- 24 Ocak 2014
- 16.691
- 9.728
- 32
Maşallah Allah sağlık kolaylık versin ikinize de
2.mi olacak?
Bugün oluklu mama kaşıklarından aldım yoğurdu öyle vereceğim inşallah
Bi de pvc kollu mama önlüğü aldım
Bizimki atopik.aşırı hassas.kızarıveriyo hemen kolları sıvadığımda tepsiye filan vurunca.kullanışlı olur heralde .siz ne kullanıyosunuz önlük olarak?
Brokoli tattırdım bugün 3.günde.şimdiye kadar karnabahar elma ve brokoli tattı.ilk güne göre gelişimine inanamadım.ilk gün bi 10 15 dk ağzına götürmemişti bugün direk götürdü
Ama tek problemimiz bizimkinin çok hareketli ve meraklı olması.tepsiden brokoliden başka her yere bakıyo.ben de mecbur al bak filan diye dikkatini çekmeye çalıştım.bikaç kere eline verdim.tek başına odaklanıp yemesi için sanırım bomboş bi oda lazım:))
Sizde de var mı böyle bi durum?
Odaklanması için ne tavsiye edersiniz?
Evet 2. Geliyor Allah bağışlarsa :)
Ben oioi önlük aldım ama kesinlikle önlük taktırmıyor kızım çok bağırıyor sürekli çıkarmaya çalışıyor sinirli bir bebek ben de saldım çayıra ya kıyafetleri kirleniyor çoğunlukla kalıcı leke de kalıyor bazen yaz için aldığım bandanaları bağlıyorum boynuna biraz leke azalsın diye
Odaklanmadığı zaman ben de eline verdim alması için uğraştım doğrusu eline vermemek ama ben tuttum al diye yaklaştırdım bazem alışınca kendi direkt alır yer
Bebeğin kaç aylık? 9 aydan sonra iyice yerleşiyor artık blw
Oi oi önlük ben de almak istemiştim baktım tombik kollar da batıyo ondn kollu aldım bakalım
6 ayı yeni bitirdik biz
Allah bağışlasın sizinkileri de
Bugün bi meyve yerken tepsiden kendisi aldı 1 dilim elma yemeye çalışıyo.çok duygulandım . O kadar benimsediğini düşünmemiştim oysa.kerata çözmüş meseleyi
Baby and me nin leke çıkarıcısını aldım ben
Şimdiye dek çok ciddi lekelerimiz olmadı malum ama elma ve sebze püresininkileri çıkarmıştı tavsiye edebilirim.doğal hipoalerjenik
Bizimki de sinirli valla..gerçi ben bu duruma karakterli diyorum:)istediğini belli edip savunuyo bıdıklar..
Eheh karakterli diyelim evet :) Sağolun sizinkini de Allah bağışlasın
Teşekkür ederiz:)
Ana öğünlere geçmişsinizdir artık değil mi?
Omlet köfte ekmek filan yiyebiliyo mu fıstık?
Bir de diğer aktivitelerine olan katkısını gözlemlemişsinizdir..ellerini daha başarılı kullanıp bazı durumları daha kolay çözüyodur değil mi? Yani blw nin beslenme dışında minişe kattığı olumluluklar ne oldu?(röportaj gibi oldu biraz ama)
Evet artık ana öğün biz ne yersek akşam onu yiyor köfte, kuru fasulye, nohut, yeşil fasulye, et, tavuk, makarna, bulgur vs her birini yeyişi ayrı tatlı omlet yapmadım henüz beyazını yedirmiyorum yumurtanın. Kuru ile nohutu parmağımla ezerek önüne bırakıyorum Allah korusun onlar boğazına kaçabilir. Kahvaltıda da 4 5 çeşit peynir, zeytin, yumurta sarısı ve salatalık yiyor. Peynirleri kalem gibi kesip veriyorum ince ince salatayı da öyle. Yalan yok yumurtayı ben yediriyorum çünkü yumurta paramparça dağılıyor yiyemiyor.
