- 26 Temmuz 2012
- 1.399
- 2.227
- 358
- Konu Sahibi ResimdekiHayalet
Kız olunca ne oluyormuş onu anlamadım?
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Not: This feature may not be available in some browsers.
Bunu önceki konumda anlattım zaten. Kızn annesi 5 kız doğurmuş ve kızada bunun olumsuzluğunu benimsetmiş. Diğer 2 ablası sevdiklerine kaçtılar diye bizim gelin '' Erkek olsaydım keşke onları yaşatmazdım namusumuzu kirletti'' diyen birisi. 2 ablasında evinde yuvasında terbiyesiyle oturuyor. Kafa o derece yani.abiniz görücü usulu falan mı evlendi.eşini hiç mi tanımadı.bu zihniyette olan birisi kendini belli ederdi. ama bana kalırsa depresyonda.
bunun kararını siz veremezsiniz.uzmana danışmanız gerekir. belki hamileyken depresyona girdi bilemezsiniz. vardır onun bilinçaltına işleyen bişeyler. aile konseyiniz bunu düşünemedi mi?
bu arada kimse 2 tokatla,evden atılma tehdidiyle değişmez.adam olmaz.
Önceki konumu okusaydınız hak verirdiniz. doğum sonrası depresyon değil bu sırf çocuk kız olduğu için. Tabi ki oh çekerim ne demek ya yegenimi sırf kız diye dışlayacak. Ona az bile
Benim de abim varBizi çağıran kendiler. Daha önceleride böyle oldu dayıma kadar arıyorlar. Gelin diye. Mesela beni aradı annemlerdeyken ben baktım telefona. Benle sınırlı kalmıyor diğer erkek kardeşim, babam, annem, diğer gelin, dayım, yengem, onların oğlu. Yani numaraları bilse bütün sülaleyi arayacaklar. Baskı yemiş annesini 5 kızı var ve anneside kız diye dışlamış bunları. 2 ablası kaçmış evlenmiş onlarda gelinle annesini haklı bulmuyorlar. Allah var o kızlarda direndi bizimle. O kızların kocaları gelinin annesini eve sokmuyorlar çunku savaş çıkıyor. Yeni hamileyken ''Kızlarıma kız zürriyeti ( Evlat) gösterme diye beddualar ediyordu. Biz de kızıyorduk sağlıklı olsunda ne olursa olsun diye. İlk çocuğun cinsiyetini öğrendiğinde 2 ablası biz ve kardeşim bir türlü ikna edemedik. Sonuçta böyle. Önce ki konumu okursanız sevirinim
Konu yeğenimse masum bir bebekse şirret olurum. Yüeğimiz acıdı. aksine kız diye kimse bir şey demedi sağlıklı olsun dedik. Kardeşim tv de bir erkek bebek görüyo gelin hamieyken '' Bak erkek ama sağlıksız bizim bebeğimiz kız ama sağlığı yerinde şükür diyince kıyameti koparmışlardı. Lütfen önceki konuma bakınızgelininizi anlattıklarınıza binaen haklı bulan yok zaten ama sizin şu üslubunuzun iticiliği bana tanıdığım çok şirret bir görümceyi hatırlattı maalesef,gelininize karşı üslubunuzda bu derece üstten ve saldırgansa bilemedim ben...
cinsiyet muhabbetine nedense hiç inanasım gelmiyor bence bu kızın beynini yıkamışlar ,kız olduğu için çok mu eziyet gördü çok mu baskı vardı erkek doğuracaksın diye,hani inanmasakta var böyleleri bu hayatta.
yalnız ne olursa olsun kapının önüne konulan şiddet gören birine bu denli sevinmeniz hiç sağlıklı değil.
OoooooohSelam arkadaşlar...
Daha önceki konumda bahsetmiştim. Bizim gelin hamileydi ve kız çocucğu olacak diye burnumuzdan getırmıştı.
Kızımız sağ salim temmuz sonu dünyaya geldi. Bebeğimiz doğduktan sonra anne önce emzirmek istemedi ve kabullenemedi. Çocuğu emzirtene kadar akla karayı seçtik ve eve gelindi. Kardeşim kaynanasını kovmuştu gelin hamileyken doğum olunca onlarda geldıler. ve yine sorunlar...
Baktık gelin yine cinslik yapıyor. Çocuk ağlıyor bize siz bakın diyor. anası ''kızım 15 gün yatacak (Normal ve sorunsuz doğum) iş yapmayacak çocukta yük olmasın siz ilgilenin vs. gibi saçamaladı durdu. Ben de doğum yaptım ama çocuğuma başkası baksın diye beklemedim. O benim yavrumdu altını bile değitirirken mutlu olurdum. Tabi ki ilk günlerde yardımcı oluruz, sıkışır yine bakarız ama temelli bakmak annenin, babanın görevi. Hasta olsa ona da tamam ama sırf o çocuk erkek olmadı diye çöp gibi kenara atmak istedi.
