma ihtimali var, buharda yumuşat mutlaka ama eliyle tutabilsin. sevmedi-ilgilenmedi diye yılma. tekrar tekrar ver denemeye devam et zaten şu an amaç karın doyurmak değil, öğrenmek:) o yüzden sevmedi diye üzülme, ayrıca hepsini sevecek diye bişey de yok, takılma o kısma.

gün kurusunu sıcak suda 10-15 dk bekletip veriyorum. yumuşacık oluyor, tadı da tatlı olduğundan seviyorlar genelde:) tadım günlerinde çok muz verme bence, şu an bağırsakları katı gıdaya yavaş yavaş alışırken kabızlık sorunu yaşanır genelde, muz da iyice tutmasın çocuğun bağırsaklarını, muzdan veriyorsan sonra su da ver mutlaka.

püre verme pütürlü ver, iyi yapıyorsun pütürlü vermekle. çiğnemeye alışsın sonra zorluk yaşarsın.

ay ne çok yazdım gene:) umarım yardımcı olur sana canım

kızlar çok sert şeyler vermeyin dişleri için iyi değil. damak yapısı için buharda yumuşatıp verin elma vs.

ben bir muz ve ekmek verebiliyorum mesela havuç yumuşatıp veriyorum diyelim ayarlıyamıyor kocaman koparıyor kayısı veriyorum hepsini ağzına atıyor köfte aynı şekilde kocaman koparıyor muzu da küçük küçük kabuğunu bıçakla alıyorum çıkardığım yeri bitirince tekrar soyuyorum

rica ederim canım, denemeye yılmadan devam:) kolay gelsin o zaman:)

hımm bak şimdi siz küçükmüşsünüz hakkaten:) henüz tadımları yapmadıysan bence önce onları tamamla ki alerjik bir durum meydana çıkarsa ne sebepli olduğunu anlarsın canım. önce tadımlarda anlayacak zaten ağzına götürmeyi, ağzında gevelemeyi, çiğnemeyi; deneme günleri bunlar atlama bence. köfte için tadımları tamamlamadığın için erken.

ben "o tabak bitecek mi?" kitabını okudum önce, okumadıysan mutlaka edin. bebeğin açken de tokken de oturmamalı sofraya, seni emdikten ya da devam sütü alıyorsa aldıktan aşağı yukarı 45dk sonra oturt sofraya. çok aç olduklarında sabredemezler elindekiyle uğraşmayla falan sinirlenirler, tok olduklarında da malum gerek duymazlar:) ne aç ne tok olmalı canım.

eliyle tutabileceği şekilde kesip hazırlayıp ver, parmak boyutunda olsun. brokoliyi denedin mi mesela? oğlum sapından tutup çiçeklerini kemirmişti çok da sevmişti. seviyorlar sapıyla tutup kemirmeyi, küçük ya da büyük olduğunda, çok yumuşak olduğunda hoşlarına gitmiyor ilgi göstermiyorlar.

meyve sebzeleri sert verme, boğazına kaçma ihtimali var, buharda yumuşat mutlaka ama eliyle tutabilsin. sevmedi-ilgilenmedi diye yılma. tekrar tekrar ver denemeye devam et zaten şu an amaç karın doyurmak değil, öğrenmek:) o yüzden sevmedi diye üzülme, ayrıca hepsini sevecek diye bişey de yok, takılma o kısma.

gün kurusunu sıcak suda 10-15 dk bekletip veriyorum. yumuşacık oluyor, tadı da tatlı olduğundan seviyorlar genelde:) tadım günlerinde çok muz verme bence, şu an bağırsakları katı gıdaya yavaş yavaş alışırken kabızlık sorunu yaşanır genelde, muz da iyice tutmasın çocuğun bağırsaklarını, muzdan veriyorsan sonra su da ver mutlaka.

püre verme pütürlü ver, iyi yapıyorsun pütürlü vermekle. çiğnemeye alışsın sonra zorluk yaşarsın.

