- 24 Ocak 2014
- 16.691
- 9.728
- 32
gebito konu sahibi neredesin
Yazamıyorum. kızım hep kucakta. bu mesajı dahi 45 dakika önce yazmaya başladım.
Blw ile ilgili bkw turkiywnin kitabını aldım onu okuyorum . yarı blw yarı kaşık yapmaya karar vetdim. gündüz bkw yapıp akiam çorbasını ben içireceğim. çünkü okuduğum deneyimlerde bebeklerin kaşık almamasından şikaywt ediyorlar.
Siz neler yapıyorsunuz
benim mama sandalyem joie mizzy, çok kullanışlı falan filan ama bence blw için pek uygun değil. bu tarz bi beslenme uygulamayı düşünüyorsanız ikea antilop tarzı mama sandalyeleri var, english home da, ebebekte falan onlardan almanızı tavsiye ederim.bu arada hangi mama sandalyesini kullanıyorsunuz ? ben kraft ve doll marka kanz 'ı kendi markasıymış kararsız kaldım,
çok teşekkür ederim , bütün sorularımı yanıtlamışsınız , blw denilen gruba hemen üye oluyorum , mama sandalyesi ikeadan almayı düşünüyorduk, bir tandığımızın torunu bu tarz mama sandalyesinden düşmüş bizde hiç riske atmayalım dedik daha kompleks bir şey bakmaya başladık
o zaman size yeni önerilerim olacak. Blw uygulayacaksanız edinmeniz gereken ekipmanları yazayım :)
-Mama sandalyesinin altına sermek için 1mt-1mt ölçülerinde naylon örtü (hem yere dökülenleri ziyan etmemek için hem de bebek beslenmesini bitirdiğinde temizlik işini kolaylaştırmak için)
-uzun kollu mama önlüğü ( kalın su geçirmz olanlar iyi fakat içinde rahat olmuyor o nedenle aktivite önlükleri var ince onlardan alıp üzerine de altı su geçirmez bi önlük takmanız.)
-tabak/kaşık/çatal vb. şeyler için henüz erken ama siz yine de bebeğinizin alışması ve tanıması için bebeklere uygun kaşık çatallardan alabilirsiniz.
-mama sandalyesini çabucak silmek için(aralara derelere girenleri kurumadan) bolca uygun fiyatlı ıslak mendil.
-bebeğin elini ağzını silmek için(banyoya götürüp yıkamadan önce) eskiden örgü peçeteler olurdu annelerimiz günlerde ıslatıp tabağa koyardı, ben onlardan kullanıyorum, ağız bezi diyorlar sanırım.
Birde mama sandalyesinde her zaman bebeğinizi kemerlerle bağlayın ilk günden itibaren, önceleri küçük nasılsa kıpırdamıyor diye bağlamayıp sonradan bağlamaya başlayınca bebekler bunu reddedebiliyor o yüzden küçüklükten alıştırmak lazım.
Ayrıca her ne kadar güvenli olursa olsun, mama sandalyesinde bebeği yalnız bırakmamaya çalışın..
Sevgiyle kalın....
çok teşekkür ederim , bütün sorularımı yanıtlamışsınız , blw denilen gruba hemen üye oluyorum , mama sandalyesi ikeadan almayı düşünüyorduk, bir tandığımızın torunu bu tarz mama sandalyesinden düşmüş bizde hiç riske atmayalım dedik daha kompleks bir şey bakmaya başladık
o zaman size yeni önerilerim olacak. Blw uygulayacaksanız edinmeniz gereken ekipmanları yazayım :)
-Mama sandalyesinin altına sermek için 1mt-1mt ölçülerinde naylon örtü (hem yere dökülenleri ziyan etmemek için hem de bebek beslenmesini bitirdiğinde temizlik işini kolaylaştırmak için)
-uzun kollu mama önlüğü ( kalın su geçirmz olanlar iyi fakat içinde rahat olmuyor o nedenle aktivite önlükleri var ince onlardan alıp üzerine de altı su geçirmez bi önlük takmanız.)
-tabak/kaşık/çatal vb. şeyler için henüz erken ama siz yine de bebeğinizin alışması ve tanıması için bebeklere uygun kaşık çatallardan alabilirsiniz.
-mama sandalyesini çabucak silmek için(aralara derelere girenleri kurumadan) bolca uygun fiyatlı ıslak mendil.
-bebeğin elini ağzını silmek için(banyoya götürüp yıkamadan önce) eskiden örgü peçeteler olurdu annelerimiz günlerde ıslatıp tabağa koyardı, ben onlardan kullanıyorum, ağız bezi diyorlar sanırım.
Birde mama sandalyesinde her zaman bebeğinizi kemerlerle bağlayın ilk günden itibaren, önceleri küçük nasılsa kıpırdamıyor diye bağlamayıp sonradan bağlamaya başlayınca bebekler bunu reddedebiliyor o yüzden küçüklükten alıştırmak lazım.
Ayrıca her ne kadar güvenli olursa olsun, mama sandalyesinde bebeği yalnız bırakmamaya çalışın..
Sevgiyle kalın....
oioi önlükler güzel ama başlangıçta bebekler onları diş kaşıyıcısı olarak kullanıyor pek önlük görevini yerine getiremiyor ama ilerisi için içine dökülenleri falan yiyiyorlar.İnternetten alabileceğim bir uzun kollu mama önlüğü öneriniz var mı?
Ben de oioi önlüklerinden almıştımm
harikasınız, çok yardımcı oldunuz, tekrar teşekkür ederim ilginiz için. siz yoğurdu ne zaman ve nasıl verdiniz ?
İnternetten alabileceğim bir uzun kollu mama önlüğü öneriniz var mı?
Ben de oioi önlüklerinden almıştımm
canım ben uzun kollu mama önlüğünü çarşıdan yaşadığım yerden bir bebek mağazasından aldım, bebek hediyesi getirenler olmuştu, giysiler hoşuma gitmedi ne yalan söyleyeyim saolsunlar getirmişler ama bende önlük ve çoraplarla değişim yaptım, ama yanlış hatırlamıyorsam morhipo da görmüştüm o tarz önlüklerden