Neyse dedik ikna etmeye çalışalım ama kar etmiyo. Kardeşimin tepesi attı ''Ya s**** ol git ya da adam gibi bak çocuğuna. Bu kızın başına bir şey gelsin seni yaşatmam'' dedi üstüne yürüdü. Gelin de '' ben seni seviyorum gitmem'' dedi Kardeşimde '' Sen geri zekalı mısın? bu çocuk kimin? Benim için kalıp, çocuğu red edeceksin oyle mi?'' dedi kolundan tuttu dışarı atacaktı engel olduk. Ama gelin baya bi korktu. Baktı evden kovulacak zoraki çocuğu kucağına almaya falan başladı.
Biraz geçtikten sonra gelin yine kardeşime '' Bu çocuk beni uyutmuyor. annem gelsin çocuğa baksın, annem yemek yapsın yoksa yemek yemem vs.'' başlamış. Tabi kardeşimde artık dayanamıyor. '' Çalışıyorum geliyorum, evdeyken beraber bakıyoruz ben çalıştığım halde uykusuz kalıyorum. Şikayet ettim mi? '' demiş. Gelin de '' Kız çocuğunu sen istedin. Erkek olsaydı ben de şikayet etmezdim'' diyince kardeşim bunu tuttuğu gibi dışarı atıyor.
Sonra gelin ağlaya zırlaya bizi aradı. Oğlunuz beni evden kovdu vs. dedi ama artık nedensiz kovulmadığını tahmin ediyorduk. Tabi yine konsey kuruldu kardeşim istemiyorum bu kadını dedi. Arayı bulmaya çalıştık ama olmadı gelin hala zırvalıyordu.Bir de demesin mi '' cinsiyet babadan oluyomuş bu senin suçun'' kardeşim öfkesine hakim olamadı buna 2 tokat attı defol dedi.
Neyse gelini götürdüler. aradan bi kaç gün geçti gelin kardeşime yalvarmış '' Hata ettim deiğin gibi olsun. Ne istersen yaparım, çocğuma bakarım vs. diyince bir kere daha şans ver dedik ve gelin geri geldi.
Şimdi paşa paşa çocuğuna bakıyor. Çocuk gaz sancısından ağlasa kardeşimden ödü kopuyor. Demek i insan yerine konulmayınca adam oluyormuş. Şimdi çok arar eski günleri...
Zaten kapatıyoruz annem babamda sinirleniyor her kavganızda bizi çağırıyorsunuz. Kendiniz çözün diye. Ama özellikle gelinin annesi telefona bakmazsan eve kadar geliyor. Şirret bi kadın diğer kızlarına sinirlense bile soluğu biz de alıyor. O***lar kaçtılar yediremiyorum falan diyor. Annem de kaçtılarsa evinde yuvasında diyor. Bu kez de anneme sarıyo kadın. o o****ları bana savunma diye. Kimse ona baskı yapmadı ki korksun. Ben de doğum yaptım evet ama ben de evladımı atsaydım ben de hak ederdim. güzellikle her şeyi denedik tabiri caizse totosunu öptük. Kızın babası bile kardeşime '' oğlum falza ilgiden tepene s***mışsın ben yıllarca anası ile baş edemedim'' dedi. 5 aylık bebeği kız diye aldırmaya kalktılar yani aldırsın dediler. Kızın babası, 2 ablası da bize hak veriyorBenim de abim var
Ben senin yerinde olsam abi kocaman adamsın sorunlarını eşinle çöz der kapatırım telefonu ( benim yengem de arıza, konuşmuyoruz hatta ama abim kapıya koysa oh canıma değsin diye konu açamam )
Yeğenimin annesi o, abimin eşi. Sevmiş evlenmiş, ben sevmek zorunda değilim ama herşeyden önce insan ve kadın..
Sağlıklı bi ortamda büyümemiş
Annesi sebebiyle erkek çocuk baskısı görmüş
Ki doğum lohusalıkta çok zor bir süreç ( çocuğunu reddetmesini aklım almıyor )
Kız doğurduğu için annesinin yıllarca uyguladığı baskıyı tekrar yaşayacağı için bocalamış olabilir
Bir de üstüne sizin konsey olayları daha da büyütmüş
Bende doğum yaptım demişsin
Senin doğumunda herkes tepene üşüşüp eşine verse gazı neler olurdu kim bilir
Biraz tarafsız olmanı rica edecektim ama başlığı görünce öyle bi umut kırıntısı yok anladım
Keşke çağırmasa kızın annesi biz de seviniriz. Bizi de allak bullak ediyorlar. Kızıma ıspanak yedirmeye kalktı diye savaş çıkardı biz de bir şey oldu sandık. Kadın rahat durmuyor ki. en ufak bir konuda atışsınlar gelin hanım sinir krizi geçiriyor annesini arıyo bizi arıyo. olmadı akrabaları. Biz de bıktık yani. evlilik bu her şey olur bizi arasın bu da kabul ama evin içinde ki sorunu 7 sülaleye duyuruyor. aman rezillik olmasın ele güne tamaşa olmayalım diye gidiyoruz. resmen tehdit ediyolar gelmezseniz dayınızı ararız ves. bizde bıktık haniyorumumu yazdım ama yine de şu 'aile konseyi' çok fena kafama takıldı ya. konu ne olursa olsun karı-koca halletse aralarında. evlenmeyi biliyorlarsa sorunlarıda çözmeyi bilsinler. benimde başımda bi aile konseyi var. ota b.ka karışıyorlar. nasıl bir cürrtese artık