ay ne çok yazdım gene:) umarım yardımcı olur sana canım

Çok sağol canım uzun uzun anlatmışsın

Dr a gittiğimizde bu ay hiç kilo almadığını ve boyunun uzamadığını öğrendik ve ben çok üzüldüm
Çok şükür boy ve kilosu zaten normalin üzerinde olduğu için çok problem etmedim ama 50gr dahi almamış olması beni çok düşündürdü
Ve ne kadar destekleyip istesem de ısrarcı olmamaya karar verdim blw konusunda
Kendi yiyebildiklerini sunup sonrasında kendim beslemeye başladım
Oğlum çok hareketli ve sütümün vitaminini alsa da kalorisi karşılayamıyor ihtiyacını
Blw de ısrar edersem kilo vermesi çok büyük olasılık
Adı üstünde ek gıda,yemezse emzirle olmadığını gördüm
O alışana kadar da zayıflamasına içim elvermez asla
Okadar çok denedikten sonra Her bebeğin bir olmadığını anladım
Bundan sonra klasik artı blw devam edeceğim.Ne şekilde yemek istiyorsa o şekilde besleyeceğim
1ay sonra da işe başlayacağım zaten
Doydu mu doymadı mı diye aklım kalacağına bu şekilde daha iyi
Hem sulu yemeklere de direk geçiş yapabilirim:)

Verdiğiniz bilgiler gerçekten çok aydınlatıcı. Kızım 5.5 aylık 4.aydan beri tadımlık ek gıdaya başladık. Şimdi bile istediğinde kaşığı eline veriyorum. Yemekten ağzı, burnu, gözleri, oyuncakları, mama sandalyesi bile nasibini alıyor. Başlamak için erken mi diye düşünüyorum keza yediği yemeğin yarısı dökülüyor. Dökülmesi kirlenmesi benim için sıkıntı değil ama her öğünden sonra banyo yaptırmak zorunda kalıyorum.

Çok sağol canım uzun uzun anlatmışsın

Dr a gittiğimizde bu ay hiç kilo almadığını ve boyunun uzamadığını öğrendik ve ben çok üzüldüm
Çok şükür boy ve kilosu zaten normalin üzerinde olduğu için çok problem etmedim ama 50gr dahi almamış olması beni çok düşündürdü
Ve ne kadar destekleyip istesem de ısrarcı olmamaya karar verdim blw konusunda
Kendi yiyebildiklerini sunup sonrasında kendim beslemeye başladım
Oğlum çok hareketli ve sütümün vitaminini alsa da kalorisi karşılayamıyor ihtiyacını
Blw de ısrar edersem kilo vermesi çok büyük olasılık
Adı üstünde ek gıda,yemezse emzirle olmadığını gördüm
O alışana kadar da zayıflamasına içim elvermez asla
Okadar çok denedikten sonra Her bebeğin bir olmadığını anladım
Bundan sonra klasik artı blw devam edeceğim.Ne şekilde yemek istiyorsa o şekilde besleyeceğim
1ay sonra da işe başlayacağım zaten
Doydu mu doymadı mı diye aklım kalacağına bu şekilde daha iyi
Hem sulu yemeklere de direk geçiş yapabilirim:)
rica ederim canım ne demek:)
canım bak nasıl istiyorsan, bebeğin için en doğrusunun hangisi olduğunu düşünüyorsan öyle devam et. öyle uygun gördüysen klasikle devam et, arada önüne de birşeyler koy yesin. ama madem kilo almıyor sen beslemeye devam et onu. sonuçta 1-1,5 yaşından sonra bile buna başlayanlar var, geç kalmazsın. sadece biraz daha zaman alır ama önemli olan bebeğinin yeterli gıdayı alması şu anda.
Verdiğiniz bilgiler gerçekten çok aydınlatıcı. Kızım 5.5 aylık 4.aydan beri tadımlık ek gıdaya başladık. Şimdi bile istediğinde kaşığı eline veriyorum. Yemekten ağzı, burnu, gözleri, oyuncakları, mama sandalyesi bile nasibini alıyor. Başlamak için erken mi diye düşünüyorum keza yediği yemeğin yarısı dökülüyor. Dökülmesi kirlenmesi benim için sıkıntı değil ama her öğünden sonra banyo yaptırmak zorunda kalıyorum.
4. ay tadımlar için erken olmuş aslında. 6 ayını bitirmeden başlamanızı tavsiye etmem, bir kere bebeğinizin destekli ya da desteksiz oturuyo pozisyonda olması lazım. bir 15 gün daha sabredin (tabii bebeğiniz 40. haftada doğduysa; 6 ay bitimi bebeğinizin doğması gereken tarih baz alınarak hesaplanır). 6 ay bitiminde rahat rahat başlarsınız tadımlara 3 gün kuralıyla.
kollu önlüklerden alın, ikea ve lcw'de satılıyor. başına da bandana bağlarsanız her seferinde yıkamanıza gerek kalmaz. yaz gelince tamam da şu an hem yorucu olur hem de çocuk üşütebilir günde 2-3 kere yıkandığında.