Daha 9 buçuk aylık cımbız hareketi yapmaya başladı fermuar açıp kapatabiliyor ayakkabısının cırt cırtını açıp kapatıyor kesinlikle çok faydası oldu blw nin
Kızımın henüz dişi yok görenler hayret ediyor nasıl yiyor diye. Ee işte blw nin sloganı bu zaten "fırsat verirsen yapabilir"
Maşallah fıstığa
Yarasın vitamin olsun.Allah nazarlardan saklasın
Bir maşallah da size ama.fırsatı veren vesile olan siz oldunuz
Ben çeyrek haşlanmış yumurta verdim bikaç kez.damağıyla ezip yuttu.Sadece yumurta sarısıyla sebzeli filan omlet ya da pankek yapılabilir.birsürü tarif var biliyosunuzdur.çalışmıyosanız çok daha rahat hazırlayabilirsiniz.benim 2 hafta sonra iznim bitiyor.2 ay daha alacağım inşallah.o arada da iyice hallederiz diye düşünüyorum Allah ın izniyle..
Bu arada ben çok yiyemediğini düşünmüştüm ama kakadan çıkan brokoliler beni yanılttısindirememiş hepsini bi zararı olmaz bu şekilde değil mi?
Bir dr yoğurdu yemek istemiyodu kaşıkla verince.myceyin oluklu kaşığıyla daldırıp eline verdim yedio kadar mutlu oldum ki..
Gerçekten fırsat verirsek yapabilirler...
Teşekküe ederim :) Siz de bu işi güzel başaracaksınız evet ben tam buğday unundan meyveli pankek yapıyorum pankeki de kolay yiyor bir de gözleme yiyor çok sağlıklı değil ma mesela gözleme de yiyebiliyor
Yediği bezinde olduğu gibi görünüyor evet diğer annelere sordum onların bebeğinde de öyle oluyormuş
İznini uzatmam iyi olmuş kimse senin kadar uğraşmayabilir
Normal o zaman
Belki püreler de tam sindirilemiyor ama homojen olduğu için çok belli olmuyordur..
Babasına anlatıp ikna edene kadar bile kendimi paraladım,
Tek uğraşmak istemeyecekleri temizliği olabilir,ona da siz çocuğumu temizleyin gerisini ben akşam hallederim dedim,
Kolayına gidiyo herkesin temiz temiz çocuğa dokundurmadan püreyi dayamak,
PembeLokum softwind sizleri takipteyim. Be kadar bilinçli annelersiniz. Bende dr um dan öğrendim bu beslenme şeklini ve yaklasik 1 yaşına kadar kendim bakacağım için yapmak istiyorum. Sonrasinda büyük ihtimal kreş olacağı için bir sıkıntı olurmu bu beslenme tipini ozaman öğrenmiş olurmu?
Şuan 5. Ayını yeni doldurdu. Kitabı alıp okumayla bu işe başlayacağım inş. Akademisyen olduğum için sabirliyimdir bundada inş. İşe yarar. En büyük korkum bogulurmu korkusu umarım yaşamam.
inş. çok teseşekkür ederim. Bende burada deneyimlerimi paylaşırım. Sizinde 2. bebiş hayırlı olsun. Ne güzel ilkinin bu işleri rahatlamış olur ve siz 2. yi kucagınıza alırsınız.Meraba çok teşekkür ederim kreşte çok rahat eder kendi kendine yer ne güzel
Boğulur gibi görünüyor ama öğürüyor bebekler zaten tehlikeleri azaltmak için pişirme yöntemleri kalınlığı uzunluğu şusu busu ayarlanıyır yiyeceklerin kitapta da okursunuz
inş. çok teseşekkür ederim. Bende burada deneyimlerimi paylaşırım. Sizinde 2. bebiş hayırlı olsun. Ne güzel ilkinin bu işleri rahatlamış olur ve siz 2. yi kucagınıza alırsınız.
PembeLokum softwind sizleri takipteyim. Be kadar bilinçli annelersiniz. Bende dr um dan öğrendim bu beslenme şeklini ve yaklasik 1 yaşına kadar kendim bakacağım için yapmak istiyorum. Sonrasinda büyük ihtimal kreş olacağı için bir sıkıntı olurmu bu beslenme tipini ozaman öğrenmiş olurmu?
Şuan 5. Ayını yeni doldurdu. Kitabı alıp okumayla bu işe başlayacağım inş. Akademisyen olduğum için sabirliyimdir bundada inş. İşe yarar. En büyük korkum bogulurmu korkusu umarım yaşamam.
Her blw sonrası mama sandalyesi,önlüğü deterjanlayıp yıkıyorumTabi öyle gerçekten blw ile etraf çok batıyor ve sürekli süpürmek gerekiyor :)
Oyy oy soğukkanlılık ve ben oldukça zıt kelimeler ya korkmaya başladım şimdi çünkü ben baya panik birisiyimdir...Teşekkür ederim bende
Biz yaklaşık 1 haftadır yapıyoruz blw ve bukadar çabuk kavrayacağını gerçekten düşünmemiştim,sizinki de 1 yaşına kadar tamamen alır eline liderliği bence
BaksanızaPembeLokum un kızı 9 aylık,maşallah gözleme makarna yiyormuş
Ama kararlı olup sebat etmek lazım ve aileye çok iyi anlatmak lazım
Mesela ben bugün havuç sunmuştum,babası ilk defa izledi,öğürürken panikle çıkardı çocuğu mama sandalyesinden,sırtına vurdu filan,ben bi şey yok derken ufak çaplı bi kriz çıktı,korktu çocuk,biz tartıştık vb
Yiyeceklerini daha çok yumuşatacağım noktasında buluştuk bakalım
Sabırdan ziyade soğukkanlı olmak lazım
Her blw sonrası mama sandalyesi,önlüğü deterjanlayıp yıkıyorum
Altına açtığım örtüyü çırpıp yerleri süpürüyorum
Tabi minişi temizlemesi var bi de
Dün tamamen temizlediğimi düşünürken akşam burnundan brokoli çıktı
Oyy oy soğukkanlılık ve ben oldukça zıt kelimeler ya korkmaya başladım şimdi çünkü ben baya panik birisiyimdir...
Yediği bezinde olduğu gibi görünüyor evet diğer annelere sordum onların bebeğinde de öyle oluyormuş
Gerçekten o kadar çok yediğini düşünmüyordum
Olduğu gibi bezinde ne yese
Endişelendim ben açıkçası sindirim sistemi zorlanıyor mu.yediği yarıyır mu diye
Sizin kızınızın gelişim sorunu olmadı değil mi beslenmeye bağlı(Allah korusın da)
Çok karşı olsam da sanki püreyi daha mı rahat sindirir 6 7 aylıkken
Daha sonra mı geçilmeli blw ye diye düşünmeye başladın
Teşekkür ederim bende
Biz yaklaşık 1 haftadır yapıyoruz blw ve bukadar çabuk kavrayacağını gerçekten düşünmemiştim,sizinki de 1 yaşına kadar tamamen alır eline liderliği bence
BaksanızaPembeLokum un kızı 9 aylık,maşallah gözleme makarna yiyormuş
Ama kararlı olup sebat etmek lazım ve aileye çok iyi anlatmak lazım
Mesela ben bugün havuç sunmuştum,babası ilk defa izledi,öğürürken panikle çıkardı çocuğu mama sandalyesinden,sırtına vurdu filan,ben bi şey yok derken ufak çaplı bi kriz çıktı,korktu çocuk,biz tartıştık vb
Yiyeceklerini daha çok yumuşatacağım noktasında buluştuk bakalım
Sabırdan ziyade soğukkanlı olmak lazım
Her blw sonrası mama sandalyesi,önlüğü deterjanlayıp yıkıyorum
Altına açtığım örtüyü çırpıp yerleri süpürüyorum
Tabi minişi temizlemesi var bi de
Dün tamamen temizlediğimi düşünürken akşam burnundan brokoli çıktı
9 aylıkken tam kan tahlili oluyor tüm değerleri çok güzel çıktı Allaha şükür ferrum fln da kullanmadım ben
Kabızlık problemini her bebek çekiyor püre de yese blw de yapsa çekiyor bünye alışana kadar
Her ay boyu uzamaya kilo da almaya devam ediyor emmeye de devam ediyor
9 aydır da 1 kere hasta oldu o da bende bulaştı
Değil mi yaOlur öyle krizler moral bozmayın benim eşim hiç karışmaz da etraftan çok fazla laf söz müdahele oluyor bir kişi de taktir etmez ne güzel yiyor diye
Mesela bugün anneme bırak kendi yesin diyorum illa ben yedireceğim diyor hevesleniyorum diyor :)
Sonuç yemedi bebeğim annem pes etti önüne koydu kendi yedi çocuk