blw'nin en zor ama bence en güzel tarafı her tarafın batması zaten, öyle olduğunda bebeğinizin çok güzel yediğini görüyor ve mutlu oluyorsunuz:)

kolay gelsin

rica ederim canım ne demek:)
canım bak nasıl istiyorsan, bebeğin için en doğrusunun hangisi olduğunu düşünüyorsan öyle devam et. öyle uygun gördüysen klasikle devam et, arada önüne de birşeyler koy yesin. ama madem kilo almıyor sen beslemeye devam et onu. sonuçta 1-1,5 yaşından sonra bile buna başlayanlar var, geç kalmazsın. sadece biraz daha zaman alır ama önemli olan bebeğinin yeterli gıdayı alması şu anda.

4. ay tadımlar için erken olmuş aslında. 6 ayını bitirmeden başlamanızı tavsiye etmem, bir kere bebeğinizin destekli ya da desteksiz oturuyo pozisyonda olması lazım. bir 15 gün daha sabredin (tabii bebeğiniz 40. haftada doğduysa; 6 ay bitimi bebeğinizin doğması gereken tarih baz alınarak hesaplanır). 6 ay bitiminde rahat rahat başlarsınız tadımlara 3 gün kuralıyla.
kollu önlüklerden alın, ikea ve lcw'de satılıyor. başına da bandana bağlarsanız her seferinde yıkamanıza gerek kalmaz. yaz gelince tamam da şu an hem yorucu olur hem de çocuk üşütebilir günde 2-3 kere yıkandığında.

blw'nin en zor ama bence en güzel tarafı her tarafın batması zaten, öyle olduğunda bebeğinizin çok güzel yediğini görüyor ve mutlu oluyorsunuz:)

kolay gelsin
Sütüm yetersiz ve mama vermek durumunda kaldığım için doktorumuz4.ayda başlattı ek gıdaya. Mama alımını azaltmak öncelikli amacımız. Bu nedenle yoğurt, muhallebi, sebze ve meyve püresi veriyorum kızıma. Zorlamak istemediğim için tadımlık oluyor şimdilik. 39+6da doğdu kızım o yüzden tarihler birbirini tutuyor.
Kollu önlüklerden aldım ama bandana aklıma gelmemişti. En kısa zamanda bandana alıcam teşekkürler tavsiyeniz için. Kızım destekli oturuyor. Desteksiz oturma çabası içinde bu günlerde. O zaman bandanayı alıp artık tüm kontrolü kızıma bırakma vakti geldi :)

Kendi eliyle tutup yiyorken dökülenleri ağzına koymaya çalışıyorum ama izin vermiyor bi tek cadı benimki değil dimi?7 ay9günlük

Benim kızım 13 aylık oldu artık kaşık kullanmaya başladı yoğurdu kaşık ile yemeye çalışıyor zaten bebek kendi yapmayı istediğinin sinyalini veriyor sinyali aldım ben de :)

Çatal ile de bir şeyler yapmaya çalışıyor ama henüz batıramıyor :)

İçecekleri bardakla normal de içebiliyor tabi gaza gelip bardağı çok kaldırıyor tamamen üstüne döküyor genelde, Pipetle de içebiliyor Yen'i Yen'i

Fırsat verirsen yapabilir
Blw ciler vazgeçmeyin :)

:)) bize yorulmak yasak bacım. Sonra da dökülenleri temizleyip bebeleri yıkıcaz saçı başı yemek oldu diye. Hava güzel olaydı da balkonda yapaydık.
Aynen öyle ben her gün bebeği 3 defa yıkıyor mutfağı 5 defa siliyorum resmen her yerimiz yiyecek oluyor hele hele domates karpuz gibi yumuşak yiyeceklerde sorma gitsin

Aynen öyle ben her gün bebeği 3 defa yıkıyor mutfağı 5 defa siliyorum resmen her yerimiz yiyecek oluyor hele hele domates karpuz gibi yumuşak yiyeceklerde sorma gitsin

Az evvel yumurta ve peynir supurdum bugunun gunaydini olarak :)

Artik rondoda cekilmis yemek istemiyor. En son dun onune koydum nohutlari bizimle birlikte yedi.

Konu sahibi olarak ben yam.blw yapmadim. Kasikla da verdim. Herşeye aliskin olsun istedim. Gunde 1 2 ogun blw 1 2 ogun kasikla verdim. Simdi o da yiyor ben de yediriyorum.

Arkadaslar Merhaba. Benim oğlum 7 aylık.5 aylıkken tadımlara başladım ben de her iki yöntemi denedim kaşığı reddediyor bazen önüne patates haşlayıp koyuyorum çoğu boşa gidiyor. Yoğurt pure çorba muhallebi falan hiç sevMedi zaten.Az önce nohut kadar armut yedi.Erken başlamaya rağmen cevremdekilerin yorumlarına rahatsız oluyorum geç kalmışın deniyor. Gerçekten ek gıdaya hiç hevesli değil 2. Çocuğum zorlamak istemiyorum diğeri 6 yaşında hala yemek seçiyor. Sizce ne yapmaliyim

Arkadaslar Merhaba. Benim oğlum 7 aylık.5 aylıkken tadımlara başladım ben de her iki yöntemi denedim kaşığı reddediyor bazen önüne patates haşlayıp koyuyorum çoğu boşa gidiyor. Yoğurt pure çorba muhallebi falan hiç sevMedi zaten.Az önce nohut kadar armut yedi.Erken başlamaya rağmen cevremdekilerin yorumlarına rahatsız oluyorum geç kalmışın deniyor. Gerçekten ek gıdaya hiç hevesli değil 2. Çocuğum zorlamak istemiyorum diğeri 6 yaşında hala yemek seçiyor. Sizce ne yapmaliyim
Sadece sabır gerekiyor bence.. Geç kalmak diye de bir şey yok ben hala 183.günü dolsun diye bekliyorum.. Elimden gelse bir 183 gün daha beklerim ama bizim kız çok hevesli :KK70:

Sadece sabır gerekiyor bence.. Geç kalmak diye de bir şey yok ben hala 183.günü dolsun diye bekliyorum.. Elimden gelse bir 183 gün daha beklerim ama bizim kız çok hevesli :KK70:

Ne güzel sizinki hevesliymis bizde ise tam tersi ben hevesliyim.Sabır zaten her zaman olmasi gereken şey özellikle çocuklarla ilgili olan herseyde.

Evetttt 3 gundur kabak ile blw ye başladık ve sanırım basaracagiz.İlk gün süperdi mıncıkladı oynadı ama ağzına götürmeyi başardı.2. gün çok ağzına götürmese de yine de çabaladi ve bugün tadım fırsatını dışarıda yapabildik tabii zor oldu ama yine de hopp biraz ağzımıza aldık. Yarından itibaren havuç deneyeceğim insallah

Ben de Blw yöntemini denemek istiyorum bununla alakalı bi sayfada güzel yazılar buldum. www.bebekgida.com adresinde blog sayfasında Blw'yi anlatan yazılar ve tarifler buldum kızlar siz de bakabilirsiniz. instagram sayfaları da var baya yararlanacağım sanırım

X